Hur man blir en mangaka

"Mangaka" är termen som används för någon som är skaparen av manga, en japansk stil komisk. De ritar karaktärerna och scenerna för serierna, och många skapar också berättelselinjen. Om du vill vara en mangaka måste du först få erfarenhet som en konstnär. De flesta mangakas börjar börja med att skapa egna serier och sedan presentera dem till mangaförlag och tidskrifter.

Steg

Del 1 av 3:
Få erfarenhet
  1. Bildbeteckningen blir en manga KA steg 1
1. Ta lämpliga kurser i gymnasiet. Medan du fortfarande är i gymnasiet, börja bygga dina konstnärliga färdigheter genom att ta konstklasser. Ritning och målning skulle båda vara till hjälp för att bygga din skicklighet för att rita manga konst, och till och med en allmän konstklass kan potentiellt hjälpa dig att bygga färdigheter.
  • Dessutom ta litteratur och skrivkurser. Som en mangaka ska du också skapa en historia-linje, så se till att du spenderar tid på att fokusera på hur man utvecklar en historia.
  • Bildbeteckningen blir en manga KA steg 2
    2. Söka efter andra med liknande intressen. Att arbeta med andra personer på liknande mål kan bidra till att uppmuntra dig i din. Dessutom kan du lära dig nya färdigheter från andra människor i gruppen. Försök hitta en grupp som är intresserad av manga på din skola eller i ditt område. Du kan också gå med i en konstklubb för att öka dina färdigheter.
  • Om du inte hittar en att gå med, överväg att skapa en. Det är bundet att vara andra som har liknande intressen.
  • Leta efter klasser eller grupper på ditt lokala bibliotek eller med din park- och rekreationsavdelning.
  • Bildbeteckningen blir en manga KA steg 3
    3. Överväga en konstgrad. Medan du inte behöver absolut en examen att vara en mangaka, kan formell utbildning hjälpa dig att ge dig de professionella färdigheter du behöver. En kandidatexamen i konst är ett bra val, eftersom det hjälper dig att bygga upp dina konstnärliga färdigheter. Du kan dock också gå mycket mer specifik. Ett antal universitet i USA erbjuder grader i komisk konst, och om du är villig att resa till Japan, kan du tjäna kandidatexamen eller magisterexamen specifikt i Manga Art.
  • Dessutom tänker du på dubbel majoring eller minoring i litteratur eller skrivning. Att utveckla dina skrivförmåga kommer att vara till hjälp i att skriva historier senare.
  • Bildbeteckningen blir en manga KA steg 4
    4. Öva din ritning. Formell skola ökar din färdighetsuppsättning, men det övar också på egen hand. Precis som att lära sig ett instrument, kommer praktiserande ritning att göra dig bättre över tiden. Du kan börja med att imitera tecken du gillar, men du kan gå vidare för att skapa egna karaktärer och paneler.
  • Faktum är att komiska konstnärer rekommenderar att man sätter i praktiken varje dag. Se till att du ställer in åtminstone en timme om dagen för att arbeta på ditt konstverk.
  • Bildbeteckningen blir en Manga Ka Steg 5
    5. Använd gratis resurser. Du behöver inte formell utbildning för att lära av proffs. Du hittar många resurser är tillgängliga för dig gratis. Du hittar online kurser gratis på webbplatser som YouTube, Coursera och Princetons hemsida, som du kan använda för att utveckla dina ritningsförmåga. Du hittar också resurser tillgängliga på ditt lokala bibliotek. Använd de resurser som är tillgängliga för att utveckla dina färdigheter.
  • Få inte bara böcker på ritning. Titta på böcker om att skriva komiska böcker, liksom böcker bara på skrivning.
  • Om ditt bibliotek inte har det du vill, kommer de flesta bibliotek att beställa böcker från andra bibliotek för att du ska kunna använda.
  • Om du vill bli en mangaka, har du självklart en förtrogenhet med genren. Var noga med att du läser mycket i genren för att se vad som publiceras. Läs inte bara dina favoritmangor om och om igen. Gren ut i de som du normalt inte skulle dras till, bara för att se vad mer manga har att erbjuda. Plus, som exponerar dig själv till olika stilar hjälper dig att arbeta mot din egen stil.
  • Del 2 av 3:
    Skapa din egen manga
    1. Bildbeteckningen blir en manga KA steg 6
    1. Brainstorm idéer för tomt. Även om manga serier är visuellbaserade, behöver du fortfarande en plot för att köra historien. Tänk på de historier som du älskar att läsa, och hur du kan göra ditt eget bidrag. Manga har ett brett utbud av berättelser, från skräck för att älska berättelser, så var god att låta din hjärna springa vild. Nyckeln är att tänka på din berättelse hela tiden. Om du begränsar din brainstorming till precis när du sätter dig ner för att skriva historien, ger du inte din kreativitet den tid det behöver bygga en bra historia.
    • Försök med en idé på en bit papper. Bygga upp den här idén genom att ansluta prickar till andra idéer du kommer med.
    • Ett annat sätt att få din kreativitet att flyta är bara för att gratis skriva. Börja med ett ord eller bild, och börja bara skriva tills du slår på något du gillar. När du har gjort, börja utveckla den tanken.
    • Välj en idé du njuter av. Arbeta på din egen manga kommer att ta lite hårt arbete. Om du inte väljer en idé du älskar, har du svårt att motivera dig själv att arbeta med det.
  • Bildbeteckningen blir en manga KA steg 7
    2. Plotta en historia. När du har en idé för en historia måste du arbeta bortom det eftersom manga serier i allmänhet behöver mer planering än en vanlig roman. Du måste skapa en skiss av hur din historia kommer att flytta från början till slut.
  • Börja med att räkna ut de viktigaste plotpunkterna. Vad är din historiens drivkraft? Vilka är de viktigaste händelserna? Se till att inkludera inställningen, liksom. Tänk på bakgrunden du vill ha för din inställning och hur det kommer att påverka din historia. Till exempel är en urban inställning väldigt annorlunda än en lantlig miljö när det gäller historia.
  • Gå vidare för att gå från scenen, så du har en uppfattning om vad de viktigaste scenerna kommer att se ut.
  • Bildbeteckningen blir en manga KA steg 8
    3. Gör dina karaktärer. När du skapar dina karaktärer måste du tänka både om deras plats i berättelsen (personlighet) och deras fysiska utseende. För att hålla dem konsekvent i hela din berättelse, bör du utveckla teckenplåtar som beskriver båda typerna av egenskaper.
  • För utseende kan du helt enkelt dra karaktären i en modell eller vändare. I grund och botten drar du karaktären från alla vinklar, och tar ut kläder, hår och proportion, så att du kan återskapa karaktären på samma sätt i hela din manga. Du kan också skapa en 3D-modell med något som ler istället.
  • För deras personlighet och personliga egenskaper, skriv ner egenskaper för karaktären, som personlighetsfrågor, personliga övertygelser, religion, favoritmat och färg, och så vidare. Glöm inte saker som personlighetsbrister. Ingen är perfekt, och ingen karaktär borde vara antingen. Tänk också på saker som motivation.
  • Skapa lakan för alla dina karaktärer, men se till att dina huvudpersoner är mest köttade.
  • Bild med titeln Bli en manga Ka Steg 9
    4. Utveckla en stil. Verkligen, utvecklar en stil kommer från att dra ett tag och använda din kreativitet för att ta reda på vad du gillar. Det är dock viktigt att välja något som är genomförbart. Du vill inte börja på en stil som är svår för att du ska behålla över tiden. Använd en som du tycker om och hitta lätt att rita.
  • Det betyder inte att det måste se enkelt, bara att det är enkelt nog att du kan lägga i de timmar som krävs för att dra det igenom en hel historia eller en serie historier.
  • Utforska olika stilar. När du ser vad andra gör kan du se vad du gillar och tycker inte om. Det hjälper dig att räkna ut vad du gillar i din egen stil. Försök att inte bara kopiera någon stil exakt. Du vill att du ska vara unik i någon aspekt.
  • Bildbeteckningen blir en manga KA steg 10
    5. Skapa din manga. Arbetsplats för scen, skapa din manga. Börja med att skissa ut scenerna, blockera där dialogen och karaktärerna kommer att komma ihåg, du skapar bara en bare-bones skiss för att se var saker kommer att gå. Gå vidare för att helt utforma scenerna, men använd penna så att du kan göra ändringar. Senare fyll i med bläck och färg. Många mangor är inte färgade, på grund av kostnadsbegränsningar, så du kan arbeta bara i svart och vitt om du föredrar. Faktum är att många förlag föredrar svartvitt. Hur du skapar din manga är upp till dig, så många manga konstnärer arbetar i digitala format nuförtiden.
  • Om du föredrar att arbeta digitalt, överväga att använda en manga ritningsapp. Dessa verktyg är utformade för att skapa serier, så de gör det lättare för dig att arbeta.
  • Glöm inte att göra din text läsbar. Om människor inte kan läsa din text, kommer de inte läsa din komiska.
  • Del 3 av 3:
    Få ditt arbete publicerat
    1. Bilden med titeln Bli en manga Ka Steg 11
    1. Få ditt arbete redo för en utgivare. När du tittar på utgivare, överväg vilka typer av arbete de tenderar att skriva ut, och sedan välja en som passar din stil och tema. Se till att du följer alla sina riktlinjer till brevet, inklusive mognadsnivå. Till exempel kommer de flesta vill ha PG eller PG13.
    • De flesta förläggare vill ha en kopia av din manga, inte originalet. Du kan göra en kopia på en högkvalitativ kopiator eller använda en laserskrivare.
    • Var uppmärksam på storleksformat för det företag du skickar det till.
    • De flesta företag kommer att förvänta dig att du har grunderna för att dra ner, till exempel ordentliga proportioner. Om du inte är där, kanske du vill vänta ett tag.
  • Bild med titeln Bli en manga KA steg 12
    2. Presentera det till en förläggare. Ett enkelt sätt att hitta en utgivare eller tidning som du vill kontakta är att titta på baksidan av din favoritmangor. Du kan ringa upp utgivaren och planera ett möte som ska ses och visa ditt arbete. Det är faktiskt en vanlig praxis, och många mangakas började på detta sätt. Du kan också titta på dem online.
  • Du måste ha ditt arbete redo att visa. Det kan inte publiceras, men många utgivare ger dig råd om hur man gör det bättre. Andra kommer att anställa dig för att arbeta för dem.
  • Om du inte kan besöka personen, tar många utgivare inlämningar via post.
  • Bild med titeln Bli en Manga Ka Steg 13
    3. Ange tävlingar. Vissa människor blir mangakas genom att skicka sitt arbete genom tävlingar som drivs av förlagarna. De flesta tävlingar kommer att fokusera på japanskt språkkonkurrens, men några accepterar inlämningar på andra språk. Ibland anställs mangakas från dessa tävlingar.
  • Morgon Manga och Comic Zenon båda sponsra manga tävlingar på andra språk, så hitta sina webbplatser om du vill lära dig mer.
  • Bildbeteckningen blir en manga KA steg 14
    4. Överväga självpublicering. Självpublicering blir allt populärare i alla skriv- och tecknade bokgenrer, särskilt i en digital värld där du kan göra så mycket på din egen dator. Du kan göra samma sak med Manga, och ibland kan du även rekryteras för att vara en mangaka från ditt online-arbete.
  • Om du själv publicerar kan du antingen ta vägen till en eBook, eller du kan publicera en seriell manga på en blogg. Du kan självpublicera e-böcker via webbplatser som ebooks Direct eller Amazonas. Du kan publicera gratis bloggar genom ett antal webbplatser, även webbplatser som blogger eller tumblr.
  • Om du tar den här vägen måste du marknadsföra dig själv på plattformar som sociala medier genom att skicka om ditt arbete och uppmuntra andra att läsa och följa dig.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande