Hur man bygger en luta till shed

En mager att skjuta är en bra struktur för att hålla sig i din bakgård och fylla med trädgårdsredskap, landskapsarkitekturverktyg, eller vad som helst du behöver lagra. Du kan bygga en mager att kasta relativt billigt med material som köpts på en lokal hårdvara eller hemförsörjning. Eftersom en luta till skjul är relativt liten och lätt, behöver du inte oroa dig för att hälla en konkret grund. Som namnet antyder, lutar taket av en mager att kasta ner från baksidan, snarare än att toppa i mitten.

Steg

Del 1 av 3:
Konstruera skjulets golv
  1. Bild med titeln Bygg en mager till shed steg 1
1. Klipp bjälkarna till den avsedda bredden på din skjul. Bjälkar är tvärbalkarna som ligger på marken och håller ihop den yttre inramningen av golvet. Använd 2x6 timmer för balkarna. Till exempel, om du bygger en 12 med 16 fot (3.7 m × 4.9 m) Skur, skära var och en av dina balkar till 16 fot (4.9 m). Använd en cirkelsåg för att skära bjälkarna.
  • Om du hellre inte sänker bjälkarna själv, kan du få timmerskuren på hårdvaruaffären från vilken du köpte timmer.
  • Ta säkerhetsåtgärder vid användning av en cirkelsåg. Använd skyddsglasögon, klippa alltid bort från dig själv och ställ aldrig cirkelsågen ner medan bladet fortfarande spinner.
  • Använd behandlad timmer för bjälkarna eftersom timmeret kan vara i direkt kontakt med jorden.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 2
    2. Lägg fram och bakstrålar på golvet. Använd 2x6 behandlad timmer för dessa balkar också. Fram- och bakbalkarna kommer att ge skissen av din skjulgolv.
  • Om strålarna inte redan är den avsedda längden på din skjul, använd en cirkelsåg för att skära dem till skjulets längd, e.g., 16 fot (4.9 m).
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 3
    3. Fäst bjälkarna till golvbalkarna med 3 ½-tums galvaniserade skruvar. Lägg ut var och en av dina cut golvbjälkar mellan de främre och bakre golvbalkarna. Lämna 14 tum (36 cm) mellan var och en av golvbalkarna. När bjälkarna är utlagda, använd en skruvmejsel för att köra en 3 ½-tums skruv genom den främre golvbrädet och till varje balk. Då drivskruvarna genom bakgolvbrädet till varje balk.
  • Om du kämpar för att sätta in skruvarna direkt genom buskebrädorna, borra ett pilothål för att skruva in varje skruv.
  • Antalet bjälkar du behöver beror på den totala längden på din skjul. Om du bygger en skjul med en bredd på 8 fot (2.4 m), du behöver bara 6 eller 7 bjälkar. Om du bygger en större skjul med en bredd på 16 fot (4.9 m), du behöver 13 eller 14 bjälkar.
  • Bild med titeln Bygg en mager till shed steg 4
    4. Fäst 4 skidbalkar på golvet. Skidbalkarna ska vara gjorda av 4x4 behandlade timmer. Varje skidstråle ska köra hela längden på skuren, e.g., 16 fot (4.9 m). Detta innebär att varje skidstråle kommer att vara samma längd som de främre och bakre golvplankorna. Bilden visar skidbalkarna ovanpå golvbjälkarna, men en gång bifogade de bör vara under som stödjer hela skurets vikt. Skär skidorna om det behövs och fäst dem över balkarna med hjälp av metallkontakter.
  • Använd behandlad timmer för skidbalkarna eftersom timmeret kommer att vara i direkt kontakt med jorden.
  • Skids sitter under golvet balkar och ger en stabil grund för att kasta på. Skids vilar direkt på jorden, eller på betongfundamentblock.
  • Ange antingen skidbalkarna som visas och sedan vända hela golvet (tungt - det här är åtminstone en tvåpersons operation), eller lyft upp ena sidan av golvramen och skjut skidbalkarna i läge innan du bifogar.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 5
    5. Täck det inramade golvet med ¾-tums plywood. Plywood kommer att bilda golv på skjulet. Klipp dina ¾-tums plywoodplåt så att de passar ihop och täcka sömlöst den inramade golvet. Sedan bifogar plywood till bjälkarna med 1 5/8-tums skruvar. Kör 1 skruv i varje skidstråle varje 1 fot (0.30 m).
  • Använd behandlad eller förseglad plywood så att du inte får splinter i dina nakna fötter när du går på golvet.
  • Del 2 av 3:
    Upprepa sidan, fram- och bakväggarna
    1. Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 6
    1
    Ram Skjulets 4 väggar från 2x4 timmer. Rama varje vägg genom att spika ihop 2 2x4 balkar för toppen och sidorna. Botten av väggen ska vara en enda 2x4-stråle. Var noga med att mäta varje stråle innan du skär eller spikar dem ihop så att väggarna kommer att vara ordentligt inramade. Låt oss till exempel säga att du bygger en 12 med 16 meter (3.7 m × 4.9 m) shed. Du måste rama:
    • 2 192 i × 81 i (490 cm × 210 cm) sidoväggar.
    • 1 144 i × 81 i (370 cm × 210 cm) bakvägg.
    • 1 144 i × 81 i (370 cm × 210 cm) framväggen
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 7
    2. Fäst balkarna på 22 tum (56 cm) intervaller inom varje inramad vägg. Använd en cirkelsåg för att skära 2x4-strålarna till rätt höjd på 81 tum (210 cm). Fäst sedan väggbjälkarna till den dubbla upp 2x4s av ramen med 2 ½-tums skruvar. Borra ett pilothål innan du skruvar i skruvarna för att få dem att glida i lite enklare.
  • Den inramade väggen ska ungefär likna det inramade golvet (innan plywood sätts på).
  • Bild med titeln Bygg en mager till shed steg 8
    3. Lämna en 21 i (53 cm) gap i framväggen för din dörr. Oavsett storleken på din skjul, lämna tillräckligt med utrymme för en standarddörr så att du inte behöver ändra dörrens storlek. Dubbel upp 2 2x6 brädor på vardera sidan av dörröppningen så att gapet kommer att förstärkas. De dubbla upptagen kommer också att ge dig material för att skruva in dörrramen.
  • När din skjul är monterad kan du häng en dörr I det gap du har skapat på framväggen.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 9
    4. Höj och fäst sidoväggarna med 2 ½-tums skruvar. Lyft upp de 2 sidoväggarna och sätt dem på plats på de två sidorna av det inramade golvet, se till att väggarna och hörnen av väggarna ligger i linje med golvets kanter. Därefter kör 2 ½-tums skruvar genom väggarna på väggarna. Kör skruvarna direkt i golvet. Utrymme varje skruv 8 tum (20 cm) från varandra.
  • Använd en nivå och en snickare i hela processen för att se till att väggarna är jämn och alla hörn är kvadratiska.
  • Bild med titeln Bygg en mager till shed steg 10
    5. Höj och fäst fram och bakväggar med 2 ½-tums skruvar. När sidoväggarna har fästs på plats är du redo att fästa fram och bakväggar. Lyft väggarna och sätt dem på plats mellan de 2 sidoväggarna. Kör 2 ½-tums skruvar i sidorna av fram- och bakväggarna där de buttar upp mot sidoväggarna var 8 tum (20 cm). Kör skruvar genom fram- och bakväggarnas bottenbrädor på samma avstånd.
  • Detta kommer att fästa fram, bakåt och sidoväggarna säkert tillsammans, och förankra också väggarna ordentligt på golvet.
  • Bilden med titeln Bygg en mager till Shed Steg 11
    6. Fästa siding till de 4 väggarna. När väggarna har blivit inramade och är inställda på plats är du redo att fästa yttersidan. Mäta de slutliga dimensionerna på varje vägg och skär sidospåren till storlek med en cirkelsåg. Fäst sedan skäret i väggarna med 2-tums naglar. Rymmer naglarna med ca 12 tum (30 cm) och kör dem direkt i balkarna på varje vägg.
  • Köp Siding på en lokal hemförsörjning eller hårdvaruaffär. Du kan välja färgen på sidospåren.
  • Eftersom lutar till skjul används främst för förvaring, bör du inte behöva isolera skjulväggarna.
  • Del 3 av 3:
    Bygga skjulet taket
    1. Bild med titeln Bygg en mager till shed steg 12
    1. Ram den övre sidoväggen på lutet till taket med 2x4 timmer. Eftersom en sidovägg av skuren blir högre än den andra sidan, måste du konstruera en liten tilläggsvägg för sidan. Tilläggsväggen ska vara 192 tum (490 cm) bred, men endast 34.75 tum (88.3 cm) lång. Ramma topp, botten och sidorna på väggen med 2x4 timmer och fäst bjälkarna mellan toppen och botten vardera 22.5 tum (57 cm) med 3 ½-tums skruvar.
    • Det sluttande taket på lutningen till skjulet tillåter vatten och snö att springa till ena sidan av taket utan att suga in i träet.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 13
    2. Skruva på tilläggsväggen till toppen av 1 sida av skuren. Välj vilken sida av din skur du vill vara högre än den andra. Ställ sedan tilläggsväggen på den sida du vill bli förhöjd. Fäst den på den övre inramningen av sidoväggen med 2 ½-tums skruvar.
  • Space skruvarna ut med 8 tum (20 cm).
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 14
    3
    Klippa spärrar från 2x4 balkar. Varje trafter ska vara 168 tum (430 cm) lång för att täcka det sluttande taket och häng av den bortre sidan. Använd sedan cirkelsågen för att skära en 1 med 3.5 tum (2.5 cm × 8.9 cm) Notch 10.25 tum (26.0 cm) från toppen av varje tak. Skära ytterligare 1 med 4.25 tum (2.5 cm × 10.8 cm) Notch 11.75 tum (29.8 cm) från botten av varje tak.
  • Använd en cirkelsåg för att skära dina spärrar och se till att de är alla enhetliga.
  • Om du bygger en 12 av 16 fot (3.7 m × 4.9 m) Shed, du behöver 9 Rafters.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 15
    4. Montera spärrarna på plats ovanpå ditt tak. Utrymme varje tak 24 tum (61 cm) bort från de intilliggande spärrarna. Om du har gjort dina klyftor på rätt sätt, ska spärren så snyggt på plats och lutning jämnt från den högre sidoväggen ner över undersidan.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 16
    5. Fäst spjälkarna på väggarna med krageband. Använd 2-3 2-tums naglar för att fästa en krage-slips till varje t.ex. 2 meter (0.61 m) från var den vilar på väggen. Därefter kör du ytterligare 2-3 naglar i de vertikala bjälkarna på sidoväggens tillägg. Dessa band kommer att hålla spärrarna på plats och stoppa dem också från att utöva nedåtgående tryck på magarna på lutningen.
  • Du kan köpa krageband på en stor hårdvaruaffär eller på en hemförsörjning.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 17
    6. Sätt in 5 stödbalkar på framsidan och baksidan av skuren för att hålla upp det sluttande taket. Använd en cirkelsåg för att skära 2x4-strålar i stödbalkar. Dessa stödbalkar kommer att hålla upp taken på takets sidor. Skär stödbalkarna och sätt in dem under taket. Varje stödstråle bör vara åtskilda 20.5 tum (52 ​​cm) bortsett från de intilliggande stödbalkarna. De 5 stödbalkarna ska skäras till dessa specifikationer:
  • 6 tum (15 cm) lång.
  • 12.5 tum (32 cm) lång.
  • 18.75 tum (47.6 cm) lång.
  • 25.25 tum (64.1 cm) lång.
  • 31.75 tum (80.6 cm) lång.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 18
    7. Klipp sidopaneler för baksidan, framsidan och höga sidan av skuren. Mäta de avtäckta luckorna på de övre delarna av skuren och använd en cirkelsåg för att skära sidospektioner av motsvarande storlekar. Tänk på att sidopanelerna som täcker framsidan och baksidan av skuren måste skäras i samma vinkel som spärrarna, för att ge full täckning.
  • Den låga sidan av skuren behöver inte en sidopanelskärning för den, eftersom taket kommer ner till sidan av skuren.
  • Bild med titeln Bygg en luta till Shed Steg 19
    8. Fäst sidopanelerna med 2-tums naglar. När sidopanelerna är skärda i storlek, fäst dem på tilläggets sidovägg och stödbalkarna på fram- och bakväggarna. Kör 2-tums naglar i balkarna och stödbalkarna för att hålla sidospåret ordentligt på plats.
  • Se till att denna sidospår matchar färgen på sidospåren som du använde för de 4 väggarna.
  • Bild med titeln Bygg en mager till Shed Steg 20
    9. Skruva ¾-tums lakan av plywood till toppen av taket. För skjulets tak, köp stora lakan av plywood som är 96 med 48 tum (240 cm × 120 cm) i storlek. Använd 1 5/8-tums skruvar för att fästa plywoodsektionerna ordentligt på plats. Kör skruvarna rakt ner genom plywood och in i täfterbalkarna. Utrymme varje skruv ut med 8 tum (20 cm).
  • För att använda tyngdkraften till din fördel, börja spikla plywood till taket vid sin lägsta punkt. På detta sätt kommer gravitationen att dra de högre plywoodsektionerna på plats.
  • Om du skulle börja nagla plywood vid den högsta punkten på taket, skulle tyngdkraften dra nedre portioner av taken.
  • Bild med titeln Bygg en luta till Shed Steg 21
    10. Måla eller fläckar väggarna och taket på skjulet för att avsluta dem. Fläck kommer att dra ut träets naturliga färg, medan färg kommer att täcka över träet. Oavsett vilken du väljer, använd en 3 i (7.6 cm) Pensel för att applicera 3-4 lager av färgen eller fläcken till sidorna och toppen av skuren.
  • Ge färgen eller fläcken minst 48 timmar att torka innan du rör den.
  • Tips

    Storleken på lutningen till shed är upp till dig. Små skjul är typiskt 4 med 8 fot (1.2 m × 2.4 m), medan större magert till skjul kan vara 12 med 16 fot (3.7 m × 4.9 m).
  • Du kanske vill bära läderhandskar medan du arbetar med timmer för att förhindra splinter och nedskärningar.
  • Om du upptäcker att hammering i enskilda naglar med en spikpistol är för tidskrävande, försök använda en luftpistol istället. Du kan köpa en på en lokal hårdvaruaffär.
  • Saker du behöver

    • Cirkelsåg
    • 2x6 timmer för golv
    • 2x4 timmer för väggar och tak
    • Hammare
    • Luftspikpistol (tillval)
    • ¾-tums plywood (golv)
    • 3½-tums galvaniserade naglar
    • Skruvmejsel
    • 4x4 balkar för skidor
    • ¾-tums plywood lakan för golv och tak
    • 1 5/8-tums skruvar för golv
    • 2 ½ tums skruvar för väggar
    • Siding för väggar
    • 2-tums naglar för sidospår
    • Krage band för spärrar
    • Färg eller fläck
    • 3 i (7.6 cm) Pensel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande