Hur man överklagar en dom utan en advokat

Om du har förlorat ett mål i civilrätten kan du utmana domstolens beslut genom ett överklagande. I grund och botten frågar du en högre domstol att se över ärendet och avgöra om domaren tillämpade lagen korrekt. Överklaganden är komplicerade, men med arbete och uppmärksamhet på detaljer kan det göras utan en advokat. Men någon som lämnar a prosa (Latin för "för dig själv") Överklagande måste använda samma förfaranden och uppfylla samma standarder som advokater.

Steg

Del 1 av 6:
Besluta om att överklaga
  1. Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 6
1. Förstå kraven på ett överklagande. För att överklaga en rättegångsdomstol måste du kunna svara ja på alla följande frågor:
  • För det första är du en person som kan överklaga rättegångens beslut? För att svara ja, måste du ha varit en fest i fallet vid försökssteget. Du kan inte överklaga på uppdrag av någon annan, till exempel en vän eller släkting.
  • För det andra kan beslutet i ditt fall överklagas? För att svara ja, måste rättegångsdomstolen ha utfärdat en slutgiltig dom. Den slutliga domen är beslutet i slutet av ditt ärende som bestämmer allt. Det brukar berätta för dig eller den andra parten vad de måste göra. Du kan inte överklaga beslut som fattats före den slutliga domen, du måste vänta med att överklaga dessa frågor när den slutgiltiga domen har utfärdats.
  • För det tredje, har du tid för ett överklagande? För att svara ja, måste du kunna utarbeta och lämna in ditt meddelande om överklagande inom en viss tidsfrist. Om du inte lämnar in ditt meddelande om överklagande före tidsfristen, kommer ditt ärende att avfärdas och du kommer inte att kunna överklaga. I Kalifornien varierar tidsfristen att lämna in ditt meddelande om överklagande beroende på vilken typ av fall du har. Till exempel, om du är en del av ett civilrätt med ett belopp mindre än 25 000 dollar, måste du ange ditt meddelande av antingen:
  • 30 dagar efter att du har anmälts av domen eller
  • 90 dagar efter domen, beroende på vad som är tidigare.
  • Bild med titeln Få barnstöd Steg 18
    2. Läs domarens härskande. Om du svarade ja på alla tre frågor har du rätt att överklaga. Men innan du överklagar måste du hitta en giltig anledning att göra det. Läs genom domarens härskande och identifiera orsakerna till domaren som han eller hon gjorde.
  • Appellationsdomstolar kan bara titta på om rättegångsdomstolen gjorde ett rättsligt fel och huruvida det rättsliga felet ändrade det slutgiltiga beslutet i ärendet.
  • Till exempel kan en överklagande titta på om en rättegångsdomare tillämpade fel lag för din uppsättning fakta.
  • Appellationsdomstolar erbjuder inte nya försök och du kommer inte att kunna presentera några nya bevis.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 18
    3. Granska ditt bevis. Om du tror att du har hittat ett juridiskt fel i domarens härskande, titta igenom ditt bevis för att se om du kan säkerhetskopiera ditt krav. Eftersom du inte kommer att kunna introducera några nya bevis måste du se till att du kan bevisa felet med den post du skapade på försöksnivån.
  • Till exempel, om du tror att domaren gav felaktiga och skadliga juryns instruktioner till juryn, hitta domarens uttalande om instruktionerna i försöksposten.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 18
    4. Tänk på kostnaden för ett överklagande. Mellan ansökningsavgifterna, domstolsavgifter, avgifter för att få material till överklagandenämnden och avgifter för att samråda med en advokat, kan lämna ett överklagande vara mycket dyrt.
  • En överklagande tar också upp mycket tid. Du kommer att göra massor av juridisk forskning, vilket skriver en laglig kort och förbereder sig för att argumentera framför domstolen.
  • Ett överklagande kan också orsaka stress på dig och dina nära och kära, och kan förlänga tvisterna i många år i vissa fall.
  • Appellationsdomstolskostnaderna överstiger vanligtvis rättegångsrätten. Till exempel, i Kalifornien som lämnar ett meddelande om överklagande kostar $ 775. Det är inte ovanligt för domstolsförtyckningar att överstiga $ 1000. Vissa stater har avgifter i civila ärenden för individer med låga inkomster (mest särskilt Kalifornien). Om du fick ett avgiftsavdrag för ditt rättegångsfall bör du vara berättigad till en i överklagandenämnden.
  • Del 2 av 6:
    Lämna ett meddelande om överklagande
    1. Bild med titeln Få makt av advokat Steg 9
    1. Hitta ett meddelande om överklagandeformulär. Ett meddelande om överklagande är det papper du lämnar med rättegångsdomstolen för att meddela domstolen och den andra parten som du planerar att tilltala. De flesta domstolar kommer att ha en blankett tillgänglig online för dig att fylla i. Till exempel, i Kalifornien, kan meddelandet om överklagande hittas online och kan skrivas ut och fyllas i hemma.
  • Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    2. Utkast till ditt meddelande om överklagande. Meddelandet om överklagande är ett okomplicerat dokument och kräver ingen juridisk kunskap. I allmänhet kommer meddelandet om att begära följande uppgifter:
  • Domstolens namn som utfärdade den dom du är tilltalande-
  • Rättegångsfallets nummer och fallnamn-
  • Din personliga information-
  • Om det här är en första överklagande eller någon annan överklagande-
  • Den dom du är tilltalande- och
  • Oavsett om du ber om en kopia av posten.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 3
    3. Gör minst två kopior av ditt meddelande. Innan du går framåt, var noga med att du gör en kopia av meddelandet för dig själv och en annan kopia som ska tjäna på den andra parten. Det ursprungliga meddelandet om överklagande kommer att vara för domstolen.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 5
    4. Betjäna meddelandet på den andra parten. Ta en av de kopior du gjorde och servera den på den andra parten, antingen personligen eller via posten. Om du har ditt meddelande tjänat personligen måste du ha någon annan än dig själv slutföra uppgiften. Du kan fråga sheriffen eller en privat server att göra det. Om du tjänar den andra parten via posten, skicka den till den partens bostad, affärsställe och till deras advokat (om de har en).
  • Bild med titeln Få barnstöd Steg 24
    5. File meddelandet om överklagande. När den andra parten har serverats kommer du att lämna in det ursprungliga meddelandet om överklagande, tillsammans med servicebevis, till domstolsberättelsen. Clerk kommer att se över dina dokument och stämpla dem som "inlämnad."
  • När du skickar ditt meddelande om överklagande, måste du betala en arkiveringsavgift. Arkiveringsavgiften i Kalifornien kan vara så mycket som $ 775.00. Om du inte har råd med arkiveringsavgiften, kan du fråga domstolen för ett undantag. Om du redan har fått ett avgiftsavdrag för dina avgifter som är förknippade med ditt fall på försöksnivån, inkluderar helt enkelt det avgiften med uppsägningstiden och dina avgifter kommer att upphävas.
  • Del 3 av 6:
    Förberedelse av rekordet för överklagande
    1. Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 17
    1. Titta på ditt briefing schema. När du väl bestämmer dig för att överklaga ett fall och lämna ett meddelande om överklagande, får du ett schema för resten av processen. Detta schema kommer att innehålla datum för alla utfrågningar och datum som kortfattningar beror.
    • Som "klaganden" eller "framställaren", du är den som ger överklagandet och kommer därför att lämna den första korta. Den andra parten, "svaranden", kommer att lämna svaret.
    • För att se till att du inte saknar viktiga tidsfrister, kanske du vill placera några viktiga datum på din kalender.
  • Bild med titeln Få makt av advokat Steg 8
    2. Läs Appellationsreglerna. Innan du börjar förbereda dig för din överklagande, måste du läsa de regler som kommer att styra din överklagande. Varje stat har sina egna appellationsregler som dikterar hur processen kommer att utvecklas. Reglerna kommer att förklara hur din överklagande ska se, färgen på ditt korta omslag och hur man ska citera till juridiska myndigheter.
  • Appellationsregler kan täcka saker så små som den nödvändiga teckensnittstorleken, sidgränserna och antalet kopior du behöver.
  • De flesta appellationsregler finns online på din domstols hemsida. Till exempel, i Kalifornien, har domstolens webbplats en koppling till California-koden för civilproceduren och California-reglerna.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 11
    3. Hitta en träningsmanual. Förutom att läsa reglerna för domstolen, hitta en träningsmanual för att hjälpa dig genom processen. En träningsmanual är en bok som är inriktad på att hjälpa licensierade advokater att hantera vissa uppgifter. Gå till ditt lokala lagbibliotek och hitta en träningsguide på Appellate Advocacy. Dessa typer av guider kan ofta ge dig all information du behöver för att fungera och argumentera för din överklagande.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 22
    4. Ange posten. Eftersom appellationsdomarna kommer att basera sitt beslut endast av det som finns i rättegångsrätten, måste du samla alla de dokument som är nödvändiga för att domaren ska kunna styra om din överklagande. För att ange posten måste du fylla i en beteckningsformulär.
  • En beteckningsformulär ber dig bara att identifiera de dokument du kommer att inkludera i posten. Därför är det viktigt att lokalisera alla dokument som är tillgängliga från rättegångsdomstolen och att granska dem för att avgöra om de kommer att vara till hjälp.
  • Du måste ange posten inom en viss tid efter att du har inlämnat märket om överklagande. I Kalifornien måste du ange posten inom 10 dagar efter det att du har inlämnat märket om överklagande. 10 dagar är en kort tidsperiod så var beredd att spendera långa timmar och tittar genom dokument för att bestämma vad du vill inkludera i posten.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 13
    5. Förbered en registrering av dokumenten. För att samla in en rekord av de dokument som presenteras med rättegångsdomstolen är allt du behöver göra begär en kopia av clerkens transkript. Du kommer att begära en kopia av clerkens transkript när du fyller i beteckningsformuläret.
  • Transcriptet kommer inte att innehålla några utställningar om du inte ber om dem (beteckna dem).
  • Det finns vanligtvis en avgift för att begära kontoristens transkript. I vissa fall kan det kosta så mycket som $ 1000 att begära och ta emot en kopia. Om du inte har råd med avgiften, kan du begära en avgift på samma sätt som när du lämnade ditt meddelande om överklagande.
  • Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 6
    6. Förbered en registrering av muntliga förfaranden. Förutom clerkens transkript, som endast innehåller dokument som inlämnades med rättegångsdomstolen, kan du också förbereda en kopia av det som sägs i rättegångsdomstolen. För att göra det behöver du helt enkelt begära en kopia av reporterns transkript, som görs på beteckningsformuläret.
  • Det finns vanligtvis en avgift för att begära reporterns transkript. Om du inte har råd med avgiften, kan du begära en avgift på samma sätt som när du lämnade ditt meddelande om överklagande.
  • Del 4 av 6:
    Utarbetande av överklagandet
    1. Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 22
    1. Följ alla domstolsregler till brevet. Efter appellationsdomstolen lämnar inkomsten till överklagande, vilket innebär att domstolen har valt rekordet baserat på vad båda parter som begärts i deras beteckningsformer, kommer det att vara dags att skriva din korta. En kort är din skriftliga beskrivning av de faktiska omständigheterna, den lag som gäller, och dina argument om de frågor som överklagas. Varje domstol har särskilda regler om innehållet, formatet och längden på din korta. Om du inte följer dessa regler, kan cloker av domstolar vägra att lämna in den och returnera det till dig.
  • Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 7
    2. Utföra juridisk forskning. Advokater spenderar år att lära sig hur man forskar och hantverksargument. Om du bestämmer dig för att fortsätta utan advokat, måste du hitta den juridiska myndigheten så bra du kan. Varje argument som gjorts till en appellationsdomstol måste grundas på lagen. Domstolen kommer inte att överväga argument som endast överklagar sunt förnuft.
  • Gå till ditt offentliga lagstiftning. Ofta kommer domstolar att ha ett bibliotek för allmän användning. Vissa lagskolor kan också öppna sina bibliotek till allmänheten.
  • Hitta reportrarna för ditt tillstånd. Reportrarna är bundna volymer av fallbeslut. De kommer att lagras på en hylla. Antingen i början eller slutet av volymraden kommer att vara ett index. Indexet kommer att berätta vilka reportrar som ska undersöka beroende på ämne.
  • Läs upp i fall som involverar det problem du ökar vid överklagande. Försök och hitta fall som diskuterar samma problem som du tar med dig och försök sedan jämföra eller kontrastera ditt fall till de fall du hittar.
  • Gör online-forskning. Vissa stater kan ha fall som publiceras online. Besök webbplatsen för din statens högsta domstol. Om de publicerar åsikter på nätet, ska det finnas en länk från den webbplatsen till yttrandena.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 15
    3. Lär dig citatformat. När du citerar ett fall måste du citera fallnamnet och sedan informationen på reportern där du har fallet. Du måste också inkludera den sida som anger den punkt du citerar ärendet för.
  • Till exempel kan ett fall citat se ut så här: Jones v. Bethencourt, 253 s.W.2D 455 (KY. 1997).
  • I exemplet kommer fallnamnet först, i kursiv. Du kan hitta fallnamnet från att läsa yttrandet - det borde vara det första som anges. "253" är volymen av reportern. "S.W."Är namnet på reportern, med" 2D "som betecknar sin andra upplaga. "455" är sidnumret för den juridiska regeln du citerade. I parentes listar du domstolen (här, Kentucky Högsta domstolen) och året då beslutades.
  • Det finns många varianter, beroende på om du citerar en stadga, en mellanliggande appellationsdomstol eller en federal domstol. För att få ett bättre handtag på dessa många variationer, läs bara åsikterna. Appellate domstolar citerar till andra fall i sina åsikter. Du bör följa så bra som du kan deras citatformat.
  • Bild med titeln Skriv ett tidskrift Steg 3
    4. Utkast till din överklagande. Dina korta behov av att överensstämma med alla format och stilbehov som finns i din domstols regler, och måste också:
  • Identifiera vilken typ av fall du är tilltalande. , Till exempel, om du tilltalar ett tortfall som tycker är ansvarig för försumlighet, säg det.
  • Ange den dom du är tilltalande. Se till att du inkluderar prövningsfallets namn och det här fallet så att appellationsdomstolen kan identifiera rättegångsdomstolen.
  • Ange att domen är slutgiltig och överklagande.
  • Förklara standarden på granskning. Beroende på vilken typ av fall du är tilltalande, och vad problemen är på överklagande, kommer Appellationsdomstolen att använda en av tre normer för granskning.
  • De Missbruk av diskretion standard, som används när du tilltalar domarens användning av diskretion.
  • De betydande bevis standard, som används när du tror att rättegången inte hade tillräckligt med bevis för att styra om ett problem på det sätt som domstolen gjorde.
  • De de novo Standard, som används när en appellationsdomstol granskar bara frågor om lag.
  • Inkludera en kort sammanfattning av de viktigaste fakta i ditt fall. Du måste hålla fast vid fakta som är tillgängliga i den post som har skapats. Lägg inte till fakta som inte finns i posten.
  • Du bör faktiskt stödja varje hänvisning till ett faktum med en citat till posten. Detta kommer att hjälpa appellationsdomstolen att känna till ditt argument.
  • Gör dina juridiska argument. När du gör det, stödja var och en av dina poäng med sammanhängande argument och en citat till någon juridisk myndighet.
  • Ange den lättnad du vill ha.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 13
    5. File din kort. När din kort är klar måste den lämnas in med både rättegången där ditt första fall hördes, och även appellationsdomstolen som kommer att höra din överklagande. Du måste också se till att den andra parten får en kopia av din korta också.
  • Det behövs vanligtvis ingen avgift när du skickar din kort.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    6. Läs den andra partens svar. När du har givit din korta till den andra parten får de möjlighet att reagera genom att skicka in sina egna korta. Den andra partens korthet måste svara på de frågor som tagits upp i din korthet och förklara varför rättegångsdomstolens beslut bör upprätthållas.
  • Bild med titeln tjäna pengar utan pengar steg 10
    7. Utkast till ett svar. Om du vill kan du svara på den andra partens korthet genom att skicka ett svar. Detta är frivilligt och ditt svar kan bara ta upp problem med den andra parten.
  • Del 5 av 6:
    Argumentera för din överklagande
    1. Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    1. Begära muntliga argument. Muntliga argument ger dig möjlighet att förklara ditt fall vidare till appellationsdomarna. Det kan också ge dig möjlighet att svara på några frågor som domarna kan ha av dig. Emellertid är orala argument inte nödvändiga och du kan avstå från dem om du vill. För att begära ett muntligt argument, returnera den formulär som begär en när du får den från domstolen. Det muntliga argumentets begäran ska komma efter att alla kort har lämnats in.
    • Muntliga argument är inte en chans för dig att läsa ett förberedt uttalande eller återställa det som redan har fått höra i din korta.
    • Ett oralt argument är din chans att klargöra din kort, berätta för domarna vad du tycker jag viktigast, och att svara på frågor.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 1
    2. Förbereda sig för orala argument. Om du har begärt ett muntligt argument och den begäran har beviljats ​​måste du förbereda kraftigt för att kompetens argumentera framför domstolen. Att förbereda:
  • Kontrollera de lagar du hänvisade till i din korta och se till att inget har förändrats.
  • Granska posten och se till att du vet det inifrån och ut. Appellationsdomarna kan ställa frågor om någonting i posten och du måste vara beredd att svara.
  • Förbered dina nyckelpunkter i konturformulär. Bli inte att styva i din prestation eftersom du aldrig vet när en domare kommer att avbryta dig med en fråga.
  • Öva ditt muntliga argument med någon och få dem att avbryta dig. Detta hjälper dig att få en uppfattning om hur det är att tala framför en panel av appellationsdomar.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 14
    3. Argumentera för din överklagande. Starta ditt muntliga argument med frasen, "Kan det behaga domstolen." Direkt efter att ha angivit den frasen, låt domstolen veta om du vill spara lite av din tid för rebuttal. Muntliga argument kommer att vara begränsade till någonstans mellan 15 och 20 minuter så var noga med att du sparar tid om du vill svara på vad den andra parten säger i sitt muntliga argument. Du startar sedan din rutin tills du är avbruten. Om det händer, håll dig lugn och svara på frågorna så bra som möjligt. Om du inte känner till ett svar, berätta för dem.
  • Kom ihåg att inte diskutera allt som inte är i din korta eller i posten.
  • Del 6 av 6:
    Ta nästa steg
    1. Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 5
    1. Läs yttrandet. Appellationsdomstolar publicerar nästan alltid en åsikt efter att de bestämmer ett ärende. Du eller din advokat kommer att få en kopia. Enligt uppfattningen bör domstolen diskutera varför den har accepterat eller avvisat dina argument.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steget 17
    2. Överväga en annan överklagande. Om du förlorar har du möjlighet att fråga hela appellationsdomstolen (vanligtvis 9 eller flera domare) att ompröva ärendet. Du kan också vädja till nästa högre domstol - hela vägen upp till den högsta domstolen i din stat eller den högsta domstolen i USA, beroende på ditt ärende.
  • Men de högsta domstolarna (antingen staten eller federal) kan vanligtvis välja att ta fall och är inte skyldiga att ta överklaganden. Därför, även om du fortsätter att överklaga, förbereda dig för att domstolen sjunker att höra ditt ärende.
  • Det är också mycket osannolikt att du kan få en överklagande omvänd. Om du har fortsatt Pro Se, bör du träffa en advokat för att diskutera om en andra överklagande är ännu värt.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 1
    3. Överensstämma med domstolens order. Om du vinner kommer den sammanfattande bedömningsordningen att reverseras och ärendet kommer att skickas tillbaka till rättegångsdomstolen för rättegång.
  • Om du förlorar, kommer rättegångsdomstolens dom att stå.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 8
    4. Överväga att lösa fallet.Om du vinner din överklagande bör du överväga att försöka förhandla om en gynnsam bosättning med motsatt parti istället för att fortsätta till rättegång. Den motsatta parten kommer förmodligen att vara mer villig att bosätta sig på ett sätt som är gynnsamt för dig.
  • Dessutom, även om du vann din överklagande, kom ihåg att fortsätt till rättegång är en risk och du kan förlora, oavsett om du vann överklagandet eller inte.
  • Varningar

    Försiktigt överväga om din överklagande kommer att vara i god tro. Om en domare finner att du tilltalar en dom utan att din enda avsikt är att fördröja dom, kan han eller hon bedöma dig skador för de andra partens utgifter.
  • Innan du investerar i ansökningsavgiften och transkriptkostnaderna, överväga att samråda med en advokat. Detta är en av de mest komplicerade delarna av lagen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande