Hur man skapar en scavenger jakt

Scavenger Hunts är ett mycket populärt spel för barn. De är bra för fester och sommarsemester. Scavenger Hunts är inte bara begränsade till barn, men även vuxna och tonåringar kan fortfarande njuta av dem. De är ganska lätta att organisera och ännu enklare att spela. Den svåraste delen, kanske kommer upp med kreativa idéer. Den här artikeln visar inte bara hur du ska organisera en scavenger-jakt utan också hur man är värd för en. Det kommer också att ge dig idéer för teman.

Steg

Provpostlistor

Provposter för en hemavskiljarejakt

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provposter för en Park Scavenger Hunt

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provposter för en Mall Scavenger Hunt

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 3:
Organisera en scavenger jakt
  1. Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 1
1. Bestämma när och var du vill ha scavenger jakt. Scavenger Hunts kan hållas under dagen eller kvällen. De kan också hållas nästan var som helst, inklusive parker, ditt hem eller grannskap, eller till och med en skola. När och var du är värd på jakten beror på hur gammal spelarna är, hur stor gruppen är, vädret och vilken typ av scavenger jagar du gör. Här är några idéer för att komma igång:
  • Varma och soliga dagar är för utomhusavskiljare.
  • Om dagen är regnig eller kall, kan det vara bättre att föra scavengerjakten inomhus.
  • En park är utmärkt för äldre spelare eller stora grupper. En bakgård kan vara bättre för riktigt unga spelare.
  • Ett hus är bra för alla åldrar, men det kan vara svårt att rymma en stor grupp. Du kanske också vill blockera privata områden, som sovrum och kontor.
  • Ditt grannskap är ett bra ställe för en stor scavenger jakt. Om du planerar att involvera dina grannar, prata med dem först, så att de vet när de ska förvänta sig att spelarna kommer och be om varan.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 2
    2. Bestäm vilken typ av scavenger jagat du vill göra. Det finns många olika typer av scavenger-jakter, men alla involverar en lista över objekt. Här är några idéer för att komma igång:
  • Ge spelarna en lista med objekt. Dölj objekten runt din plats, och få spelarna att söka efter föremålen. Den första spelaren / gruppen för att hitta alla artiklar vinner.
  • Låt spelarna gå dörr till dörr som ber om objekt från listan. Var noga med att planera med dina grannar om du väljer att göra det här.
  • I stället för att gömma saker, överväga att ha varje lag att ta ett foto av ett objekt från listan. Detta är bra för parker, särskilt nationalparker där du inte kan ta saker från naturen.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 3
    3. Köp eller göra ett pris att ha i slutet av jakten. Detta kommer att fungera som motivation för varje lag, särskilt om scavenger-jakten är tidsbestämd. Du kan välja vad du vill ha som pris, men du kanske vill hålla dina spelares åldrar i åtanke. Här är några idéer för att komma igång:
  • Om jakten är för barn, kan ett bra pris vara små leksaker eller godis.
  • Filmbiljetter eller kontanter är bra priser för äldre barn.
  • Vuxna kommer att uppskatta presentkort till en trevlig restaurang, ett presentkort till en butik eller en korg med godsaker.
  • Överväga att basera priset av ett tema. Till exempel, om jakten har ett superhero-tema, kan du ha superhero masker och kepsar som priset.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 4
    4. Skapa en lista med objekt för gästerna att hitta. Listan kan innehålla lätt att hitta objekt, till exempel en penna eller ett pappersark. Det kan också innehålla svårare att hitta objekt, till exempel en bildram eller en nål och tråd.
  • Om lagen kommer att gå dörr till dörr, välj billiga föremål som människor kommer att vara villiga att ge, till exempel ett pappersark, en penna eller en papperslip. Du kan också ge dina grannar saker i förväg så att de inte behöver använda sina egna.
  • Om dina lag går runt grannskapet tar bilder av landmärken, berätta det allmänna området landmärket är i, till exempel "statyn i denna park" eller "en röd blomma."
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 5
    5. Tänk på åldersgruppen för dina spelare. Det finns olika typer av scavenger-jakter, och vissa är mer lämpliga för äldre spelare än yngre. Till exempel kan Clue-baserade Scavenger Hunts vara svåra för mycket små barn, men de blir mer intressanta för tonåringar och vuxna. Dörr-till-dörr Scavenger Hunts rekommenderas också inte för små barn av säkerhetsskäl. Å andra sidan kan bildbaserade scavenger-jakter vara roligare för små barn än för äldre. Här är andra saker att tänka på:
  • Planera att ha vuxna hjälpare eller chaperons för scavenger-jagter som involverar små barn, speciellt om du har en stor grupp. Detta kommer att göra barnen lättare att hålla reda på.
  • Överväg att ha andra och tredje platspriser för mycket små barn. På så sätt de som inte gör det "vinna" kommer inte att känna sig borta.
  • Håll åldersgruppen i åtanke när du kommer upp med ett tema. Små barn kan vara intresserade av teman som roterar runt naturen och djuren medan äldre barn kan vara mer intresserade av teman som involverar litteratur, videospel och filmer.
  • Del 2 av 3:
    Övervaka scavenger jakt
    1. Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 6
    1. Dela dina gäster i lag på jaktens dag. De kan välja sina egna lag, eller du kan tilldela lag. Om det finns barn som spelar, var noga med att tilldela en vuxen att gå till varje lag. Om det finns många som spelar, gör lag på 3 eller 4. Varje lag borde ha ett jämnt antal personer.
    • Om dina gäster är alla olika åldrar, överväga att para några av de yngre gästerna med de äldre. Detta kommer att förhindra några fördelar och nackdelar mellan grupperna.
    • Ett bra sätt att organisera lag är att ha människor räknas i siffror, till exempel 1 och 2. Alla 1s kommer att vara i en grupp, och alla 2s kommer att vara i en annan.
    • Ett annat bra sätt att organisera lag är att få folk att välja färgade papper från en hatt. Alla de blåa slipsarna kommer att vara på ett lag, alla de röda slipsarna på en annan, och så vidare.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 7
    2. Ge varje lag en lista med objekt och en tidsgräns. Gästerna borde ha tillräckligt med tid för att hitta de flesta av föremålen. Hur länge är scavengeren att vara beroende av hur många saker som gästerna måste hitta. En timme är ett bra ställe att börja om det finns många saker. Det rekommenderas också för dörr-till-dörr-scavenger-jakter.
  • För mycket små barn (förskoleåldern) begränsa scavengerjakt till högst femton minuter. Detta kommer att vara tillräckligt länge för att hålla barnen underhöll, men korta nog att hålla dem från att bli uttråkad.
  • Om objektlistan är mycket enkel eller kort, ska 30 minuter vara tillräckligt.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 8
    3. Överväg att ge spelarna något att samla in artiklarna. Detta gör det lättare för dem att bära allt. Det kommer också att förhindra att små föremål blir vilse. Om jakten har yngre spelare, har en vuxen behållaren behållaren. Detta gör det möjligt för barnen att springa om fritt, samla objekten. Det kommer också att förhindra att föremålen går vilse om barnet reser, faller och släpper behållaren. Om spelarna bara tar bilder eller skriver objektet, behöver du inte ge dem det här. Här är några saker som du kan använda som en behållare:
  • En korg, speciellt med ett handtag, blir det enklaste att bära.
  • En säck eller påse kommer att vara billigare än en korg. Tänk på en papperspåse istället för en plast. Papperspåsar håller sin form bättre, så varorna kommer att bli mindre benägna att bli mushed.
  • En låda kan vara svår att bära, men det är också den strävandeaste. Du kan också hitta dekorativa lådor för att matcha temat för din scavenger jakt på en konst och hantverk.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 9
    4. Berätta för spelarna hur scavenger jakt kommer att sluta. De flesta scavenger-jakter slutar efter en viss tid. Laget som finner de flesta saker vinner ett pris. Här är några saker du bör tänka på:
  • Om Scavenger Hunt har en tidsgräns, överväg att ge spelarna en stoppur. Du kan också berätta för spelarna vid vilken tid som scavenger jakt slutar. Till exempel, om Scavenger Hunt börjar klockan 13 och varar en timme, berätta för spelarna att vara tillbaka med 2 pm.
  • Om dina spelare är väldigt unga, kanske du vill lägga till ett andra eller tredje platspriset för att undvika skador, svartsjuka eller tantrums.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 10
    5. Låt spelarna veta var de måste träffas när de är klar. Att ha en mötesplats är mycket viktig. Vissa lag kan sluta innan andra lag gör. Du kommer att vilja ha en plats för dessa spelare att gå till medan de väntar på att alla andra ska slutföra. Detta kan helt enkelt vara samma plats som du startade scavengerjakten i. Det kan också vara ett landmärke, till exempel en staty i parken som jakten äger rum i. Var noga med att ha en person på mötesplatsen för att hälsa på vinnarna och ge dem priset.
  • Del 3 av 3:
    Kommer med teman och idéer
    1. Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 11
    1. Vet att det finns många sätt att stiga upp kreativiteten hos din jakt till nästa nivå. Det här avsnittet ger dig massor av idéer om hur du gör din jakt mer unik och intressant. Det hjälper dig att hitta ett tema och design. Det kommer också att erbjuda några kreativa vändningar. Du behöver inte använda alla idéer från den här listan. Välj de som överklagar dig mest.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 12
    2. Skapa ett tema. Detta gör det mycket lättare att komma med saker. Om du har en scavenger jakt som en del av en fest, överväga att binda temat till partiets tema. Till exempel, om din fest har ett superhjälte tema, ge scavenger jakt ett superhjälte tema också. Använd objekt som superhjälarna skulle använda, till exempel masker och kepsar. Här är några fler idéer för att komma igång:
  • Basera scavenger jakt av gästernas intressen. Till exempel, om scavengerjakten är för en litteraturklass, baserar de olika böckernas föremål som eleverna läser. Om Harry Potter är på listan, överväga att inkludera saker som broomsticks, ugglor, kepsar och fjäderkänningar. Du kan till och med ställa in jakten i ett bibliotek.
  • Basera scavenger jakt av en semester. Om jakten är under oktober, överväga att ge jakten ett halloween tema. Låt spelarna söka efter föremål som är relaterade till Halloween, som pumpor, svarta katter, fladdermöss, spindlar, häxor och skelett.
  • Fokusera på din plats. Om din scavengerjakt äger rum i en park, spara ut ur parken först och skriv ner några saker du märker, till exempel ett konstigt träd eller en viss staty. Du vill inte att spelarna ska leta efter något som inte existerar.
  • Uppfinna ditt eget tema. Du kan basera jakten av något tema du vill ha. Här är några bara för att komma igång: djur, böcker, mat, historisk tidsperiod, hav, filmer, musikalisk teater, regnskog, superhjälte, videospel och så vidare.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 13
    3. I stället för att skriva ner objektnamn på din lista, skriv ner vad objektet gör. Spelarna måste ta reda på vad objektet är innan du hittar det. Det här är bra för scavenger-jakter som innebär att ta bilder. Du kan också göra Riddles Rhyme. Till exempel:
  • Istället för att skriva ner "brödrost," du kan skriva, "Jag gör Toast Crunchy och varm."
  • Istället för att skriva "bokmärke," Du kan skriva: "Jag sparar din plats i en bok."
  • Istället för att skriva "nål och tråd," Du kan skriva: "Vi går hand i hand som ett par, och du kan använda oss för att reparera en tår."
  • Istället för att skriva "broomstick" Du kan skriva: "En häxa kan använda mig för att komma runt, men de flesta kommer att använda mig för att sopa upp marken."
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 14
    4. Vänd en scavenger jakt i ett bingospel. Börja med ett bingo galler och skriv namnet på ett objekt på varje kvadrat. Låt spelarna kolla de objekt som de hittar. Den första personen som får fem märken i en horisontell, vertikal eller diagonal linje vinner.
  • Detta är perfekt av scavenger hunts som äger rum utanför eller i en naturpark.
  • Överväg att basera objekten på ditt nät av platsen. Till exempel, om du har en scavenger jakt på en strand, kan du inkludera följande: havsskal, solbad, sandslott, mås, krabba, skällande hund och handduk.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 15
    5. Ge spelarna en lista med saker att hitta och få dem att skriva ner objektet i tomt utrymme som tillhandahålls. Till exempel kan du berätta för dina spelare att leta efter något blått, något mjukt och något grönt. De spelare skriver ner vad de hittade (en blå marmor, en kanin kanin, ett grönt blad) i de tomma utrymmena du tillhandahåller för dem. Den första personen som slutför arket vinner.
  • Detta är perfekt för naturvandringar och parker.
  • Se till att din lista är relaterad till platsen. Du vill inte att spelarna ska leta efter något grönt om de är i en öken eller stenig grotta.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 16
    6. Hålla åldrarna i spelarna i åtanke. Du vill inte göra din scavenger jakt för svårt för unga spelare, eller för ungdom för äldre spelare. Kortare listor med lätt att hitta föremål skulle vara lämpliga för små barn medan längre listor (med ledtrådar) kan vara mer intressant för tonåringar och vuxna. Här är några fler idéer:
  • För små barn, använd stora teckensnitt och massor av färger. Försök att inte ha mer än 10 objekt. Det kan också vara en bra idé att inkludera en bild av objektet, om några av spelarna fortfarande lär sig hur man läser.
  • För äldre barn, använd stora teckensnitt och massor av färger, men utelämna bilderna. Lägg mellan 10 och 15 objekt på din lista.
  • För tonåringar och vuxna, använd en vanlig typsnitt. Du kan använda färger för att göra listan ser trevligare ut. Dina spelare kan också hitta ledtrådar mer intressanta än enkla objektnamn.
  • Bild med titeln Skapa en scavenger jakt steg 17
    7. Matcha temat för din lista till temat för din scavenger jakt. Detta kommer att göra din lista mer intressant att titta på. Du kan skriva ut din lista ut på attraktivt tryckt papper, eller lägg till en bild i botten av varje lista. Här är några idéer för att komma igång:
  • Om din Scavenger Hunt har ett strandtema, skriv ut listan på lite strand-tema papper. Du kan också inkludera en bild av sand, ett palmer och några havsvågor längst ner på din lista istället.
  • Om din scavenger jakt äger rum ute i en del, försök hitta lite papper som har en bladgräns.
  • Om din scavenger jakt är för en engelsk klass, överväga att inkludera bilder längst upp, botten eller runt de kanter som är relevanta för de böcker som studenterna har läst. Till exempel, om eleverna just har läst Harry Potter Du kan inkludera bilder av ugglor, wands och broomsticks.
  • Om jakten är en renässans eller medeltida tema, överväga att använda gammal utseende pergamentpapper istället. Använd ett fint teckensnitt som ser ut som om det skrevs med en kalligrafi penna.
  • Tips

    Överväg att ha ett tema för din scavenger jakt.
  • Ge dina spelare en väska eller låda för att samla in objekten i.
  • Om dina spelare tar bilder, se till att varje lag har en kamera.
  • Överväg att ha alla artiklarna relaterade till varandra.
  • Om din scavengerjakt äger rum i en stor park eller i ett grannskap, kan det vara en bra idé att utrusta varje lag med en mobiltelefon. På så sätt, om någon går vilse, kan du hitta dem.
  • Överväg att ha ett backuppris för de spelare som inte vann jakten. Detta skulle vara en särskilt bra idé för små barn, som är särskilt känsliga för att förlora och kan lätt bli avundsjuk. Detta kommer att bidra till att förhindra tårar eller tantrums.
  • Var noga med att varje lag har en kamera för att göra bevis på de saker de har hittat.
  • För att göra saker rättvist, ha ett gratulationspris för alla plus ett pris för det vinnande laget.
  • Varningar

    Planera alltid med dina grannar. Skicka inte dina spelare för att slutföra främlingarnas hem. Vissa människor kanske inte uppskattar en slumpmässig grupp av barn som går upp till sitt hem och ber om ett slumpmässigt föremål.
  • Om du planerar en scavenger jakt på små barn, se till att du har ett vuxenhuvud varje lag.
  • Om din jakt är på natten, ge ficklampor eller strålkastare för hjälp.
  • Saker du behöver

    • Scavenger Hunt List
    • Grupp av deltagare
    • Föremål att dölja
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande