Hur man dränerar vatten bort från ditt hem

Regnduschar, åskväder, tropiska stormar, tinar och andra former av dåligt väder kan alla resultera i en stor mängd vatten som samlar runt ditt hem på kort tid. Utan adekvat dränering kan överskott av vatten skada ditt tak, väggar, foundation och landskapsarkitektur. Tömning av vatten från ditt hem börjar med att installera ett ljudskyddssystem som har förlängningar för att bära vattnet från ditt hem. Att lägga till en mild nedåtgående sluttning till marken runt ditt hem är också hjälpsam. Om ytterligare dränering är nödvändig kan du installera ett franskt avlopp, vilket mycket effektivt omdirigerar vatten bort från ditt hem.

Steg

Metod 1 av 3:
Underhålla ditt guttersystem
  1. Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem Steg 1
1. Investera i ett rännsystem. Om ditt hem inte har några takrännor, överväga att investera i ett guttersystem - speciellt om du bor i ett regnigt klimat. Gutters samlar regnvatten som löper av taket på ditt hem och deponerar det på marken. Ett bra rännsystem kommer att rikta regnvatten från ditt hem, vilket håller det att läcka ut i grunden och tvätta grunden marken borta.
  • De flesta bostadsgutters är gjorda av aluminium. Aluminiumgutters är överkomliga och kommer att vara länge.
  • Gutters gjorda med vinyl, galvaniserat stål eller koppar är också tillgängliga.
  • Om du inte har tidigare erfarenhet av att installera guttersystem, ha en professionell installation dem.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem Steg 2
    2. Inspektera dina takrännor för effektivitet. För att dina takrännor ska fungera ordentligt, bör de sluttas /2 tum (1.3 cm) mot downspouten för varje 10 meter (3.0 m), med kod. De måste också vara fria från träskor, hål och sags. Det vanligaste problemet är blockering. Löv, nålar och andra skräp fångas i systemet, vilket orsakar regnvatten att spilla av ditt hem för nära grunden. Inspektera dina rännor noga och ta bort eventuella skräp som du hittar.
  • Om du upptäcker att dina takrännor sagging, kolla hangarna. Dessa kan försämras över tiden, men kan enkelt och billigt bytas ut.
  • Kontrollera även läckor och hål i takrännorna. Om du hittar någon kan gutter-tätningsmedlet köpas på någon hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem Steg 3
    3. Rengör dina rännor regelbundet. Rännor ska rutinmässigt rengöras av skräp minst en gång per år. Om ditt hem är omgivet av många träd, rengör dem ut två gånger per år. Inspektera dina rännor efter stora regnstormar, eftersom dessa kan orsaka en betydande uppbyggnad av skräp. Använd en robust stege för att komma upp till takrännorna. Använd gummihandskar och rensa mucken ut ur systemet för hand.
  • Följ upp skräpavlägsningen med en bra spolning av vatten från din trädgårdsslang. Se till att vattnet strömmar fritt ut ur downspouts och ta bort och blockeras som kan förebygga detta.
  • Om du föredrar kan du anställa en professionell till Rengör dina rännor. Avgiften för den här tjänsten varierar beroende på storleken på ditt hem, men brukar varierar från $ 50 till $ 250.
  • Metod 2 av 3:
    Utsträcker downspouts och ökad markhöjd
    1. Bild med titeln Avloppsvatten bort från ditt hem Steg 4
    1. Inspektera dina downspouts. Downspouts är de delar av rännan som körs vertikalt från takrännan till marken. De bör rikta vatten minst 6 fot (1.8 m) bort från grunden för ditt hus. Om din för närvarande inte gör det, kan du lägga till tillägg för att göra dem mer effektiva. Dessa förlängningar är billiga och relativt lätt att installera.
    • Elbows och tillägg kan erhållas vid vilken som helst hårdvaruaffär.
    • Typisk kostnad är knappt $ 20 per förlängning.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem Steg 5
    2. Installera downspout förlängningar. Detta görs genom att fästa en armbåge till slutet av downspouten och sedan ansluta förlängningsstycket. Förlängningsdelen kommer att vara flera fötter av rakt rör. I de flesta fall installeras dessa förlängningar genom att helt enkelt skruva dem på.
  • Se till att du riktar vattnet minst 6 fot (1.8 m) bort från ditt hem grund.
  • Om det behövs kan du ansluta downspouts till PVC-rör och begrava röret under jorden för att rikta vattnet längre från ditt hem.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem Steg 6
    3. Undvik att peka dina downspout förlängningar mot din uppfart. På vintern kan vatten deponeras på din uppfart frysa, vilket orsakar ett antal farliga situationer. Den perfekta platsen för vatten att komma ut ur förlängningen är på en sluttande del av marken, så att vattnet fortsätter att dränera längre bort från huset.
  • Se till att vattnet inte hamnar på en lutning som sluttar ner till ditt hem. Detta kommer att resultera i att vattnet dränerar rakt tillbaka till grunden för ditt hem.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem Steg 7
    4. Inspektera markens sluttning bredvid grunden för ditt hus. Överflödiga takrännor och ineffektiva downspouts kan erodera marken runt grunden för ditt hem. Denna erosion kommer att skapa en gräv i jorden som fäller vattnet där. Om du ser några luckor så här runt ditt hem, fyll dem med jord. Packa jorden ordentligt för bästa resultat.
  • Undvik mark med hög lerinnehåll, eftersom dessa dränerar dåligt. Köp granulär mark med hög sandinnehåll.
  • Du kan köpa bagged mark i alla hemförbättringsbutik. Köp 1 väska för att starta jobbet. När du väl vet hur mycket område 1 påse täcker får du en bra uppfattning om hur många fler du måste avsluta jobbet baserat på storleken på ditt hem och hur brant vill du göra downslope.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem steg 8
    5. Lägg till tillräckligt med smuts för att skapa en mild sluttning. I stället för att bara fylla luckorna med jord, lägg till ett litet överskott av det. Detta kommer att skapa en mild lutning som leder bort från stiftelsen av huset, förhindrar att vatten samlas runt grunden. Denna milda sluttning bör förlängas, åtminstone ca 2-3 fot (0.61-0.91 m) från huset.
  • Pack jord runt ditt hus och lutar det nedåt vid ca 1 tum (2.5 cm) per 1 fot (0.30 m).
  • Var noga med att packa jorden ordentligt när du skapar lutningen. Därefter tillsätt gräsfrö, som, när det tar rot, kommer att förhindra att jorden eroderas.
  • Metod 3 av 3:
    Installera ett franskt avlopp
    1. Bild som titled dränerar vatten från ditt hem Steg 9
    1. Leta reda på och markera de underjordiska användargränserna på din egendom. Ett franskt avlopp innebär att gräva en gräv i din gård. Det är inte svårt att göra dig själv, men det är viktigt att du kontaktar ditt lokala verktygsföretag några dagar innan du börjar jobbet. Få dem att hitta och markera alla de underjordiska användargränserna runt ditt hem.
    • Dessa underjordiska verktyg inkluderar gas, vatten, avlopp, elektriska och telefonlinjer.
    • Om du skadar någon av dem medan du installerar det franska dränering, kan reparationskostnaderna vara betydande.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem steg 10
    2. Rita en dräneringsplan. Gör en enkel skiss av din egendom. Inkludera hemmet, uppfart, verandor, gatan och andra tillämpliga funktioner. Gå in i din gård med en linjenivå eller byggmästare och använd den för att räkna ut var de höga och låga fläckarna är. Observera dessa fläckar på skissen, dra sedan pilar som visar hur vattnet tenderar att flöda på din egendom.
  • Du har nu ett diagram för att hjälpa dig ordentligt och effektivt omdirigera dränering bort från ditt hem.
  • Du borde aldrig planera att omdirigera vatten för att springa på din granners egendom. Om du funderar på att styra vatten i gatan eller stormens avlopp, ta reda på vilka regler som gäller genom att kontakta staden för information.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem Steg 11
    3. Börja gräva grävningen. Ett franskt avlopp är i huvudsak en grusfylld gräv som innehåller ett perforerat rör som fungerar som ett avlopp runt ditt hem. Börja gräva 4-6 fot (1.2-1.8 m) bort från grunden för ditt hem. Gör grävningen ca 6 tum (15 cm) bred och ca 24 tum (61 cm) djup. Skytten bör sträcka sig till den lägsta delen av din gård.
  • Slutet på grävningen kan avlägga, eller du kan få det gå runt din gård som ett staket.
  • Du kan gräva grävningen manuellt med en vanlig spade. Du kan också köpa verktyg som är gjorda speciellt för grävning, som trenchingskovlar eller grävhöjningar, vid en hårdvaruaffär.
  • 4. Lägg till ett lager av grus till grävningen. Det kommer att finnas lös jord längst ner på grävningen. Kompakt det tätt. Låg tvättat grus ovanpå den komprimerade jorden i ett lager som är 1-2 tum (2.5-5.1 cm) tjock.
  • Lägg aldrig rörledningen direkt på jorden. Gruset under det hjälper till att ordna vattnet, tillsammans med gruset som omger det.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem steg 12
    5. Installera rören. Röret bör perforeras med 2 rader hål som går ner i längden. Vik röret i landskapsarkitektur för att förhindra att hålen blir anslutna. Därefter lägg rören så att hålen pekar ner mot jorden, inte upp mot himlen.
  • Om du lägger röret med hålen som pekar upp, kommer de att bli igensatta med grus och avloppet fungerar inte ordentligt.
  • Bild med titeln dränera vatten bort från ditt hem steg 13
    6. Fyll grävningen med grus. När du har lagt din piping på plats, använd tvättat och rundat grus för att fylla i grävningen. Grusstyckena ska vara 1 tum (2.5 cm) eller större i diameter. Gruset ska helt fylla gräven inom 1 tum (2.5 cm) av ytan.
  • Täcka de återstående 1 tum (2.5 cm) utrymme med en bit av sod. Detta kommer att dölja grävningen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte har ett bra ställe att styra downspouts kan du använda en torrbrunn. En torrbrunn är en stor, perforerad plast trumma som kan begravas i marken och omgiven av grus. Rutera downspout-linjerna direkt i den torra brunnen för att hålla vatten från att bygga upp på grannens egendom eller strömma in i ett stormavlopp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande