Hur man bygger en trädgårdsskjul

En trädgårdsskjul kan fungera som en plats för att lagra verktyg och utrustning, vilket skyddar dina föremål från väderskador. Medan det inte nödvändigtvis är ett enkelt projekt, är de flesta av stegen i att bygga en skjul ganska enkelt så länge du vet lite om konstruktion och du kan mäta och skära bra. Om du vill göra projektet ännu enklare, börja med ett skur kit som kommer med bitarna pre-cut. För detta skjul, kommer du att bygga ett golv och 4 väggar med ett utrymme för en dörr - den främre väggen är mycket längre än bakväggen så att taket kan snedas från framsidan till baksidan.

Steg

Del 1 av 6:
Klippa träet
  1. Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 1
1. Trim Foundation Boards till storlek. Klipp 3 2 med 8 tum (5.1 med 20.3 cm) Styrelser till 16 fot (4.9 m). Dessa brädor kommer att ingå i ludslips eller botten av skuren. Dessutom trim 2 2 med 6 i (5.1 med 15.2 cm) Brädor till 16 fot (4.9 m), som kommer att bilda den andra delen av mudslipsna. Slutligen klippa 15 2 med 6 i (5.1 med 15.2 cm) Boards för att passa över mitten av golvet, går från en mudslip till den andra. De borde vara 10 meter (3.0 m) vardera.
  • Ställ in dessa i ett område så du vet att de är för stiftelsen.
  • Bild med titeln Bygg ett trädgårdsskjul Steg 2
    2. Klipp 2 med 4 tum (5.1 med 10.2 cm) bitar till längd för väggarna. Skär 26 brädor till den höjd du vill ha på baksidan av skuren, vanligtvis 6 meter (1.8 m) - Detta motsvarar 6 styrelser för bakväggen och 10 för var och en av sidorna. För framsidan, skära 4 brädor som är 12 meter (3.7 m) hög.
  • Skär också brädorna för väggramarnas toppar och botten. Börja med 4 brädor som är 113 tum (290 cm) långa för fram- och bakväggarna. För sidorna, skära 4 brädor som är 192 tum (490 cm) långa.
  • Alltid mäta noga innan du skär brädorna.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 3
    3. Gör bitarna för de triangulära takbältorna. Rita ut den schematiska för triangeln på en bit av plywood. Triangeln måste vara 188.5 tum (479 cm) på botten. Mät en rätt vinkel och skapa sedan en sida som går upp det är 72 tum (180 cm) lång. Rita en linje från toppen av denna kant ner till den andra änden av brädet på botten och bildar en triangel. Klipp bitar för att passa i triangeln.
  • Du måste skära hypotenusen (den sida som inte rör den högra vinkeln på triangeln) i en vinkel i båda ändarna för att möta de andra brädorna.
  • Klipp och mäta 4 brädor för att gå vertikalt i triangeln. Varje styrelse kommer att vara en annan höjd, och du måste skära toppen av brädet i en vinkel.
  • Klipp tillräckligt med brädor för 2 trianglar, en för varje sida.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 4
    4. Trimma brädorna för taket. Klipp 2 2 med 8 tum (5.1 med 20.3 cm) Brädor till 10 fot (3.0 m), en vardera för att gå på toppen av väggarna på framsidan och baksidan. Klipp 11 2 med 8 tum (5.1 med 20.3 cm) Rafters för taket. Spännarna kommer att springa från toppen av framväggen till toppen av bakväggen. Mäta hur länge du vill att du ska vara när du får taket upp. De måste vara minst 19 fot (5.8 m) för att göra ett överhäng med 1 fot (0.30 m) i varje ände.
  • Del 2 av 6:
    Bygga grunden
    1. Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 5
    1. Lägg ner en grund av grus. Använd en skottkärra och en spade för att sprida den ut. Du behöver en kvadrat av grus som är ca 12 av 18 fot (3.7 med 5.5 m) och tillräckligt med grus för att sprida det till ett djup av 4 tum (10 cm).
    • Du behöver inte lägga till grus, men det kommer att hjälpa till att hålla skuren torr.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 6
    2. Ange 12 solida betongblock i 4 tum (10 cm) grus. Välj block som är 4 med 8 med 16 tum (10 med 20 med 41 cm). Ställ dem 59 tum (150 cm) bortsett från varandra i gruset du har lagt ut.
  • När du ställer in blocken placerar du dem i en 3-by-4-kvadrat. Gör 3 rader med 4 kvarter, jämnt åtskilda.
  • När du har ställt in blocken, se till att blocken är alla nivå i marken och kontrollera att de är jämn mot varandra. Om de inte är, lägg till 2 i (5.1 cm) Uteplatsblock, cedarbältros eller asfaltakning till toppen av alla block som är korta.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 7
    3. Placera 3 16 ft (4.9 m) 2 med 8 tum (5.1 med 20.3 cm) Brädor på blocken. Lägg dessa brädor över toppen av de betongrader som går längs. Center dem på blocken - de borde vara samma bredd som blocken.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 8
    4. Delta i 2 2 med 6 tum (5.1 med 15.2 cm) Brädor till golvbrädorna på sidorna för att göra mudslips. Så småningom vill du ha de bredare brädorna på botten mot betongblocken och de mindre brädorna på sina sidor som löper längs den yttre kanten på den övre delen. Men du måste vända dem över för att spika den mindre brädet på plats.
  • Använd en spikpistol för att köra en spik i var 1 till 2 fot (0.30 till 0.61 m) att gå med i brädorna. Du borde nu ha "L"-formade balkar som du kan vända över på betongblocken i vardera änden.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 9
    5. Spik i 10 ft (3.0 m) 2 med 6 tum (5.1 med 15.2 cm) brädor längs mitten av golvet.Du behöver cirka 15 av dessa brädor, eftersom du behöver en i varje ände och de andra är placerade på över golvet. Ställ in brädorna på sina kanter och lägg dem över de 3 brädor du satte upp tidigare, montera dem i mudslipsna i båda ändarna av brädorna.
  • Rymma dem ut ca 16 tum (41 cm) bortsett från varandra och spika dem på plats. Placera naglar i en vinkel för att köra dem genom dessa brädor och in i mudslips och mittstöd nedan.
  • Mät golvet från hörnet till hörnet. Mäta det andra sättet från hörnet till hörnet, också. Dessa 2 mätningar måste vara lika innan du går vidare. Om de inte är, kan du behöva ta några brädor ut och justera brädans vinklar.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 10
    6. Trimma plywood för att passa över golvet och spik den i. Om din skjul kom i ett kit, bör brädorna redan klippas för att passa. Annars måste du mäta brädorna mot golvet du har skapat. Lägg dem ut för att se hur bitarna passar och trimmer bort alla områden som är för stora för golvet du har skapat. När dina bitar passar, nagla spånskivan i balkarna nedan med hjälp av en spikpistol.
  • Det hjälper till att rita kritlinjer över hela brädet där bjälkarna är så du vet var du kan spika.
  • Del 3 av 6:
    Skapa väggarna
    1. Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 11
    1. Markera plattformen som ska användas som en guide för bakväggen. Ställ in en kritlinje 3.5 tum (8.9 cm) från varje sidokant. Mät mellan dessa linjer för att se till att det är 113 tum (290 cm) - ta mätningar på olika punkter för att se om linjerna är parallella alla längs plattformen.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 12
    2. Lägg brädorna ut för bakväggen och spika dem till varandra. Placera 2 113 i (290 cm) brädor längst upp och ner på väggen. Tillsätt 2 6 ft (1.8 m) styrelser till varje ände. Utrymme den andra 4 6 ft (1.8 m) styrelser ut jämnt över mitten av väggen som går upp och ner. Nagla brädorna i varandra med storlek 16 penny naglar.
  • Spik in i väggens övre och nedre vid varje vinkelrättbord, vilket ger 2-3 naglar till varje ände för varje styrelse.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 13
    3. Lägg till plywood sidospår till väggen. Skär plywood för att passa väggen genom att mäta väggen och plywood. Lägg den ovanpå väggen och använd sedan storlek 6 penny naglar för att spika den i brädorna nedan. Försök att placera en spik minst varannan fot (0.30 m) eller så.
  • Flytta den här väggen från plattformen för att fungera på en annan vägg.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 14
    4. Upprepa processen för sidoväggarna. Lägg 2 192 i (490 cm) brädor längs längden längs plattformen, en på toppen och en i botten för att bilda väggen. Placera 1 6 ft (1.8 m) styrelse i varje ände och utrymme den andra 8 ut längs mitten på ett lika avstånd. Spika väggen tillsammans med storlek 16 penny naglar genom att lägga 2-3 på toppen och botten av varje vertikal bräda. Vänta med att skära och spik i plywood sidospår för denna vägg.
  • Gör det här steget två gånger för att bygga en vägg för varje sida.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 15
    5. Mät dörren du planerar att använda för framsidan. Innan du bygger framväggen behöver du veta hur stor av ett utrymme du behöver lämna i framväggen för en dörr. Mäta höjden och bredden på dörren med ett måttband.
  • Bild med titeln Bygg ett trädgårdsskur steg 16
    6. Gör en ram för dörren. Skapa ramen ur din 2 med 4 tum (5.1 med 10.2 cm) brädor. Skära 2 brädor som går längden på dörren och 1 som är bredden på dörren plus bredden på de andra 2 brädorna.
  • Placera de 2 längre brädorna parallellt med var och en på golvet på sina kanter och kortare bräda vinkelrätt på toppen på dess kant. Sprid 2 längre brädor ut så att de är i båda ändarna av det kortare brädet, spika dem på plats med storlek 16 penny naglar för att bilda ramen.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 17
    7. Bygga framväggen. Lägg ut 2 113 i (290 cm) brädor längst upp och ner. Lägg ner dörrramen du byggde där du vill att dörren ska gå. Utrymme ut 3-4 12 ft (3.7 m) på vardera sidan av dörrramen, placera en varje direkt på vardera sidan av dörren. Klipp ett bräda för att passa ovanpå dörrramen som går horisontellt mellan de 2 vertikala brädorna. Därefter klippa ett bräda för att gå från toppen av det brädan upp till väggramens toppkorg.
  • Spik allt tillsammans i ramen med storlek 16 penny naglar. Säkra den långa brädet till de övre och nedre brädorna och dörrramen till de vertikala brädorna. Du kan behöva gå in i en vinkel för det vertikala brädet ovanför dörren.
  • Klipp plywood sidospekande för att passa över allt utom dörrramen och spika den på plats med storlek 6 penny naglar.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 18
    8. Gör triangulära bitar för sidoväggarna för att stärka taket. Lägg ut de brädor du gjorde för det triangulära taket. Nail brädorna på plats med storlek 16 penny naglar. Kom ihåg att du måste göra 2 trianglar, en för varje sida.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 19
    9. Nagna dessa trianglar i toppen av sidoväggarna. Placera den längsta kanten längs toppen av väggen med rätt vinkel på framsidan. Denna sida kommer att möta den höga väggen på framsidan av skuren. Använd storlek 16 Penny Nails för att fästa stycket till toppen av väggen.
  • Klipp plywood sidospår för att passa väggarna och spik den på plats.
  • Del 4 av 6:
    Lyft och spikar väggarna tillsammans
    1. Bild med titeln Bygg ett trädgårdsskur steg 20
    1. Nail 2-3 små trä hängslen längs golvet på varje sida. Använd skrotskivor som är ca 1 fot (0.30 m) lång. Spika dem på plats så att de går upp över kanten av golvet. På det sättet, när du lyfter väggarna, kommer de inte att glida av plattformen.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 21
    2. Be om hjälp att höja bakväggen och spika den på plats. Medan det finns sätt att göra detta på egen hand är det enklaste och säkraste sättet att fånga en annan person som hjälper. Stärka botten mot de bitar du spikade in i golvet och sväng överkanten upp och går på plats med dina händer.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 22
    3. Skruva på väggen på plats längst ner. Med en borr, skruva genom bottenbrädet i väggens ram i golvet nedan. Använd minst 2 3 i (7.6 cm) Skruvar mellan varje vertikal stud (bräda) för att hålla den på plats.
  • Se till att du lämnar även utrymmen på båda kanterna på bakväggen för att skjuta sidorna i.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 23
    4. Lyft de andra väggarna och skruva dem på plats. Gå igenom samma process med de andra väggarna, med början med sidorna. Efter skruvning i botten, skruva fast sidorna i bakpanelen, placera en skruv varje 1 fot (0.30 m) eller så.
  • Möta den rätta vinkeln på triangeln på toppen till framsidan. På det sättet kommer det att träffa framväggen.
  • När du är klar med sidorna, gör detsamma med framsidan, skruva den på plats.
  • Del 5 av 6:
    Bygga taket
    1. Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 24
    1. Nagla en 2 med 8 i (5.1 med 20.3 cm) bräda på fram- och bakväggarna på toppen. Dessa brädor kommer att ge en brace för taken.När du spikar upp dem, lämna hälften av brädet ovanför väggen, som du inte kommer in i taken i ett ögonblick.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 25
    2. Skära skåror ut ur taken för de brädor du bara spikat i takt. Mäta och markera ett bräda och se om den passar ordentligt, klippa sedan resten av brädorna. Skärmarna i rafterna ska bara glida på plats ovanpå ändbrädorna. Tänk på att du behöver överhänga på varje ände.
  • Trimma ändarna innan de hyser brädorna i stället - skär ändarna i en vinkel så att de är vinkelräta mot marken.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 26
    3. Space thefters ca 1 fot (0.30 m) ifrån varandra över taket. Sätt 1 på varje ände av taket. Placera de andra brädorna jämnt fördelat mellan de 2 ändstyckena. Placera en orkan slips på insidan där varje rafter glider in i ändbrädorna. Skruva dem på plats.
  • En orkan slips är en typ av brace. Skjut det i botten av brädet. Du bör se hålen för att skruva den på plats.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 27
    4. Klippa och lägg till hängslen till mitten av taket. Flytta från sida till sida, lägg till snittbrädor över takets mitt. Du måste klippa 1 för att gå in mellan varje 2 spjäll. Spik dem in i spärren när de är snitt, gör en rak linje.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 28
    5. Avsluta kanterna med ett bräde. Placera ett bräda över de trimmade ändarna av spärrarna, sätter 1 fram och 1 i ryggen. Tryck upp det så det är även med toppen av the theft-brädor, spika dem sedan i ändarna av spärren.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 29
    6. Klipp och nagelplywood eller Orient Strand Boards (OSB) till taket. Dessa kommer att bilda den hårda delen av taket. Mäta hur länge och breda brädorna ska vara. De måste täcka spärrarna utan överhäng.
  • När du har klippt, lägg dem på taket och spika dem på plats.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 30
    7. Rulla ut tjärpapper över taket och spika ner det. Tjärpapperet ska helt täcka OSBS. Börja längst ner på den sneda, gå över hela taket. På nästa lager, överlappa det första lagret. Använd takplattor för att tacka tjärpapperet på plats. Flytta hela vägen upp på taket tills du täcker brädorna i slutet av spärren.
  • Trim av eventuellt överflödigt papper.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 31
    8. Spik i en aluminium droppkant över tjärpapperet. Placera kanten över toppen av tjärpapperet, böja den ner över brädet på framsidan. Nagla aluminium droppkanten på plats med aluminium naglar.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 32
    9. Fäst bältros som börjar längst ner. Placera bältros bredvid var och en över taket, spikar dem på plats. På nästa avsnitt överlappa dessa bältros med 2 till 3 tum (5.1 till 7.6 cm). Se till att du inte lägger sömmarna på samma ställen genom att växla raderna. Fortsätt flytta upp taket tills du når toppen med bältrosarna.
  • Läs anvisningarna för dina bältros. Vanligtvis använder du 1.5 tum (3.8 cm) Takspikar för att installera dem.
  • Del 6 av 6:
    Avsluta skjulet
    1. Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 33
    1. Installera dörren. Hur du installerar dörren beror på vilken typ du väljer. Vanligtvis måste du fästa gångjärnen på väggen och dörren. Du kan också behöva borra ett hål för spärren och skruva på spärrplattan på plats om ditt handtag har en.
    • Du kan också behöva installera en läpp längst ner på dörren för att hjälpa den ordentligt.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 34
    2. Lägg till fläck För ett naturligt utseende om du köpte obestridd plywood sidospår. Ett sätt att avsluta skuren är att helt enkelt fläcka träet. När färgning av trä, målar den i samma riktning som träets korn. Använd penslar eller rullar för att göra ett jämnt lager. Du kommer sannolikt att behöva lägga till 2 lager.
  • Om du fläckar det måste du också måla på en all-weather-finish för trä efter fläcken torkar.
  • Bild med titeln Build A Garden Shed Steg 35
    3
    Måla träet För en färgstark finish. Ett annat alternativ är att använda utomhus latexfärg. Måla den på med rullar eller penslar, lägga till den i ett slät lager. När det torkar, lägg till ett andra lager av färg.
  • Du kommer sannolikt inte att behöva ett tätningsmedel för färgen.
  • Välj en torr, vindlös dag för de bästa resultaten när du målar.
  • Tips

    Använd tryckbehandlat trä för att bygga skuren. Förutom cederträ kan tallskog också användas för en trädgårdsskjul.
  • På de flesta områden behöver du ett tillstånd att bygga någon form av struktur i din bakgård. Kontrollera med din stads tillståndsorganisation för att se vilken typ du behöver ansöka om. Ta dina planer med dig för att hjälpa till med din ansökan, eftersom staden sannolikt kommer att ha regler om var och hur du kan bygga din skjul. Du måste också betala en avgift för att få tillstånd.
  • Byggnad från kit eller en plan kan göra ditt liv enklare! Byggsatser kommer pre-cut. Också, om du kommer in över ditt huvud, kan du alltid anställa någon för att bygga skuren för dig.
  • Varningar

    Med vissa byggplaner kan du behöva gräva, till exempel om du häller en betongplatta. Om du behöver göra det, ring din stads hjälplinje för att få dina verktyg markerade. Du vill inte springa in i en gas eller avloppslinje med din spade!

    Saker du behöver

    • Måttband
    • 2 x 4s
    • 2 x 8s
    • 12 solida betongblock
    • Skyffel
    • Grus
    • Inramningsbrädor
    • Elektrisk borr / förare
    • Hammare
    • Naglar för inledande ram
    • Plywood
    • Kontursåg
    • 16 och 6 Penny Nails
    • Orkanband
    • Tjärpapper
    • Bältros
    • Dörr
    • Skruvar för dörrramning
    • Tunga dörr gångjärn
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande