Hur man överklagar en sammanfattande dom

Sammanfattningsbedömning är processen med vilka tvister kan sluta fodral innan de går till rättegång. Om du kan visa att de viktiga fakta i ärendet är ostridigt och att dessa fakta är till din fördel, kan domaren bestämma ärendet på grundval av ett förslag till sammanfattande dom. Om sammanfattande dom beviljas på alla orsaker till handling, är fallet över. Om domaren förnekar partiets rörelse fortsätter ärendet på rättegång. Om du förlorar sammanfattningsdomsrörelsen kan du kunna överklaga. En överklagande är en begäran till en högre domstol att granska och vända om en lägre domstols beslut.

Steg

Provmeddelande om överklagande

Provmeddelande om överklagande

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 6:
Besluta om att överklaga
  1. Bild med titeln Var lugn Steg 21
1. Förstå kraven på ett överklagande. Du får bara överklaga en slutgiltig order. En slutgiltig order avslutar tvisterna och lämnar inget annat att göra i rättegångsdomstolen. Därför, om domaren förnekar ett förslag till sammanfattande dom, kan du inte överklaga, eftersom fallet inte har slutat.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 8
    2. Läs domarens härskande. Om domaren beviljar din motståndares rörelse, har du förlorat ärendet och kan vara ansvarigt för honom eller henne för skador. Eftersom fallet har "slutat" och kommer inte att gå till rättegång, kan du omedelbart överklaga domstolens beslut. För att överklaga framgångsrikt måste du identifiera varför domaren styrde som hon gjorde.
  • En "rörelse för sammanfattande dom" hävdar vanligtvis att även om alla omständigheter i ärendet (som anges i klagomålet) var sanna, kommer käranden fortfarande inte att kunna återkräva skador. Om domstolen beviljar ett "motion för sammanfattande dom" för ett svarande, säger domstolen i huvudsak att kärandens fakta inte kommer att tillåta återhämtning.
  • Alternativt kan domstolen ge sammanfattande dom för käranden. I den här situationen säger domstolen att svaranden inte kan visa att det finns en begriplig fråga.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 3
    3. Hitta om ett undantag finns. Några stater har ett förfarande där du kan "fråga" den statliga högsta domstolen att höra ett överklagande om en sammanfattande domstol, om rörelsen innebär en "bestämmelse om lag för vilken det finns en väsentlig grund för skillnaden i yttrandet."
  • Ett annat undantag finns där domaren delvis beviljar förslaget till sammanfattande dom. Om domstolen beviljar rörelsen och avfärdar orsakerna till handling som har skador (I.e., I huvudsak lämnar dig utan anledning att fortsätta, även om det finns några orsaker kvar), bör du försöka överklaga.
  • I den här situationen frågar du rättegångsdomstolen att "stanna" tvisterna medan du överklagar de avskedade orsakerna till handling.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 21
    4. Granska ditt bevis. För att framgångsrikt överklaga måste du visa att en fråga om väsentligt faktum existerar för juryn att bestämma. Du bör granska rörelserna för sammanfattande dom samt revisionsrättens skriftliga order.
  • Du kan inte presentera nya bevis på överklagande. Rättegången kan dock ha förbisett bevis för att du påpekade i din rörelse för att motsätta sig sammanfattande dom. Om du tar med denna information till appellationsdomstolens uppmärksamhet, kan du få den sammanfattande domen omvänd.
  • Läs domarens skriftliga ordning noga och identifiera eventuella bevis för att domaren inte diskuterade.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 18
    5. Tänk på kostnaderna för ett överklagande. Mellan ansökningsavgifterna, domstolsavgifter, avgifter för att få material till överklagandenämnden och avgifter för att samråda med en advokat, kan lämna ett överklagande vara mycket dyrt.
  • En överklagande tar också upp mycket tid. Du kommer att göra massor av juridisk forskning, vilket skriver en laglig kort och förbereder sig för att argumentera framför domstolen.
  • Ett överklagande kan också orsaka stress på dig och dina nära och kära, och kan förlänga tvisterna i många år i vissa fall.
  • Appellationsdomstolskostnaderna överstiger vanligtvis rättegångsrätten.Till exempel, i Kalifornien är ett meddelande om överklagande $ 775.Det är inte ovanligt för domstolsförtyckningar att överstiga $ 1000. Vissa stater har avgifter i civila ärenden för individer med låga inkomster (mest särskilt Kalifornien). Om du fick ett avgiftsavdrag för ditt rättegångsfall bör du vara berättigad till en i överklagandenämnden.
  • Del 2 av 6:
    Lämna ett meddelande om överklagande
    1. Bild med titeln Säg adjö till medarbetare Steg 1
    1. Hitta deadline. Det finns strikta tidsgränser för inlämning av överklaganden. Tidsgränsen beror på domstolen, men klockan börjar vanligtvis att klockan löper så snart domstolen kommer in i den slutliga domen.
    • Du kommer att få ett "meddelande om inmatning av slutlig dom."Efter att domen har angetts har du vanligtvis mellan 10 och 30 dagar för att lämna ett meddelande om överklagande.
    • Tidsfristerna varierar mycket beroende på det tillstånd du övar i, den domstol du är tilltalande och under vissa omständigheter, typ av fall.
    • Du bör börja planera din överklagande så snart domaren utfärdar en muntlig ordning som beviljar den sammanfattande domen. Vänta inte tills du får meddelande om inmatning av slutlig dom.
  • Bild med titeln Ansök om stipendier Steg 10
    2. Hitta en blankett. Ett meddelande om överklagande är ett mycket kort, enkelt dokument som helt enkelt informerar din motståndare och domstolen att du kommer att överklaga domen. Många domstolar ger ett meddelande om överklagandeform, vilket kräver att du fyller i blankorna eller kolla av rutor. När du har fått ditt meddelande om den slutliga domen, bör du fråga domstolen om ett formulär finns.
  • Du bör inte använda blanketter från en annan domstol. Domstolar vill inte ha former från andra jurisdiktioner.
  • Senare, om du ändrar dig, kan du dra tillbaka meddelandet.
  • Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    3. Utkast till ett meddelande om överklagande. Om domstolen inte har en form, måste du utarbeta ett meddelande om överklagande. Sök runt internet för prover som har lämnats in i din domstol. Om du inte hittar en, kan du utarbeta en i några steg.
  • Sätt in en bildtext. Bildtexten är informationen på toppen av inlagorna, som noterar domstolen, parterna, domaren och ärendet. Du kan kopiera den här informationen av någon ansökning som arkiveras i fallet.
  • Två linjer under bildtexten "Meddelande om överklagande" i alla kepsar. Djärva det.
  • Två linjer under detta, skriver kroppen: "I, [infoga namn], i ovanstående yttrande åtgärder, vädjar till Appellationsdomstolens [Infoga namn] från den dom som fattas emot [Infoga datumet för meddelandet om slutgiltigt Dom] av [Infoga domstolens [Infoga namn] och härmed flyttar att domen är omvänd och ärendet skickas tillbaka till den nedre domstolen för rättegång."
  • Sätt i ett signaturblock och tecken. Under signaturblocket, inkludera ditt namn och kontaktinformation, precis som du har för alla inlagor du lämnat in i domstolen fram till denna punkt.
  • Bifoga ett intyg om tjänst. Under signaturen, centrum "Certificate of Service" i kepsar, alla fetstil. Skriv sedan ut: "Jag intygar härmed på [Sätt in det datum] som jag hade anledning att betjänas på parterna i det här fallet detta meddelande om överklagande av [Mail eller en processserver] till den adress som anges nedan."Lista sedan parterna, inklusive deras adresser och underteckna och datera det.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 13
    4. File meddelandet om överklagande. Ta meddelandet om överklagande till tingshuset. Du kommer då att lämna meddelandet med domstolens clerk.
  • Du måste betala en avgift. Om du inte har råd med det, borde du kunna få ett avgiftsbelopp för arkiveringsavgifterna. Fråga domstolen för formuläret.
  • Håll flera kopior för dig själv. Se till att alla kopior är tidsstämplade av clerk.
  • Du kan också behöva lämna in en kopia av meddelandet om överklagande i appellationsdomstolen också. Som clerk om det här är proceduren i ditt tillstånd.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 5
    5. Betjäna meddelandet på den andra parten. Du måste meddela den andra parten som du arkiverar en överklagande. Du kan få meddelandet att serveras antingen med sheriffen, en privatprocessserver eller via post.
  • Du bör betjäna det på samma sätt som du har fått meddelande om inlagorna i ditt fall upp till denna punkt.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 4
    6. File ett docket-uttalande. I appellationsdomstolen måste du lämna in det som kallas ett "Docketing-uttalande."Ofta kommer domstolen att ha en" fyll i blank "formuläret. Typiskt frågar den om bildtextinformationen, namnen på domarna som ansåg det rörelser som överklagar, arten av överklagandet och ett kort uttalande om de överklagliga frågorna.
  • Du måste lämna in det här snabbt. Du har ofta bara en vecka eller så att fila efter att ha lämnat upp tillkännagivandet. Idealiskt bör du hitta och slutföra denna blankett samtidigt som ditt meddelande om överklagande.
  • Docketing-satsen måste också serveras på den andra parten.
  • Del 3 av 6:
    Förberedelse av rekordet för överklagande
    1. Bild med titeln Få makt av advokat Steg 8
    1. Titta över briefing schema. När du väl bestämmer dig för att överklaga ett fall och lämna ett meddelande om överklagande, får du ett schema för resten av processen. Detta schema kommer att innehålla datum för alla utfrågningar och datum som kortfattningar beror.
    • Som "klaganden" eller "framställaren", du är den som ger överklagandet och kommer därför att lämna den första korta. Den andra parten, "svaranden", kommer att lämna svaret.
    • För att se till att du inte saknar viktiga tidsfrister, kanske du vill placera några viktiga datum på din kalender.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 17
    2. Läs Appellationsreglerna. Alla domstolar har sina egna rutiner och regler, så se till att du förstår domstolens regler som du är tilltalande. Reglerna kommer att förklara hur din överklagande ska se, omslaget, och hur du ska citera till den juridiska myndigheten. Du kommer att vilja veta de specifika reglerna för appellationsdomstolen.
  • Regler kan täcka allt från sidgränser, teckensnittstorlek och typ, färgen på papperet är kortet tryckt på, och vilka delar måste ingå i kort.
  • Appellationsregler redovisas ofta online. Ring till klerk på appellationsdomstolen och fråga om du kan få en kopia. Clerken bör peka dig i rätt riktning.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 1
    3. Hitta en Appellate Practice Manual. Många statsstångsföreningar publicerar praktikhandböcker för att hjälpa litigants att förbereda överklaganden.
  • Sök efter en i ditt tillstånd genom att skriva "Appeal Manual Pro se" och ditt tillstånd till en sökmotor. Du kan också ringa din State Bar Association och fråga om de har en.
  • Läs dessa manualer omslag för att täcka. Utarbetad genom att utöva appellationsadvokater, de ger användbar information för hur man skriver kort och möter tidsfristerna i ditt tillstånd. De innehåller vanligtvis många provrörelser du kan använda som mallar.
  • Bild med titeln Öppna en restaurang Steg 8
    4. Ordertranscript. Eftersom appellationsdomstolar inte hör några nya bevis måste du förbereda en skriftlig rekord för att de ska kunna använda som grund för sitt beslut. Om du tilltalar ett förslag till sammanfattande dom kommer denna post att innehålla alla de handlingar som lämnades till domstolen för att förbereda förslaget.
  • Vissa dokument som bör ingå är klagomålet, svaret, eventuella handlingar som domstolen gav för att stödja klagomålet eller svaret och båda parternas förslag till sammanfattande dom.
  • Inkludera även eventuella utskrift av en förhandling som hölls på förslaget till sammanfattande dom.
  • Att erhålla denna post kostar vanligtvis pengar, så se till att du kontrollerar några avgifter innan du arkiverar din överklagande.
  • Bild med titeln Få ett nytt födelsecertifikat Steg 8
    5. Beställ rekordet vid överklagande. Den fullständiga posten innehåller inte bara transkriptet utan även inlagorna och rörelserna. Det är vanligtvis monterat av domstolens kontorist.
  • Du måste beställa rekordet vid överklagande inom en viss tid, ofta inom 14 dagar.
  • Domstolen har ofta en form som du kan fylla i. Om inte, lägg din begäran skriftligen och ta den till domstolens kontorist. Skriv bara: "Ett meddelande om överklagande lämnades in i [Infoga fallnummer]. Jag begär härmed att du förbereder rekordet över överklagande för arkivering i appellationsdomstolen. Det kommer att skräddarsys av de förfaranden som jag beställt från domstolen reporter och kommer att lämna in när det är tillgängligt. [Sätt in all information om utställningar som du vill ha med i posten.] Tack för din hjälp. Med vänliga hälsningar, [Ditt namn]."
  • Du måste betala en förberedelseavgift, som varierar av domstolen.
  • Bild med titeln Få barnstöd Steg 24
    6. File transkripten. När du har beställt alla transkript måste du lämna in dem i domstol. Domstolen du är i kan skilja sig från stat till stat, men vanligtvis kommer du att lämna dem i rättegångsrätten.
  • Certifieringsprocessen varierar. Till exempel, i vissa domstoler kommer transkriptet att ges till domaren, som sedan skriver certifieringen. I andra domstolar får parterna alla möjlighet att inspektera rekord- och invändningar om de tycker att något är felaktigt. Om inga invändningar görs kan du fila utskriften. Om det finns en oenighet, måste domaren då titta på transkriptet och intyga det för noggrannhet.
  • Du måste meddela den andra parten när du filar. Ett standardmeddelande om arkivering är väldigt lätt. Om det inte finns ett formulär märke, öppna bara ett tomt ordbehandlingsdokument. Sätt in domstolens namn på toppen och inkludera sedan bildtexten. Bildtexten kan dras från vilket dokument som lämnats in i fallet.
  • Då, mitt orden "Meddelande om arkivering" i alla kepsar, fetstil. Två linjer under, skriv namnen och adresserna till den andra parten, inklusive hans eller hennes advokater. Skriv sedan, "Var vänlig notera att på [Infoga datum] undertecknade de certifierade transkripten med clerken av försöksrättens [infoga namn]."Sätt sedan in signaturblock och tecken.
  • Lägg till ett intyg om service längst ner.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Hawaii Steg 11
    7. Skicka posten till appellationsdomstolen. När hela skivan har monterats måste du skicka den till Appellationsdomstolen, som uppfyller alla deadlines.
  • Du måste också lämna in ett meddelande om arkivering till den andra parten.Du kan använda meddelandet om arkivering som du arkiverade när du arkiverade transkripten, men tweak det. Ändra domstolens namn till appellationsdomstolen i början av meddelandet och i kroppen.
  • Del 4 av 6:
    Utarbetande av överklagandet
    1. Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    1. Läser din rörelse i motsats till sammanfattande dom. Om du lämnade in en motion motsatt sammanfattande dom i rättegångsdomstolen, borde du redan ha ett grundläggande grepp om att göra rättsliga argument och utföra juridisk forskning. I rättegångsrätten påpekade du omtvistade faktiska frågor och hur lagen inte kommandot sammanfattande dom för den andra parten. Du kommer att förnya dessa argument på överklagande.
    • Om du bara gjorde en muntlig rörelse i rättegången måste du lära dig att utföra juridisk forskning och skriva juridiska argument för appellationskortet.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 11
    2. Utföra juridisk forskning. Advokater spenderar år att lära sig hur man forskar och hantverksargument. Om du bestämmer dig för att fortsätta utan advokat, måste du hitta den juridiska myndigheten så bra du kan. Varje argument som gjorts till en appellationsdomstol måste grundas på lagen. Domstolen kommer inte att överväga argument som endast överklagar sunt förnuft.
  • Försök hitta ett offentligt lagstiftning. Ofta kommer domstolar att ha ett bibliotek för allmän användning. Vissa lagskolor kan också öppna sina bibliotek till allmänheten.
  • Hitta reportrarna för ditt tillstånd. Reportrarna är bundna volymer av fallbeslut. De kommer att lagras på en hylla. Antingen i början eller slutet av volymraden kommer att vara ett index. Indexet kommer att berätta vilka reportrar som ska undersöka beroende på ämne.
  • Läs upp i fall som involverar "sammanfattande dom" och oavsett grunden för din rättegång var. Om rättegången är ett överträdelse av kontraktsdräkt, kolla upp "kontraktsbrott."
  • Gör online-forskning. Vissa stater kan ha fall som publiceras online. Besök webbplatsen för din statens högsta domstol. Om de publicerar åsikter på nätet, ska det finnas en länk från den webbplatsen till yttrandena.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 3
    3. Fotokopia. Om du hittar ett fall som låter som ditt ärende, var noga med att kopiera det eller (om det är online) skriv ut det. Du måste citera fall när du skriver din korta.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 15
    4. Lär dig citatformat så gott du kan. När du citerar ett fall måste du citera fallnamnet och sedan informationen på reportern där du har fallet. Du måste också inkludera den sida som anger den punkt du citerar ärendet för.
  • Till exempel kan ett fall citat se ut så här: Richardson v. Carlyle, 233 s.W.2D 455 (KY. 1997).
  • I exemplet kommer fallnamnet först, i kursiv. Du kan hitta fallnamnet från att läsa yttrandet - det borde vara det första som anges. "233" är reporterns volym. "S.W."Är namnet på reportern, med" 2D "som betecknar sin andra upplaga. "455" är sidnumret för den juridiska regeln du citerade. I parentes listar du domstolen (här, Kentucky Högsta domstolen) och året då beslutades.
  • Det finns många varianter, beroende på om du citerar en stadga, en mellanliggande appellationsdomstol eller en federal domstol. För att få ett bättre handtag på dessa många variationer, läs bara åsikterna. Appellate domstolar citerar till andra fall i sina åsikter. Du bör följa så bra som du kan deras citatformat.
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 16
    5. Craft det presenterade problemet. Vid överklagande av ett förslag till sammanfattande dom kommer den presenterade frågan att vara något som: "Huruvida rättegångsdomstolen beviljat summarisk dom när många frågor av väsentligt faktum är i tvist."
  • Bild med titeln Utför Research Steg 22
    6. Utkast till ett uttalande om fakta. Faktaförklaringen är ett par sidor (eller mindre) som lägger ut fakta som omger rättegången. Du måste bara rita fakta från den post som var beredd och inlämnad vid överklagande. Du kan inte komplettera posten med fakta från utsidan av posten.
  • Börja i början. Om rättegången är en kontraktstvist, ange de relevanta fakta om när parterna träffades, vad de förhandlade om, tidslinjen för prestanda, och som inte utförde. Inkludera datum när dessa händelser inträffade.
  • Om rättegången är en personskada, som härrör från en trafikolycka, kan du börja med att beskriva olycksplatsen (om den här informationen är i posten).
  • Argumentera inte i fakta. Undvik språk som "oaktsam", "orimligt" eller andra juridiska slutsatser som "överträdelse" eller "kränkt lagen."
  • Ange alltid varje faktum till posten. Dessa citat hjälper domarna att hitta vad du hänvisar till. Sätta citatet i parentes direkt efter det faktum: "Säkerhetsbältet misslyckades och bröt på låsan. (R. 27.) "Här" r "refererar till att spela in.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 5
    7. Förklara standarden på granskning. På ett överklagande för sammanfattande dom är standarden på granskning "de novo."Det innebär att appellationsdomstolen inte har för att förlänga prövningsdomstolens beslut.
  • Skriv: "På grundval av beviljande av sammanfattande dom granskar denna domstol rättegångsdomstolens dom."Då citera ett fall från ditt tillstånd för detta förslag.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 3
    8. Utkast till ditt argument. Sammanfattande dom beviljas eftersom rättegångsdomstolen ansåg att det inte fanns några frågor av väsentliga faktum i tvisten och att lagen, när den tillämpas på fakta, motiverad dom till den part som flyttade för sammanfattande dom (vanligtvis svaranden). Därför är ditt arbete på överklagande att argumentera det (1) det finns faktiska frågor som bestrider som kräver en rättegång och / eller (2) att lagen inte tydligt mandat ett beslut för den part som flyttat för sammanfattande dom.
  • När du läser rättegångens order, borde du ha identifierat faktiska bevis som domaren inte ansåg. Betonar nu i ditt överklagande att domstolen inte ens ansåg detta bevis. Var noga med att citera till beställningen eller till de uttalanden som gjorts av domaren i transkripten för att stödja din punkt.
  • Om du lämnade in en rörelse i motsats till sammanfattande dom i rättegångsdomstolen kan du använda argumenten där som en guide. De kommer att vara samma argument - varför du tror att sammanfattande dom inte är lämplig.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 4
    9. Skriv en kort slutsats. Slutsatsen kan vara kortfattad. Det kan bara ange, "av de föregående skälen uppmanar klagandena att domstolen omvänd domen för sammanfattande dom."
  • Bild med titeln skriva ett brev för bevis på inkomst Steg 8
    10. Lägg till ett intyg om överensstämmelse. Du måste intyga att du har följt alla domstolens regler i din korta. Domstolen ska ha en form som du kan använda som en guide.
  • En blankett ingår ofta i domstolsreglerna. Det här är de regler du måste intyga som att ha följt.
  • Bild med titeln Öppna en restaurang Steg 19
    11. Följ alla domstolsregler till brevet. Om domstolen begränsar antalet ord, gå inte över. Om de vill att ett skydd ska se ett visst sätt, följ deras riktningar. Briefs som inte överensstämmer med regler kommer att avvisas.
  • Om du har ett särskilt starkt fall, överväga att anställa en advokat så att du inte förlorar helt enkelt för att du inte överensstämde med domstolens processregler.
  • Bild med titeln Få makt av advokat Steg 9
    12. File Appellate Brief. Du måste förse domstolen med ett visst antal kopior av den korta. Det specifika numret kommer att vara i reglerna.
  • Du måste också tjäna en kopia på den andra parten tillsammans med ett meddelande om arkivering. Meddelandet om arkivering kan behöva notiseras.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 1
    13. Läs den andra partens svar. Svaranden kommer att hävda att sammanfattande dom beviljades ordentligt. Läs det korta noga och se om svaranden tar upp alla våra argument. Om hon ignorerar en eller flera av dina argument är det starkt bevis på att hon inte har ett bra svar.
  • På ett pappersark lista alla dina argument och försök sedan matcha svarandens motargument.
  • Nu upp med argument för att återuppta alla svarandens motargument. Gå igenom posten och hitta bevis för att stödja dina invändningar.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 8
    14. Utkast till ett eventuellt svar. Appellationsdomstolen kan låta dig svara kort till svarandens argument. Denna korta bör vara mycket kortare och kommer att hålla sig till att sätta ihop de specifika punkterna i svaret.
  • Du behöver inte utarbeta ett svar kort. Du borde göra det om svaranden gjorde ett argument att du inte adresserade i din öppning.
  • Del 5 av 6:
    Argumentera för din överklagande
    1. Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    1. Be om argument om du vill ha det. Du har möjlighet att begära muntligt argument. Om det beviljas kommer du att argumentera för en panel av domare. Vanligtvis har appellationsdomstolar 3 domare som hör varje överklagande.
    • Även om du begär muntligt argument, nekar domstolen ofta det. Istället bestämmer domstolen utfallet av ärendet genom att helt enkelt läsa bilderna och titta på rekordet.
    • Om du argumenterar framför domstolen, kommer du vanligtvis att ha mellan 12 och 30 minuter för att göra argument om varför du borde vinna överklagandet.
    • Om du har en advokat, kommer hon förmodligen att begära muntligt argument. Om du fortsätter pro se, kanske du inte vill argumentera. Muntliga argument kräver intensiv förberedelse och kunskap om lagen.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 21
    2. Förbered dig för muntligt argument. Om du begär och beviljas muntligt argument måste du förbereda dig. Ditt argument bör fokusera på de punkter du satt i din korta, med fokus på vad du tycker är dina starkaste punkter. Domarna kommer att kunna fråga dig några frågor som de vill ha relaterat till ditt ärende.
  • Det viktigaste du kan göra för att förbereda är att komma med en lista med frågor. Läs svarandens korta och notera de argument som gjorts. Skriv sedan ut dina svar. Dina svar kommer troligen att låta de argument som du gjort i din korta.
  • Till exempel, om svaranden hävdar att du aldrig presenterat bevis för att det fanns ett kontrakt, måste du nämna bevisen i rekordet som stöder förekomsten av ett kontrakt.
  • Öva dina svar med vänner. Låt dem låtsas vara domare.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 5
    3. Titta på oralt argument. För att få en uppfattning om vad du kan förvänta dig kan du delta i orala argument på tingshuset. Titta på hur advokaterna tvingar sig och hur de svarar på frågor.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 1
    4. Argumentera för din överklagande. Var noga med att tala långsamt och alltid kalla domaren "Din ära" eller "Domare."Börja direkt med din förfrågan och dina argument.
  • Till exempel, stat, "Vi begär att sammanfattande dom är omvänd eftersom det finns tre tribla frågor av materialfakta."Sedan börja diskutera dessa problem.
  • Hålla sig lugn. Även om det är helt normalt att vara nervös, behandla det orala argumentet som en diskussion mellan dig och en främling som vet något om fallet men inte så mycket som du gör.
  • Om en domare frågar en fråga, sluta prata omedelbart och lyssna på hela frågan.
  • Ställ inte frågor om domare. De är vana vid frågorna, inte svara på dem. Om du inte förstår en fråga, försök att svara det så bra du kan. Säg något i linje med, "Om jag förstår frågan korrekt ..."Domaren kommer att hoppa tillbaka för att klargöra om han vill.
  • Del 6 av 6:
    Ta nästa steg
    1. Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 1
    1. Läs yttrandet. Appellationsdomstolar publicerar nästan alltid en åsikt efter att de bestämmer ett ärende. Du eller din advokat kommer att få en kopia. Enligt uppfattningen bör domstolen diskutera varför den har accepterat eller avvisat dina argument.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steget 17
    2. Överväga en annan överklagande. Om du förlorar har du möjlighet att fråga hela appellationsdomstolen (vanligtvis 9 eller flera domare) att ompröva ärendet. Du kan också vädja till nästa högre domstol - hela vägen upp till den högsta domstolen i din stat eller den högsta domstolen i USA, beroende på ditt ärende.
  • Men de högsta domstolarna (antingen staten eller federal) kan vanligtvis välja att ta fall och är inte skyldiga att ta överklaganden. Därför, även om du fortsätter att överklaga, förbereda dig för att domstolen sjunker att höra ditt ärende.
  • Det är också mycket osannolikt att du kan få en överklagande omvänd. Om du har fortsatt Pro Se, bör du träffa en advokat för att diskutera om en andra överklagande är ännu värt.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 13
    3. Överensstämma med domstolens order. Om du vinner kommer den sammanfattande bedömningsordningen att reverseras och ärendet kommer att skickas tillbaka till rättegångsdomstolen för rättegång.
  • Om du förlorar, kommer rättegångsdomstolens dom att stå.
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 8
    4. Överväga att lösa fallet.Om du vinner din överklagande bör du överväga att försöka förhandla om en gynnsam bosättning med motsatt parti istället för att fortsätta till rättegång. Den motsatta parten kommer förmodligen att vara mer villig att bosätta sig på ett sätt som är gynnsamt för dig.
  • Dessutom, även om du vann din överklagande, kom ihåg att fortsätt till rättegång är en risk och du kan förlora, oavsett om du vann överklagandet eller inte.
  • Tips

    Kontrollera alltid din post för att se till att den innehåller allt.
  • Ser realistisk ut på dina chanser innan du bestämmer dig för att överklaga. För att räkna ut om du har någon chans, kontakta en advokat.
  • Definitivt prata med en advokat som specialiserat sig på överklaganden. Appellationsprocessen kan vara ännu mer förvirrande än försök.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande