Hur man avbryter ett planetfitmedlemskap

Liksom många professionella gym, gör Planet Fitness inte att avbryta ditt medlemskap enkelt. Det är dock möjligt att göra det så länge du har lite tålamod och är villiga att hoppa igenom några kontraktsmässiga hoops.

Steg

Metod 1 av 3:
Förstå ditt Planet Fitness Contract
  1. Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 1
1. Hitta det kontrakt du undertecknat med Planet Fitness. Även om du kanske har anmält dig med a "inget kontrakt" eller "Ingen anmälningsavgift" Främjande, du har fortfarande tecknat ett avtal som betecknar hur du kan avbryta och vilka situationer som kan låta dig avstå från dina avbokningsavgifter.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 2
    2. Läs ditt kontrakt. Ditt kontrakt lägger ut de exakta villkoren, och du bör informeras. Du bör också notera om du har ett årligt eller månatligt kontrakt.
  • Oavsett om du betalar årligen eller månadsvis, undertecknade du sannolikt ett 1-årigt kontrakt.
  • Kontrollera också när ditt kontrakt är uppe. Det kan vara lättare att vänta en månad eller två tills ditt kontrakt är upp för att avbryta om du bara har några månader kvar på ditt kontrakt. Avbokningsavgifter kan vara så mycket som 5 eller 6 månader med vanliga betalningar.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 3
    3. Var uppmärksam på faktureringscykeln. Vanligtvis, för ett månatligt kontrakt, måste du avbryta före den 10: e månaden, eftersom du i allmänhet faktureras den 17: e, och företaget behöver tid att behandla din förfrågan. För ett årligt kontrakt måste du avbryta före den 25: e månaden innan du faktureras. Med andra ord, om du vanligtvis betalar din årliga faktura i mars, måste du avbryta den eller före 25 februari.
  • Tänk på ett fitnessavtal som ett leasingavtal. Att behöva ge 30 dagars varsel och avgifter för tidig avbokning är vanliga med gym. Faktum är att om du inte avbryter ditt medlemskap korrekt, kan du behöva betala ditt kontrakt totalt.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 4
    4. Få dina gymavgifter avstått. Om du kan ge skriftligt bevis på att du är skadad eller att du måste flytta ut ur en planet fitness, kanske du kan få avgifterna avstå från.
  • Om du har en skada, fråga din läkares kontor för att skriva en anteckning som bekräftar att du inte kan använda gymmet. Be honom eller henne att ge en viss tid som du inte kommer att kunna använda gymmet.
  • Om du flyttar till en ny plats måste det vara längre än 25 miles (40 km) från alla Planet Fitness-läge. Planet Fitness syftar till att överföra medlemskap när det är möjligt. Be din arbetsgivare att skriva ett omlokaliseringsbrev och se till att kartlägga avståndet innan du anger var du kommer att flytta. Det är, konstaterar att du inte har någon Planet Fitness Gym inom 25 miles (40 km) av din nya adress. Du kan skriva ut kartor med din nya plats och närmaste Planet Fitness-platser markerade för att hjälpa ditt fall.
  • Om ingen av dessa situationer gäller för dig, kommer du att behöva betala avbokningsavgiften, men du kan åberopa ditt fall om andra situationer hämmar din förmåga att gå till gymmet. Var noga med att ha skrivit bevis på din situation, eftersom de inte bara tar ditt ord för det.
  • Metod 2 av 3:
    Avbryta kontraktet personligen
    1. Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 5
    1. Skriv ner den information du behöver. Du behöver ditt medlemskapsidentifikationsnummer. Du kommer också troligen att behöva någon personlig information, till exempel din adress, ditt personnummer, ditt körkort och ditt födelsedatum.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 6
    2. Skriv ett ensidig dokument som ber om att avbryta ditt medlemskap. Se till att det är i överensstämmelse med kontraktets specifikationer. Nämna i ditt brev som du vill ha din avbokningsavgift avstår om du är berättigad, liksom orsaken till varför. Observera också vilken dokumentation du inkluderar med brevet. Inkludera alla dina personliga uppgifter - du behöver bara inkludera de sista fyra siffrorna i ditt personnummer och ditt körkort. Underteckna det.
  • Planet Fitness kräver en skriftlig avbokning.
  • Inkludera din säkerhetskopieringsdokumentation för att begära att din avbokningsavgift upphävs. Ange tydligt vad varje dokumentation är högst upp på sidan.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 7
    3. Kontrollera timmarna för din platss medlemsavdelning. Ring avdelningen och begära ett möte för att avbryta ditt medlemskap.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 8
    4. Berätta för dem att du vill avbryta ditt medlemskap. Träffa en representant, och ge dem den skriftliga dokumentationen.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 9
    5. Be om annullering skriftligen. Glöm inte att begära en signatur från en anställd. Du vill ha bevis på att du avbröt ditt medlemskap, eftersom du kanske behöver det senare.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 10
    6. Ordna för att avbryta eventuella framtida månatliga betalningar. Du kan behöva betala en annan månad, men se till att betalningen avbryts efter det. Bosätta sig några avbokningsavgifter så att du kan vara säker på att ditt medlemskap avbryts.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 11
    7. Be om namn och antal av en lämplig kontaktperson. Om du stöter på problem efter avbrutning - om du till exempel upptäcker att du debiteras felaktiga avgifter - du kanske behöver kontakta en viss person för att ta itu med problemet.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 12
    8. Övervaka ditt kreditkort eller kontoutdrag. Om månatliga eller årliga avgifter visas som inte borde vara där, måste du kontakta gymmet.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 13
    9. Ring medlemskapstjänster om några extra avgifter togs ut. Agera omedelbart för att undvika att förlora pengar.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 14
    10. Besök personligen. Om gymmet fortfarande insisterar på att betala, visa dem annullering skriftligen för att bevisa att du har gjort det.
  • Metod 3 av 3:
    Avbryta genom certifierad bokstav
    1. Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 15
    1. Alternativt, skicka ett certifierat brev. Eftersom certifierade bokstäver kan spåras kan du se till att gymmet fick brevet.
    • För att skicka ett certifierat brev, köp portot för certifierat mail på postkontoret eller online. Certified Mail är endast tillämplig på prioriterad eller förstklassig post.
    • Välj elektronisk eller fysisk leverans av signaturen. I huvudsak visar du att någon på Planet Fitness accepterade och undertecknades för brevet. Du kommer att komma dit faktisk signatur tillbaka om du väljer den fysiska signaturen, eller du kommer att skickas till en kopia av sin elektroniska signatur om du väljer det andra alternativet. Fysiskt kan vara bättre för denna situation eftersom det ser ut mer ut.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 16
    2. Samla ditt brev tillsammans. Glöm inte att inkludera ett brev som begär avbokning av medlemskap, all din dokumentation, din personliga information och din motivering för att avstå från dina avgifter, om tillämpligt. Begär att de skickar ett meddelande om annullering skriftligen, samt ge ett uppföljnings telefonsamtal till dig för att bekräfta att ditt medlemskap avbryts.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 17
    3. Ta brevet till postkontoret. Ge det till en anställd. Certifierat brev måste ges till en anställd för att få en retursignatur.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 18
    4. Ring i gymmet om du inte får märke Ditt medlemskap avbröts. Om du inte får meddelande om att ditt medlemskap avbröts inom en vecka och en halv, ring och prata med en anställd. Du kan behöva besöka personligen om du inte kan få det avbrutet genom ett brev.
  • Bild med titeln Avbryt Planet Fitness Medlemskap Steg 19
    5. Kontrollera dina konton. Se till att du inte har några månatliga eller årliga avgifter utöver vad du har kommit överens om att betala. Om du gör det måste du besöka Planet Fitness och visa dem bevis på avbokning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Läs alltid kontraktet noga innan du pratar med en planetrepresentant. Du borde veta dina rättigheter angående villkoren. Att vara en informerad förespråkare kommer att spara pengar och tid under avbokningsprocessen.

    Varningar

    Akta dig för att många Planet Fitness-platser har låga betyg med Better Business Bureau, delvis på grund av deras oflexibilitet med Gym Membership-avbokningar.
  • Om du inte följer reglerna i ditt kontrakt och slutar betala, kan gymmet rapportera dig till kreditövervakningsföretag som skapar ett svart märke på din kreditrapport.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande