Hur man bryter i en softballhandske

För en softballspelare är ingenting mer spännande än att få en helt ny handske - tills du lägger den på och känner hur styv det är. Styvt, oändligt läder gör rörelse och fånga svårt, och du har inte alltid lyxen att bryta sig i en ny handske naturligt över tiden. Lyckligtvis finns det några allmänt erkända metoder för att göra din nya handske mjuk, flexibel och grippy. Prova några av dessa och din enstaka Mitt kommer att vara som en magnet för flygbollar.

Steg

Metod 1 av 3:
Bryta i en handske med tryck eller slag
  1. Bild med titeln Break in a Softball Glove Steg 1
1. Använd handsken för att spela fånga. Det mest surfire sättet att bryta i en styv ny softballhandske är att använda den för att spela fånga ofta. På så sätt använder du det för vad den var avsedd för, och behöver inte oroa sig för att skada handskens material med hjälp av oortodoxa metoder. Nackdelen med att bara spela fångst för att bryta i din handske är att det kan ta många timmar att fånga för att mildra handsken tillräckligt.
  • När du fångar en softball med en ny handske, koncentrera du på att omsluta och klämma bollen med området runt tummen och förefångarna för att bilda det som är känt som en "ficka."Detta kommer att ge handsken en naturlig kontur storleken och formen på en softball och göra fånga enklare som ett resultat.
  • Bild med titeln Break In A Softball Glove Steg 2
    2. Knippa handsken för hand. Använd båda händerna för att böja, dra, sträcka, klämma och rulla handsken. Arbeta handsken manuellt kan också vara ett tidskrävande sätt att bryta den i, men uppsidan är att det kan göras frånvarande när du är upptagen med andra saker. Efter ett tag kommer den repetitiva kontakten att orsaka läder av handsken för att lossa upp.
  • Försök knådar din nya handske medan du tittar på TV, pratar med vänner eller sitter i trafiken.
  • De naturliga oljorna på dina händer kan också vara bra för att konditionera en styv handske.
  • Bild med titeln Break In A Softball Glove Steg 3
    3. Grov upp handsken. Ta ut din aggression på din nya handske och mjuka upp det i processen. Slå det, sparka det, stampa på det, slå det med en bat eller kasta den mot väggen. Det kan tyckas konstigt att vara så destruktivt för en ny handske, men missbruket du dole ut kommer att simulera den pounding det kommer så småningom att ta på fältet. Se bara till att du inte skadar några svagare områden av handsken, som sömmen.
  • Softballhandskar är utformade av tjockt, slitstarkt läder, så du är osannolikt att skada handsken, så länge du inte använder extrema åtgärder som att springa över i en bil eller släppa den av en klippa.
  • Bild med titeln Break In A Softball Glove Steg 4
    4. Sova på handsken. En traditionell metod för att bryta sig i en ny handske är att vika den runt en boll, håll den under din madrass och sova på den för en natt eller två. Det som gör det här effektiva är den ständiga värmen och trycket från att ha din kroppsvikt ovanpå den under en längre tid. När handsken värms upp, börjar den överensstämma med bollens form, medan du placerar din skiftande massa över den medan du sover kommer att massera spänningen i det nya läder.
  • Se till att det finns en boll i din handske innan du sover på den. Poängen är att bilda en definierad ficka, för att inte plana handsken ut.
  • Spela fånga med din nya handske om dagen och sova på den på natten. Mellan de två ska handsken bryts noggrant in på nolltid.
  • Metod 2 av 3:
    Bryta i en handske med andra verktyg
    1. Bild med titeln Break In A Softball Glove Steg 5
    1. Applicera olja för att mildra handsken. Köp en flaska konditioneringsolja som ska användas på din handske. Squirt en dime-stor mängd olja i en tvättduk eller applikators svamp och gnid det i handsken, fingrarna och sömmen av handsken. Handskoljor tjänar till att mildra läder, och när de har haft en chans att sätta in kan det skydda det mot hårda slag, smuts, skrap och andra delar av hårdspelning.
    • Det är viktigt att behandla sömmen och bandet av handsken med olja, eftersom dessa delar absorberar det mesta av spänningen från att fånga och gripa och behöva vara smidig.
    • Gå lätt på oljan. Använd bara tillräckligt för att lätta handsken och torka bort all överskott av olja som är beading på läder. För mycket olja kan övervätta läder, vilket gör det tungt och mottagligt för sprickbildning.
  • Bild med titeln Break in a Softball Glove Steg 6
    2. Vik handsken tätt med ett band. Placera en softball fast i handskens ficka, vik handsken runt bollen och sedan säkra den med tjocka gummiband, garn eller en uppsättning oanvända skosnören. Sträcka eller binda banden i en "X" -form så att handsken är trängt på både toppen, nära fingrarna och botten, vid basen av handflatan. Förvara handsken över natten, låta den vila runt bollen. Med tiden kommer handsken att slappna av och börja ta formen av bollen.
  • Eftersom du bryter i en softballhandske, se till att du inte slår handsken med något mindre än en regleringstorlek softball.
  • Bild med titeln Break in a Softball Glove Steg 7
    3. Slå handsken med en mall eller fladdermus. Om du inte har någon att spela med, och inte känner att du slår en boll i handsken upprepade gånger på egen hand, kan du använda en bollmallett, baseballbat eller annat liknande format för att simulera bollens inverkan. Använd den slående ytan för att slå handsken i mitten av handflatan och i utrymmet mellan tummen och pekfingret där bollen vilar. Olja handsken när du inte använder den för att skydda den mot kontinuerlig inverkan.
  • I professionell baseball är detta känt som "manhandling" och kan användas för att bryta i nya handskar eller hålla dem smidiga mellan spel.
  • Grip det slående implementeringen som du gör påverkan för att bli van vid att klämma runt ett objekt, hur du skulle när du fånga en boll. Detta kommer också att ge sömmen lite stretch.
  • Bild med titeln Break In A Softball Glove Steg 8
    4. Lämna en boll i handsken när du inte använder den. När som helst du inte använder handsken för spel eller övning, placera en fullstor softball i fickan och stash den bort. Om du gör en vana av detta, kommer handsken så småningom att överensstämma permanent runt bollen. Detta är ett grundläggande sätt att bryta i en ny handske, men fördubblas som en form av underhåll, eftersom läder av en handske tenderar att byta form och textur över tiden.
  • Du kan välja om du vill lägga handsken och bollen med band när du lägger bort det. När handsken är mestadels trasig i, kommer det inte att finnas mycket av ett behov av att slå det längre. Att bara hålla en boll i fickan kommer att räcka för att hjälpa den att hålla sin form.
  • Metod 3 av 3:
    Bryta i en handske med värme
    1. Bild med titeln Break in a Softball Glove Steg 9
    1. Sätt handsken i mikrovågsugnen. Dunk den nya handsken i vatten, skaka eller vrida ut överskottet och placera sedan handsken i mikrovågsugnen. Lämna bara handsken i mikrovågsugnen i mindre än en minut i taget - annars kan läderet scorch, smälta eller varpa. Detta är en bisarr och potentiellt destruktiv inbrottsstrategi som ändå förespråkas av några av de bästa spelarna i MLB.
    • Trots det faktum att den här metoden används av professionella spelare, rekommenderas det inte om du är orolig för att hålla din handske i god form för långdistansen. Uppvärmning kan orsaka att handsken krymper eller spricker, och som ett resultat kan det försämras snabbare med användning.
    • Försök inte mikrovågsugn din handske om den innehåller några metalldelar.
  • Bild med titeln Break In A Softball Glove Steg 10
    2. Värm handsken i ugnen. Förvärm din ugn till cirka 300 grader. Gnugga lite olja eller rakkräm i handsken för att skicka den. Placera den i ugnen i ca 3 minuter, bara tillräckligt länge för att mildra läder och låt oljan suga in. När du har tagit handsken ur ugnen, låt det svalna till beröring och lägg sedan på och spela några passager med det.
  • Detta är en helt säkrare metod för uppvärmning av en ny handske än mikrovågsugn, men en långvarig vistelse i intensiv värme kan fortfarande skada handskens material.
  • Bild med titeln Break in a Softball Glove Steg 11
    3. Ånga handsken. Steaming är förmodligen det säkraste och mest tillförlitliga sättet att värma-behandla en softballhandske. Ta handsken till en professionell för att få den gjort det säkert för en liten avgift, eller gör det själv hemma. Fyll bara en lagerkruka med vatten, ta det koka och håll handsken över potten för att låta ångan slå den. Vänd din hand långsamt för att exponera varje del av handsken till ångan och se till att placera en boll i fickan så att handsken kommer att överensstämma runt den som den mjukar.
  • Bär handsken medan du ånga kommer det att hjälpa det att forma sig i handen och skydda också din hand från ångens värme.
  • Steaming kommer att införa fukt i din handske gradvis, utan att behöva suga eller nedsänka det, vilket kan förstöra läder.
  • Bild med titeln Break In A Softball Glove Steg 12
    4. Lämna handsken i en varm bil. Om du bryter i en ny softballhandske under sommarmånaderna, vänta tills nästa Scorcher och lämna handsken på din instrumentbräda eller i bagageutrymmet i några timmar. Det är allt! Värmen börjar fungera på läder, och fuktigheten i atmosfären kommer att lossa handsken och öka sin flexibilitet. Detta är ett av de enklaste sätten att bryta i en handske med hjälp av värme, och det finns mycket liten chans att skada den i processen.
  • Det kan vara bäst att lämna handsken ur direkt solljus, eftersom intensiteten av solens strålar kan varpa läder eller få det att skryta upp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Slösa inte bort dina pengar "inbrott" Kit för nya handskar. De flesta av dessa innehåller bara grundläggande olja och dyra band som används för att slå handsken.
  • Använd samma handske för spel och övning för att utsätta det för mer grov behandling.
  • När som helst du fångar eller slår handsken för att mildra den, fokusera på att klämma på området runt fickan för att göra det mjukt att mögla sig runt bollen.
  • När du oljerar din handske bör du bara använda babyolja, lanolin eller en olja som är speciellt utformad för användning på baseball och softballhandskar. Tillverkarens rekommendationer ingår ibland med nya handskar.
  • Även med dessa metoder tar din handske lite tid att bryta sig in. Rusa inte det. Vara tålmodig, eller du kan sluta skada handsken.
  • Varningar

    Håll ett öga på en handske som du har lagt i mikrovågsugnen eller ugnen. Förutom att skada läder, kan värma din handske också skapa brandrisk om du går av och glömmer det.
  • Var försiktig så att du inte bränner din hand eller handled om du bär din handske medan du ångar den över en kruka med kokande vatten.
  • Lämna aldrig din handske i mikrovågsugnen längre än 30-40 sekunder i taget. Om mikrovågsugn inte verkar ha en effekt, sluta och prova andra metoder. Du kan mycket enkelt förstöra en ny handske genom att sätta den i mikrovågsugnen.
  • Saker du behöver

    • Ny handske
    • Mjuk boll
    • Handskolja
    • Mallet, boll eller bat (för slående)
    • Gummiband, skosnören, sträng eller bälte (för omslag)
    • Mikrovågsugn
    • Ugn
    • Varmbil
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande