Hur man ansöker om förmyndarskap

En vårdnadshavare, även kallad konservator i vissa stater, är någon med den juridiska myndigheten att ta hand om och fatta beslut för ett mindre barn eller oförmögen vuxen. Ansöka om att bli en vårdnadshavare över någon annan innebär att man fyller i ett antal former och går igenom ett eller flera domstolsförfaranden. Det är oerhört viktigt att du tar alla rätt steg att bli en vårdnadshavare för att säkerställa att du inte har problem i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar att bli en förmyndare
  1. Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 1
1. Bestäm om att bli en vårdnadshavare är rätt för din situation. Guardians är domstol-övervakade vårdgivare för minderåriga och oförmögna personer. Guardians ansvarar för välbefinnandet av deras avdelningar (den person för vilken de är vårdnadshavare), och kan också ansvara för hantering av personens tillgångar och ekonomi. Guardian måste regelbundet rapportera till domstolen på avdelningen. Se till att du är beredd att acceptera ansvaret för att agera som en vårdnadshavare.
  • I vissa stater kallas vårdnadships konservatorier. I Kalifornien, till exempel är förmyndarskap för barn, och konservatorskap är för oförmögen vuxna.
  • Tänk på alternativ för att bli en vårdnadshavare. Tänk på andra vägar för att skydda barnets eller vuxnas välbefinnande innan han börjar processen för att bli någons vårdnadshavare. Några alternativ som du kan titta på inkluderar en fullmakt, levande vilja, vårdproxy och / eller en representativ betalningsmottagning. Du kan också kunna lämna in en tillfällig förmyndarskap, vilket är en snabbare process för akuta fall och slutar när domstolen utser en permanent vårdnadshavare.
  • Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 2
    2. Verifiera att din prospektiva avdelning är berättigad till en förmyndarskap. Behörighetsstandarderna för förmyndarskap skiljer sig åt mellan barn och vuxna. Ett barn kan ha en icke-förälderns förmyndare så länge som barnet är under 18 år och har inte blivit utmanad av en domstolsbeslut. En vuxen är inte berättigad till en förmyndarskap om inte domstolen finner bevis för att den vuxna är juridiskt oförmögna, antingen efter ålder eller funktionshinder. Oförmåga måste bevisas genom tydlig och övertygande bevis för att personen inte kan ge sin egen mat, kläder eller skydd, hantera fysisk hälsa eller finansiella angelägenheter. Förfaranden skiljer sig från staten, men domstolar kommer att kräva ett uttalande från en läkare och utse en advokat för att undersöka och representera den föreslagna avdelningen.
  • Att ha någon förklarad juridiskt oförmögen kan vara en utmanande process. Processen kan ytterligare kompliceras om avdelningen har väsentlig egendom eller tillgångar för att hantera, eller om avdelningen är en indianer (vilket kan ta upp frågor om federal lag). Överväg att anställa en advokat för att hantera ditt ärende. Du kan få hänvisningar från vänner och familj, eller från advokater som kanske inte hanterar vårdnadships utan känner till en betrodd kollega som gör det. Du kan också använda referenstjänster via dina statliga och lokala barföreningar, eller bara sök online.
  • Vissa domstolar med särskilt komplicerade förmyndarskapsprocesser kan inte höra förmyndarskapsapplikationer som lämnats av icke-advokater. Verifiera din domstols regler innan du börjar.
  • Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 3
    3. Verifiera att du är berättigad att bli vårdnadshavare. För att bli en förmyndare måste du visa för domstolen att du kan acceptera ansvaret för en förmyndarskap. Du behöver inte vara en släkting till avdelningen. Du kan vara oförenlig om du har en historia av dåligt beteende (särskilt en brottslighet), intressekonflikter med avdelningen, oerfarenhet, brist på utbildning, eller är en mindre eller oförmögen person själv. Vidare, om två eller flera berättigade människor båda vill bli vårdnadshavaren, måste domstolen välja en över den andra.
  • I Texas, till exempel, om mer än en person söker en förmyndarskap, kommer domstolen att överväga om den föreslagna avdelningen utsåg någon att fungera som vårdnadshavare före hans eller hennes oförmåga. Domstolen kommer då att prioritera för att föreslå vårdnadshavare i följande ordning: alla som utses av den sista överlevande föräldern i avdelningen, Wards make, varvid avdelningen är bredvid Kin, och sedan släktingar.
  • Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 4
    4. Differentiera mellan förmyndarskap av personens motstånd. Din stat kan kräva att du skickar olika former beroende på om du vill bli personens eller egendomens vårdnadshavare, eller båda. Förmyndigheter för personen betyder att du är ansvarig för Wards välbefinnande, från personlig vård och underhåll till medicinska beslut. Om avdelningen är ett barn, kommer du att ansvara för sina levnadsförhållanden, skola, medicinska behov och eventuella skador. Fastigheten innebär att du har till uppgift att hantera, investera, skydda och avyttra avdelningens tillgångar och egendom i enlighet med lagen och avdelningen.
  • Del 2 av 3:
    Arkivera dina formulär
    1. Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 5
    1. Fyll i de nödvändiga formulären och dokumenten. Om det blir någons vårdnadshavare är det rätta valet för dig, bör du börja processen genom att få och fylla i de nödvändiga formerna. Du kan vanligtvis hitta alla nödvändiga formulär online genom att gå till din statens juridiska filial. Om du inte hittar de obligatoriska dokumenten online, gå till tingshuset och fråga en clerk för de nödvändiga formerna. Några av de former du behöver fylla i innehåller:
    • Ett framställan för utnämningen av en förmyndare. Detta dokument ber om allmän information, inklusive ditt namn, adress och den föreslagna avdelningen. Det kommer också att be dig att förklara varför gardernen en förmyndare och vilka krafter du bör beviljas över avdelningen.
    • Ett meddelande om hörsel. Detta är dokumentet du kommer att ge till alla berörda parter, som föräldrar och andra släktingar, och ditt länets och statens sociala tjänster. Meddelandet anger vad framställningen handlar om och när förhandlingen kommer att äga rum.
    • En arbetsuppgifter. Detta dokument lägger ut alla de uppgifter du kommer att behöva uppfylla som vårdnadshavare. Du måste skriva in det här dokumentet och filera det med resten av dina formulär.
  • Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 6
    2. Fyll på all nödvändig dokumentation med clerk av domstolar. När du har fyllt i alla nödvändiga dokument kommer du att ta dem till din tingshus och lämna dem med clerk av domstolar. Du måste betala en avgift för arkivering om du inte får ett avgiftsbelopp eftersom du inte kan betala.
  • Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 7
    3. Meddela förhandlingen till alla berörda parter. Efter att ha lämnat in din framställan måste du meddela berörda parter, inklusive släktingar till avdelningen och statens och länsbyråerna. För att ge de berörda parterna korrekt meddelande måste du följa anvisningarna som lagrats av lagarna i ditt tillstånd, så var noga med att noggrant granska dessa krav.
  • Del 3 av 3:
    Delta i hörseln
    1. Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 8
    1. Delta i domstolen. När du har skickat dina formulär kommer clerken att informera dig om ditt hörapparat. Var noga med att du tar med alla dina dokument med dig till hörseln, inklusive bevis på service som verifierar att du meddelade alla berörda parter. Var beredd att:
    • Presentera bevis för att personen behöver en förmyndare. Du bör utveckla en kort historia som berättar för domaren varför den påstådda oförmögna personen behöver en vårdnadshavare. Beskriv personens dagliga rutin, vilka tjänster som personen använder eller behöver, och varför han eller hon inte längre kan hantera personliga behov och / eller egendom.
    • Svara på frågor från domaren om varför du borde vara vårdnadshavaren. Förklara vad du ska göra för att ta hand om avdelningen, förklara det stödsystem du har på plats för att hjälpa dig att ge den försiktigheten och förklara hur du är ekonomiskt stabil nog för att ge vård för en annan person.
    • Erbjuda vittnesbörd om din förmåga att vara vårdnadshavare. Överväg att ringa på familjemedlemmar, grannar och människor som för närvarande bryr sig om personen. Be dem att delta i hörseln med dig och tala på dina vägnar.
    • Lyssna och svara på några invändningar mot din framställan. Andra berörda parter kan delta i förhandlingen och kan utmana din förfrågan att vara vårdnadshavare. Försök att förutse dessa utmaningar så gott du kan.
  • Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 9
    2. Få en order från domaren. Efter din utfrågning kommer din domare att fatta ett beslut om huruvida du kommer att bli namngiven förmyndaren över personen. För vårdnadshavar av barn, om barnets föräldrar är överens med förmyndaren, kommer domaren vanligtvis att tillåta det om det är lämpligt eller nödvändigt. Om en eller båda föräldrarna syftar till, kommer domaren endast att ge din förmyndarskap om det kommer att vara skadligt för barnet och förmyndarskapet kommer att vara i barnets bästa intresse.
  • Om domstolen förnekar din framställan kan du kanske försöka igen eller lämna en överklagande. Kontrollera din statens regler för appellationsförfarande för tidsramar och regler för inlämning av ett överklagande.
  • Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 10
    3. File din domstolsbeslut med clerk av domstolar. Om din domare tillåter dig att vara väktaren i avdelningen, får du en domstolsordning. Fil som beställer med clerk av domstolar.
  • Bild med titeln Ansök om Guardianship Steg 11
    4. Rapportera statusen för din förmyndarskap till domstolen som krävs. Domstolen ska schemalägga granskningsutfrågningar, där du kommer att behöva uppdatera domstolen om din avdelningsstatus. Du kan också höja några nya problem som uppstår med domaren och begära ytterligare myndighet.
  • Du kan behöva delta i träning eller utvärderingsprogram som är utformade för vårdnadshavare. Om du är instruerad att göra det, var beredd att rapportera din status i de här programmen till domstolen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll flera kopior av din domstolsbestämmelser som undertecknas av domaren. Du kommer att behöva dessa när du bedriver affärer och fattar beslut på uppdrag av personen i din vård. Skolor och barnomsorgscentra behöver en kopia för sina poster om personen är en mindreårig.

    Varningar

    Denna artikel är avsedd som juridisk information och ger inte juridisk rådgivning. Om du behöver juridisk rådgivning, kontakta en licensierad advokat.
  • Ge begreppet rättsligt förmyndarskap mycket tanke innan du lämnar in en framställan. När du blir en vårdnadshavare, antar du fullständigt ansvar för personen. Du blir inte föräldern, men du tar på föräldrauppgifter.
  • Din plikt som en vårdnadshavare av en mindre upphör, under normala omständigheter, när barnet blir 18.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande