Hur man ändrar ditt namn i utah

Den här artikeln innehåller stegvisa instruktioner för hur du ändrar ditt namn i Utahs tillstånd, enligt stadgan 42-1-1, vilket gör det möjligt att byta namn efter äktenskap, skilsmässa eller av personliga skäl.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra ditt namn efter äktenskap eller skilsmässa
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn Steg 1
1. Få ett äktenskapsintyg. Ansök om äktenskapslicenser med båda sökande som är närvarande på länsklerkens kontor. Betala en ansökningsavgift på $ 40.Officiator för ditt bröllop kommer att skicka den signerade licensen som ska spelas in, varefter du får ett äktenskapsintyg. Ytterligare certifierade kopior kostar $ 5.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Hawaii Steg 12
    2. Få ett skilsmässa eller annulleringscertifikat. Du kan beställa skilsmässa certifierings sammanfattningar - i huvudsak en certifierad kopia av den ursprungliga-online via VitalCheck-systemet via Utah Department of Health Website. Det finns en $ 18 sökavgift, som innehåller en kopia - varje extra kopia är $ 8. Du kan också beställa kopior via VitalCheck-systemet via telefon. Om du föredrar att beställa via mail måste du skicka en fotokopia av acceptabel identifiering, en ansökan om skilsmässa certifiering och en check för avgiften som gjordes till av vitala register och statistik till PO Box 141012, Salt Lake City, UT 84114-1012.
  • Du kan också ansöka personligen på 288 North 1460 West, Salt Lake City, Utah.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 22
    3. Ändra ditt namn med socialförsäkringsadministrationen. Fyll i SS-5-formuläret. Samla certifierade kopior av äktenskap eller skilsmässa eller annulleringsbevis. Ta med den färdiga SS-5-formuläret och certifierade kopior av äktenskaps- eller skilsmässacertifikat tillsammans med ett Utah-körkort, statligt ID eller pass till SSA-kontoret. Du behöver också en U.S. Födelsecertifikat, U.S. Medborgarskapscertifikat, eller arbetsbehörighetsbrev och I-94.
  • Du kan också söka via post genom att skicka dina dokument till ditt lokala SSA-kontor tillsammans med SS-5-formuläret - dina dokument skickas tillbaka till dig.
  • Du kommer att få dina dokument och nytt socialförsäkringskort med ditt nya namn via post.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 23
    4. Ändra ditt namn på ditt körkort eller statligt ID. Ge ett aktuellt Utah-körkort (med foto), en icke-utgått U.S. Pass, eller ditt socialförsäkringskort till din lokala Utah-avdelning för offentlig säkerhetsdrivrutins licensavdelningskontor i person. Du behöver bevis på ditt namnbyte, till exempel ditt äktenskapsintyg (original / certifierad kopia) eller skilsmässa (certifierad). Du kommer då antingen att förnya din licens med det nya namnet eller ansöka om ett duplikat med det nya namnet-du får en duplikat om det finns mer än sex månader kvar innan din nuvarande licens löper ut, annars måste du förnya din licens reflektera ditt nya namn.
  • Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 6
    5. Ändra ditt namn på din biltitel och registrering. För att ändra ditt namn på din biltitel och registrering måste du besöka ett Utah DMV-kontor och överlämna din nuvarande titel och registrering. Du kommer att skicka in en fordonsansökan för Utah-titeln och betala en avgift på $ 6 för titeln och $ 4 för registrering.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra ditt namn av andra skäl
    1. Bild med titeln vara en framgångsrik entreprenör Steg 2
    1. Förbered Institutionen för korrigeringar Certifiering avseende Sex Offender Registry Form. Det här formuläret verifierar att du inte är på könsbrottsregistret, vilket skulle förbjuda dig från att ändra ditt namn. Skicka denna färdiga formulär till den adress som anges i själva formen med ett självadresserat, stämplat kuvert. Formuläret kommer att slutföras och returneras till dig, vid vilken tidpunkt du kan förbereda din framställan.
  • Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    2. Komplett namn Ändra framställnings- och omslagsblad. Du måste helt fylla i ett Utah-namnbyte petition och omslag. Fyll i framställningen helt och bifoga din färdiga avdelning för korrigering av certifiering avseende Sex Offender Registry Form efter det att den återlämnas till dig. Underteckna din framställan i närvaro av en notarie offentlig. Du måste också bifoga ett omslagsblad för civila handlingar.
  • Var noga med att kopiera alla former.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn Steg 18
    3. Komplett begäran om hörsel och applikation och affidavit för upphävande av domstolsavgifter. Begäran om hörapparat uppmanar domstolen att planera en utfrågning i ditt ärende. Affidavit för upphävande av domstolsavgifterna kan du undvika inlämningsavgift om din inkomst är för låg.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 20
    4. Filformulär. När du har slutfört alla formulär fram till denna punkt, ta dem till tingsrätten i länet där du har bott i minst ett år. Ge dokumenten till domstolen och betalar arkiveringsavgiften. Om du inte hade framställningen notarized måste du underteckna den framför clerk vid arkivering.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 7
    5. Offentligt meddelande. Om domstolen kräver att du skickar meddelande till någon, måste du fylla i meddelandet om hörsel på framställningen för namnbyte för att visa att du har gjort det. Du måste skicka meddelandet till de du måste meddela tillsammans med din framställan.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 24
    6. Delta i din hörsel. Du måste delta i din domstolshörning och ta ett förberedt orderbyte. Klä på lämpligt sätt att delta i din hörsel. När ditt nummer kallas, stå för att visa att du är närvaro och berätta för domaren du representerar dig själv. Du kommer att stå före ett podium, och du kan vara svurit in för att vittna. Om ditt namnbyte beviljas, kommer domaren att underteckna ditt förberedda orderbyte namn i slutet av förhandlingen. Du bör återvända till domstolens clerk efter att din beställning har tecknats för att få certifierade kopior av beställningen, som du kommer att använda för att ändra ditt namn med några byråer eller privata institutioner, till exempel din arbetsplats, bank, etc.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra namnet på ett mindre barn
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 16
    1. Fyll i en framställan för minorens namnbyte och omslag. Gör en kopia av den färdiga formuläret för dig själv och någon annan förälder, vårdnadshavare eller annan part som lagligen har rätt att märka. Du måste också ge det mindre meddelandet om de är gamla nog att bestämma om de är överens om namnbytet. Skriv den här formuläret framför en notarie. Du måste också bifoga ett omslagsblad för civila handlingar.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 3
    2. Komplett begäran om hörsel och applikation och affidavit för upphävande av domstolsavgifter. Begäran om hörapparat uppmanar domstolen att planera en utfrågning i ditt ärende. Affidavit för upphävande av domstolsavgifterna kan du undvika inlämningsavgift om din inkomst är för låg.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 5
    3. Få skriftligt samtycke från icke-framstående förälder. Om en förälder inte är framlöst för namnbyte eller vårdnadshavare eller vårdnadshavare, måste du få skriftligt samtycke från dem för att ändra namnet. Du måste lämna in detta samtycke med framställningen - fråga domstolen för rätt form. Om du inte kan säkra skriftligt tillstånd måste du ha meddelande och framställningen som skickas till den icke-framläggandeande parten. Din utfrågning kommer att omplaceras för att ge den andra parten tid att ta emot meddelande och svara.
  • Bild med titeln vara ett hemligt medel Steg 9
    4. Komplett begäran om hörsel och applikation och affidavit för upphävande av domstolsavgifter. Begäran om hörapparat uppmanar domstolen att planera en utfrågning i ditt ärende. Affidavit för upphävande av domstolsavgifterna kan du undvika inlämningsavgift om din inkomst är för låg.
  • Bild med titeln Få barnstöd Steg 24
    5. Filformulär. När du har slutfört alla formulär fram till denna punkt, ta dem till tingsrätten i länet där du har bott i minst ett år. Ge dokumenten till domstolen och betalar arkiveringsavgiften. Om du inte hade framställningen notarized måste du underteckna den framför clerk vid arkivering. Ta reda på från clerk om hörseln ställs in automatiskt - om det inte är, bör du ringa ungefär en vecka senare för att se när hörseln har planerats. Ha ditt ärende nummer, du borde ha fått en från clerk när du lämnade in dina formulär. Om en hörsel inte är inställd kan du behöva skicka in en förfrågan om att ställa in en utfrågning.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 12
    6. Servera icke-framstående föräldrar med kallelse. Du måste använda den blankett som finns på domstolen och använda domstolens adress på formuläret. Tjänsten måste undertecknas av mottagaren för att vara giltig. När det signerade kvittot skickas tillbaka till dig måste du bifoga det till beviset på service via postformulär. Fäst uppkallen till denna blankett och lämna den med domstolen.
  • Om du inte kan få service via mail kan du ha en sheriff presentera kallelsen och framställningen. Om du inte har råd med avgiften för den här tjänsten kan du presentera en ansökan om upphävande av domstolsavgifter. Du kommer att få en avkastning av serviceformulär efter leveransen som du ska fila med domstolen efter att ha gjort en kopia för dig själv.
  • Den som serveras har 30 dagar att svara om de bor utanför Utah, 21 dagar i de bor i staten. Om de inte svarar måste du lämna in en rörelse till avstårstjänst, framställarens affidavit till stöd för rörelse till avstårstjänst och för att avstå från tjänsten med domstolen.
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 14
    7. Förhör. Ta med kopior av alla dina formulär med dig till hörseln och var beredd att vittna om alla och all information. Ta med den mindre med dig till hörseln - de måste vara beredda att vittna. Förbered den slutliga ordern som ändrar mindre namn före förhandlingen, domaren kommer att underteckna din beredda order i slutet av förhandlingen. Du bör återvända till domstolens clerk efter beställningen har tecknats för att få certifierade kopior av beställningen, som du kommer att använda för att ändra minorets namn med alla byråer eller privata institutioner.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om bara gift, var noga med att få ditt äktenskapsintyg.
  • Om du bara skiljer dig, var noga med att få din skilsmässa dekret.
  • Varningar

    Måste vara minst 18 år.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande