Hur man ritar på konst

Den konstnärliga stilen som vanligtvis kallas "op art" (på grund av dess användning av optiska illusioner) som utvecklats under andra hälften av 20-talet, men det har djupa rötter i konsthistoria. Genom att utnyttja geometri, repetition och färgmönster ser OP-konst ut som att det hoppar av sidan eller vill suga dig in i duken. Genom att följa några enkla instruktioner, kan du enkelt göra din egen op-konst - och det är också lätt att anpassa processen och göra OP-konsten tydligt din!

Steg

Metod 1 av 2:
Skapa böljande och utbuktande kurvor
  1. Bild med titeln Draw Op Art Steg 1
1. Rita en våglinje horisontellt över sidan. Få det att se ut som rullande kullar eller mjuka vågor som går över mitten av sidan. Skapa slumpmässiga vågor och undvik att göra skarpa vinklar (som bergstoppar).
  • Ju mer "vågor" du gör, desto mer komplex kommer din färdiga ritning att visas. Börja med ca 3-4 vågor om du är nybörjare.
  • 2. Placera 8 punkter längs linjen-2 nära kanterna, 6 slumpmässigt åtskilda. Placera en punkt på den vågiga linjen inom ca 1 tum (2.5 cm) från papperets vänstra kant och placera en annan inom ca 1 tum (2.5 cm) från höger kant. Rita de andra 6 prickarna mellan dessa 2, var du än tycker om att sätta dem!
  • I huvudet märker du dessa prickar "1" genom "8" från vänster till höger - men gör inte numren på sidan!
  • För att öka komplexiteten, lägg till fler prickar-men 8 är bra för en nybörjare.
  • 3. Rita bågar ovanför den vågiga linjen som ansluter prickarna. Med andra ord, dra en uppåtriktad båge (som en regnbåge) som börjar vid punkt 1 och slutar vid punkt 2. Gör detsamma mellan prickarna 2 och 3, och så vidare. Börja också bågar vid punkt 1 och punkt 8 som försvinner av kanten på sidan.
  • Variera bågarna i höjd, vilket gör dem ca 0.25-0.5 i (0.64-1.27 cm) hög. Den mindre i höjd de är, desto mer komplex kommer din ritning att visas.
  • 4. Upprepa bågarna igen och igen tills de sträcker sig från sidan. Rita en ny båge ovanpå den ursprungliga bågen mellan prickarna 1 och 2 (som en dubbel regnbåge!), och gör detsamma mellan prickarna 2 och 3 och så vidare. Fortsätt göra det om och om igen tills alla bågar ovanför den vågiga linjen går från toppen av sidan.
  • Bågarna kan variera i höjd när du går, men försök att hålla dem inom 0.25-0.5 i (0.64-1.27 cm) Höjdområde Om det är vad du började med.
  • Skapa bågar på bågar kan bli lite tråkigt, så försök att ha kul med det! Titta noga på att se hur din OP-konst börjar dyka upp!
  • 5. Replikera bågmönstret under den vågiga linjen också. Följ exakt samma process under den vågiga linjen som du gjorde ovanför det. "Upp och ner regnbågar" behöver inte spegla bilder av bågarna ovanför dem, men behåll dem inom samma generella höjdsintervall.
  • När du är klar ska ditt papper fyllas med bågar på bågar!
  • 6. Färga mellanrummen mellan en enda stapel bågar i ett 3-färgmönster. Använd till exempel rött för att färga utrymmet mellan den vågiga linjen och bågen mellan prickarna 1 och 2. Använd sedan blå för att färga gapet ovanför den första bågen och under den andra bågen och svart för att färga gapet ovanför den andra bågen och under den tredje. Fortsätt att upprepa detta tills du går av toppen av sidan.
  • För en extra 3-D-effekt, färga mer mörkt runt kanterna på varje gap, och lättare nära mitten. Detta skapar ett utseende av ljus och skugga.
  • 7. Spegla färgmönstret ovanför den vågiga linjen på bunten av bågarna direkt nedanför. Sedan (till exempel) färgade du bågarna i ett rött-blått-svart mönster ovanför prickarna 1 och 2, färg bågarna under prickarna 1 och 2 i ett blått-svartrött mönster.
  • 8. Upprepa färgprocessen för varje stapel bågar över och under linjen. Till exempel, färga bågstapeln ovanför prickarna 2 och 3 i ett blått svartrött mönster, och bågarna under prickar 2 och 3 i ett svart-röd-blått mönster. Målet är att undvika att ha på varandra följande luckor i samma färg, även om det inte kommer att förstöra din bild om det här händer ibland-det är det trots allt!
  • Om du hellre skulle ta ett mer slumpmässigt tillvägagångssätt för din färgning, det är också bra!
  • Bild med titeln Draw Op Art Steg 9
    9. Ta en titt på din färdiga bit av Op Art. Hur ser det ut som du? Färgglada maskar vrider i en låda? De sammanlåade fingrarna av någon form av spöklik varelse? En satellitvy av ett kompakt bergskedja på en annan planet? Du ser något annorlunda varje gång du ser ut!
  • Dessutom kommer din konst att visa sig annorlunda varje gång du följer dessa instruktioner. Som snöflingor är varje ritning unik!
  • Metod 2 av 2:
    Gör en 3-D geometrisk tunnel
    1. Bild med titeln Draw Op Art Steg 10
    1. Rita en rektangel som fyller det mesta av ditt pappersark. Använd en linjal för att mäta dina rektanglar och hjälpa till att rita dem raka. Rita den ursprungliga rektangeln i ett 3: 4-förhållande-med andra ord, om du använder 8.5 I × 11 i (22 cm × 28 cm) papper, gör rektangeln 6 i × 8 i (15 cm × 20 cm).
    • Om du vill få 3-D-effekten med denna typ av OP-konst är precisionsmätning och ritning viktig.
  • Bild med titeln Draw Op Art Steg 11
    2. Dela rektangeln i 4 lika rektanglar. Använd din linjal för att rita en horisontell och vertikal linje som möts i mitten av din ursprungliga rektangel. Du kommer att sluta med 4 rektanglar, vardera 3 i × 4 i (7.6 cm × 10.2 cm) i storlek.
  • Bild med titeln Draw Op Art Steg 12
    3. Rita 2 diagonala linjer för att skapa 8 trianglar. Använd din linjal för att rita en rak linje från toppen till vänster till den nedre högra hörnen av den ursprungliga rektangeln. Det bör passera rakt igenom korsningen av de horisontella och vertikala linjerna som du drog för att skapa de 4 mindre rektanglarna. Rita en annan diagonal linje från toppen till höger till vänster hörn.
  • När du är klar ser du 8 trianglar i din ursprungliga rektangel.
  • 4. Mäta och markera fläckar längs omkretsen av huvudrektangeln. Från de övre vänstra och nedre vänstra hörnen av den ursprungliga rektangeln, mäta över och markera prickar vid 2 och 6 i (5.1 och 15.2 cm). Från de övre vänstra och högra hörnen, mäta ner och markera prickar vid 1.5 och 4.5 i (3.8 och 11.4 cm).
  • Dessa mätningar är alla baserade på att börja med en 6 i × 8 i (15 cm × 20 cm) rektangel. De horisontella prickarna ska vara 1/4 och 3/4 av den totala bredden av rektangeln, och de vertikala punkterna ska vara 1/4 och 3/4 av den totala höjden.
  • Bild med titeln Draw Op Art Steg 14
    5. Rita raka linjer för att ansluta dina prickar till det centrala korsningen. Lägg din linjal mellan en av de prickar du just gjort och mittpunkten för den ursprungliga rektangeln, där alla inre linjer möts. Rita en rak linje för att ansluta dessa 2 poäng. Gör detsamma med alla andra dot du mätt och märkt.
  • 6. Mäta och markera prickar längs de hörn-till-hörn diagonala linjerna. Det är att säga, mäta och markera längs de X-formade diagonalerna som möts vid hörnen av den ursprungliga rektangeln. Börjar vid det centrala korsningen där alla linjer möts, mäta och markera varje diagonal i följande längder: 0.5 i (1.3 cm) - 1.25 i (3.2 cm) - 2.25 i (5.7 cm) - 3.5 i (8.9 cm).
  • Om du började med en 6 i × 8 i (15 cm × 20 cm) rektangel, kommer varje diagonal att vara 5 i (13 cm) i längd från den centrala korsningen till en av rektangelns hörn (enligt Pythagoras sats!). Om du startade med en rektangel av en annan storlek markerar du prickarna på 1/10, 1/4, 9/20 och 7/10 av den totala längden av varje diagonal sektion.
  • 7. Anslut prickarna på diagonalerna för att skapa en serie rektanglar. Börja med att använda din linjal för att ansluta 4 punkter på 0.5 i (1.3 cm) -OR 1/10 av den totala längdpositionen. Du kommer att sluta med en liten rektangel som omger det centrala korsningen. Uppföljning genom att ansluta de 4 punkterna vid 1.25 i (3.2 cm), 2.25 i (5.7 cm) och 3.5 i (8.9 cm) respektive.
  • Du bör nu se en serie av allt större rektanglar som verkar härröra från det centrala korsningen.
  • 8. Alternativ mellan 2 färger när du fyller i den minsta rektangeln. På grund av alla linjer som möts vid det centrala korsningen, bör det inre av den minsta rektangeln brytas upp i 16 trianglar. Välj 2 färger, till exempel, svart och röd-till färg i dessa trianglar i ett alternerande mönster, så att du inte har samma färg i på varandra följande trianglar.
  • Använd till exempel svart för att färga den första triangeln till höger om den vertikala linjen som pekar uppåt från det centrala korsningen. Färga triangeln omedelbart till högerröd, och så vidare.
  • Svartvitt är också en klassisk färgkombination för denna typ av op-konst, och kommer att spara dig lite tid medan du färgar om du använder vitbok!
  • 9. Fyll i de återstående rektanglarna med samma rutbordsmönster. Varje rektangel har 16 trianglar inuti den, så fortsätt med alternerande färger (som svart och rött) inom dem. Börja på samma plats inom varje rektangel och alternativa den första färgen du använder-Detta kommer att ge ritningen ett 3-D-checkerboardutseende.
  • Till exempel börja färgas inuti varje rektangel vid triangeln direkt till höger om den vertikala linjen som pekar uppåt från det centrala korsningen. Gör triangeln svart i den minsta rektangeln, röd i den näst minsta rektangeln, och så vidare.
  • Bild med titeln Draw Op Art Steg 19
    10. Avsluta genom att lägga till skuggning, om så önskas, för att förbättra utseendet på djupet. Använd sidan av en penna-ledning, till exempel, för att något mörka området som omger det centrala korsningen. Använd mindre och mindre mörkare när du kommer längre från den centrala korsningen - vilket i själva verket är "försvinnande punkt" av din färdiga del av op art!
  • Nästa gång du försöker den här stilen av op-konst, spela med geometrien lite så att din försvinnande punkt är off-center på sidan. Eller försök använda 4 färger istället för 2 för att ändra det slutliga utseendet!
  • Tips

    Barn älskar att göra op-konst minst lika mycket som vuxna. För en rolig Op Art Craft, hjälp ett barn måla en liten blomkruka vit. Därefter hjälpa dem att måla ett upprepande mönster av svarta raka linjer, krökta linjer eller blixtbultar hela vägen runt potten. Voila, de har gjort funktionell op art!
  • Använd inte markörer för att färga i rutorna. Markörer kan inte skugga bra och saknar det nödvändiga djupet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande