Hur man väljer en uppvärmd kattbädd eller kudde

Uppvärmda kattbäddar eller dynor är idealiska för katter med gemensamma problem och artrit, liksom äldre och utomhuskatter. De fungerar också riktigt bra om du har ett kallare hus eller bor i ett kallare klimat. För att välja rätt uppvärmd kattbädd eller kudde, måste du bestämma en lämplig storlek och plats för sängen. Material och design är viktiga att överväga, inklusive i förhållande till din katts sovande preferenser. Vid användning av uppvärmda kattbäddar eller dynor, övervaka din katt och se till att det kan komma bort från värmen, eftersom katten kan brännas.

Steg

Metod 1 av 3:
Med tanke på storlek, plats och bekvämlighet
  1. Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad steg 1
1. Mäta och väga din katt. Med hjälp av ett måttband, mäta längden på din katt från basen av nacken till basen av sin svans. Det kan hända att det är lättare att göra mätningarna med en partner, så de kan hålla katten lugn medan du får mätningen. Placera sedan din katt på en hemskala för att få sin vikt. När du handlar, se om de uppvärmda kattbäddarna bekvämt passa din kattens storlek och vikt.
  • Om du har en kattunge kan du titta upp approximationerna för den fulla vuxna storleken och vikten av din kattens ras.
  • Om du har två katter som gillar att sova tillsammans, bör du ta hänsyn till deras storlek och leta efter en större säng.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad Steg 2
    2. Tänk om det kommer att bli en inomhus eller utomhusbädd. Om du har en inomhuskatt, kommer du att ha massor av alternativ att välja mellan för uppvärmda kattbäddar och dynor. För utomhuskatter finns det också en mängd olika alternativ för uppvärmda kattbäddar som kan placeras i garage, lador eller verandor. Utomhus kattbäddar har vanligtvis ett tak, medan de flesta inomhus kattbäddar inte är inneslutna.
  • Om du använder en utomhuskattbädd, bör det också vara väderbeständigt, baserat på klimatet där det kommer att användas.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad Steg 3
    3. Mäta ytan på platsen där du lägger sängen. Du bör överväga platsen för kattbädden, som det behöver passa på ett litet bord bredvid ett fönster. Om det finns utrymme begränsningar, som ett litet område i din lägenhet där sängen behöver passa, bör du skriva ner dimensionerna på ytan där du vill placera sängen.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad steg 4
    4. Avgöra om din katts favorit sovplats ligger nära ett uttag. Om din katt gillar att sova på en plats som inte är någonstans nära ett eluttag eller om sängen är för en stuga utan el är det bäst att välja en självuppvärmd säng eller mikrovågsuglig stilkudde. Men om det finns ett utlopp nära din kattens favoritplats, finns det många stilar att välja mellan.
  • När du använder en mikrovågsuglig kudde, se till att det är sällskapsdjur säkert, till exempel en Snuggle Safe Disk.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad Steg 5
    5. Hitta en tvättbar säng. Du kan hitta maskin tvättbara uppvärmda kattbäddar och dynor. Vanligtvis måste du bara neka omslaget och kasta det i tvättmaskinen. Med vissa modeller tar du bort värmeelementet och tvätta sedan sängen. Men inte alla märken har det här alternativet, så håll ett öga ut för maskinens tvättbara versioner.
  • Metod 2 av 3:
    Med tanke på material
    1. Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad Steg 6
    1. Välj minneskum för tyngre och artritiska katter. Om din katt har artrit, gemensamma problem eller är överviktig, kanske du vill få en uppvärmd säng som har tjockt skum eller ett minne skum. Denna typ av skum är mer stödjande och kan förbättra komfortnivån för din katt.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad Steg 7
    2. Leta efter färg-snabb tyger. Eftersom du måste tvätta sängen, bör du dubbelkontrollera för att se till att tyget är färg-snabbt. Om designen bleknar eller blöder när det blir vått, kan det förlora sin attraktivitet.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad Steg 8
    3. Välj snabbtorkande tyger. Sängar av tyger som är snabb torkning eller är torrare-säkra, hjälper till att förhindra mögeltillväxt, vilket kan vara skadligt för din kattens hälsa. Du kanske till exempel vill undvika bomull, som tar lång tid att torka, och hitta något med nylon, polyester eller andra snabbtorkande tyger.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad Steg 9
    4. Utvärdera kvaliteten på materialet. Leta efter kvalitetsmaterial som båda kommer att hålla upp till kattens klor och hjälpa till att reglera värme. Till exempel kan en bra ullbädd hjälpa din katt att vara varm.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad steg 10
    5. Kontrollera om sängen har flyttbara omslag. Avtagbar, maskin tvättbara lock gör att du kan hålla kattens säng ren. Du vill undvika scenariot att behöva rengöra kattens säng utan ett avtagbart lock.
  • Om återförsäljaren säljer extra omslag för din kattbädd kanske du vill köpa en, eftersom det kommer att vara praktiskt att äga på tvättdagen.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta rätt design och komfort
    1. Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad Steg 11
    1. Leta efter tuggsäkra mönster. För både värmekuddar och sängar, vill du se till att sängen är utformad för att vara tuggfri. Till exempel bör elektriska ledningar vara tjocka och tugga-säkra för att förhindra att din katt elektrocuterar sig själv. Värmekuddar ska vara sällskapsdjur säkert och motståndskraftigt mot gnavning.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad steg 12
    2. Välj en uppvärmningsplatta. Värmepuddar är mer bärbara än sängar, så de är ett bra val om du flyttar mycket eller gillar att ta din katt till stugan eller stugan. Du kan få plug-in elvärmekuddar, som liknar värmekuddar för mänskliga sängar men kör på en lägre watt. Du kan lämna dem anslutna för en tillförlitlig värmekälla för din katt. Alternativt kan du få en mikrovågsuglig uppvärmningsplatta, som vanligtvis behåller värme i ungefär tolv timmar.
  • En värmekudde kostar dig i närheten av $ 30.
  • Du kan hitta en värmepanna online eller på din lokala djuraffär.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad steg 13
    3. Välj en mindre cirkulär säng för katter som gillar att snuggla. Om din katt älskar att sova på små ställen eller krulla upp i en liten boll, leta efter små, cirkulära mönster. Du kan hitta små uppvärmda kattbäddar med en cirkulär form, korta väggar och en öppen topp. Din katt kan njuta av den här typen av säng om de älskar att snuggla.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad steg 14
    4. Tänk på en helt sluten säng. För utomhusplatser och för katter som gillar känslan av komplett hölje, bör du överväga uppvärmda kattbäddar med ett tak. Några av dessa sängar är koniska formade som en mini lägenhetsbyggnad, medan andra ser ut som småhus eller ladugårdar.
  • Kontrollera om du kan ta bort värmeelementet för att rengöra dessa typer av sängar.
  • En helt sluten säng kostar i intervallet $ 35 till $ 60 dollar.
  • Du kan hitta helt slutna sängar online eller på din lokala djuraffär.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller pad steg 15
    5. Hitta en säng med en huva. Om du letar efter flexibilitet har vissa kattbäddar en huva som kan öppnas eller stängas. Som en konvertibel är dessa kattbäddar idealiska för katter som ibland föredrar höljet och ibland vill ha en mer öppen känsla.
  • Uppvärmda kattbäddar med kåpor kostar i intervallet $ 30 till $ 40.
  • Bild med titeln Välj en uppvärmd kattbädd eller kudde steg 16
    6. Undvik sängar med mycket lös tyg och strängar. Om utformningen av kattbädden innehåller krusiduller eller hängande element, kan din katt gnaga på dessa lösa delar och intag dem. Så, du borde hitta en säng utan överdriven användning av strängar eller lösa material.
  • Varningar

    Var noga med att övervaka din katt medan den använder den uppvärmda sängen eller kudden eftersom dynorna kan orsaka brännskador.
  • Katten bör också kunna gå av den uppvärmda sängen eller dynan om den blir för varm.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande