Hur man kasserar knivar säkert

Oavsett om du uppgraderar din knivuppsättning eller ersätter ett trasigt blad, vet vi att det kan vara ett krångel när det är dags att kasta ut de gamla. Du kan inte bara kasta dina knivar i soporna, eftersom de fortfarande kunde skära igenom påsen eller skada någon. Lyckligtvis finns det fortfarande några sätt att bli av med någon typ av kniv utan att riskera någons säkerhet. Vi meddelar dig om de bästa ställena att kasta bort dina gamla knivar oavsett vad de är gjorda av eller villkoret de är i!

Steg

Metod 1 av 8:
Regelbunden skräp hämtning
  1. Bild med titeln Kassera knivar säkert steg 1
1. Om du slår dina knivar, kan du vanligtvis lägga dem i ditt papperskorgen. Kontakta din avfallshanteringstjänst för att se om du får lägga knivar i papperskorgen. Vikta några lager av tidningen runt varje kniv för att hålla de skarpa kanterna som är täckta. Vik sedan en bit kartong som är längden på bladet runt varje kniv och tejp den stängd. Placera knivarna i en annan låda eller behållare innan du sätter den med ditt vanliga papperskorgen. På det sättet kommer alla som hanterar ditt skräp inte att bli skadad.
  • Glöm inte att tejpa kartongen stängd, annars kan din kniv enkelt glida ut.
  • Skriv "Sharp" på kartongen för att låta sanitetsarbetare veta att de ska vara försiktig med att hantera behållaren.
Metod 2 av 8:
Avfallsuppsamlingsplats
  1. Bild med titeln Kassera knivar säkert steg 2
1. Ta dina knivar direkt till anläggningen om de inte är tillåtna i facket. Wrap varje kniv i ett lager av tidning och kartong och tejp den stängd så att de skarpa kanterna inte exponeras. Ta knivarna direkt till din närmaste samlingsplats och låt arbetarna veta att du kastar bort en kniv. De kommer att ta knivarna från dig och se till att de hanteras säkert.
  • Vissa städer tar ut en avyttringsavgift när du släpper dina knivar, men det är vanligtvis gratis om du bor i området.
Metod 3 av 8:
Återvinningscentral
  1. Bild med titeln Kassera knivar säkert steg 3
1. Återvinning av dina knivar säkerställer att materialet blir återanvända. Börja med att sätta upp dina gamla knivar i bitar av tidning och kartong så att knivarna inte utgör någon risk. Kontrollera online för att se om det finns några metallåtervinningsfaciliteter eller återvinningsanläggningar i ditt område som accepterar knivar. Släpp knivarna i mitten så att de sorteras och återställs ordentligt.
  • Du kan inte lägga knivar i en återvinningsfack för Curbside Collection.
Metod 4 av 8:
Polisstation
  1. Bild med titeln Kassera knivar säkert steg 4
1. De flesta polisstationer accepterar knivar för att hålla dem ut ur de felaktiga händerna. Ring din lokala polisstation i förväg och fråga om de tar gamla knivar. Om de gör, linda varje kniv i papper och kartong så det ser inte ut som om du går med vapen och för att hålla skärkanterna täckta. Lämna knivarna över till tjänstemännen i tjänst så att de kan ta dem till en säker förvaringsplats.
  • Du kan ta någon typ av kniv till en polisstation, men fråga i förväg om du blir av med en stor kniv, till exempel en machete.
  • Även om din polisstation inte tar knivar, berättar de om några andra ställen där du säkert kan bli av med dem.
Metod 5 av 8:
Samlingsfack
  1. Bild med titeln Kassera knivar säkert steg 5
1. Kontrollera online för att se om ditt område har säkra drop-off-burkar för gamla knivar. Notera platserna i närmaste lådan och ta dina gamla knivar där. Tryck dina knivar i spåret på lådan och släpp dem inuti behållaren. Dina knivar kommer att vara säkra i lådan tills en tjänsteman samlar in och avyttrar dem.
  • Samlingsfack är bra för vilken typ av kniv som passar genom slitsen.
  • Du behöver inte vikla dina knivar innan du sätter dem inuti behållarna.
Metod 6 av 8:
Skrotmetallgård
  1. Bild med titeln Kassera knivar säkert steg 6
1. Tjäna lite pengar genom att sälja metallknivar för skrot. Kontrollera online för att se om det finns några skrotgårdar i ditt område och fråga om de ska ta begagnade knivar. Ta knivarna till skrotgården för att släppa av dem och få en värdebedömning. Skrotårdar accepterar någon typ av metall, men vissa knivar kan vara mer värdefulla än andra.
Metod 7 av 8:
Återförsäljning
  1. Bild med titeln Kassera knivar säkert steg 7
1. Om dina knivar är i gott skick, sälja dem till någon annan. Försök att sälja dina knivar till personer du känner, eller via onlinemarknader som Facebook Marketplace eller Craigslist. Om du inte får några träffar online, kolla efter knivslipningsbutiker nära dig eftersom de köper knivar att använda som reservdelar.
  • Skärpa dina knivar Så de är inte tråkiga när den andra personen använder dem.
Metod 8 av 8:
Donation
  1. Bild med titeln Kassera knivar säkert steg 8
1. Sparsamhetsbutiker, välgörenhetsorganisationer och skyddsrum accepterar alla köksknivar. Ring några platser i förväg och fråga om de behöver några knivdonationer. Skärpa knivarna i förväg så att de är snygga och skarpa för nästa person som använder dem. Därefter slingrar knivarnas knivar i tidningen och kartongen så att de är mindre benägna att orsaka en skada under transporten. Därefter, ta knivarna direkt till sitt nya hem!
  • Tvätta alltid dina knivar innan du ger dem bort.

Tips

Kontrollera alltid med ditt områdes avfallshanteringstjänst för att se om de har speciella instruktioner för hur du blir av med dina gamla knivar.

Varningar

Lägg aldrig dina knivar i papperskorgen oöppnade eftersom du kan skada dig själv eller någon annan.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande