Hur skilsmässa i maryland

Skilsmässa är potentiellt en lång, komplicerad och förvirrande process för alla berörda parter. Att driva en skilsmässa utan hänsyn till vem som är fel kan påskynda processen och eliminera några av komplikationerna. Om du tror att du kan komma till ett avtal om förvaring, support och fördelning av tillgångar, kan det betala för dig och din make för att lära dig mer om processen med en eventuell skilsmässa i Maryland.

Steg

Del 1 av 3:
Ta hand om preliminära frågor
  1. Bild med titeln Få ett federalt skatte-ID (USA) Steg 5
1. Var säker på att det här är vad du vill ha. Skilsmässa är ett allvarligt rättsligt förfarande som löser upp äktenskapsavtalet mellan två personer. De flesta skyldigheter, rättigheter och privilegier som uppstod från det kontraktet avslutas permanent. Alla skilsmässor, även obestridda skilsmässor, kostar betydande mängder tid och pengar. Därför är ett skilsmässigt förfarande inte något att gå in i lätt. Ha en seriös och öppen diskussion med din make för att se till att en skilsmässa är något du verkligen vill ha.
  • Bild med titeln Få ett varumärke Steg 9
    2. Se till att du vill ha en skilsmässa. Traditionellt måste fel hänföras till en av makarna för att en skilsmässa skulle beviljas. Dessa skäl för skilsmässa inkluderade äktenskapsbrott, grymhet, övergivenhet, kriminalitet eller vansinne. I Maryland idag är det alla livskraftiga skäl för skilsmässa, och om du kan bevisa någon av dem kan du få en mer gynnsam fördelning av egendom och / eller vårdnadshavare än om du skulle fila på no-fault-grunderna. Men du måste också välja eller förfölja en fel skilsmässa, som löser upp äktenskapsavtalet utan att ge fel till endera parten. Detta gör vanligtvis en snabbare process.
  • För att bevisa någon av dessa påståenden för en skilsmässa baserad på fel, skulle du behöva presentera bevis på dem. Om du avser att driva en skilsmässa som tilldelar fel till en part, bör du använda en advokat.
  • Bild med titeln Vänd ditt hem eller lägenhet till en semester hyra steg 1
    3. Se till att du kvalificerar dig. För att kvalificera sig för skilsmässa måste du ha varit bosatt i Maryland i ett år före arkivering, och måste bekräfta så mycket på den form du lämnar in med domstolen. Du måste ha bibehållit bostad kontinuerligt för året. Till exempel, om du var bosatt i Maryland i sex månader, etablerat hemvist i Georgien i ytterligare sex månader, och sedan etablerat bostad i Maryland i ytterligare sex månader, skulle du inte ha kvalificerat.
  • Bild med titeln kort sälja steg 2
    4. Besluta att du kvalificerar dig för en absolut skilsmässa. Maryland har två typer av skilsmässa, absolut skilsmässa, och begränsad skilsmässa. En absolut skilsmässa är vad de flesta tycker om när de tänker på en skilsmässa. En begränsad skilsmässa är mycket lik den i andra stater kallas en separat separation.
  • I en absolut skilsmässa äktenskapsavtalet är helt upplöst, gemensam egendom är uppdelad, alimoni är tilldelad och förvaring, support och visitation arrangemang hamras ut. För att kunna kvalificera sig för en absolut skilsmässa måste du ha separerats utan sexuell kontakt från din make kontinuerligt i ett år.
  • Däremot, a begränsad skilsmässa kräver inte ett år av separation. Separation utan sexuella relationer för någon längd av tid. Fastigheten är odelad, men visitation och vårdnadsarrangemang avräknas tillfälligt.
  • Om du lämnar en begränsad skilsmässa med avsikt att få en absolut skilsmässa senare måste du förstå att du fortfarande är lagligt gift medan den begränsade skilsmässan är i kraft. Du får inte har sexuella relationer med någon annan utan det som tekniskt utgör äktenskapsbrott. Om din make kan bevisa att du gjorde det, kan de fila för en skilsmässa som tilldelas fel till dig, vilket kan ge dem rätt till en mer gynnsam skilsmässa bosättning.
  • Del 2 av 3:
    Arkivering för skilsmässa
    1. Bild med titeln återkalla en borgmästare steg 2
    1. Hitta rätt formulär. En lista över alla typer av blanketter avseende Marylands familjerätt är tillgänglig påhttp: // domstolar.stat.md.USA / Familj / FormeIndex.html # domestrelations. Skilsmässaformerna själva är tillgängliga i det andra avsnittet från toppen. Baserat på dina omständigheter kan du också behöva fylla i flera finansiella former, inklusive:
    • Gemensamt uttalande av äktenskaplig egendom (DR33).
    • Finansdeklaration (DR30 eller DR31).
    • Barnstöd riktlinjer Arbetsblad (DR34 eller DR35).
    • Du kanske vill ha dokument som W-2s, försäkringar, gärningar till fastigheter, biltitlar och räkningar för undervisning, medicinska räkningar och barnomsorg som är tillgängliga för att fylla i formulären snabbare och exakt.
  • Bild med titeln Kort sälja steg 14
    2. Möt med din make. När du väl har hittat och skrivit ut formulären måste du träffa dig med maka och fylla dem. I alternativet, om du och din make inte är bekväma möte, fyll i vad du kan och skicka de delvis fyllda formulären till din make så att de kan fylla dem. Detta är ett mycket viktigt steg, eftersom det är när du kommer att upptäcka vilka problem, om några, är ifrågasatta.
  • Om du upptäcker att du och din make är oenighet om många stora problem, måste du seriöst överväga att anskaffa en medlare och misslyckas med det, en behörig advokat. För hjälp att välja en skilsmässa advokat, läs den här stora WikiHow-artikeln: https: // shv.maniqui-es.com / välj-the-right-skilsmässa advokat. Att lösa dessa problem kräver mer än att bara ange ett ärende, det kräver att man introducerar bevis. Förfarandena för att lämna in bevis kan kräva mer kunskap än en lekman kommer att ha.
  • Bild med titeln återkalla en borgmästare steg 6
    3. Fyll i den civila inhemska fallet informationsrapport. Den civila inhemska fallet informationsrapport (DCIR) är en blankett som beskriver de grova konturerna för ditt ärende för domstolen. Det berättar parternas namn och adresser, oavsett om de behöver tjänster av tolk eller boende av funktionshinder och namn och adresser till eventuella advokater som är involverade i ärendet. Det låter också domstolen veta vilka frågor, om några, är ifrågasatta för domstolen. Det är därför du behöver fylla det sist.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kalifornien Steg 7
    4. Bestäm var du vill fila. För administrativa ändamål är det förmodligen bäst att fila i länet där din make (svaranden eller svaranden) är bosatt. Om du av någon anledning inte kan göra det, fil i ditt län.
  • Bild med titeln hävdar marksteg 7
    5. Fyll i formulären. Den maka som inledde skilsmässan (käranden eller framställaren) måste lämna alla ovanstående formulär och betala arkiveringsavgiften (kontrollera med ditt läns kontorist som det skiljer sig från ort). För en kopia av stat arkiveringsavgifter, titta på informationen i http: // domstolar.stat.md.US / Circuit / Feeschedule.html, På Maryland State Courts hemsida. Clerk kommer då att ge dig en färdigskrivning av kallelse. Hålla fast på detta, för att du behöver det för nästa steg.
  • Bild med titeln Claim Land Steg 5
    6. Servera din make. Du måste tjäna din make, eller förse dem kopior, med alla formulär du arkiverade med domstolen. Dessutom behöver din make underteckna och slutföra kallelsen av kallelsen och skicka den tillbaka till dig. Du måste ha en ointresserad tredje part personligen överlämna formulären till din make. Efter framgångsrik leverans, den person som gjorde "servering" kommer att behöva fylla i Affidavit of Service Form (CCDR55). Se till att du får den färdiga affidavit av serviceformen (CCDR55).
  • Det finns människor som heter Process Servrar som till en avgift tjänar domstolshandlingar professionellt. Om du har råd med det, bör du anlita hjälp av en processserver. På det sättet kan din make inte säga att den person som tjänstgjorde dem var inte en "ointresserad tredje part."
  • Om du inte kan hitta din make, eller din make är i ett annat tillstånd, fråga domaren om alternativ. De kommer vanligtvis tillåta dig att utföra service via certifierat mail eller genom publikation. För mer information, läs den här artikeln om Hur man tjänar domstolspapper.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra din skilsmässa
    1. Bild med titeln Sue någon för överträdelse av kontraktet Steg 13
    1. File de återstående dokumenten. Återgå till samma clerks kontor där du arkiverade originalpapper och file affidavit (CCDR55). Detta visar sig att din make tjänstgjorde.
    • Affidavit kommer att be dig att verifiera det faktum att din make serverades. Du måste också berätta för domstolen vilka dokument du tjänstgjorde på din make och som specifikt tjänat (e.g., makan, deras advokat, någon på deras affärsställe).
  • Bild med titeln Samla en dom Steg 20
    2. Väntar på din makas svar. Din make behöver slutföra, underteckna och lämna in den civila inhemska fallinformationsrapporten (DCIR), svaret (CCDR50) och bokslutet (DR30 eller DR31). Din make ska då tjäna dig med kopior av de dokument som de lämnade in med domstolen via certifierad post. De bör fylla i certifikatet för serviceform (DR58) för att visa domstolen att de gjorde det.Svaret kommer att fråga din make för följande:
  • En förnekelse eller godkännande av skilsmässa framställningen. Din make kommer att ha möjlighet att neka några eller alla påståenden som du gjort i din framställan för skilsmässa, eller han eller hon får möjlighet att acceptera det som sagt och slutför skilsmässan.
  • Separat egendom. Din make kommer att ha möjlighet att lista den egendom som han eller hon anser vara separata, och därför inte tilldelas på skilsmässa.
  • En bön. En bön är en annan term för en förfrågan. Detta uppmanar helt enkelt domstolen att tro på de uttalanden som gjorts i svaret och regeln till förmån för makan som arkiverar svaret.
  • Ett intyg om service. När din make / maka filar detta svar måste han eller hon ge dig eller din advokat en kopia så att du kan se den och svara på den.
  • Bild med titeln Beräkna värdet på ett fastighetssteg 1
    3. Planera en domstolsförhandling. Fyll i begäran om hörsel eller förfarande (CCDR59). Om du och din make har utarbetat frågorna i tvist, markera rutan för "obestämd hörsel." Om du fortfarande har problem att lösa, kolla sedan rutan för "försök på meriterna." Om du av någon anledning behöver utarbeta ett problem med stöd eller förvaring före rättegången (vanligtvis under en separationsperiod), markera rutan för "Pendente Lite Hearing" (Pendente Lite betyder "väntande tvister" på latin). Du kommer att få en domstolshandlingsdatum från kontoristens kontor.
  • Om du har anlitat tjänsterna av en advokat, kommer de naturligtvis att ta hand om detta och de flesta andra arkiveringar. De kommer också att begära en schemaläggningsförhandling.
  • Om du behöver en Pendente Lite-hörsel, bör du också begära en planeringsförhandling. Du måste fylla i en annan kopia av samma formulär (bara markera rutan för schemaläggning) och fil den med clerk.
  • Bildbeteckningen beter sig i domstolen Steg 7
    4. Gå till hörseln eller försöket. Det sista steget i att sluta ditt äktenskap är skilsmässa hörseln. Om din skilsmässa är obestridd, kommer domaren helt enkelt att se över det obestridda klagomålet och utfärda ett dekret baserat på det. Om skilsmässan bestrids kommer en domare att höra båda sidor och bestämma hur man slutar äktenskapet, inklusive hur man delar upp egendom och barnomsorgsrättigheter. Domarens beslut kommer att formaliseras i skilsmässa dekretet och domaren kommer att underteckna den.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 7
    5. Lyda skilsmässa dekretet. I Maryland kan ett skilsmässigt dekret, och vanligtvis, täcka alimoni, vårdnad, barnsupport, avdelningen och användningen av efternamn. När domaren utfärdar ditt absoluta skilsmässa dekret, kommer du att behöva följa den. Att inte följa en domstolsorder kan leda till böter och potentiell fängelse.
  • Till exempel, om du är skyldig att betala $ 500.00 per månad i barnsupport, måste du göra det. Om du är skyldig att betala din make $ 500.00 per månad i alimoni måste du göra det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande