Hur man lämnar ett förslag till uppsägning

Om någon lämnar en rättegång mot dig, har du en begränsad tid att svara - vanligtvis inom några veckor. Om du tror att de arkiveras i fel domstol, eller inte har någon legitim anledning att stämma dig, överväga att lämna in en rörelse att avfärda. Motioner för uppsägning kan ibland bli som mini-prövningar i sig, men att få fallet avskedat fortfarande blir snabbare och billigare än att ha en full rättegång i frågan.

Steg

Del 1 av 4:
Undersöker din rörelse
  1. Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 3
1. Överväga att anställa en advokat. Innan du svarar på en rättegång mot dig, söker professionell rådgivning att du tolkar lagen och efter proceduren korrekt. Även om du anställer en advokat kan vara dyrt, kan du förlora mycket mer om du försöker fila en rörelse själv och göra det fel.
  • Om pengar är ett problem, leta efter rättshjälpstjänster i ditt område. De flesta statliga och lokala barföreningar har nätverk som ger gratis eller lågkostnadsrätt. Du kan också hitta en lagklinik som skulle vara villig att arbeta med ditt ärende eller ge några råd.
  • Vissa privata advokater ger också obundna tjänster. Det innebär att du istället för att anställa advokaten att representera dig i hela det ärende, inklusive att utarbeta alla domstolspapper och motsvarande med den andra sidan, anställa henne att göra endast specifika, begränsade uppgifter som att utarbeta ett enda dokument.
  • Det finns andra privata advokater som, för en ännu mer reducerad avgift, är villiga att titta över dokument som du redan har förberett och erbjuder förslag eller korrigeringar. De kan också coacha dig genom processen att lämna in din rörelse och förklara domstolens processregler.
  • Bild med titeln Call Nya Zeeland från Australien Steg 6
    2. Lär dig reglerna för civilrättsligt förfarande som gäller för ditt ärende. Generellt har du bara cirka 20 dagar för att betjäna ditt svar på ett klagomål som arkiveras mot dig, så du har inte tid att lära dig alla civilrättsliga regler. Du behöver dock förstå regeln som är relaterad till inlagor, svar och försvar.
  • I de flesta fall måste du lämna in en rörelse för att avfärda innan du skickar ett svar på klagomålet. Av denna anledning skjuts tidsfristen att filera ditt svar skjuts upp. Efter domare reglerna på din rörelse kan du ha så lite som tio dagar att lämna ett svar om ärendet inte var avfärdat. I federal domstol har du 14 dagar att lämna ett svar efter domarereglerna på din rörelse.
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 32
    3. Förstå orsakerna till ett klagomål kan avfärdas. Domstolsreglerna ger endast vissa skäl att du som svarande kan begära att domstolen avvisar ärendet utan att ha en rättegång för meriterna.
  • Vissa skäl till uppsägning måste nämnas i det första dokumentet du filar med domstolen eller de anses avstå från evigt. I allmänhet, om du har för avsikt att argumentera för att domstolen inte har någon makt över dig, att rättegången inlämnades i den felaktiga domstolen, att kallelsen var felaktiga, eller att kallelsen och klagomålet inte ges till dig, måste du gör det i början.
  • Eftersom de statliga civila kostymerna i allmänhet måste lämnas in i länet där du bor, om rättegången istället lämnats in två län, kunde du lämna in en rörelse för att avvisa för brist på personlig jurisdiktion. Endast domstolen i ditt län har makt över dig i en statsdomstol.
  • Men om du svarar på klagomålet utan att nämna det faktum att rättegången borde ha lämnats in i ditt län, inte det andra länet, har du för alltid avstått från det försvaret. När du har lämnat ett svar, kom du överens om att tillåta domstolen att ha jurisdiktion över dig.
  • En federal tingsrätt kan vara längre bort från dig men har fortfarande personlig jurisdiktion, eftersom federala distrikt är större än statsdomstolar. Kontrollera Federal Court Locator Om du är osäker på om domstolen har behörighet.
  • Andra skäl till uppsägning kan vidtas när som helst under förfarandet, så om du inte nämner dem i början kan du fortfarande ta upp dem senare. Dessa skäl är brist på ämne jurisdiktion, för vilket du skulle hävda att ärendet inte omfattas av de typer av fall som domstolen har befogenhet att besluta.
  • Antag till exempel att någon stämmer överens med statsdomstolen för en påstådd kränkning av sjöfartsrätten. Du kan lämna in en rörelse för att avfärda för brist på ämnefrågor och din rörelse utan tvekan skulle beviljas, eftersom federala domstolar har exklusiv behörighet över fall som involverar havsrätten.
  • Även om parter i ett ärende kan avstå från personlig jurisdiktion, kan de inte avstå från föremål för jurisdiktion. Om en domstol inte har befogenhet att bestämma den typen av fall, kan du inte göra det hända.
  • Du kan också lämna in en rörelse för att avvisa när som helst eftersom käranden misslyckades med att stämma någon som är en nödvändig fest, eller eftersom käranden inte anger ett krav för vilket lagen ger något botemedel.
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 13
    4. Analysera klagomålet som arkiveras mot dig. När du förstår orsakerna till ett klagomål kan avfärdas före rättegången, måste du titta på klagomålet i ditt ärende och se om någon av dessa skäl gäller. Om de gör det, eller om du kan göra ett rimligt argument att de gör, kan du ha skäl att lämna ett förslag att avfärda.
  • Till exempel, anta att käranden hävdar att hon skadade sig när hon slog på en bananskal utanför din butik. Hon åberopar oaktsamhet från din sida. Men du vet att du inte har någon plikt att skydda människor som går på trottoaren framför din butik. Du kanske kan lämna in en rörelse för att avvisa för att inte ange ett krav. Eftersom du aldrig hade någon laglig skyldighet till käranden, kan du inte hållas ansvarig för hennes skador.
  • Europaparlamentet erkänner att om domaren avvisar kärandens klagomål för bristande anspråk, är skälet för uppsägning vanligtvis saker som kan fastställas. Så, till exempel om en domare avvisar kärandens påstående, eftersom han håller med om att hans domstol inte har personlig jurisdiktion över dig, har käranden fortfarande förmågan att lämna en ny rättegång i en domstol som har jurisdiktion.
  • Bild med titeln Få ett jobb som en bankräknare Steg 3
    5. Kompilera affidavits eller utställningar för att stödja din rörelse. Om du har dokument eller andra bevis som kommer att bevisa uttalanden du behöver göra i din rörelse, få dem alla tillsammans innan du börjar skriva själva rörelsen.
  • Del 2 av 4:
    Utarbeta din rörelse
    1. Bild med titeln Få morföräldrar rättigheter Steg 11
    1. Se om din domstol har en förberedd eller blank rörelseformulär. Många domstolar har förberedda former för grundläggande slags rörelser, eller en tom blankett där du kan lägga på ditt eget rörelsespråk. Kolla på clerks kontor eller på webbplatsen för din lokala eller statsdomstol.
  • Bild med titeln Håll dig uppdaterad med kurs Steg 4
    2. Skapa din bildtext. Använd bildtexten på klagomålet som en guide och kopiera informationen längst upp på den första sidan. Detta inkluderar domstolens namn, parternas namn och ärendet.
  • Typiskt är bildtexten utformad på ett visst sätt, såsom dubbelavstånd med fallnamnet på vänster sida av sidan och fallet till höger. Denna stil dikteras av revisionsrättens lokala regler, och din bildtextstil bör inte avvika från det.
  • Om du har svårt att få formateringen rätt, försök ladda ner en provrörelse eller annan invändning som arkiverades i samma domstol. Då kan du helt enkelt kopiera bildtexten, klistra in den i ditt dokument och ändra informationen.
  • Bilden med titeln vidta åtgärder för att stoppa kränkningar av de mänskliga rättigheterna Steg 6
    3. Titel din rörelse. Din titel ska berätta för domstolen vad rörelsen handlar om. Här, "Rörelse att avfärda" skulle vara tillräckligt.
  • Du kan lägga till grunderna för din rörelse om du vill. Till exempel, om du utarbetade en rörelse i det tidigare nämnda slip-and-fallet, kunde du titla det "Rörelse att avvisa för misslyckande att ange ett krav."
  • Typiskt är titeln två linjer under bildtexten, centrerad och med fetstil. Ibland är det i All-Caps, andra gånger det är understruket. Det här är en fråga om lokal stil, så använd klagomålet eller en annan rörelse som arkiveras i samma domstol som en guide.
  • Bilden med titeln Få en akutskyddande ordning Steg 3
    4. Utkast till din rörelseens kropp. Resten av ditt rörelse kommer att presentera dig för domstolen, förklara vad du vill och varför du tror att du är berättigad till den åtgärden. Typiskt kommer kroppen på din rörelse att vara dubbelartad, i 12-punkts teckensnitt, och varje stycke kommer att vara indragna.
  • För att fortsätta slip-and-Fall-exemplet vill du att domstolen ska avfärda kärandens klagomål mot dig eftersom hon misslyckades med att ange ett krav.
  • I första stycket första meningen, identifiera dig själv som svaranden i åtgärden och ange vad du vill ha. I de flesta rörelser börjar du med att säga "Kommer nu svaranden," eller "Kommer nu svarande," Ange ditt namn och lista sedan regeln som låter dig lämna in denna rörelse. Ange nästa grunderna för din rörelse.
  • Om du inte har en advokat, ange att du är "prosa" omedelbart efter ditt namn.
  • Den andra meningen i din första stycke sätter upp resten av rörelsen. Om din rörelse är ganska kort (säg, bara en annan stycke eller så), behöver du förmodligen inte sammanfatta här. Men om din rörelse kommer att vara flera sidor lång, eller om du har bifogat ytterligare utställningar eller affidavits för att stödja din rörelse, bör du skissera dina poäng i en enda mening så att domaren har en uppfattning om vad du ska säga innan du säger det.
  • Resten av din rörelse skisserar fakta som tillsammans tillåter domstolen att ge din rörelse. Varje stycke i din rörelse bör diskutera ett separat faktum.
  • I exemplet är din rörelse för misslyckande att ange ett krav på det faktum att käranden gled och föll på en bananskal kvar på trottoaren utanför din butik. Det finns en stadsordinans som säger att staden kontrollerar trottoarerna. Därför kan du inte anses vara ansvarig för kärandens skador på grund av försumlighet. När du utarbetar din rörelse, ange elementen i försumlighetslagstiftningen. Då vill du ha minst tre separata stycken som diskuterar platsen för kärandens olycka, platsen för din butik och den förordning som etablerar kommunal kontroll av trottoaren.
  • När du har etablerat lagen och fakta, vill du utarbeta minst ett stycke som analyserar fakta om ditt ärende med hjälp av lagen.
  • För att fortsätta slip-and-Fall-exemplet, skulle du vilja säga att människor bara är ansvariga för försumlighet om de bryter mot någon form av plikt som de hade till den skadade personen, och i det här fallet hade du ingen plikt för käranden att hålla trottoaren fri av skräp. Eftersom du inte hade någon tjänst följer det att du inte kunde ha brutit mot en plikt.
  • Det sista stycket i ditt förslag är ett slutsats som säger vad du vill att domstolen ska göra. Du vill att domstolen ska avvisa klagomålet och inte tillåta käranden att fixa någonting och back, så du kommer att be domstolen att avvisa klagomålet med fördomar.
  • Ofta visas slutsatsen på en separat sida med signaturblocket och har sin egen rubrik med liknande stil till titeln. Det handlar om lokala regler, så kolla andra rörelser som lämnats in i samma domstol för att se hur du ska göra det här.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i New York Steg 8
    5. Skapa signatur och notarieblock. Starta en ny linje och typ "Respektfullt inlämmnat," Skriv sedan en tom linje där du kommer att underteckna din rörelse.
  • Skriv ditt namn omedelbart under den tomma linjen. Under ditt namn, inkludera din adress, telefonnummer och e-postadress eller något annat sätt som domstolen eller den andra parten kan komma i kontakt med dig om denna fråga.
  • I de flesta domstolar har signaturer rätt motiverade på sidan, men det är inte alltid sant. Kontrollera andra rörelser eller inlagor som arkiveras i domstolen och följ den lokala stilen.
  • Om du har påstått några fakta i din rörelse måste du underteckna den framför en notarius public. Du borde kunna hitta ett notarieblock med lämplig storlek och format för ditt tillstånd och län online. Om du gör det kan du helt enkelt kopiera den till ditt dokument under ditt signaturblock.
  • Bild med titeln Få en begränsningsorder Steg 12
    6. Lägg till ett intyg om service. De flesta stater har ett specifikt format för intyg om tjänst, som du kan hitta på din statsdomstols hemsida eller på kontoristens kontor. Vanligtvis kommer det att vara en separat sida.
  • Du kan också kopiera certifikatet för service som ingår i klagomålet eller med något av de andra provmotionerna du har laddat ner.
  • Bild med titeln Bli en Arizona licensierad entreprenör Steg 11
    7. Lägg till ett meddelande om hörsel. Som med tjänsteintyg har de flesta stater ett specifikt format för meddelandet om hörsel, och du kan upptäcka det på revisionsrättens hemsida med de andra tomma formerna, eller på kontoristens kontor.
  • Bild med titeln Få en akut skyddande ordning Steg 10
    8. Skriv din rörelse. Gå till en notary och underteckna din rörelse i hennes närvaro, så hon kan underteckna notarieblocket. Du kan hitta en notarie i de flesta banker eller postkontor såväl som clerk of Court`s Office. I vissa fall kommer notariet att debitera dig en avgift för sina tjänster.
  • Bild med titeln Gör stora fotokopior steg 9
    9. Gör kopior av din rörelse. När du har skrivit in din rörelse, gör minst tre kopior av alla dokument du har skapat. En kopia kommer att gå till käranden och den andra kopian du kommer att behålla. Det ursprungliga du kommer att lämna in med domstolen.
  • Del 3 av 4:
    Arkivera din rörelse
    1. Bild med titeln hävdar ersättning för whiplash steg 15
    1. Ring clerks kontor för att lära sig arkiveringsförfarandet. Du kan också hitta den här informationen online på clerk of Court`s Website. Varje domstol har sitt eget schemaläggningssystem och metod. Fråga clerk vad du behöver göra för att komma på domstolens kalender i förväg.
    • Det kan också finnas extra former eller omslag som ska inkluderas med några rörelser eller andra inlagor. Om så är fallet, kommer clerk att göra tomma versioner av dessa former tillgängliga för dig.
    • Du kommer förmodligen att debiteras en arkiveringsavgift, så ta reda på vad som kommer att vara och vilka betalningsformer som kontoret accepterar så att du inte kommer att bli avskräckt.
    • Om du inte kan betala arkiveringsavgiften kan du vanligtvis ansöka om att avstå från avgiften.
  • Bild med titeln vidta åtgärder för att hjälpa till att stoppa kränkningar av de mänskliga rättigheterna Steg 7
    2. File din rörelse med domstolens kontorist. Ta din ursprungliga rörelse och eventuella bilagor till clerkens kontor och ge dem till clerken före din deadline.
  • Ta med dina kopior och clerk kommer att stämpla dem "inlämnad" också.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontroll Steg 2
    3. Planera en hörsel för din rörelse. Om du begär en hörsel för din rörelse, planerar clerken det och ger dig ett datum och tid för dig att visas, om inte din domstol följer ett annat förfarande.
  • När din hörsel är planerad, fyll i blankorna på originalet och var och en av kopiorna av ditt meddelande om hörsel.
  • Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 8
    4. Har din rörelse tjänstgjorde på den andra parten. Ditt intyg om tjänst inkluderade en metod för att betjäna rörelsen på käranden. Vissa domstolar kräver personlig service medan andra tillåter dig att slutföra service med certifierad post.
  • Om käranden har en advokat måste du tjäna advokaten, inte käranden själv.
  • Bild med titeln Få en akutskyddande ordning Steg 13
    5. Filbevis för service, om det behövs. Vissa domstolar kräver att du ska lämna in en blankett som visar att du serverat din rörelse till andra sidan. Clerk kommer att ge dig en blankett om du behöver en, som i allmänhet måste fyllas i av den person som fullbordar service.
  • Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 2
    6. Ta emot andra sidans svar. Efter att käranden får din rörelse har hon en tid, vanligtvis ett par veckor, för att lämna ett svar.
  • Om du får ett svar på din rörelse, studera det försiktigt. Det här är argumenten som den andra sidan kommer att göra vid förhandlingen för att försöka övertyga domaren att förneka din rörelse.
  • Granska dina poster och fakta för ärendet för att se vilken information du kan använda för att återkalla argumenten som den andra sidan gör.
  • Del 4 av 4:
    Argumentera för din rörelse
    1. Bilden med titeln Få en nödsituationsbeställning Steg 12
    1. Visas i domstol vid det datum och tid som planeras. När din hörsel är planerad, anländer tidigt på tingshuset så du har gott om tid att parkera, gå igenom säkerhet och bli avgjort innan hörseln börjar.
    • Det kan finnas andra utfrågningar planerade före din. Om så är fallet, ta en plats i rättssalen och vänta tills ditt namn kallas.
    • Klä dig snyggt och konservativt, stäng av din mobiltelefon och annan elektronik och behandla all domstolspersonal med respekt.
  • Bildbeteckningen uppför sig i domstolen Steg 11
    2. Presentera ditt argument. När domaren frågar dig varför du vill att hon ska avvisa ärendet, förklara dina skäl tydligt och kortfattat.
  • Du bör ta med kopior av alla utställningar eller dokument som du sammanställde som bevis för att stödja ditt argument, liksom flera kopior av alla de papper som har lämnats in i ärendet.
  • Närma dig inte bänken eller försök att ge domaren något utan att fråga först.
  • Kom ihåg att allt du säger i domstolen är under ed. Falska uttalanden kan leda till kriminella avgifter för perjury.
  • Bild med titeln Stopp morföräldrar Visitationsrättigheter Steg 9
    3. Lyssna på argumentet från andra sidan. Domaren kommer att ge käranden en möjlighet att svara på ditt argument. Lyssna noga på vad hon har att säga, men inte avbryt.
  • Bild med titeln Få din baby eller barn tillbaka steg 10
    4. Återkalla andra sidans argument. Efter den andra sidan har presenterat sitt argument, kommer domaren förmodligen att ge dig möjlighet att få det sista ordet innan han gör sin sista dom.
  • Om du studerade den andra partens svar på din rörelse vet du redan vad du ska säga och har förberett några bevis som kan motstå hennes argument.
  • Bild med titeln Få en begränsningsorder Steg 10
    5. Lyssna på domarens härskande. När domaren har sett allt bevis och hört från båda sidor, bestämmer han sig för att ge eller neka din rörelse. Om han förnekar din rörelse, kommer du vanligtvis att ha tio dagar att lämna ett svar på klagomålet.
  • Bild med titeln Få din baby eller barn tillbaka Steg 8
    6. Få en slutgiltig. Vanligtvis förväntar domaren att den rådande parten ska producera en order för honom att underteckna. Men om du representerar dig själv och vinner din rörelse, kan domaren dock ha domstolsanställda förbereda ett förslag till dig.
  • Om du måste förbereda en order, ge den samma bildtext som du gav din rörelse. Titel den "Ordning." I rörelsens kropp, ange när och där förhandlingen hölls, hävdade titeln på den rörelse och vad domaren styrde. Lägg sedan till domarens signaturblock.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande