Hur man kontrollerar statusen för din stimulansbetalning

Covid-19-pandemin har skapat allvarliga ekonomiska svårigheter för miljontals amerikaner. Lyckligtvis, om din inkomst faller under en viss gräns, är det en bra chans att du kvalificerar dig för en stimulansbetalning från regeringen för att hjälpa dig genom dessa svåra tider. Mest sannolikt får du en direkt insättning direkt till ditt bankkonto, och du behöver inte vidta några åtgärder för att samla din betalning. För att ta reda på statusen för din betalning måste du först kontrollera att du uppfyller behörighetskraven. Då loggar du bara på IRS: s "Få min betalning" -webbplats för att ta reda på om din betalning har bearbetats.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera din behörighet
  1. Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 1
1. Beräkna din justerade bruttoinkomst för att avgöra om du är berättigad. Koronavirusstimulansbetalningarna är baserade på den mängd inkomst du gör och hur många människor är i ditt hushåll. Använd din W-2, 1099 och alla andra relevanta skatteformulär för att beräkna ditt hushålls Justerad bruttoinkomst, Eller bara titta upp på din färdiga federala inkomstskatt. Därifrån kan du avgöra om du är under de nödvändiga gränserna för att få en fullständig stimulansbetalning. Till exempel:
  • Du är berättigad till full betalning om du arkiverar som individ och har en AGI under $ 75.000, om du arkiverar som ett hushållschef och din AGI är under $ 112 500, eller om du är ett par arkivering gemensamt och din AGI är under $ 150.000.
  • Du får en minskad betalning om du är en person med en AGI på $ 75,000- $ 99.000, ett hushållschef med en AGI på $ 112.500- $ 136.500, eller ett par arkivering gemensamt med en AGI på $ 150,000- $ 198.000.
  • Om din inkomst är över de övre gränserna för en minskad betalning, kommer du inte att vara berättigad till en stimulansbetalning.

Visste du? Du behöver inte göra en inkomst från lönen för att kvalificera sig för en stimulanscheck. Du kan också vara berättigad om du är arbetslös, en pensionär, en socialförsäkringsmottagare, om funktionshinder eller veterans fördelar, eller gör inte tillräckligt med pengar för att lämna inkomstskatter.

  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 2
    2. Räkna antalet filers och anhöriga för att beräkna din checkmängd. De flesta som uppfyller inkomstkraven får $ 1200 per hushållsmedlem eller $ 2.400 för ett par arkivering gemensamt. Om du har barn eller andra anhöriga får du ytterligare $ 500 för varje beroende att du hävdar på dina skatter.
  • Till exempel, om du är ett gift par med 3 barn som gör under $ 150.000, bör du få en total betalning på $ 3 900.
  • Om du kvalificerar dig för en reducerad betalning kommer $ 5 att subtraheras från din stimulanscheck för varje $ 100 du gör över gällande inkomstgräns. Om du till exempel är en enskild fil med en justerad bruttoinkomst på 80 000 dollar får du en betalning på $ 950.
  • Tyvärr, bebisar födda efter slutet av 2019 eller inte noterade på din senaste avkastning kommer inte att räknas för syftet med stimulanskontrollen.
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 3
    3. Se till att du har lämnat in en avkastning för 2019 eller 2020. Om du redan har lämnat in din federala inkomstskatt för 2019, kommer din stimulansbetalning att baseras på din 2019-avkastning. Om du har lämnat in 2020 beräknas betalningen baserat på den mer aktuella informationen. Om du inte har lämnat in för någon av dessa år, kan du behöva göra det innan du kan få din stimulansbetalning.
  • Inte alla är skyldiga att lämna inkomstskatter. Du kan ta reda på dina arkiveringskrav här: https: // IRS.gov / hjälp / ita / do-i-need-to-file-a-skatt-retur
  • Du kanske till exempel inte behöver lämna skatter om din inkomst faller under en viss nivå.
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 4
    4. Kontrollera om du är diskvalificerad eftersom du är beroende. Om någon annan kan hävda dig som en beroende av sina skatter, kommer du inte att få en stimulansbetalning direkt. Istället kommer en extra betalning på $ 500 att gå till den person som hävdar dig som deras beroende. Till exempel kan du hävdas som en beroende om:
  • Du är ett barn eller en tonåring under 19 år som har bott hemma i mer än hälften av föregående år
  • Du är en student under 24 år
  • Någon annan gav mer än hälften av ditt ekonomiska stöd, eller du gjorde en inkomst på mindre än 4 200 kronor för skatteåret
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 5
    5. Se till att du har ett giltigt personnummer. Du måste ha ett giltigt personnummer för att få en stimulansbetalning. Kontrollera ditt socialförsäkringskort eller ett W-2-formulär för att hitta ditt 9-siffriga personnummer.
  • Om du inte hittar ditt SS-nummer eller om du inte har en, kan du ansöka om ett eller få ett ersättningsskort på Social Security Administration-webbplatsen: https: // ssa.gov / ssnumber /.
  • För att ansöka om ett personnummer måste du ge dokument som bevisar din ålder och medborgarskap, till exempel ditt födelsecertifikat, en U.S. körkort eller tillstånds-ID, eller en U.S. pass.
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalning Steg 6
    6. Förvänta dig att inte få en betalning om du inte har en SSN. Om du bor i U.S. Men du är inte medborgare och kvalificerar dig inte för ett grönt kort, du kommer inte att kvalificera dig för en stimulansbetalning. Men om du är en nonresident alien gift med en du.S. Medborgare eller bosatt utomjording, kan du kvalificera dig om du lämnar skatter gemensamt med din make.
  • Du kommer också att diskvalificeras för en stimulansbetalning om du lämnat in vissa typer av skatteformulär baserat på ditt medborgarskap eller anställningsstatus, såsom 1040-NR, 1040NR-EZ, 1040-PR eller 1040-SS för 2020.
  • Om du har ett individuellt skattebetalaridentifikationsnummer, är du berättigad till stimulanskontrollen.
  • Metod 2 av 3:
    Spåra din betalning
    1. Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalning Steg 8
    1. Besök IRS-webbplatsen "Få min betalning" för att kontrollera din status. När du är redo att kontrollera statusen för din betalning, gå till https: // IRS.GOV / Coronavirus / Get-My-Betalning. Klicka på den blå "Hämta min betalning" och följ anvisningarna.
    • Till minimum kommer du att bli ombedd att ange ditt namn, födelsedatum, personnummer och gatuadress.
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 9
    2. Granska statusen för din betalning på sidan "Betalningsstatus". Det finns en mängd olika statusmeddelanden som du kan få när du fyller i formuläret. Om din betalning redan har behandlats eller väntat, kommer en "betalningsstatus" -sida att dyka upp med information om betalningsdatum och hur du får betalningen (E.g., genom direkt insättning eller mail). Annars kommer du att bli informerad om att du är berättigad, men betalningen har inte bearbetats än. Alternativt kan du få något av följande meddelanden:
  • "Behöver du mer information."Det betyder vanligtvis att du måste ge information om ditt bankkonto så att IRS kan skicka en direkt insättning till ditt konto. Du kan också behöva ge ytterligare information för att verifiera din identitet.
  • "Betalningsstatus Ej tillgängligt."Du kan få det här meddelandet om IRS inte har bestämt din behörighetsstatus än. Till exempel kan det här meddelandet komma upp om du inte har lämnat in din 2018 eller 2019-avkastning än, eller om du har lämnat det så nyligen har det inte bearbetats.
  • Kom ihåg: Om du normalt inte betalar skatter eller du får vissa typer av förmåner, till exempel SSA, RRB Form 1099, SSI eller VA-fördelar, kanske din information kanske inte är i systemet än. Fortsätt kontrollera tills din betalningsstatus blir tillgänglig.

  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 10
    3. Ge mer information om det begärs. Om du får ett "behöver mer information" meddelande, följ anvisningarna för att ge den nödvändiga informationen. Detta kommer att bidra till att du får din betalning så fort som möjligt! Du kan behöva fylla i information som:
  • Ditt bankkontonummer
  • Din banks routingnummer
  • Den typ av konto du tillhandahåller information för (E.g., Kontrollera eller besparingar)
  • Ytterligare säkerhetsfrågor för att verifiera din identitet
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 10
    4. Kontrollera tillbaka en gång om dagen om din betalningsstatus inte är tillgänglig än. Betalningsstatussidan uppdateras endast en gång var 24: e timme, så det är inte nödvändigt att kontrollera mer än en gång om dagen. Om du just har lämnat uppdaterad information på ditt bankkonto eller din skatteökningsstatus, vänta minst 24 timmar för informationen för att bearbeta genom systemet.
  • Om du försöker logga in flera gånger på en dag och den information du tillhandahåller matchar inte posterna i systemet, kan du bli låst ur ditt konto i 24 timmar. Om det händer, ser du ett meddelande som säger "Vänligen försök igen senare" när du försöker kontrollera din betalningsstatus.
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 12
    5. Använd "icke-filers: Ange betalningsinformation här "Verktyget om du inte har lämnat in skatter. Om du normalt inte filer är skatter, kanske IRS kanske inte har aktuell information på din adress eller bankkonto. I den här situationen kan du behöva ge information via "icke-filers: Ange betalningsinformation här" Tool på IRS-webbplatsen. Klicka på den blå "Ange din information" -knappen på den här sidan och följ anvisningarna: https: // IRS.GOV / Coronavirus / Non-Filers-Enter-Betalningsinfo-Här.
  • Inte alla som inte filer är skyldiga krävs för att använda det här verktyget. Till exempel behöver du förmodligen inte vidta några åtgärder om du får VA-förmåner, Railroad Pensionsförmåner eller Socialförsäkringsförmåner.
  • Använd det här diagrammet för att avgöra om du behöver använda "icke-filers: Ange betalningsinformation här" Verktyg: https: // IRS.GOV / NEWSROOM / HOU-TO-ANVÄNDNING-TOOLS-ON-IRSGOV-TO-GET-DIN-ECONOMAL-EMBJEKT-betalning.
  • Metod 3 av 3:
    Ta emot dina pengar
    1. Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 13
    1. Kontrollera ditt bankkonto för en direktavgift på det förväntade datumet. De flesta kommer att få sin stimulansbetalning som en direkt deposition till bankkontot i samband med deras senaste återbetalning. Om du inte fick din skattebrev som en direktavgift, får du möjlighet att tillhandahålla kontoinformation via webbplatsen "Få min betalning". När IRS har din bankkontoinformation behöver du inte ta några ytterligare åtgärder. Din betalning visas automatiskt i ditt konto.
    • Tyvärr finns det inget sätt att ändra din bankkontoinformation i systemet om det redan är på fil med IRS. Om det är ett problem med konto på filen, kan din betalning skickas i posten istället.
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 14
    2. Leta efter en check i posten om din bankinformation inte är giltig. Om IRS inte kan göra en direktavgift till ditt bankkonto av någon anledning, skickar de en check i posten. Detta kan hända om:
  • Bankkontoinformationen på fil med IRS är felaktig
  • Det bankkonto du använde för att få ditt skattebidrag har sedan stängt
  • Du har inte fått någon information om ditt bankkonto
  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 15
    3. Ta inte några åtgärder om inte IRS begär mer information. I de flesta fall behöver du inte göra något för att få din stimulansbetalning. IRS kommer inte att kunna hantera de flesta förfrågningar relaterade till stimulansbetalningen via telefon eller via e-post, så försök inte att kontakta dem så. Du behöver nog bara ge ytterligare information om den begärs på webbplatsen "Få min betalning" eller IRS kontaktar dig via post.

    Varning: Var försiktig med eventuella bedrägerier relaterade till coronavirus stimulans betalning. IRS kommer inte att kontakta dig över text, e-post eller telefon för att be om din bankinformation, eller be dig att betala en avgift för att få dina stimulanspengar. Om du får några misstänkta e-postmeddelanden, vidarebefordra dem till Phishing @ IRS.Gov, ta sedan bort e-postmeddelandet.

  • Bild med titeln Kontrollera statusen för din stimulansbetalningssteg 16
    4. Titta på ett brev om din betalning i posten. Du bör få ett brev i posten inom 15 dagar efter det att betalningen behandlas. Detta brev kommer att innehålla information om hur din betalning gjordes och vad man ska göra om du inte fick din betalning som förväntat.
  • Det här brevet skickas till den sista adressen på filen med IRS, så du kanske inte får den om du flyttat sedan du senast arkiverade skatter och har inte satt upp postflöde.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande