Hur man byter exekutör av a will post mortem

Vissa jurisdiktioner kallar en exekutör av en egendom "personlig representant." Oavsett den juridiska titeln är det den person som hanterar någons egendom efter deras död. Om den avlidne personen hade en vilja, kommer exekutören att namnges där. Annars utnämns exekutören av probate domstolen. Många fastigheter hanteras och distribueras utan hitch. I vissa situationer kan exekutören emellertid agera på ett otillförlitligt sätt, till exempel genom att stjäla fastighetsåtgärder. För att ändra exekutören av en vilja måste du vara en person med intresse för gården - vanligtvis en mottagare eller en borgenär. Efter att ha samlat bevis för exekutörens felaktighet måste du lämna in en framställan med probate-domstolen för att få exekutören borttagen så att en ny exekutör kan utnämnas.

Steg

Del 1 av 3:
Samla bevis
  1. Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 1
1. Samla fastighetsdokument. Själva viljan kan definiera om du har ett intresse för egendomen som är tillräcklig för att begära att domstolen tar bort den nuvarande exekutören. Annat än den avlidnes person, måste du i allmänhet vara listad som en mottagare i viljan att stå.
  • Estate Documents inkluderar vilja och eventuella formulär som lämnats in med probate domstolen av exekutören, till exempel framställningen att komma in i testamentet.
  • Du kan vanligtvis få de dokument du behöver från den probate domstolen där viljan antogs att prova.
  • Gå till clerkens kontor för att titta på alla dokument som är inlämnad i samband med probate of boet. Du måste vanligtvis betala en liten avgift per sida för kopior av dessa dokument.
  • Bild med titeln Ändra exekveraren av A Will Post Mortem Steg 2
    2. Prata med andra mottagare. Innan du framställer probate Court för att ta bort exekutören, vill du få en bra känsla om de andra mottagarna är överens med dig, liksom om de har ytterligare information om exekutörens verksamhet.
  • Generellt sett kommer din förfrågan att ta bort exekutören att bära mycket mer vikt om allt, eller de flesta av mottagarna är överens med dig.
  • Tänk dock på att domstolen inte kommer att ta bort en exekutör bara för att han eller hon inte klarar av mottagarna. Probate domare har gott om erfarenhet av att kämpa motmottagare och familjemedlemmar.
  • För att ta bort en exekutör måste du kunna bevisa att personen inte uppfyller sina uppgifter som fastställts av domstolen - personlig animositet anses inte vara en tillräcklig anledning.
  • Om det finns en familjefeud till hands, kan prata med de andra mottagarna åtminstone ge dig en uppfattning om hur de andra kommer att ställa upp, och som potentiellt kommer att motsätta sig din framställan (och vilken typ av resurser de har till sitt förfogande).
  • Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 3
    3. Begär en fastighetsrevision. En revision av gården kan hjälpa dig att upptäcka bevis för att exekutören är misshandel. Exekventerna kan dock vägra att följa din förfrågan. Om revisoren vägrar, lämna en framställan med den probate domstolen som frågar domaren att beställa revisionen.
  • En revision - kallad redovisning i vissa jurisdiktioner - samlar information om värdet av alla tillgångar på egendomen, liksom alla åtgärder som vidtagits av exekutören avseende gästens konton och tillgångar.
  • Vanligtvis om du begär probate domstolen att beställa en revision av gården, måste du vara en mottagare av gården. Du kan behöva undertecknandet av en annan mottagare på begäran.
  • Du måste också visa orsak, vilket kan innebära en utfrågning för att bevisa att en sådan revision skulle hitta bevis för att exekutören stjäl eller misshandel av tillgångar på något sätt.
  • Om du måste lämna in en framställan med probate domstolen för en fastighetsrevision, är det vanligtvis bäst att anställa en erfaren probate advokat för att hjälpa dig. Du kan också begära en order för executören att betala för din advokats avgifter och domstolskostnader i samband med framställningen.
  • Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 4
    4. Dokumentera exekutörens felaktighet. För att begära att domstolen tar bort exekutören måste du ha konkreta bevis för att exekutören inte uppfyller sina förtroendeämnen eller annars är okvalificerat för att utföra rollen.
  • Du kommer inte att bli väldigt långt med omständigheter som bara skapar utseendet på oegentligheter, men visar inte att särskilda överträdelse av exekutörens uppgifter uppstår.
  • Betongbevis tar vanligtvis den form av kontroller som skrivits av exekutören eller de juridiska handlingar som visar att exekutören är misshandel.
  • Till exempel, om exekutören registrerade en gärning som överför den avlidne personens hus i deras namn, skulle det innebära bevis för att exekutören bröt sin fiduciära plikt till boet och dess stödmottagare.
  • Konkreta bevis finns också i exekutörens misslyckande att göra något. Till exempel, genom att visa att de har misslyckats med att fatta nödvändiga dokument för att administrera fastigheten eller missade domstolens tidsfrist för att lämna in en inventering av boende tillgångar.
  • Del 2 av 3:
    Arkivering av en framställan
    1. Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 5
    1. Anställa en advokat. Eftersom samling av tillräckliga bevis för att ta bort en exekutör kan vara komplexa, och mycket av beslutet om huruvida man ska ta bort en exekutör är inom domarens eget gottfinnande, kan en erfaren probate-advokat är oumbärlig för att uppnå ditt mål att förändra verkställaren av viljan och skydda egendomens intressen.
    • Leta efter en advokat i det lokala området som har erfarenhet av att utöva probate-tvister speciellt i den domstol där viljan har antagits.
    • En advokat som praktiserar regelbundet i probate domstolen kommer också att ha en god förståelse för domarna. Eftersom mycket av avlägsnande av en exekutör beror på domarens eget gottfinnande, kan denna erfarenhet och förståelse göra hela skillnaden i ditt fall.
    • Även om advokatens avgifter kan vara dyra, kom ihåg att du vanligtvis kan begära avgifter och domstolskostnader betalas av exekutören eller ut ur boet.
  • Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 6
    2. Bestäm om nödåtgärder är nödvändig. Att ta bort en exekutör med hjälp av normala procedurer kan ta flera månader. Det finns dock snabba förfaranden tillgängliga om risken för gården är betydande och faran är överhängande.
  • Diskutera med din advokat om akutlättnad är lämplig i din situation. De kommer att rekommendera dig baserat på de specifika åtgärder som exekveraren har tagit, eller verkar vara.
  • Du kan också få en tillfällig begränsningsorder mot den exekutör som skulle hindra dem från att vidta åtgärder som kan vara skadliga för boet, inklusive försäljning av eventuella fastigheter, tills probosträtten kan styra om din framställan.
  • Vissa domstolar kan också ha snabba rutiner som du kan begära att det betyder att domstolen kommer att överväga din framställan snabbare än det skulle.
  • Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 7
    3. Utkast till ditt framställan. Ett civilt klagomål eller framställan kräver vanligtvis inte att du bevisar någon av de påståenden du gör mot den person du stämmer. En framställan i probate domstolen för avlägsnande av en exekutör måste dock "Visa orsak" - Specifika faktiska skäl Exekutören är ineffektiv eller oärlig, säkerhetskopierad av ett visst bevismått.
  • Din framställan måste innehålla specifika detaljer som beskriver de sätt på vilka exekutören är inkompetent eller ineffektiv. Du bör också innehålla namnet på den person du tror bör utses i den nuvarande exekutörens plats efter borttagning.
  • Du kan också ha en situation där exekutören inte är kvalificerad att agera i den rollen enligt din statens lag.
  • Till exempel kan ditt tillstånd inte tillåta någon dömd för ett brott att fungera som exekutör av en egendom. Om exekutören är en felon, skulle det vara det specifika faktum du skulle lista i din framställan för att diskvalificera den exekutören.
  • Du måste bifoga någon dokumentation du har bevisat missförvaltningen eller olämpliga åtgärder som vidtagits av exekutören.
  • Om du har bestämt dig för att inte anställa en advokat har vissa jurisdiktioner former tillgängliga att du kan slutföra till framställningen för att avskaffandet av testören av viljan. Fråga clerk av den probate domstol där viljan antogs om en sådan blankett är tillgänglig.
  • Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 8
    4. File din framställan. Din framställan måste lämnas in med probate-domstolens kontorist för att inleda ditt förfarande. Ta dina original tillsammans med flera kopior. Clerk kommer att stämpla dina dokument och ge dig tillbaka kopiorna.
  • Du behöver minst en kopia för dina egna poster, liksom en kopia för varje person som är registrerad hos domstolen som en "intresserad fest." Du kan få en lista över dessa människor eller företag från clerken innan du lägger fram din framställan.
  • När du skickar din framställan måste du betala arkiveringsavgifter - vanligtvis runt $ 100. Om du representerar dig själv och inte har råd med arkiveringsavgifter, fråga clerk om avgiftsbelopp. Om din inkomst och tillgångar faller under domstolens tröskel, behöver du inte betala arkiveringsavgifter för ditt ärende.
  • Intresserade är vanligtvis mottagare och kan också innehålla fordringsägare till den avlidne personen.
  • Tänk på att du i de flesta jurisdiktioner först måste ha den kommer att erkännas i formell probate innan du kan lämna in en framställan för borttagning av den personliga representanten. Om viljan antogs enligt sammanfattande probate-förfaranden, kan det vara nödvändigt att först börja formellt probat.
  • Bild med titeln Ändra exekutören av en Will Post Mortem Steg 9
    5. Har alla berörda parter tjänstgjort. I ett vanligt civilrätt är du vanligtvis bara att tjäna den person eller företag du stämmer. Men i probate domstol måste du ha alla som serveras som har registrerat sig med domstolen som en "intresserad fest" För tvillingens skull.
  • Tekniskt sett kan du få någon över 18 år som inte har något intresse för att lämna dokumenten till var och en av de berörda parterna. Men om du har ett antal berörda parter att tjäna kan det vara mycket att fråga en vän.
  • Den typiska servicetjänsten är att anställa en sheriffs vice för att lämna dokumenten till varje intresserad part. I många domstolar kan du också ha möjlighet att skicka dokumenten med hjälp av certifierat brev med återkommande mottagande.
  • När tjänsten är klar måste ett bevis på servicedokumentet slutföras av den person som tjänstgjorde varje person och lämnade in med domstolen.
  • Del 3 av 3:
    Delta i borttagningsförfaranden
    1. Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 10
    1. Visas vid den första utfrågningen. Domaren ringer vanligtvis en första utfrågning, även känd som en "returhörelse." Vid den här tiden kommer du att ta reda på om någon motsätter sig din framställan. Om ingen motsätter din framställan, kommer borttagningsprocessen att vara mindre tidskrävande.
    • Om du har anställt en advokat kanske du inte är skyldig att personligen delta i den här hörseln. Din advokat kommer att meddela om din närvaro krävs.
    • I allmänhet finns det inte mycket vittnesbörd eller presentation av bevis vid returförhandlingen. Snarare vill domaren se om någon av de berörda parterna planerar att motsätta sig din framställan och vad deras position är.
    • Till exempel kan det finnas en grupp av stödmottagare som inte motsätter sig att den nuvarande exekutören, men som inte håller med ditt förslag till vem som ska utses på deras plats.
    • Baserat på oppositionen kommer domaren att schemalägga ytterligare utfrågningar eller göra andra rättegångsfrister.
  • Bild med titeln Ändra exekutören av en Will Post Mortem Steg 11
    2. Utfördes upptäckt. Upptäcktprocessen presenterar en möjlighet för alla parter i förfarandet att utbyta information om framställningen. Om du redan har haft en revision av fastigheten, kanske du inte behöver slutföra mycket upptäckt. Vanligtvis i en probate domstol måste du få tillstånd från domaren innan du kan göra upptäckten.
  • I ett exekvertagningsförfarande kommer varje upptäckt som äger rum vanligtvis att vara begränsad till skriftlig upptäckt, som inkluderar förhör och begäran om produktion.
  • Interrogatories är skrivna frågor som mottagaren måste svara skriftligen och under ed. Begäran om produktion Be den mottagande parten att producera olika dokument eller register relaterade till förfarandet.
  • Om du inte begärde en revision innan du lämnade in din framställan kanske du vill begära en vid denna tidpunkt. En begäran om en revision skulle likna en begäran om produktion.
  • Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 12
    3. Delta i borttagningshörningen. Förutsatt att din framställan var emot, kommer domaren att planera en utfrågning för att sortera fram parternas påståenden och avgöra om exekutören ska tas bort eller andra åtgärder bör äga rum.
  • Eftersom du lämnat in framställningen kommer du vanligtvis att ha den första möjligheten att presentera ditt ärende till domaren. När du är klar kommer alla motstående parter att få en chans att förklara varför din framställan inte ska beviljas.
  • Om den nuvarande exekutören motsätter din framställan att ta bort dem, kommer de att ha en rättvis tillfälle att försvara sig och presentera bevis eller kalla vittnen för att stödja dem.
  • Du kan behöva vittna om borttagning och förklara orsakerna till att du lämnade in din framställan. Du kommer att ta ställning och svara på frågor från din advokat, men alla motstående parter får möjlighet att ställa frågor också.
  • Bild med titeln Ändra exekutören av A Will Post Mortem Steg 13
    4. Lära sig domarens beslut. Efter det att alla bevis har lämnats in och borttagningsförfarandet avslutas, kommer domaren att avgöra om du ska ge ditt framställningar. Om din framställan beviljas kommer exekutören att tas bort och en ny exekutör utsedd av domaren.
  • Se till att du får en kopia av domarens skriftliga ordning - speciellt om du utsågs till exekutör av gården eller tilldelades advokatens avgifter och kostnader. Du behöver den skriftliga beställningen för att vidta ytterligare åtgärder för att genomdriva det.
  • Om domaren beviljar din framställan att ta bort exekutören, kan han eller hon utse en ny exekutör samtidigt eller planera en hörsel för att utse den nya exekutören.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande