Hur man blir en helgon

Saints är människor som kristna, särskilt de romerska katolikerna, tro var Guds heligaste och dygdiga tjänare och att de nu är i himlen. Saints firas med böner, dagar på den heliga kalendern, och i konst och ikonografi i kyrkor, och deras liv är vördade som exempel för resten av de troende att följa. Även om det finns tusentals helgon erkända, eller "kanoniserad," Under århundradena är att uppnå denna posthumous ära fortfarande otroligt sällsynt. Det rigorösa kanoniseringsförfarandet har reviderats ett antal gånger under hela kyrkans historia. Här är vad du behöver veta för att navigera på processen i den katolska kyrkan.

Steg

Metod 1 av 2:
Lever livet av en helgon
  1. Bild med titeln Bli ett Steg 1
1
Bli katolsk. Moderna heliga i romersk katolicism är alla katolska själva, så om du ännu inte har döpt och bekräftats i kyrkan, ta bort det direkt.
  • Om du har levt ett synligt liv, oroa dig inte: många heliga var syndare som genomgick radikala, livsförändringar när de gick med i kyrkan. Det är knepigt, men du kan fortfarande göra helgredskap om du har en mirakulös konvertering och vänd sedan bort från dina debasket för att ta upp ett livslängd.
  • Bilden med titeln Bli ett Steg 2
    2. Lev ett exemplifierande och fromma livet. Det finns många olika sätt att göra detta, från att trösta de sjuka och dö för att sprida Guds ord, från att kämpa mot fattigdom och förtryck att ägna ditt liv till vetenskaplig studie. Vad du än gör måste det vara dygdigt, osjälviskt och minnesvärt. Försök inte uttryckligen bli en Saint-bara fokusera på att vara den bästa, mest medkänsla Christian du kan vara. Vara ödmjuk och arbeta för att tjäna Gud och göra en positiv skillnad i andras liv.
  • Att gå med i kyrkan som präst eller nun är en bra start, men inte nödvändig. Vatikanen arbetar hårt för att identifiera lekfolk som är kandidater för helgon.
  • Tänka stort! Vissa heliga är hedrade för extraordinär tjänst till en liten grupp människor eller lokalsamhället, men ditt exemplifierande liv är mer sannolikt att erkännas om du har större, mer globalt märkbar inverkan.
  • Bild med titeln Bli en Saint Step 3
    3. Utföra minst två mirakel. Mirakler är extraordinära händelser som inte normalt uppnås genom mänskliga verk, och därmed hänför sig till en gudomlig och övernaturlig makts ingripande. Oförklarlig läkning av de ofördelaktiga, sårade eller döende är en klassiker, som utlöser att mirakulöst sluta eller rädda människor från en övergående katastrof. Emellertid kan ett mirakel vara något oförklarligt men välvilligt fenomen som du kan framträda. Kom bara ihåg, du utför verkligen inte dessa mirakel: Gud utför dem genom dig.
  • Du behöver inte tekniskt utföra dessa mirakel medan du lever - du kan intercedhe från himlen för att få dina mirakel att hända istället. Det är dock inte så garanterat att du kommer att bli erkänd för de mirakel du utför efter din död, så det gör inte ont för att få detta krav ur vägen så snart som möjligt.
  • Bildbeteckningen blir en Saint Steg 4
    4. Dö. Ingen att komma runt den här: Saldhood är en posthumous titel. Faktum är att kanoniseringsprocessen bara börjar minst fem år efter ämnets död.
  • Om möjligt, försök att vara martyr för din tro. Detta händer mindre och mindre idag, men att bli dödade eftersom du vägrade att avstå från din (katolska) religiösa övertygelser är säker på att få dig och ditt Sainthood-fall märkte.
  • Metod 2 av 2:
    Navigera i kanoniseringsprocessen
    1. Bild med titeln Bli en Saint Steg 5
    1. Utveckla en lokal "hängivenhet" av människor som kommer ihåg din helighet och be till dig. Förhoppningsvis bör detta växa naturligt ur ditt extraordinära liv och verk.
  • Bildbeteckningen blir en Saint Steg 6
    2. Ha din lokala biskop initiera en "orsak" med Vatikanens församling för Sainthood Orsaker. Detta kommer att få bollen att rulla, men du har en lång väg att gå innan kanoniseringsprocessen är klar.
  • Bild med titeln Bli ett Steg 7
    3. Bli utredad av kyrkan. En postulat kommer att hälla över detaljerna i ditt liv, fungerar och dina skrifter. Alla mirakel som tillskrivs dig kommer också att vara noggrant och spekommit. Se till att allt är squeaky clean-ingenting är utanför bordet för denna undersökning, och a "djävulens advokat" kommer att vara runt argumenterar mot ditt ärende.
  • Bild med titeln Bli ett Steg 8
    4. Erkännas av påven som "ärevördig." Det här är helt enkelt en bekräftelse att du bodde ett särskilt heligt liv eller var martyr, men det är det första steget på kanoniseringsprocessen.
  • Bildbeteckningen blir en Saint Steg 9
    5. Har ditt första mirakel verifierat och vara "bearbetad" av påven. Därefter kommer du att ringas "välsignad," och en festdag kommer att vara tillägnad dig i ditt hembiofees, din religiösa ordning, och på platser som är betydande för ditt livsverk.
  • Bild med titeln Bli en Saint Steg 10
    6. Få det andra mirakelet verifierat och bli en helgon. Om Vatikanen känner igen ett andra mirakel som tillskrivs dig, kan påven då namnge dig en helgon. Du kommer att tilldelas en festdag som kan firas av katoliker överallt, och kyrkor kan namnges till din ära.
  • Bild med titeln Bli en Saint Steg 11
    7. Svara böner. Nu är katolikerna officiellt tillåtet att våga dig, de kan be dig att prata med Gud på deras vägnar.
  • Rosary Bön

    Rosary på engelska

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Rosary på latin

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    En sann helgon kommer inte att sträva efter att bli en helgon. Tvärtom har heliga ofta ödmjukhet och hängivenhet att vara apatisk om inte motsats till tanken på kanonisering.
  • Gå till kyrkan.
  • Be. Det verkar som att Gud brukar vägleda de troende enligt hans vilja.
  • Hitta en orsak du anser viktigt och hålla fast vid det.
  • Varningar

    Att leva ett liv som är värdigt av helgon är ibland smärtsamt och hård. Självlöshet kommer inte till de flesta människor naturligt. Fråga inte Gud för allt som du inte kommer att uthärda.
  • Strävar inte efter att vara en helgon, men att vara en bra katolsk kristen och trogen mot Gud. Ett Saints mål är aldrig att bli en kanoniserad helgon, men helt enkelt älska Gud och hans folk med alla sina hjärtan och vara villig att erbjuda sina liv för Kristi skull. Fokusera på hur man älskar och snälla Gud osjälviskt utan att fråga om belöning från himlen och följ de katolska löften och riterna. Det är inte den Vatikanen som godkänner någon att vara en helgon, Vatikanen känner bara till dem officiellt och hedrar dem. Det är Gud som verkligen godkänner de heliga och Jungfru Maria. Ta fallet med st. Therese av Lisieux. Hon utförde inte mirakel eller heroiska gärningar under hennes liv, hon var bara lydig och ödmjukt älskade Gud, kom in i ett kloster vid 15 års ålder. Men till sina andra nonner var hon ett bra exempel på hur man lever ett fromt liv av dedikerad service till Gud. Det är anledningen till att hon var väl ihågkommen efter sin otydliga död vid 12 års ålder. Tuberkulos. Ditt nummer ett prioriterat är att behaga Gud.
  • Försök inte att manipulera den kyrkliga befolkningen in i kanonisera dig. Detta är inte bara omoraliskt, men det kommer förmodligen att få dig till djupa problem med både kyrkan och Gud.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande