Hur man kontrollerar trädgården shed för läckage

Medan pölar och våtmaterial kan tippa dig till det faktum att din skjul har läckt, är det ofta inte så lätt att upptäcka en läcka. Om du inte är regelbundet med hjälp av skuren kan det vara lätt att förbise en läcka, så det är en bra idé att kontrollera regelbundet för att se om vatten kommer in någonstans. Över tiden kommer vatten inuti ett skur att skada vad som är inuti det och kan också orsaka skador på själva skuren.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera efter läckage
  1. Bild med titeln Kontrollera trädgårdsskuren för läckage steg 1
1. Se upp för missfärgning. För att kontrollera läckage måste du se upp för missfärgning på insidan av taket och väggarna. Du måste kontrollera efter missfärgning till strukturen, särskilt fläckar och mörkare fläckar. Kontrollera sidorna på skuren för mörka fläckar eller streck eftersom detta kan indikera dropp eller rinnande vatten.
  • Du bör också leta efter missfärgning på tyg, eftersom det kan innebära att det finns mögelväxt. Det kan också finnas tecken på mögel, speciellt på vilket tyg som lagras i skjulet. Kontrollera tyg för alla mörka fläckar av mögel. Men kom ihåg att formen också kan orsakas av kondens.
  • Bild med titeln Kontrollera trädgårdsskuren för läckage steg 2
    2. Undersök alla föremål i din skjul för att bestämma vad vattnet dricker på. Du bör också leta efter missfärgning, som rostplåster, på dina verktyg och andra metallartiklar.
  • De drabbade objekten får inte vara direkt under källan till läckan, eftersom vatten kan springa ner i väggarna och samla någon annanstans.
  • Bildbetat Check The Garden Shed för läckage Steg 3
    3. Vänta tills det regnar och sedan undersöka din skjul. Om du har problem med att spotta missfärgning, kan du undersöka din skjul efter det att det regnar. Om det finns pölar någonstans i skuren betyder det att du har läckage. Pudlerna kommer sannolikt att formas under eller nära var sprickan i skuren är.
  • Bild med titeln Kontrollera trädgårdsskuren för läckage steg 4
    4. Skilja kondens från en läcka. Kondensation uppstår när fukten i luften bildar vattendroppar på en kall yta. Förvirra inte kondens med läckage. Ett ordentligt ventilerat skur är osannolikt att ha stora problem med kondens men du kan förvänta dig kallare delar av skuren för att locka kondens.
  • Undvik problem som orsakas av kondens genom att hålla ditt skur väl ventilerat och säkerställa att innehållet inte är för nära varandra, eftersom det förhindrar saktar ned luftcirkulationen. Försök att inte stapla saker mot de yttre väggarna, eftersom de kan överföra kondens till vad som helst som berör dem.
  • Bildbetat Check The Garden Shed för läckage Steg 5
    5. Undvik genturproblem. Guttering är ett sätt att flytta vatten bort från skuren genom att rikta det för att avlopp i marken. Kontrollera att eventuell guttering du har på din skur är tydlig och rörlig vatten som det ska göra. Om det läcker kan det orsaka vattenskador.
  • Gutters kan få täppt upp med smuts, mos, löv och tappade frukt från träd. Rensa detta om det orsakar ett problem.
  • Bildbetat Check The Garden Shed för läckage Steg 6
    6. Skära bort vegetation växer på sidorna av skuren. Du bör också ta tillfället i akt att rensa vegetation eller smuts som växer mot skjulets yttre väggar. Eftersom skuren är osannolikt att ha vattentätning i sina väggar, måste det kunna cirkulera luft för att ta bort fukt.
  • Metod 2 av 3:
    Kontrollera efter skador på din skjul
    1. Bildbetat Check The Garden Shed för läckage Steg 7
    1. Leta efter skador som kan leda till en spricka. Undersök skjulet både inifrån och ut för synliga tecken på skador. Exempel kan innefatta tornvattentät filt på taket och skadade bältros eller kakel.
    • Det kan också finnas sprickor i strukturen av skuren som orsakas av skadat eller krökt trä.
  • Bildbetat Check The Garden Shed för läckage Steg 8
    2. Kontrollera om vatten kan komma in från under skuren. Vatten kan också penetrera skjulet från marken. För att bekämpa detta, bör du lägga din skjul ovanpå en betongbas, eller avbryta den med brisblock och tryckbehandlat virke. Om skuren inte höjdes av marken när den konstruerades, är du mer sårbar för vatten som kommer inifrån nedan.
  • Bild med titeln Kontrollera trädgårdsskuren för läckage steg 9
    3. Överväg att höja din skjul om du misstänker att vatten kommer inifrån nedan. Helst bör du kasta en betongbas något större än din skjulbas. Att göra detta:
  • Använd träplankor för att definiera området och innehålla betongen. Ligga ca 6 tum (15.2 cm) hardcore och sedan 6 tum (15.2 cm) betong ovanpå det.
  • Du kan förankra din skjul till betongbasen med hjälp av bultar. Det är viktigt att vattnet dränerar bort från skjulet och inte poolar mot kanterna.
  • Bild med titeln Kontrollera trädgårdsskuren för läckage steg 10
    4. Använd Breeze Blocks om du inte vill lägga en betongbas. Om du inte vill lägga en konkret bas kan du sjunka några beläggningsplattor eller brisblock så att den övre kanten är något över marknivå med ungefär en tum. Lägg träplankor ovanför dessa som en bas för din skjul. Detta håller skuren ovanför den fuktiga marken och låter luft cirkulera under.
  • Bild med titeln Kontrollera trädgårdsskuren för läckage Steg 11
    5. Se till att allt trä du använder är tryckbehandlade. Det är viktigt att varje timmer i kontakt med marken är tryckbehandlad och målad med eller blöt i träskyddsmedel för att göra det motståndskraftigt mot fuktigt.
  • Metod 3 av 3:
    Fixa en läcka i en trädgårdsskjul
    1. Bild med titeln Kontrollera trädgårdsskuren för läckage steg 12
    1. Reparera taket. Reparera eventuella skador som du kan se till det yttre taket genom att ersätta förlorade plattor eller bältros. Undvik att göra ytterligare hål i filtakmaterial genom att spika ner lösa bitar.
  • Bildbetat Check The Garden Shed för läckage Steg 13
    2. Lappa upp några hål du hittar. Du kan köpa ett bitumenmattmaterial som fungerar bra som en "stickande gips" för alla takhål. Detta är tillgängligt med en självhäftande stöd så det kan helt enkelt skäras för att passa och appliceras på taket.
  • Du kan också använda ett generöst lager av bitumenfärg innan du lägger till filtren. Applicera filten medan färgen fortfarande är våt.
  • Kanaltape fungerar också bra som en robust tillfällig åtgärd.
  • Bild med titeln Kontrollera trädgårdsskuren för läckage steg 14
    3. Patch sprickor i skuren. Om du upptäcker några sprickor i skuren, lappa dem omedelbart med hjälp av träfyllmedel (utanför) och kanalband (inuti). Alla läckande fönster kan patchas med tätningsmedel.
  • Bildbetat Check The Garden Shed för läckage steg 15
    4. Ommåla din skjul några år. För att bevara ditt skurs liv är det en bra idé att repaint det varje år med träskvarterande, fläck eller färg. Detta kommer att bidra till att bevara träet.
  • Tips

    Det är en bra idé att rensa ut och rengöra din skjul minst en gång om året eftersom det hjälper dig att identifiera eventuella problem med skuren genom att låta dig se hela den tomma strukturen.
  • En annan metod för att stoppa jordfuktighet som påverkar strukturen är att installera en fuktig provkurs. DPC-materialet bör läggas på grunden innan skurstrukturen är byggd.
  • Om du har ett träskur som läcker, överväga att anställa en entreprenör eller handyman till vattentät taket för dig.
  • Om du har din trädgård skur från en hemförbättringsbutik, kan du köpa vattentätpapper från samma butik och lägga det över hörnen på toppen av taket för att förhindra läckage.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande