Hur man färgar ett lacrosse-huvud

Färgning av ditt Lacrosse-huvud är ett bra sätt att ge din pinne ett personligt, distinkt utseende! Många spelare på alla nivåer leker med färgade pinnar. Det kan inte bara ta med nytt liv till en gammal pinne, det kan dra stor uppmärksamhet på fältet och ge ditt spel en ny attityd. Det finns flera sätt att närma sig färgning av ett lacrosse-huvud. Om det här är första gången, försök att färga huvudet 1 färg. Om du är redo att prova något mer avancerat, lägg till ett marmorsmönster eller skapa ränder med bitar av kanaltape. Eller använd 2 färger av färgämne för att skapa en 2-tonad effekt på huvudet.

Steg

Metod 1 av 4:
Rengöring och förberedelse av huvudet
  1. Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 1
1. Skrubba ett begagnat lacrosse huvud med svamp och diskmedel. Om du redan har spelat några spel med lacrosse-huvudet, är det troligt att det är troligt att det finns gräs eller smutsfläckar. Du bör rengöra dessa innan du färgar huvudet, eller färgämnet blir dåligt ut. Fyll din handfat med varmt vatten och 1-2 squirts av diskmedel. Skrubba huvudet med en svamp tills alla gräsmärken och smutsfläckar har kommit av.
  • Om du använder ett rent, nytt lacrosse-huvud behöver du inte tvätta det innan du färgar.
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 2
    2. Välj 1-2 färger av färgämne för att färga lacrosse-huvudet. Plocka upp ett par färger som kompletterar varandra eller som matchar ditt lags färger. Till exempel kan du färga huvudet rött och blått, svart och gult eller rött och grönt. Du kan hitta Lacrosse Head Dye på de flesta stora Athletic-Supply-butiker. Om de är sålda kan du hitta färgämnet på en Lacrosse-specialbutik om det finns ett i ditt område.
  • Om det här är din första tid som färgar ett lacrosse-huvud, håller du med 1 färg tills du har fått lite färgupplevelse.
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 3
    3. Ta bort strängen från lacrosse-huvudet. Untie de små knutarna som håller strängnätet till lacrosse-huvudet och ställer strängnetten åt sidan. Detta kommer att hålla strängen sig från att bli färgad när du färgar huvudet. Ställ strängen åt sidan för nu.
  • Vissa människor kanske vill färga ficka på deras lacrosse-huvud, i vilket fall du kan lämna strängen i! Men det här tillvägagångssättet är ganska ovanligt.
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 4
    4. Placera ducttape över delar av huvudet du vill förbli oskyld. Riva av några remsor av kanaltape och linda runt några fläckar på plastlackhuvudet som du vill förbli ofärgad. Kom ihåg att de fläckar du är på väg att tejpa kommer att förbli vita när pinnen är klar. Du kan få så kreativ med det här som du vill! Försök till exempel att klippa stjärna eller triangelformer ut ur kanaltejpen och avstånd ut dem längs lacrosse-huvudet för att ge det ett kreativt mönster.
  • Om du vill ha siffrorna eller ditt lagnamn på LaCrosse-huvudet för att förbli oupptäckt, täcka dem med tejp. Eller, om du vill färga huvudet i ett randigt mönster, alternativa tejpade och icke-tapade sektioner längs huvudets längd.
  • Å andra sidan, om du vill färga hela lacrosse-huvudet 1-färg - oavsett om du använder marmorstekniken, kan du hoppa över med tejp.
  • Metod 2 av 4:
    Blötlägger huvudet i ett färgämne
    1. Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 5
    1. Koka vatten på spisen för att värma upp lacrosse-huvudfärgen. Fyll en stor metallkruka eller annan värmebeständig behållare med 1-2 liter (0.26-0.53 US Gal) av kranvatten. Värm vattnet på ditt spishällsintervall tills det kokar. Håll vattnet på medelhög värme så det upprätthålls en stadig, rullande koka under hela färgningsprocessen. Om du planerar att använda 2 färger av färgämne, koka 2 stora krukor vatten.
    • Om du bara använder 1 färg behöver du bara koka 1 stor kruka med vatten.
    • Välj en behållare som är stor och hållbar nog för att klara värmen av kokande vatten. En gammal kökspott som familjen inte längre använder är ett bra alternativ.
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 6
    2. Häll 1 behållare av färgämne i varje kruka med kokande vatten. När vattnet är jämnt, rulla, öppna din behållare (er) av lacrosse-head dye. Dumpa en full behållare i var och en av krukorna. Rör färg och vattenblandning med en träsked för att se till att färgen är jämnt utspädd genom vattnet.
  • Om du har färgat lacrosse huvuden före detta kan du experimentera med färgutspädningen lite. Om du till exempel vill 1 av de 2 färgerna som du använder för att vara lättare än den andra, häll bara 1/2 av vätskefärget i kuk med kokande vatten.
  • Tänk på att skeden du använder kommer troligen att sluta färgas efter att du har rört färgämnen och vattenblandningen!
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 7
    3. Doppa lacrosse-huvudet i kokningsfärgblandningen i 20-30 sekunder. Plocka upp lacrosse-huvudet med ett par kökstång så att du inte riskerar att bränna fingrarna. Sänk lacrossehuvudet i kokande vatten och färgblandning, och lämna den i vattnet i minst 20 sekunder. Lyft upp huvudet ur vattnet när 20-30 sekunder har gått och låt det droppa i ca 10 sekunder.
  • Om du vill ha huvudet att ha en mörk färg, lämna huvudet i färgämnet för längre prova 30 sekunder för en mycket mörk nyans.
  • Låt inte lacrosse-huvudet vila mot krukens heta botten, eller du riskerar att smälta huvudet. Ta tag i huvudet med tången hela tiden är det i färgämnet.
  • Färgen kommer inte att ändra färgen på den webble spray som du ansökte tidigare, om du valde att skapa en marmoreringseffekt på huvudet.
  • Metod 3 av 4:
    Applicera marblingspray
    1. Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 8
    1. Skaka burken av WebBing Paint Spray kraftigt innan du använder. Innan du sprutar färgen på lacrosse-huvudet, ge den 15-20 skakningar upp och ner. Detta kommer att blanda sprutfärgen i burken. Om du glömmer att skaka burken, kommer webben att komma ut ojämnt och kanske inte ser väldigt bra ut på det färgade huvudet.
    • Eftersom det är nästan alltid svart, kommer webblackfärgen inte att ta färgen på flytande färgämne när du färgar lacrosse-huvudet.
    • Köp en burk med webblackspray i alla hantverks- eller hobbyförsörjningsbutik. Den kommer i en mängd olika färger, inklusive svart, röd, grön och lila-så plocka ut vilken färg du vill ha.
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 9
    2. Prop lacrosse huvudet framför ett ark av tidningen. Du kan också ställa upp det på en bit av disponibel kartong om du har kartong runt ditt hem. Den webbsädespraya som du använder för att skapa marmorsmönstret på ditt lacrosse-huvud kan bli ganska rörigt, så täck minst en 4 av 4 meter (1.2 m × 1.2 m) område. Placera huvudet i mitten av tidningen.
  • Du kan använda marmor i kombination med kanalbandet färgblockering, eller du kan hoppa över de stegen och bara använda marblingstekniken. Det är upp till dig - du kan vara så kreativ som du vill när du färgar ditt lacrosse-huvud!
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 10
    3. Spray WebBing Paint Spray över lacrosse-huvudet. Håll en burk av webblackspray 3 fot (0.91 m) bort från lacrosse-huvudet. Tryck på knappen ovanpå burkarna för att spruta ut färgen. Det kommer ut i en ojämn, webb-liknande spray. Flytta sprutmunstycket fram och tillbaka så att sprayen täcker hela huvudets helhet. Låt webben färgas i ca 2 timmar innan du färgar den i din flytande färgämneblandning.
  • Om du inte är säker på om färgen är torr, försök att tappa den med 1-2 fingrar. Om dina fingrar kommer iväg, ge färgen ytterligare 30 minuter för att torka.
  • Metod 4 av 4:
    Färgning av huvudet en andra färg
    1. Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 11
    1. Täcka nya delar av huvudet med tejp om du vill bevara färgen. Om du dör huvudet en andra färg, måste du lämna bandet på huvudet som du placerat där innan du håller de vita delarna av pinnen. Nu, innan du dricker hela huvudet i den andra färgen, lägg till mer tejp för att hålla delar av huvudet den färg du bara färgade dem. Flytta från att använda din mörkaste färg för att använda din ljusaste färg, så att den andra färgen inte överdelar den första färgen.
    • Till exempel, säg att du färgar den första halvan huvudet röd och den andra halvan av den blå. Om du inte vill ha någon överlappning mellan färgerna - vilket skulle ge mitten av huvudet en lila nyans täcka den röda delen närmast mitten med kanaltape.
    • Detta kommer att hålla den röda färgen intakt och förhindra att den blå ändras.
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 12
    2. Doppa huvudet i en andra färg av färgämne. Om du dör Lacrosse-huvudet mer än 1 färg, håll det delvis färgade huvudet med dina tang och doppa den i den andra färgen. Som tidigare, håll huvudet i vattnet i 20-30 sekunder för att låta färgämnet suga in i plasten. Eftersom du använder en mörkare färg, kanske du inte behöver färga huvudet i mycket längre tid än 20 sekunder.
  • Som med den första färgen, suspendera huvudet över kokande vatten i 10-15 sekunder när det är färgat för att tillåta överskott av färgämne att droppa.
  • Ett enkelt sätt att ha ett 2-färgat lacrosse-huvud är att bara doppa den övre halvan av lacrosse-huvudet i 1 färg i 30 sekunder. Sedan, vänd huvudet och doppa sin nedre halvlek i den andra färgen av färgämne i ytterligare 30 sekunder.
  • Bild med titeln färgar ett lacrosse huvud steg 13
    3. Ta bort kanalbandet eller mönstret när huvudet har svalnat. Använd dina naglar eller punkten på ett knivblad för att lyfta upp kanterna av de stycken av kanalband som du ansökt om. Plasten av plast under bandet bör fortfarande vara vit.
  • Tänk på att du fortfarande kan färga lacrosse-huvudet 2 färger utan att använda kanaltape.
  • Om du valde att inte använda någon kanalband, kan du hoppa över det här steget.
  • Bild med titeln färgämne ett lacrosse huvud steg 14
    4. Skölj huvudet med kallt vatten när det är fullt färgat. När huvudet är färgat, placera det omedelbart under kranen på diskbänken under iskallt vatten. Detta kommer att tvätta av allt återstående färgämne och förhindra att det blöder tillbaka på strängen. Sköljning av pinnen med kallt vatten botar också pinnen, vilket innebär att färgämnet inte blöder av det och på dina händer.
  • I stället för att skölja lacrosse-huvudet under kranen kan du också fylla ett stort bakplåt med kallt vatten och underkasta huvudet i facket i 30 sekunder.
  • Saker du behöver

    • Svamp
    • Diskmedel
    • Vit, plast lacrosse huvud
    • Rit flytande färgämne
    • Webbbehandling (tillval)
    • Tidning
    • Silvertejp
    • Stor metallkruka
    • Träslev
    • Tång

    Tips

    Om du upptäcker att kanaltejken inte håller fast vid plastet Lacrosse-huvudet, försök att blåsa varm luft över tejpen med en värmepistol eller hårtork. Detta kommer att stärka limet och hjälpa tejpen att hålla fast.
  • När du dör ett målhuvud, dubbel mängden färgämne som du använder. Eftersom ett målvakt är mycket större än ett fälthuvud, skulle du sluta med ett lättfärgat huvud om du använde samma mängd färgämne som för en vanlig fältsticka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande