Hur man hittar statusen för ett socialförsäkringsanspråk

När du skickar in det lämpliga pappersarbeten och stödjande dokumentationen för ett socialförsäkringsanspråk (om funktionshinder eller SSI) bestämmer socialförsäkringsverket om du är berättigad till social trygghet och hur mycket pengar du kan få varje månad. Deras beslut kan ta lite tid, men du får kolla på din ansökningsstatus. Att veta hur man kontrollerar statusen för ett socialförsäkringsanspråk är viktigt eftersom det kan hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om dina fördelar.

Steg

Metod 1 av 4:
Kontrollera din ansökningsstatus online
  1. Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 1
1. Hitta en dator med en Internetanslutning.Om du inte äger en dator, gå till ditt lokala offentliga bibliotek.De flesta bibliotek har datorer som är tillgängliga för allmän användning.
  • Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 2
    2. Ange din information på webbplatsen Social Security Administration. Hitta länken för att ändra din ansökningsstatus (länk nedan). Ange din information för att hitta status för ditt krav. Webbplatsen uppskattar att det tar ungefär 1 minut att ange informationen och ta reda på din status. Följ dessa steg:
  • Ange ditt personnummer.
  • Ange Din Verifieringskod.
  • Klicka på "Nästa" knapp.
  • Din nuvarande socialförsäkringsstatus visas på skärmen.
  • Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 3
    3. Inte panik om ditt krav inte hittas. Om du nyligen arkiverat påståendet kanske det inte har haft tid att komma in i systemet än. Prova tillbaka om några dagar eller kontakta din lokala SSA-representant.
  • Metod 2 av 4:
    Kontrollera din ansökningsstatus på telefonen.
    1. Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 4
    1. Ring det SSA-automatiserade systemet för att kontrollera din status.SSA erbjuder automatiska meddelanden som tillhandahåller statusinformation 24 timmar per dag.
    • Du kan ringa SSA på 1-800-772-1213 eller via TTY, en telekommunikationsanordning för döva eller hörseln, vid 1-800-325-0778.
    • Lyssna på och följ några anvisningar, som en som ber dig att ange ditt personnummer. Lyssna sedan på informationen om din ansökningsstatus.
  • Bild med titeln Hitta status för ett socialt skyddskåpa steg 5
    2. Ring en representant för hjälp.SSA-agenter är tillgängliga måndag till fredag ​​mellan timmarna av 7 a.m. och 7 p.m. Vid SSA-avgiftsfritt nummer, 1-800-772-1213, eller via TTY, en telekommunikationsanordning för döva eller hörsel, vid 1-800-325-0778.
  • Observera att SSA erbjuder gratis tolkservice för många olika språk.
  • Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 6
    3. Ring ditt lokala SSA-kontor direkt. Om du inte vill ringa det nationella avgiftsfria numret kan du kanske nå en representant på ditt lokala kontor. Vanligtvis är statens SSA-byrå ansvarig för att behandla ditt krav. Fråga representanten om din status för social trygghet.
  • Du kan hitta Office-informationen (inklusive telefonnummer) med hjälp av en telefonbok, eller du kan hitta den online med hjälp av SSAs kontorslokaler (länk nedan).
  • Metod 3 av 4:
    Kontrollera din ansökningsstatus personligen.
    1. Bild med titeln Hitta status för ett social trygghetskrav Steg 7
    1. Slå upp platsen för ditt lokala SSA-kontor. Du kan hitta adressen på deras hemsida (länk nedan).
  • Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 8
    2. Göra ett möte med en SSA-representant. Du måste vänta mycket längre att prata med en SSA-representant om du går till kontoret utan att göra ett möte först. Ring till SSA-kontoret i förväg för att schemalägga ett möte.
  • Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 9
    3. Ta dokumentation med dig.Du borde ha hållit en kopia av ditt fordran pappersarbete och stödja dokumentation. Att ta det med dig till SSA-kontoret kan göra det möjligt för representanten att hjälpa dig mer effektivt. Du kan också behöva ta identifiering på grund av den konfidentiella karaktären av fordringsprocessen.
  • Bild med titeln Hitta status för ett socialförsäkringsanspråk steg 10
    4. Fråga om din nuvarande status för social trygghet. Berätta för SSA-representanten när du arkiverade påståendet, hur mycket tid har gått och alla andra problem som du har. Berätta för dem om du har en situation som kräver omedelbar uppmärksamhet. Till exempel, om du är osableto mata dig själv utan att fordran pengar, var noga med att kommunicera med agenten.
  • Metod 4 av 4:
    Utvärdera och tilltala SSA: s beslut
    1. Bilden med titeln Hitta status för ett socialförsäkringsanspråk Steg 11
    1. Socialförsäkringsverket kommer att meddela dig om sitt beslut skriftligen. De kommer att låta dig veta om ditt krav har godkänts, hur mycket fördelar du får, och när du kan förvänta dig att få din första check. För alla typer av socialförsäkringsanspråk får du förmåner som går tillbaka till det datum du först tillämpade. Även om socialförsäkringsanspråk kan ta upp till sex månader för att utvärdera, kommer du att få betalning för den tid du väntade.
    • Om ditt krav på några socialförsäkringsförmåner nekas, kommer det skriftliga meddelandet om förnekelse att ange varför du nekades.
    • Om du nekas har du möjlighet att överklaga.
  • Bilden med titeln Hitta status för ett social trygghetskrav Steg 12
    2. Be om att ditt ärende omprövas. Överklagandet kräver att du följer fyra stora steg. Den första du kan ta är att lämna in en begäran om omprövning.
  • Du måste fylla i en begäran om omprövningsformulär. Den är tillgänglig online från webbplatsens webbplats (länk nedan).När du fyller i formuläret måste du ange ditt namn, eftersom det visas på ditt socialförsäkringskort, ditt personliga kravummer (som bör anges i ansökningsbeslutet), din adress och den typ av påstående som du vill ha dem ompröva (pension, funktionshinder mm.).
  • Du måste ange skälen till att du inte håller med förnekandet av förmåner. Här bör du kortfattat ange varför du tycker att det är orättvist att du inte fick förmåner. Du behöver inte gå in i detalj eftersom Social Security Administration har din fil.
  • Tillsammans med din begäran om omprövningsformulär kan du skicka in en blankett som kallas en funktionshinder - överklagande (länk nedan). Detta kommer att förklara eventuella ändringar i ditt tillstånd eftersom du lämnade in ditt ursprungliga krav på förmåner. Denna blankett är inte nödvändig. .
  • När du har skickat i din blankett får du ett annat beslut från SSA i posten. Du kan också ringa socialförsäkringsadministrationen på 1-800-772-1213 för att kontrollera statusen för ditt krav.
  • Bild med titeln Hitta status för ett socialförsäkringsanspråk Steg 13
    3. Om social trygghet förnekar ditt krav igen efter omprövning, kan du begära en formell administrativ utfrågning. Hörseln kommer att höras framför en administrativ rättsdomare som inte är förknippad med socialförsäkringsverket.
  • Du måste lämna in en "begäran om hörsel av administrativ lagdöm" inom 65 dagar efter det att din omprövade fordran. Blanketten är tillgänglig på webbplatsens webbplats (länk nedan). Efter att ha skickat i din form kommer du att kontaktas av Social Security Administration.
  • För att förbereda dig för din hörsel, överväga att anställa en advokat som är bekant med social trygghet. Du kommer att få meddelande om tid, datum och plats för din hörsel.
  • Vid utbudet av din utfrågning, efter att du presenterat alla dina bevis, kommer den administrativa lagen domare att fatta ett beslut. Om de bestämmer till din fördel, kommer han eller hon då att vända om förnekandet av förmåner.
  • Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 14
    4. File en skriftlig överklagande med SSA Appeals Council. Om din överklagande återigen nekades, bör du lämna en skriftlig överklagande med den sociala förvaltningsförvaltningsrådet. Dessa överklaganden är sällan framgångsrika, och kommer vanligtvis att beslutas på grundval av din fil. Du kommer förmodligen inte ha möjlighet att bli hörd. Vanligtvis reverserar kommittén endast beslutet från den administrativa rättsdomaren om det kan hävdas att domaren gjorde ett rättsligt misstag.
  • Eftersom det här kräver teknisk juridisk kunskap, bör du anställa en advokat som hjälper dig med påståendet.
  • Du måste fylla i och skicka in "begäran om granskning av hörselbeslut / order", tillgänglig på SSA: s webbplats (länk nedan).
  • Efter att ha begärt en översyn av beslutet, väntar du på om ditt ärende är ett förhandling innan rådet (även om det här är sällsynt). Om ditt krav inte är vald för en utfrågning, kommer kommittén att informera dig via post.
  • Låt bli Försök att kontakta överklagandenämnden om status för ditt krav. Den genomsnittliga behandlingstiden för överklagande till kommittén är 364 dagar.
  • Bild med titeln Hitta status för en social trygghetskrav Steg 15
    5. File en rättegång mot SSA. Slutligen, om du har uttömt alla andra överklaganden, har du möjlighet att lämna in en rättegång i federal domstol. För att filera en rättegång måste du ha genomfört de tre tidigare överklagandena. Du måste då lämna in kostymen inom 60 dagar efter det att det överklagar rådets beslut att neka förmåner.
  • Tips

    Du måste vänta minst 5 dagar från det datum du ursprungligen lämnat in ditt påstående om du kontrollerar din ansökningsstatus online.
  • Se till att du har all din information, till exempel ditt personnummer och det datum du lämnade in din ansökan när du pratade med en SSA-representant. Representanten kommer att be om denna information för att säkerställa att han eller hon pratar med rätt person.
  • Varningar

    Var noga med att hålla din socialförsäkringsinformation konfidentiell. Dela bara med den officiella SSA-personalen för att skydda dig mot identitetsstöld.
  • Denna artikel innehåller juridisk information men utgör inte juridisk rådgivning. Om du känner att du behöver juridisk rådgivning, kontakta en advokat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande