Hur man samlar regnvatten för att dricka

Att samla regnvatten kan hjälpa dig att spara pengar på din vattenräkning och spara resurser i en nödsituation. Medan du regelbundet kan använda den till vattenväxter eller rena, finns det några ytterligare säkerhetsåtgärder du behöver ta innan du kan dricka regnvatten. För att börja samla regnvatten, bygga ett regnfat från en plast-trumma för att fånga vattnet. Fäst regnfatet till en downspout från ditt hems tak tillsammans med filterdoktor för att bli av med några av de föroreningar. När du har tillräckligt med vatten i fatet, var noga med att filtrera och desinficera det så det är drickbart!

Steg

Del 1 av 3:
Gör ett regnfat
  1. Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 1
1. Kontrollera med din lokala regering för att se om regnvattensamling är laglig. På vissa områden eller stater kan du inte samla regnvatten om du inte har speciella tillstånd. Nå ut till din lokala miljökvalitet eller hälsoavdelning och fråga dem om du kan samla regnvatten på din egendom. Om din stat eller stad kräver ett tillstånd, fråga dem om processen att få en och var noga med att slutföra det helt innan du bygger din regnfat.
  • Du kan hitta en lista över statliga specifikationer här: https: // ncsl.Org / Forskning / Miljö-och-naturresurser / regnvattenskörd.aspx.
  • Vissa områden som tillåter regnsamling kan till och med erbjuda skattebefrielser om du använder en regnfat.

Dricks: Tänk på det genomsnittliga nederbördet i ditt område och hur mycket vatten du brukar dricka hela dagen. Vanligtvis, om du får mer än 24 tum (61 cm) regn årligen, kan du använda regnvatten för det mesta av ditt dricksvatten under hela året.

  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 2
    2. Skär ett 5-6 i (13-15 cm) inloppshål i toppen av en plastfat. Använd en mörkfärgad 55 US Gal (210 l) plastfat för att fånga regnvatten. Spåra en rund mall som är 5-6 tum (13-15 cm) i diameter ovanpå cylindern så det är 3 tum (7.6 cm) från kanten. Följ längs den spårade konturen med a fram-och återgående sågen eller kontursåg För att ta bort sektionen från tunnan.
  • Du kan köpa plastfat från din lokala hårdvaruaffär eller online.
  • Undvik att använda ljusa eller rena fat eftersom de kunde låta ljus inuti och orsaka att alger växer i vattnet.
  • Se till att plastfatet du använder är märkt som "mat-säker", eller annars kan föroreningar läcka in i vattnet från plasten.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 3
    3. Gör ett överflödigt hål på sidan av fatet med en hålsåg. Fäst en 1/4 tum (4.4 cm) Hål sågfäste i en borr och se till att det är säkert. Placera överflödeshålet på sidan av fatet så att det är 2-3 tum (5.1-7.6 cm) ner från toppen. Tryck på hålsågfästet ordentligt mot fatets sida och dra borrens utlösare för att skära genom plasten. Dra sågen rakt ut när du avslutar klippet för att ta bort stycket.
  • Överflödeshålet tillåter att överskott av vatten dräneras om det blir för fullt.
  • Du kan köpa hålsågfästen från din lokala hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 4
    4. Fäst ett skottmontering till överflödeshålet. Bulkheadbeslag är vattentäta ventiler som gör att du kan ansluta slangar eller kranar till fatet. Nå inuti anteckningshålet på fatet med den gängade manliga änden av skottet och mata den genom överflödeshålet så det pekar ut sidan. Tryck in fästets gummibricka på tråden innan du skruvar den cirkulära kvinnans ände tätt mot cylindern.
  • Du kan köpa skottbeslag från din lokala hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 5
    5. Borra ventilhålet 2-3 i (5.1-7.6 cm) från botten av fatet. Placera ventilhålet så att det är på motsatt sida av cylindern som överflödeshålet och 2-3 tum (5.1-7.6 cm) upp från botten av fatet så att den kan dränera det mesta av vattnet. Tryck på hålsågfästet mot cylindern och applicera litet tryck när du drar avtryckaren. Dra sågen ut från hålet och ta bort det snittsnitt av cylindern.
  • Undvik att sätta ventilhålet något högre på fatet, annars kommer du inte att kunna dränera alla regnvatten ut.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 6
    6. Försegla gängorna på kranventilen med Teflon-tejp. Få en kranventil som har en 1/4 i (4.4 cm) passande så att den kan passa tätt i hålet du bara borrat. Placera slutet av Teflon-tejpen på den gängade delen av ventilen och lura den medurs. Gå runt tråden minst 3-4 gånger för att täta och vattentäta dem så regnvatten läcker inte ut ur fatet.
  • Du kan använda någon typ av kranventil för din regnfat.
  • Varning: Undvik att förpacka Teflon-tejpen moturs runt ventilen eftersom den kan lossa när du försöker fästa den på din fat.

  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 7
    7. Skruva kranventilen i hålet på sidan av fatet. Placera den gängade änden av kranventilen i hålet du borrat nära botten av cylindern och vrid moturs. Fortsätt skruva ventilen tills gängningen går helt inuti cylindern så att vattnet inte läcker ut. Se till att kranen pekar ner när du är klar med att skruva in den, annars kommer det inte att kunna tömma ordentligt.
  • Om hålet är för hårt för att skruva av kranventilen, skrapa hålen med en fil eller rasp tills den är tillräckligt stor för kranen. Var försiktig så att du inte gör hålet för stort, annars kommer kranen inte att passa snyggt.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 8
    8. Säker insektsnät över inloppshålet med caulk. Skär en 7 i × 7 i (18 cm × 18 cm) kvadrat av insektsnät med ett par sax så det är tillräckligt stort för att täcka inloppshålet. Använd en caulk pistol för att applicera en pärla av caulk runt hålets kant och tryck in insektnätet fast så det stannar på plats. Låt caulken torka i 20-30 minuter så det har tid att ställa in.
  • Du kan köpa insektsnät från utomhus eller hem förbättring butiker.
  • Myggor odlar vanligtvis och lägger ägg i vatten, så det är viktigt att hålla dem ur din vattenförsörjning.
  • Del 2 av 3:
    Installera fatet på en downspout
    1. Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 9
    1. Nivå marken nära downspouten där du vill ha din regnfat. Välj en downspout som kommer ner från en del av ditt hems tak som inte har några träd eller ledningar över det. Använd en spade eller spade för att ta bort jord eller landskapsarkitektur bredvid downspout så det är helt platt så att regnfatet inte spetsar över när det är fullt. Klappa marken med baksidan av spaden för att hjälpa till att kompakta det och göra det mer robust.
    • Du kan använda någon downspout som är ansluten till ditt hems rännsystem.

    Variation: Om du inte har ett tak med en downspout som du enkelt kan komma åt, leta efter cirkulära regnskålar som fäster på toppen av fatet. Wrap tallens fästelement runt fatet för att säkra det på plats så regnvatten dränerar direkt i fatet.

  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 10
    2. Placera 4 cinder block i en kvadrat för att bilda en robust bas. Välj cinderblock som är ca 6-8 tum (15-20 cm) långa så att de lyfter ner tunnan av marken. Ordna blocken i en fyrkantig form som är tillräckligt stor för att stödja botten av regnfatet, som vanligtvis har en diameter 23 i (58 cm). Se till att topparna på de cinderblock är nivå så att tunnan inte spetsar.
  • Cinder block lyfter också cylindern av marken så att du kan passa en behållare under kranen när du vill tömma fatet.
  • Du kan också ställa in konkreta pavers ovanpå cinderblocken om du inte vill ha luckor mellan dem.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 11
    3. Klipp en 12 i (30 cm) avsnitt ur din downspout med en hacksåg. Starta din första snitt så det är ca 1 fot (30 cm) över toppen av regnfatet så att vattnet kan dränera lätt. Håll din hacksåg vinkelrätt mot downspouten och applicera fast tryck när du skär igenom det. Gör nästa skärning 12 tum (30 cm) högre än den första och kassera cutout-sektionen när du är klar.
  • Använd en stegstege om du inte kan nå det avsnitt du behöver klippa ut.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 12
    4. Installera ett regnfilter avviker på de snittande sektionerna i downspouten. Ett regnfilterdiverter ser ut som en krökt sektion av downspout har ett riven mesh som fångar löv och solid skräp och tillåter vatten att strömma genom det. Skjut det övre hålet på regnfiltret avviker på den övre delen av downspouten så att den är fast säkrad. Placera försiktigt den nedre delen av downspouten i hålet längst ner på avledaren och tryck in den.
  • Du kan köpa regnfilterdoverterare online eller från din lokala utomhusvårdsbutik.
  • Du behöver inte skruva eller fästa regnfiltret avviker till downspout eftersom det kommer att ha en snygg passform.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 13
    5. Fäst en förstklassig avledare till sidan av regnfiltret. En första spolande avledare fångar de första 5-10 gallonerna (19-38 l) av regnvatten i ett dräneringsrör för att avlägsna skräp eller föroreningar som tvättar av ditt tak så det kommer inte in i din regnfat. Placera insugningsänden på kiten på hålet på sidan av regnfilteret avleder så det passar snyggt. Fäst det vertikala röret med bollen på botten av avledarens inloppsrör så att dräneringen är på botten.
  • Du kan köpa en First-Flush Diverter Kit online eller från Outdoor Care Stores för ca $ 50 USD.
  • Fäst inte en regnfat till downspouten utan en första spoldiverter, annars kan du förorena vattnet med fågelpopp, damm eller löv.
  • När regnvatten strömmar genom den första flush aviveraren, kommer det att fylla det vertikala röret och få bollen att flyta till toppen. När det vertikala röret fyller, kommer bollen att skapa en tätning och låta rengöringsvattnet gå in i regnfatet.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 14
    6. Placera slutet av den första spolen avledaren över inloppshålet på fatet. Den sista delen av den första flush-avledaren har ett flexibelt rör så att du kan böja och placera den. Placera slutet på det flexibla röret mot insektsnätet på fatets inloppshål så att regnvattnet kan dränera i fatet. Du behöver inte skruva eller fästa röret eftersom det kommer att vara på plats på egen hand.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 15
    7. Anslut en trädgårdsslang till skottet på överflödeshålet. Lämna inte det överflödiga hålet som exponeras, eftersom buggar lätt kan flyga in i regnfatet och odla i vattnet. Skruva en 4-5 ft (120-150 cm) trädgårdsslang på skottet som passar i överflödeshålet och placera den andra änden på marken så det pekar bort från ditt hem grund.
  • Om du är orolig för buggar som går upp genom slangen kan du säkra insektsnätning till slangens ände.
  • Del 3 av 3:
    Filtrera regnvattnet
    1. Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 16
    1. Använd regnfatens kran för att tömma vattnet i en behållare. Placera en djup hink eller kruka under kranen så att vattnet inte spolas ut. Vrid ventilen på regnfatens kran medurs för att öppna den så att vattnet dränerar ut. När du fyller behållaren med regnvatten, vrid ventilen moturs för att stänga av den.
    • Vattnet kommer att dränera ut ur cylindern snabbare när det är fullt.
    • Om du inte fick mycket regn, så kan det inte vara tillräckligt med vatten i tunnan för att det helt dräneras.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 17
    2. Kör vattnet genom ett aktiverat kolfilter för att avlägsna partikelformigt. Regnvatten innehåller smuts, sediment och skräp som samlades på ditt tak, så var noga med att köra det via ett filter innan du dricker det. Leta efter en kruka eller behållare som har ett aktivt kolfilter, vilket kan ta bort partiklar och obehagliga lukt eller smaker från vattnet. Låt vattnet dränera genom filtret helt så det har ingen skadlig återstod kvar i den.
  • Aktiverade kolfilter kostar vanligtvis cirka 25-40 USD, men större modeller eller behållare med inbyggda filter kan vara dyrare.
  • Aktiverade kolfilter tar inte bort bakterier eller patogener från vatten, så vattnet är fortfarande inte helt säkert att dricka.
  • Om du inte har ett aktiverat kolfilter och det är en nödsituation, kan du använda ett kaffefilter för att ta bort större partiklar från vattnet.
  • Variation: Om du vill ha ett mer noggrann filtreringssystem, leta efter en omvänd osmosfilterbehållare eftersom det tar bort mer partikelformigt och skräp. Omvänd osmosfilter kräver vanligtvis makt och kostar runt $ 200 USD.

  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 18
    3. Koka vattnet i 1 minut för att döda några bakterier eller bakterier i vattnet. Ta det filtrerade vattnet och häll det i en stor kruka och lägg den på din spis över hög värme. Vänta på att vattnet kommer till en rullande koka och sätta ett lock på potten. Låt vattnet koka i minst 1 minut för att avlägsna bakterier och patogener som finns i regnvatten. Låt vattnet svalna helt innan du dricker det.
  • Du kan använda en kruka utan lock om du vill, men du kommer att förlora lite av regnvattnet genom avdunstning.
  • Om du bor i höjder högre än 5000 fot (1 500 m), koka sedan vattnet i minst 3 minuter istället.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 19
    4. Desinficera vattnet med klorblekmedel om du inte kan koka det. Se till att regnvatten är vid rumstemperatur eller lägre innan du desinficerar, annars fungerar det inte ordentligt. Tillsätt 6-8 droppar unscented och ofolored klorblekmedel för varje 1 gallon (3.8 liter vatten du desinficerar. Rör vattnet noggrant för att blanda i blekmedel och låt den sitta i 30 minuter. Vattnet kommer att ha en liten klor lukt när du är klar, men det är säkert att dricka.
  • Om du inte luktar klor i vattnet, tillsätt 6-8 droppar blekmedel och låt det stå i 15 minuter.
  • Om vattnet har en klorsmak, överför det till en ren behållare och låt den stå i 2-3 timmar innan du dricker den.
  • Bild med titeln Samla regnvatten för att dricka steg 20
    5. Testa regnvatten varje 1-2 månader för föroreningar och bakterier. Köp ett hemvattentestkit från din lokala maskinvaru- eller hemförbättringsbutik och läs också instruktionerna. Ta ett prov från det renade regnvattnet och fyll i ett av testbehållarna från satsen. Doppa testremsan i vattnet och swish det runt i ca 5 sekunder. Var uppmärksam på testremsens färg och jämför den med guiden inuti satsen för att bestämma vilka föroreningar som är i ditt vatten.
  • Vattentestkit kontrollerar vanligtvis för surhet, klor, bly, bekämpningsmedel, järn, koppar och bakterier.
  • Om det finns höga nivåer av några föroreningar i ditt vatten, undvik att dricka det eftersom det kan vara osäkert.
  • Du kan kanske städa ut föroreningar från din regnfat genom att tömma det helt och skölja ut det med rent vatten från din slang.
  • Varning: Om du bor i en stor stad eller ett område som har mycket luftföroreningar, kommer regnvatten att innehålla fler föroreningar som inte kan avlägsnas av filter eller kokning.

    Tips

    Om du har för mycket regnvatten än vad du kan dricka, kan du också använda den till vattenväxter eller tvättfordon. Om du planerar att vattna växter som används för mat, se till att du filtrerar det först så att det inte överför några kemikalier eller bakterier.

    Varningar

    Kontrollera om du samlar regnvatten är lagligt i ditt område eftersom vissa stater kan begränsa det.
  • Undvik att dricka regnvatten om du har ett försvagat immunförsvar eftersom det kan innehålla skadliga bakterier eller kemikalier som kan göra dig sjuk.
  • Var noga med att dränera utomhustankar eller ta dem inomhus under vintern så att vattnet inte fryser och skadar armaturen.
  • Saker du behöver

    • 55 US Gal (210 l) plastfat
    • 6 i (15 cm) skål
    • Fram och återgående såg eller pussel
    • Borra med 1/4 i (4.4 cm) hålsågfäste
    • Bulkhuvud
    • Kranventil
    • Teflon tejp
    • Insektsnät
    • Caulk pistol
    • Skyffel
    • 4 cinder block
    • Bågfil
    • Regnfilter avledare
    • Först-spola avleder
    • Trädgårdsslang
    • Aktivt kolfilter
    • Pott
    • Klorblekning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande