Hur man blir katolsk

Att bli katolsk är en lång process, men det är verkligen en givande. När du blivit katolik kan du gå ut i världen och leva ditt liv enligt kyrkans läror. ThisWill visar hur du blir katolsk.

Steg

Del 1 av 4:
Självforskande
  1. Bild med titeln blir katolska steg 1
1. Sitt ner med dig själv för ett seriöst samtal. Att bli en katolik kommer att förändra resten av ditt liv. Det är inte som att besluta att vara en hipster eller märkning "Y" På ditt körkort är en organdonator. Detta kommer att bli en del av dig och det är inte något du vill göra halvhjärtat. Visst, det finns glänsande ljus på Christmastime, men de kan inte vara grunden för din tro (vacker men de är).
  • Är du bekant nog med den katolska kyrkans läror för att kunna säga att du vet att det här är något du vill vara en del av? Om svaret är ja, bra! Fortsätta att läsa. Om du inte är så säker, söker du en vän eller en medlem av prästerskapet för information. Och det finns alltid internet!
  • Tror du att Jesus är Guds son och den sanna Messias? Har du tro på den heliga treenigheten - Fadern, sonen och den Helige Ande? Vad sägs om Jungfru Maria och Transubstantiation? Ja? Bra! Gå vidare.
  • Bild med titeln blir katolska steg 2
    2
    Läs Bibeln och katekismen. Katechismen (du vet förmodligen vad Bibeln är, va?) är i grunden en uppsättning instruktioner för kristna i form av frågor och svar. Det kan vara bara den källa du behöver för att försegla affären!
  • Om tiden inte finns på din sida, läs Genesis och evangelierna. Du får ett bra grepp om skapande historien och berättelsen om Jesus. Dessutom, när du pratar med en präst och uttrycker ditt intresse, det är klart att du har gjort dina läxor.
  • Bildbeteckningen blir katolska steg 3
    3. Känn dina omständigheter. Om du inte har någon tidigare historia med den katolska kyrkan, kommer du att gå igenom processen som beskrivs i den här artikeln - nämligen RCIA (Rite of Christian Initiation for Adults) klasser och få hela Head-toe-spa-behandlingen vid nästa årets påskvigil (dop, bekräftelse mm.). Men om du har döpt men inget annat eller har andra tidigare band till kyrkan, kan din process vara lite annorlunda.
  • Om du har döpt, men din initieringsprocess stannar där, kanske du inte behöver ta RCIA-klasser. Det beror allt på din utbildning och önskemål. De flesta döpta människor kommer att gå igenom en mycket kortare förfrågan och reflektion och kan gå med i kyrkan på vilken som helst söndag.
  • Del 2 av 4:
    Hitta rätt kyrka
    1. Bildbeteckningen blir katolska steg 4
    1
    Besök lokala katolska kyrkor. Det är inte för svårt - bara titta under de gula sidorna i telefonboken under "Kyrkor" eller vandra runt ditt grannskap. De kommer vara de stora, vackra byggnaderna med kors på toppen, ledtråd. Alternativt, sök på Internet för kyrkor och deras massider. Det finns också en app för det - Mastimes är gratis och använder din GPS för att visa dig vilka romerska katolska kyrkor är i ditt närmaste område.
    • Säkerligen, att hitta en är bra, men att hitta 4 är bra. Tänk på kyrkor som du skulle tänka på college. De kommer alla att erbjuda dig en utbildning, men var och en kommer att vara väldigt annorlunda än alla andra. En kyrka kan stänga av dig medan en annan känns som hemma. Om du inte har hittat en som talar till dig, fortsätt titta.
  • Bild med titeln blir katolska steg 5
    2
    Delta i massa. Du skulle inte köpa en bil utan testkörning, skulle du? Att gå till kyrkan är inte ett privilegium reserverat för dem i elitkatolska klubben, så delta! Någon är välkommen och inga frågor kommer att bli frågade om du väljer att gå. Gå med en katolsk vän som kan förklara när man ska göra saker och vad de menar. Medan du inte kommer att delta i kommunionen, kommer du att delta i allt annat. Och nej, ingen kommer att märka (eller vård) att du inte gick upp för att ta emot eukaristin! Kyrkan är välkomnande av alla.
  • Låt inte en viss massa eller kyrka påverka ditt beslut. De flesta kyrkor har en hel del variation i tjänster. Många kyrkor erbjuder ofta "tonårsmassor" eller "Gitarrmassor" såväl som massor på olika språk som motsvarar det lokala minoritetsgemenskapen. Dessutom kan din njutning av predikan bero på prästen som firar den speciella massan. Så sök om! Det finns gott om alternativ där ute.
  • Bildbeteckningen blir katolska steg 6
    3
    Be. Bara för att du inte är en kryddad veteran av den katolska kyrkan betyder inte att du inte kan be. Och det definitivt betyder inte att Gud inte kan höra dig! Ta lite tid ut ur din dag för att be och se hur det känns. Om det slappnar av dig eller kopplar dig till en djupare nivå, är det ett gott tecken.
  • Du söker inte nödvändigtvis efter svar när du ber. Bara lite prata med någon där uppe (heliga ingår!) för att visa din uppskattning, be om hjälp, eller bara för att koppla av med och ta i ögonblicket. Det kan göras var som helst, när som helst, någonstans, och genom tanke, ord, sång eller handling.
  • Del 3 av 4:
    Inledande till kyrkan
    1. Bildbeteckningen blir katolska steg 7
    1. Kontakta församlingskontoret för din valda kyrka. Informera dem om din önskan att konvertera och du är på väg! Det finns gruppklasser, kallad RCIA (Rite av kristen initiering för vuxna), för alla som vill omvandla inom en period, vilket ger dig en social ram för att assimilera erfarenheten. Men innan du börjar, måste du gå igenom "precatechumenat" Process - som i grunden betyder att prata med en präst, reflektion och närvara regelbundet. Det är inte så skrämmande som det låter!
    • Ibland arbetar kyrkorna som skolor genom att du bara får gå till den som utsetts av ditt geografiska område. Om du hittar en som är längre bort och det här är regeln i ditt stift, bara få ett brev från din lokala socken, så att du kan delta i din önskade kyrka.
  • Bildbeteckningen blir katolska steg 8
    2. Prata med en präst eller diakon. Han kommer att fråga dig varför du vill bli katolsk och i allmänhet, prata med dig för att vara säker på att du är uppriktig i din önskan och är medveten om villkoren att vara katolska. Om du båda är redo att gå vidare, börjar du i RCIA.
  • Under en massa, du (och alla andra i din "termin") kommer offentligt att meddela dina avsikter genom att acceptans ritning i katekumens ordning och riten av välkomnande. Oroa dig inte - det finns ingen allmän talande involverad. Du är inte längre i pre-catechumenate-processen och har gått framåt för att vara en katekumen!
  • Bild med titeln blir katolska steg 9
    3. Starta dina katolska utbildningsklasser (RCIA). Du kommer att lära dig kyrkans historia, den katolska kyrkans tro och värderingar, och den rätta beställningen av massa. Under det här skedet har många klasser dig att gå i massa för endast en del av tiden och lämnar före kommunionen, eftersom du kanske inte får eukarist tills du har gått in i kyrkan.
  • Men du kommer att vara involverad på många andra sätt! Du kommer att få smörjning, delta i böner och bli involverade i samhället i stort. För att inte nämna, kommer din klass att bli närmare och närmare och göra saker på egen tid.
  • Bildbeteckningen blir katolska steg 10
    4. Fyll i säsongen med en sponsor. De flesta RCIA-klasserna äger rum under en liturgisk cykel. På det sättet får du uppleva alla festligheter, fasta och helgdagar. I den här tiden får du en sponsor - eller om du har en i åtanke kan du välja en att arbeta med. De är bara där för att hjälpa, svara på alla frågor du kan ha.
  • Under den här tiden kan du bli ombedd att klargöra din äktenskapsstatus. Om du är skild men inte har fått en annullering måste du få en innan du blir katolsk. Om du är gift men inte av den katolska kyrkans ögon, kan du bli ombedd att få "omgift," (eller ha ditt äktenskap "välsignad") som kan - tro det eller inte - göras genom överenskommelse.
  • Del 4 av 4:
    Går in i kyrkan
    1. Bildbeteckningen blir katolska steg 11
    1. Börja perioden för rening och upplysning. När slutet av den liturgiska cykeln när det gäller, kommer du att anses "en vald." Det här är den del där du förbereder dig för tre offentliga fester: valet av valet, samtalet till fortsatt konvertering och Deal-Clincher på påskvigilen.
    • De första två som anges är i början av lånet. När de 40 dagarna är uppe, på påskvigilen kommer du att döpa, bekräftas och få eukaristiska. Yayyyyy!
  • Bild med titeln blir katolska steg 12
    2. Bli en fullfjädrad katolsk. Efter påskvigilen (en verkligt minnesvärd, vacker upplevelse) är du nu en stolt, värderad medlem av den katolska kyrkan. Allt ditt hårda arbete och studera har betalat och du är bra att gå. Välkommen!
  • Om du är nyfiken, för sakramenten, nej, det gör du inte verkligen måste göra någonting. Visar upp med ett leende på ditt ansikte och goda intentioner i ditt hjärta är verkligen allt som krävs. Det finns ingen memorisering, inga åtgärder och inget slutstest. Kyrkan är bara glad att du är här. Prästen kommer att ta hand om arbetet!
  • Var noga med att fortsätta massa regelbundet och komma till vanan att gå till bekännelse regelbundet.
  • Bild med titeln blir katolska steg 13
    3. Börja mystagogisperioden. Låter magisk, inte det? Tekniskt är det en livslång process att bli närmare Gud och dyka djupt in i din katolska övertygelse. Icke-tekniskt slutar det runt pingst och är en snygg term för att utforska din upplevelse genom kateker.
  • Vissa kyrkor kan fortsätta att "lära" Du (mer som vägledning när det behövs) i upp till ett år. Du anses fortfarande vara en nybörjare och kan ställa alla frågor du behöver! Verkligen, de är bara där för att hjälpa. Då är det ur mammas bo och in i himlen!
  • Rosary Bön

    Rosary på engelska

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Rosary på latin

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Vanligtvis gör katolska kyrkor en hel del samhällsservice, som hemlösa matningar eller spendera tid med äldre eller föräldralösa. Detta representerar vanligtvis huvuddelen av kyrkans sociala evenemang och är ett utmärkt sätt att träffa medkatoliker när man utför en värdefull service till samhället.
  • Om du hittar en del av massan eller den katolska traditionen som inte är känd eller svår att förstå, fråga en präst om det eller kontakta en katekism.
  • Om du har döpt före i trinitär form "I faderns och sonens och den Helige Andes namn," Din dop är giltig och du behöver inte döpa igen. Om du inte har döpt, eller döps med en icke-trinitärdop måste du döpa i en katolsk kyrka.
  • Många missalsignaler har massor av svar och tider att sitta, stå eller knä i framsidan eller baksidan.
  • Be varje natt och varje morgon. Du vill att Gud ska känna sig uppvärmd och välkomnas!
  • Den katolska kyrkan identifieras ofta med skuld och strikta regler. Efter att ha deltagit några massor och befriing några katoliker, kommer du att hitta detta för att vara en orättvis karakterisering.
  • Även om du bara frågar frågor, men inte säker på att du vill bli katolsk, kan du närma sig en präst, diakon eller sock personal för att svara på dina frågor.De kommer förmodligen att vara mer än glada att skapa en tid att prata med dig.
  • Förenta staterna katolska katekismen för vuxna (tillgänglig på Amazon.com, med ett rött lock) är en utmärkt introduktion till kyrkans läror och bön.Det är också en ganska lätt läsning.Katolicismen för dummies är också användbar.
  • RCIA är inte avsedd att lära dig allt som är att veta om den katolska tron ​​- det är tänkt att ge dig tips på isbergen och förhoppningsvis att införa en törst efter mer. Tro-resan är pågående och någonsin förändras. Bara för att du är klar med RCIA, betyder inte att du är klar med att lära dig om din nya tro.
  • Varningar

    Framför allt, konvertera inte för någon annan. Konvertera bara om det verkligen är vad du tror.
  • Den katolska kyrkan är en anläggning som har spänt Millenia - därför bär den en stor mängd rite och tradition. Om du inte är absolut säker på att du vill vara en del av detta, håll av i de sista stegen tills du verkligen tror. Det finns flera utmärkta böcker på marknaden avseende andras omvandlingsresor. Inköp och läsning kommer att vara ganska hjälpsamma.
  • Det finns många vanliga missuppfattningar om kyrkan som kan få dig att titta bort utan att ge dem en närmare titt. Hitta en välkänd katolsk vän, och han eller hon kommer förmodligen att kunna ge dig ett svar. Alternativt kan webbplatser som Katolska svar ha artiklar och forum för dina frågor.
  • Innan du är medlem i den katolska kyrkan får du inte ta emot eukaristin. Det är osannolikt att några åtgärder kommer att tas emot dig, men kyrkan ber dig att respektera sina traditioner. Katoliker tror att eukaristin är Kristi verkliga kropp och blod, inte längre bröd och vin.Kom ihåg att Paulus säger det, "Därför ska den som ska äta det här brödet, eller dricka Herrens Chalice, som är ovärderligt, är skyldig i kroppen och Herrens blod.För han som äter och dricker ovärderligt, äter och dricker dom till sig själv, inte kräsna Herrens kropp." (1 Korinthierna 11: 27,29). Kort sagt, du begår en dödlig synd (mycket dålig), och stora synder som kan undvikas är viktiga medan de väntar på att bli katolska.
  • I stället för att ta emot eukaristiken kan de som inte har fått sin första kommunion gå i den linje där människor får eukaristin, men när de når altaret korsar sina armar framför bröstet med sina palmer mot sina axlar.Detta indikerar prästen som du vill få en välsignelse istället. (Icke-präster är inte bemyndigade att ge en välsignelse på communion-i det här fallet, om du inte är oförenlig för helig gemenskap bör du bara stanna. Ingen sinnen och du kommer inte att orsaka förvirring.)
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande