Hur man fyller i en amerikansk 1040x avkastning

Det kan hända det bästa av oss. Du tror att du är klar med dina skatter, och precis som du gratulerar dig om att få dem gjort tidigt får du en skatteformulär i posten med information du borde ha inkluderat på din retur. Eller du blinkar genom din återkomst och märker ett misstag. Alla dessa fel och mer kan korrigeras helt enkelt genom att lämna in en ändrad avkastning med form 1040-X. Använd inte det här formuläret för att korrigera typsnitt eller matematiska fel - IRS kommer att fixa dem för dig. Du behöver bara lämna in 1040 x för att göra ändringar i din arkivstatus, inkomst, avdrag eller krediter.

Steg

Metod 1 av 2:
Slutföra formuläret
  1. Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 1
1. Få en kopia av den ursprungliga avkastningen som du vill ändra. Du behöver minst en kopia av den avkastning du vill ändra så att du kan kopiera originalnumren från det här formuläret på din blankett 1040-x. Du kan arbeta med en digital kopia, men det kan bli lättare om du skriver ut det så att du kan markera på den.
  • Om du ursprungligen arkiverade dina skatter med hjälp av en onlinetjänst kan du vanligtvis ladda ner kopior av tidigare års avkastning från ditt konto.
  • Om du inte har en kopia av den avkastning du vill ändra, gå till https: // IRS.GOV / Personer / Get-transkript och få ett transkript. Välj den "Skatteavkastningstryck" För typen, som ger all information du behöver för att fylla i 1040-X.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 2
    2. Hämta Form 1040-X från IRS-webbplatsen. Gå till https: // IRS.GOV / FORMS-PUBS / OM-FORM-1040X För att ladda ner Form 1040-X och dess instruktioner. Anvisningarna kan tyckas ganska komplicerade, men försök att läsa igenom dem så gott du kan innan du börjar fylla i formuläret.
  • Instruktionerna går igenom många speciella omständigheter och skäl för att ändra en avkastning. Oroa dig inte för att läsa någonting som inte gäller för din situation.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 3
    3. Sök i IRS-webbplatsen för skatteformulär för den ursprungliga avkastningen. I övre högra hörnet av IRS-hemsidan ser du en sökruta. Skriv in orden "Skatteformulär för" följt av året för den ursprungliga avkastningen du vill ändra. Du får alla former som var giltiga för det året.
  • För att fylla i 1040-X behöver du en tom kopia av den avkastning du slutförde och instruktionerna för att fylla i den formen.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 4
    4. Fyll i den tomma avkastningen med den ändrade informationen. På den tomma avkastningen som matchar året för den ursprungliga avkastningen, kopiera rätt information från din ursprungliga avkastning. Fyll sedan i rätt information för de linjer du vill ändra.
  • Tänk på att information du ändrar kommer sannolikt att orsaka ytterligare ändringar. Om din arbetsgivare till exempel skickade dig en ändrad W-2, skulle en förändring av din inkomst ändra din justerade bruttoinkomst och din skatteskuld.
  • När du har slutfört den tomma avkastningen, gör en ren kopia för IRS och skriv "Ändrad avkastning" På toppen av det. Använd den andra kopian som din arbetsgrupp. Markera eller markera de nummer du ändrade på din arbetsgrupp så att du enkelt kan hitta och överföra informationen för att bilda 1040-x.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040X Tax Reture Steg 5
    5. Fyll i din personliga information på Form 1040-X. Högst upp i formuläret 1040-x, markera rutan bredvid årets avkastning du ändrar. Om året inte finns, skriv det i bredvid "Annat år." Fyll i ditt namn, adress och personnummer.
  • Om du är gift, inkludera din makas namn och personnummer också.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 6
    6. Välj en arkivstatus. Detta är den ena delen av den form som du måste fylla i även om du inte ändrar någonting. Du måste kolla en ruta för din arkivstatus. Om du inte ändrar din arkivstatus som en del av dina ändringsförslag, kolla samma rutan du kontrollerade på din ursprungliga avkastning.
  • Du kan kolla en annan låda om du vill ändra din arkivstatus. Du kommer att förklara detta skriftligt i en annan del av formuläret.
  • Om du är gift och ursprungligen arkiverad en gemensam avkastning, kan du inte byta till "Gift arkivering separat" Efter förfallodagen för den ursprungliga avkastningen.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 7
    7. Hitta de linjer som motsvarar den information du behöver ändra. Varje rad på 1040-X relaterar till en viss rad på din ursprungliga skatteformulär. Antalet linjer kan variera beroende på det återvändande som du vill ändra, men beskrivningen av informationen på linjen kommer att vara densamma.
  • Om du markerade ändringarna på din ändrade avkastning
  • Om du markerar de linjer du behöver använda på 1040-X, behöver du inte oroa dig för att oavsiktligt lämna något av.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 8
    8. Ange din information i alla 3 kolumner endast för ändrade föremål. Gå till din ursprungliga avkastning och skriv ner det värde du angav för de objekt du behöver ändra i kolumn A i lämplig linje på Form 1040-X. Se sedan på din ändrade återkomst och skriv det ändrade värdet i kolumn C.
  • I kolumn B skriver skillnaden mellan kolumn A och kolumn B. Om det ändrade värdet är lägre än det ursprungliga värdet, sätt ett negativt tecken (-) framför numret.
  • Till exempel, om du ursprungligen rapporterade $ 18.000 i inkomst, fick du en ändrad W-2 från din arbetsgivare som visar att din inkomst var faktiskt $ 18,250, skulle du lägga $ 18.000 i kolumn A, $ 250 i kolumn B och $ 18,250 i kolumn C.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 9
    9. Förklara de ändringar du gjorde i del III i form 1040-X. Skriv en kort beskrivning av de ändringar du gjorde. Om du gjorde flera ändringar skriver du en separat förklaring till varje ändring. Om du har några skattedokument som relaterar till dessa ändringar, bifoga dem i formuläret.
  • Till exempel, om du ändrade din inkomst eftersom du fick en ändrad W-2 från din arbetsgivare, kan du skriva: "Ändrad inkomst för att återspegla ändrad W-2 mottagna efter att jag redan hade lämnat in min återkomst." Då skulle du bifoga en kopia av den ändrade W-2 till formuläret.
  • Metod 2 av 2:
    Skicka in formuläret
    1. Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 10
    1. Fäst dina stöddokument till framsidan av Form 1040-X. I det övre högra hörnet av varje form du bifogar, ser du frasen "Attachment-sekvens nr." följt av ett nummer. Beställ din ändrade avkastning och andra dokument med siffrorna i ordning.
    • Om de ändringar du gjort krävs också för att göra ändringar i andra scheman, ordna de här scheman i ordning bakom den form de relaterar till. Om du till exempel har en ändrad avkastning och scheman som är relaterade till den ursprungliga avkastningen, skulle du beställa scheman bakom den ändrade avkastningen.
    • Du behöver bara scheman som har ändrat information. Om du hade scheman med din ursprungliga retur men inget på dem ändrades, behöver du inte inkludera dem med din blankett 1040-x.
    • Du behöver vanligtvis inte inkludera en kopia av din ursprungliga avkastning, om du inte ändrar din återkomst som svar på ett brev från IRS och brevet berättade för att du ska inkludera en kopia av din ursprungliga avkastning. Du behöver inte inkludera en kopia av brevet.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040X Tax Returge Steg 11
    2. Maila formuläret och bilagorna till lämplig adress. Från och med 2020 kan du inte filformulär 1040-x online. Istället finns det 5 olika adresser som anges i anvisningarna för Form 1040-X. Den adress du använder beror på var du bor.
  • Du kan också maila i din blankett med DHL Express, FedEx eller UPS. Det här är de enda privata leveranstjänsterna som godkänts av IRS.
  • Om du använder en privat leveransservice, använd adressen som anges på https: // IRS.GOV / arkivering / inlämning-bearbetning-center-street-adresser-för-privata leverans-service-PDS som motsvarar samma stad där du skulle maila din retur med USPS.
  • Bild med titeln Fyll i en US 1040x Tax Reture Steg 12
    3. Kontrollera statusen för din retur online efter 3 veckor. Det tar minst 3 veckor från det datum du skickade din ändrade återkomst för att det ska dyka upp i IRS-systemet. Därefter får du uppdateringar på https: // IRS.gov / arkivering / wheres-my-ändrad-retur. Ange ditt personnummer, födelsedatum och postnummer för att kontrollera din returs status.
  • Du kan också kontrollera statusen för din retur genom att ringa 866-464-2050. Det är en automatiserad linje, du anger bara din information densamma som du skulle online.
  • Tänk på att det kan ta upp till 16 veckor för IRS att behandla en ändrad avkastning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du betalar en återbetalning på den ursprungliga avkastningen du vill ändra, vänta tills du får återbetalningen innan du lägger din 1040-X.
  • Om du behöver ändra avkastning i mer än ett år, fyll i en separat 1040-X för varje retur och lämna dem separat.
  • Om du lämnar en ändrad federal avkastning behöver du förmodligen att lämna en ändrad statlig återkomst. Kontrollera din statliga skatteverkets hemsida för mer information. IRS har en lista över statliga skattemyndigheter på https: // IRS.GOV / företag / småföretag-egenföretagare / statliga-kommuner-webbplatser.
  • Varningar

    Den här artikeln är korrekt per den 20 juli. Procedurer kan skilja sig i senare skatteår.
  • Om du avslutat pappersskatt avkastning för hand behöver du inte en 1040-x för att korrigera matematiska fel. IRS kommer att korrigera dessa för dig automatiskt.
  • Om du behöver fila en 1040-X måste du göra det inom 3 år efter det att den ursprungliga avkastningen lämnades in eller inom 2 år efter det att skatten betalades, beroende på vilket som är senare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande