Hur man närmar sig en blyg toddler

Medan vissa småbarn är ivriga att träffa nya människor, är många ungdomar tveksamma eller till och med rädda när de ser ett okänt ansikte. Oavsett om du är en släkting, familjevän eller lärare, närmar sig ett blygt barn handlar om att vara lugn, vänlig och patient. Gör ditt bästa för att se saker från sitt perspektiv-bokstavligen!-Och kommunicera på sätt som de kommer att förstå.

Steg

Metod 1 av 2:
Presentera dig själv
  1. Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt barn Steg 1
1. Vänta tills småbarn är i en bekväm, lågmäld inställning. Stora folkmassor eller okända inställningar kommer förmodligen att göra barnen mer ängslig och mindre villig att interagera med dig. När det är möjligt, spara din introduktion för en tid då barnet är på ett ställe som de känner till och runt ett begränsat antal människor som de vet.
  • Även i en bekväm miljö kan barnet inte vara i bästa humör för att träffa någon ny. Om de är uppenbarligen upprörd eller är extremt klipiga med en förälder eller annan älskad, vänta på en bättre tid att presentera dig själv.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygtorn Steg 2
    2. Närma sig dem utan överraskande eller avbryta dem. Det är definitivt inte dags att smyga på någon! Även om de inte tittar på dig, närma dem från framsidan. Gå långsamt och lugnt. Sluta när du är tillräckligt nära för att interagera med dem, men inte så nära att du invaderar sitt utrymme.
  • Om de gör något annat, vänta på kanske 10-15 sekunder tills de ser mot dig. Om de fortfarande inte har meddelat dig vid denna tidpunkt, fortsätt och börja din introduktion.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt barn Steg 3
    3. Knä eller sitta så du är på deras nivå. Tornet över ett barn - det är skrämmande! Istället, gå ner så nära deras ögonivå som du bekvämt kan. Om du inte kan sitta eller knäböja på golvet, hitta en låg stol som tar dig ner nära deras nivå men ändå låter dig komma tillbaka bekvämt.
  • Den högre du är, desto mer hjälpsam är det att ta med dina ögon nära deras nivå.
  • Om du kommer ner på golvet inte händer för dig, vänta tills barnen är i en barnstol som har ett mellanmål och sedan sitta bredvid eller över dem.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt toddler Steg 4
    4. Le genuinly att låta dem veta att du är vänlig. Även unga småbarn är bra att plocka upp på ansiktsuttryck. Du kommer noga att vara glad att introducera dig själv till ett sött barn, så det borde inte ta någon riktigt ansträngning för att sätta ett trevligt, välkomnande leende på ditt ansikte.
  • Försök att behålla ditt leende medan du observerar, pratar och lyssnar. Håll det naturligt, men inte förfalska ett stort leende som faktiskt kan förvirra eller skrämma dem!
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt toddler Steg 5
    5. Tala med dem med en lugn, tyst, vänlig röst. Låtsas att du är sen natt deejay på en klassisk musikradio station! Var lugnande, inte boisterous, men samtidigt är det inte dyster som du är på en begravning. Var lugnt trevlig.
  • Om du är orolig för att få rätt ton, träna i spegeln några gånger i förväg. På det sättet kan du också se till att du ger ett genuint leende medan du talar.
  • Bild med titeln Approach a blyg toddler Steg 6
    6. Hälsa dem med namn, säg ditt namn och dela något om dig själv. Även om de är en ung toddler som inte helt förstår vad du säger till dem, ge en grundläggande introduktion. Kom ihåg att tonen i din röst, leendet på ditt ansikte, och din välkomnande hållning är minst lika viktigt som vad du säger! Du kan prova ett handskak om barnet verkar mottagligt, men försök inte tvinga kontakt om de är tveksamma.
  • Till exempel kan du säga: "Hej, Rosie. Jag heter Janet, och jag har varit vänner med din mamma eftersom vi var båda små barn som du!"
  • Eller till exempel: "Hej, Daniel. Jag är gen, och jag är din pappas storebror - precis som Leo är din storebror."
  • Eller: "Hej, Lily. Jag är fröken Davis, och jag är din syster Lucys skollärare. Vi gillar att läsa böcker tillsammans!"
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt toddler Steg 7
    7. Ge dem rum att svara, men tryck inte på dem för att prata. Fråga någon förälder till ett barn - det är svårt att förutsäga hur de kommer att reagera på en situation! De kan vara mottagliga för din hälsning, de kan ignorera dig, eller de kan gråta eller försöka gömma sig bakom en av sina föräldrar. Låt dem i alla fall svara naturligt och gå därifrån.
  • Om de svarar bra, dela mer om dig själv, fråga vad de gör, föreslå ett spel du kan spela tillsammans, eller hitta andra sätt att bygga på din positiva introduktion.
  • Om de ignorerar dig och fortsätter att göra vad de gjorde, ge dem ytterligare 10-15 sekunder och försöka engagera sig med dem igen.
  • Om de svarar dåligt, sätt upp saker för nu och försök igen en annan gång.
  • Bild med titeln Approach a blyg toddler Steg 8
    8. Säg adjö när du är klar och låt dem veta att du njöt av att träffa dem. Oavsett hur bra eller dåligt din introduktion går, behåll en trevlig upplevelse hela och signal för dem när interaktionen är klar. Lämna saker på en positiv anteckning så att du förhoppningsvis kan bygga på det nästa gång du träffas!
  • Till exempel: "Det var så trevligt att träffa dig, Drake. Jag tyckte verkligen om att spela block med dig. Kanske nästa gång vi kan titta på en bok tillsammans. Goodbye, Drake."
  • Eller: "Tack så mycket för att låta mig ta en titt på dina tänder, Sam. Du har ännu fler tänder nästa gång du kommer besöka mitt kontor! Adjö, sam."
  • Metod 2 av 2:
    Använda spel och aktiviteter
    1. Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt barn Steg 9
    1. Observera småbarnen och fråga sina föräldrar om gillar och ogillar. Inga två småbarn är såklart, så det är vettigt att justera ditt tillvägagångssätt för att passa det enskilda barnet. Medan vissa blyga småbarn kan göra bäst med en lugn, lugn, verbal introduktion, kan andra föredra ett tillvägagångssätt som är centrerat kring en aktivitet som de känner och njuter av.
    • Du bör alltid prata med en förälder eller vårdgivare innan du närmar dig ett barn ändå, så fråga om tips om det bästa sättet att presentera dig själv. Efter att ha pratat med föräldern / vårdgivaren kan du också titta på småbarn i några minuter för att få en bättre uppfattning om sina gillar och ogillar.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt barn Steg 10
    2. Lugnt med i vad de gör utan att avbryta dem. Detta är den enklaste aktivitetsbaserade metoden för introduktion, och det fungerar ofta bra när en blyg toddler redan gör något de tycker om. Tillvägagångssätt på ett lugnt och vänligt sätt, kom nära utan att invadera sitt utrymme, kom ner på deras nivå och tyst och utan att störa dem - börja göra samma sak de gör. I många fall kommer småbarn att börja interagera med dig inom kort tid.
  • Till exempel, om småbarn leker med träblock, ta några av de block som är ute av omedelbar räckvidd och börja stapla dem själv. Håll ett leende på ditt ansikte och en vänlig upplevelse hela.
  • Du kan kombinera denna taktik med en talad introduktion, eller helt enkelt leka tyst tills barnen tyst "inbjuder" dig att gå med i sin verksamhet. Du kan till exempel få ett block, till exempel!
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt toddler Steg 11
    3. Börja göra en enkel, rolig aktivitet som appellerar till dem. Om småbarnen inte gör en aktivitet som du kan gå med, försök istället att initiera en aktivitet som de vill gå med. Du kan till exempel börja fästa upp fyllda djur för en parade - börja sortera högen av småbarnsböcker i "Big Book" och "Little Book" staplar- eller börja plocka alla maskrosor på gården. Med någon tur vill de bli involverade och du kan arbeta tillsammans!
  • Använd din chatt med föräldrarna / vårdgivarna och dina egna observationer för att komma med en aktivitet som passar både småbarns utvecklingsnivå och intressen.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blyg toddler steg 12
    4. Låtsas att du är blyg och be om småbarns hjälp. Denna taktik är en form av "Play-Listening" som fungerar bäst med barnen i den högre delen av den inofficiella "toddler" åldersgruppen. Låt till exempel att du är blyg om närmar sig familjen katt eller till och med en grupp fyllda djur. Ange för småbarnen att du verkligen kunde använda deras hjälp. Eftersom de inte är blyga om sin katt eller deras leksaker, kommer toddler troligen att vara "modig" nog för att hjälpa dig.
  • Till exempel kan du säga. "Åh, jag är rädd att krama den stora fyllda björnen! Finns det någon här som kan hjälpa mig? John, du ser väldigt modig, kan du hjälpa mig att krama den stora björnen?"
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygtorn Steg 13
    5. Starta en "en gång på en tid" historia som uppmanar dem att bidra. Säg något som följande: "Violett, jag kan inte riktigt komma ihåg hur min favorithistoria går. Kan du hjälpa mig? Det börjar så här: En gång i tiden var det en enhörning. Vad tycker du att Unicorns namn var, violett?"Om småbarnen börjar engagera, fortsätt ställa ledande frågor för att driva historien framåt.
  • Istället för en verbal berättelse kan du också försöka rita enkla bilder och fråga toddler som hjälper dig att slutföra en visuell berättelse.
  • Tips

    Var inte avskräckt om småbarnen inte tar till dig omedelbart. Fortsätt försöka, men ge dem tid och utrymme att värma upp till dig i sin egen takt.

    Varningar

    Var noga med att fråga en förälder eller vårdgivare innan du närmar dig något barn för att göra en introduktion.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande