Hur man tillbaka en släpvagn

Att säkerhetskopiera en bil kan ibland vara en stressig upplevelse. När du har något som är fäst vid din bil blir det ännu mer nervväckande. Backing (reversering) En släpvagn är dock relativt enkel, särskilt med lite övning. Så länge du förstår begreppet vad du ska göra i förväg, är processen lätt.

Steg

Metod 1 av 2:
Förberedelser för att säkerhetskopiera din släpvagn
  1. Bild med titeln tillbaka en släpvagn Steg 1
1. Utforma en strategi.Känna igen att backa upp en släpvagn kräver förebyggande rörelse av dragfordonet för att flytta släpvagnen i rätt riktning. En förplanerad rutt krävs, med tanke på släpvagnens riktning, dragkraftens riktning, vilket föremål som helst i den omedelbara näringen av körbanan och den relativa rörelsen mellan alla involverade föremål.
  • Bild med titeln tillbaka en släpvagn Steg 2
    2. Öva i ett tomt utrymme som en parkeringsplats. Köp några små orange kottar för att hjälpa till att hitta dig. Försök att lära dig med en lång släpvagn, och försök sedan en liten släpvagn. När du lär dig, var noga med att ta det långsamt.Korta släpvagnar är mer manövrerbara och mottagliga, så svårare att vända om. Längre släpvagnar är mer förlåtande av misstag, men kommer att ta mer arbete för att komma runt ett hörn.
  • Bild med titeln tillbaka en släpvagn Steg 3
    3. Få en spotter.En spotter kan vara till hjälp som ett annat par ögon bakom släpvagnen kommer att kunna se saker du (som föraren) kan inte. Du kan även investera i en uppsättning av kortvariga 2-vägs radioapparater. Detta kommer att göra kommunikationen mycket lättare än att skrika och / eller försöka titta på en spotter.
  • Spotter behöver komma ihåg att titta upp! Det är lätt att bli så upptagen med hinder på marken som du glömmer att kontrollera överhead för trädben och ledningar. Alltid titta på att luta träd kan du sakna basen av stammen, men om det trädet lutar sig mot din släpvagn, kommer det att ta en bit ut ur din rigg hög upp på taklinjen!
  • Bild med titeln tillbaka en släpvagn Steg 4
    4. Justera dina speglar. Det kommer att bli väldigt viktigt att du kan se bakom dig, eftersom du går bakåt med en stor rigg kopplad till din lastbil. Se till att speglarna justeras så att du tydligt kan se baksidan av släpvagnen.
  • Bild med titeln Tillbaka En Trailer Steg 5
    5. Försök att ställa upp dig så att du säkerhetskopierar dig mot förarens sida av ditt fordon.Du kommer att kunna se riggen och webbplatsen mycket bättre i ditt förares sidospeglar och kan också titta tillbaka över axeln och se baksidan av riggen. Om du behöver köra en slinga runt campingen för att kunna närma sig platsen på vänster sida, gör det så!
  • Bild med titeln tillbaka en släpvagn Steg 6
    6. Placera en hand på ratten och vrid din kropp och huvud för att titta bakom dig och på din släpvagn. Placera din högra hand på botten av ratten (6 o-clock position). På det sättet när du är redo att flytta kommer du helt enkelt att flytta din hand i den riktning du vill ha baksidan av släpvagnen att gå! Försök! Om du använder den här positionen, kommer det bara att eliminera att vända hjulen på fel sätt när du säkerhetskopierar.
  • Metod 2 av 2:
    Säkerhetskopiera din släpvagn
    1. Bild med titeln tillbaka ett släpvagn Steg 7
    1. Vänd hjulet till höger för att få släpvagnen att gå till vänster (som du tittar mot fordonets framsida). Ett annat sätt att titta på det är, botten av ratten styr släpvagnen. Vänd bakåt tenderar att hjälpa bakåt känslan av att styra släpvagnen.
    • Om du behöver stänga släpvagnen runt ett hörn, styra släpvagnen mot hörnet. Då måste du styra något i motsatt riktning för att hålla vändvinkeln.
  • Bild med titeln Tillbaka En släpvagn Steg 8
    2. Tillbaka släpvagnen till förarens sida (e.g. till vänster i en vänstra körbil) inte passagerarsidan, som är svårare att se. Den vanligaste backupen är en rätt vinkel.
  • Bild med titeln Tillbaka En släpvagn Steg 9
    3. Dra förbi när du närmar dig utrymmet och sväng höger till mitten av vägen. Detta antar att du försöker en vänster körning. Slå nu fordonet som är skarpt kvar, så att du är placerad i en vinkel. Du bör vara mindre än 180 grader på vänster sida som om du har kört framåt runt en vänstra böjning.
  • Bild med titeln tillbaka en släpvagn Steg 10
    4. Placera händerna längst ner på hjulet. När du vänder om justera ratten för att hålla släpvagnen som reser i rätt riktning. Kom ihåg att gå långsamt. Var inte rädd för att gå ut ur fordonet och kolla fram de framsteg du har gjort. Det är inte använd att försöka göra det i ett försök att hålla din stolthet om du slutar förstöra din släpvagn.
  • Det är viktigt att inte få lastbilen och släpvagnen Jackknifed, så låt inte svängen gå för långt. Helst kan du tillbaka in i utrymmet i en jämn rörelse. Du måste nästan alltid sluta, dra framåt för att uppnå en mer rakt omvänd.
  • Bild med titeln tillbaka en släpvagn Steg 11
    5. Säkerhetskopiera och dra framåt så ofta som behövs tills din släpvagn är på plats. Ibland har den svåraste delen av processen många människor att titta på dig. Försök att inte stressa ut om det finns många att kolla dina framsteg. De investeras inte i resultatet, och du är. Håll ditt fokus.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vrid inte hjulet för snabbt i vilken riktning som helst.
  • Om släpvagnen börjar jackknife (rotera i extrem vinkel) stoppa fordonet omedelbart. Dra fram och försök igen.
  • Var inte rädd för att sluta, gå ut och se var du är. Det är bättre att stoppa många gånger för att kontrollera var du är än att betala för att fixa skador på din släpvagn / lastbil / andras saker.
  • Längre släpvagnar är lättare att backa än mindre släpvagnar
  • Ett sätt att tänka på rörelsen är att ditt fordon är bak- Hjul är styrahjulen för släpvagnen (föreställ dig att släpvagnen har fyra hjul, de främre styren som faktiskt är fordonets bakhjul). Så, för att få din släpvagn att flytta i rätt riktning, måste du ha vinkeln mellan släpvagnarna och fordonets bak- hjul korrekta. Använd därför först fordonets styrhjul för att få släpvagnen och fordonets bakhjul i rätt vinkel (genom att vrida ratten "fel" sätt), då kan du vända i den riktning du verkligen vill gå.
  • Det är mycket lättare att säkerhetskopiera i en nästan rak linje och lägger till små korrigeringar. Undvik att försöka tillbaka till en plats genom att börja med en skarp 90 graders sväng. Om möjligt, dra in i utrymmet över vägen för att få ett rakare skott. Om det finns utrymme, sväng bred och dra väl uppåt för att få ett rakare skott.
  • Kontrollera och dubbelkontroll, säkerhetskedjor, jack och kabel för ljus.
  • Gå långsamt! Om något oväntat händer, stoppa fordonet och ta reda på vad som behöver göras innan du tar några åtgärder.
  • Stoppa omedelbart om du är på väg i en riktning som du inte vill gå, dra framåt och försök igen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande