Hur man skickar en luftkonditionering

Installera och ta bort ett skrymmande fönsterluftskonditionering (A / C) Enhet kan vara knepigt nog - så vad gör du när du behöver bli av med saken? På grund av det miljömässigt ovänliga kylmediet inuti är det olagligt nästan överallt att helt enkelt kasta ut en A / C-enhet. I stället är det i många fall upp till dig att hitta en lokal återvinningsföretag som accepterar A / CS. Beroende på var du bor kan du vara berättigad till hjälp från din lokala regering eller leverantör, eller du kanske måste betala för en skräppostare. Vad du än gör, kassera inte A / C olagligt!

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en lokal återvinningsföretag själv
  1. Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 1
1. Navigera till en eco-återvinningswebbplats som serverar ditt område. I Nordamerika, till exempel, erbjuder Earth911-webbplatsen sökverktyg för att hitta miljövänliga återvinningsföretag i ditt område. Beroende på var du bor kan det finnas flera andra webbplatser som är tillgängliga för dig.
  • Du kan navigera direkt till sidan Jord911 på https: // Sök.jord911.com /?UTM_Source = Earth911-Header & UTM_Medium = Top-Navigation-Meny & UTM_Campaign = Top-Nav-Recycle-sök-knappen.
  • Alternativt kan du göra en Earth911-sökning via telefon på 1-800-rengöring.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 2
    2. Gör en webbsökning efter A / C-återvinning och använd ett brett sökområde. Om du får alternativet, sök specifikt för A / C-återvinningsföretag, eftersom inte alla återkallare är licensierade eller utrustade för att hantera kylmediet inuti A / C-enheter. Också, om du kan söka inom ett bestämt avstånd från din nuvarande plats, till exempel inom 10 eller 25 mi (16 eller 40 km) av din US Zip-kod, kan du behöva kasta ett brett nät för att hitta stödberättigande återvinningsare.
  • Om du bor i ett stort storstadsområde, kommer dina odds att hitta närliggande kvalificerade återvinningsare att förbättras. Annars kan du behöva vara villig att resa eventuellt 50 mi (80 km) eller mer.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 3
    3. Kontakta de listade återvikarna och välj ditt bästa alternativ. När du har identifierat några möjliga alternativ, kontakta dem direkt för att se till att de kan och villiga att acceptera A / C-enheter. Du kan också få information om sina timmar och eventuella kostnader eller betalning i samband med din drop-off.
  • I vissa fall kan återvinningsmedlet betala dig för de värdefulla materialen som utgör A / C-enheten, särskilt kopparröret och kylmediet. Alternativt kan du behöva betala en avgift för att ha den återvunna enheten. Det beror allt på marknaden där du bor och eventuella subventioner eller skatter som kan tas ut.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 4
    4. Ladda upp A / C och leverera den till återvinningen. Medan vissa återvinningsföretag kan göra hämtningar mot en avgift är det vanligtvis upp till dig att ta din A / C-enhet till återvinningen. Fönster A / CS kan enkelt väga 50 lb (23 kg) eller mer, så lyfta och flytta enheten försiktigt och få hjälp om möjligt.
  • Håll enheten upprätt när du lyfter, bär och transporterar den. Annars kan enheten läcka kylmedel, smörjmedel eller andra vätskor.
  • Metod 2 av 3:
    Försöker regering, nytta och detaljhandeln
    1. Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 5
    1. Kontakta din lokala sanitetsleverantör för att se om den hanterar A / CS. I vissa städer kan den lokala sanitetsleverantören hämta A / C-enheter om du kontaktar den i förväg. Om så är fallet kommer du troligen att bli ombedd att placera enheten på kanten (eller din typiska sophämtningsplats) på den överenskomna dagen. Du kan också behöva tillämpa en speciell tagg till enheten.
    • I New York City kan du till exempel begära denna tjänst via onlineformulär på avdelningen för Sanitation Website.
    • Om du inte behöver hålla en speciell tagg på A / C kanske du vill lägga till en "fungerar inte" notera till enheten så ingen annan lugs det hemma i förväntan att få en "fri" a / c.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 6
    2. Fråga ditt verktygsföretag om det ger rabatter och / eller pickup. I många fall erbjuder lokala användares leverantörer rabatter när du byter till mer energieffektiva apparater. Förutom rabatt kan verktygsföretaget vara villigt att hämta den gamla apparaten gratis, även om det här är mer sannolikt med ett kylskåp än ett fönster A / C-enhet.
  • Ring din lokala användareleverantör eller besök sin webbplats. Om de erbjuder rabatter och / eller pickup, måste du förmodligen fylla i ett onlineformulär och ge bevis på att du har köpt en mer energieffektiv ersättningsenhet.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 7
    3. Ring apparathandlare och fråga om de återvinns gamla A / CS. Vissa apparathandlare - särskilt stora - kan acceptera gamla A / CS för återvinning. Det kan vara fallet även om du inte köper en ny A / C från återförsäljaren.
  • Du kommer nog att vara ansvarig för att leverera A / C-enheten, speciellt om du inte köper en från återförsäljaren.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 8
    4. Se om du kan få gammal A / C-hämtning med ny leverans. Om du köper en ny A / C från en återförsäljare och de erbjuder leveransservice, fråga om leveransbesättningen kan ta bort din gamla A / C för återvinning. Detta är en vanligare praxis med större apparater som kylskåp, brickor och torktumlare, men det är värt att fråga med avseende på ett gammalt fönster A / C.
  • Ring återförsäljaren före leveransdatumet, snarare än att vänta på att fråga leveranspersonalen direkt.
  • Metod 3 av 3:
    Säljer, donerar eller skämtar din A / C
    1. Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 9
    1. Sälja eller donera en gammal A / C som fortfarande fungerar. Säg, till exempel att ditt gamla fönster A / C fortfarande fungerar, men du vill uppgradera till en effektivare modell. I det här fallet kan det fortfarande finnas en marknad för din funktionella A / C. Försök sälja enheten på ett eller flera online-säljare webbplatser som du litar på. Alternativt donera A / C till en välgörenhetsorganisation som i sin tur säljer eller donerar den.
    • När du säljer apparater eller andra stora föremål, Du är bättre att använda en säljarewebbplats som kopplar dig med lokala köpare. På det sättet behöver du inte oroa dig för att skicka ett tungt fönster A / C.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 10
    2. Betala för en privat skräppostare som gör A / C-återvinning. Många skräptransporter kommer att ta bort enheter som innehåller kylmedel, till exempel A / CS-till ett pris. Beroende på var du bor kan det kosta i intervallet $ 200 USD för att få en A / C-enhet som dras bort för återvinning.
  • Du kan få en bättre affär om du ordnar givaren att ta bort mycket annat skräp också.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 11
    3. Tänk två gånger innan du sätter din a / c ut för scrappers. Om invånarna sätter sitt skräp ut på kanten för hämtning där du bor, finns det en anständig chans att det finns människor i hämtningsbilar som kör runt letar efter värdefulla skrotmaterial. Eftersom både kylmediet och koppar i A / C-enheter har värde, kan "Scrappers" vara angelägna om att samla in din A / C om du lägger ut det. Det finns dock viktiga negativa till denna strategi:
  • Ingen kan hämta din A / C, och du kan sluta behöva dra A / C tillbaka till ditt hem. Ännu värre, du kan vara citerad eller böter för att lägga ut ett objekt som inte är lagligt för papperskorgen.
  • Du har ingen aning om den person som plockar upp A / C kommer att återvinna den ordentligt. Vid felaktigt återvunnet är A / C-kylmedel särskilt dåligt för miljön.
  • Bild med titeln Kassera ett luftkonditioneringssteg 12
    4. Skräp inte olagligt din gamla A / C. Vid en uppskattning motsvarar växthuseffekten av läckt kylmedel från ett enda fönster A / C-enhet med att ta en bilresa på 3 000 mi (4,800 km). Försök inte smyga din a / c ut med ditt hushålls papperskorgen, och definitivt inte dumpa det över en sluttning eller i skogen!
  • Du kan fastna utan ett gratis eller billigt alternativ för att bli av med din gamla A / C-enhet. Acceptera att du har ett ansvar för att det är avyttrat ordentligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande