Hur man konverterar sångtext till en sång

Varje bra musiker har denna fråga under sin livstid "Jag har mina ord, och nu hur skapar jag ett mästerverk med det?"

Steg

  1. Bild med titeln Convert Song Lyrics till en sång Steg 1
1. Tänk på tempot av din sång. Är det långsamt? Snabb? Du måste överväga detta, annars kommer du inte veta hur man fortsätter. Du måste också överväga om texterna är meningsfulla med den hastighet som du vill att sången ska vara.
  • Bild med titeln Convert Song Lyrics till en sång Steg 2
    2. Tänk på vilken musikstil som låten ska vara. Du vill inte ha en kärleksfull ballad backad av Death Metal, eftersom det inte kommer att ge någon mening. På den motsatta änden av det vill du inte att din dödsmetallsång ska spelas på Ukulele, för det skulle också inte vara meningsfullt. Använd dina texter för att tänka på hur sången ska låta.
  • Bild med titeln Convert Song Lyrics till en sång Steg 3
    3. Experimentera med liknande musik. Lyssna på musik som du känner har en liknande stil och analysera hur de bygger upp sången, hur verserna bronar till varandra och hur kraftfulla kören låter. Jag rekommenderar att du använder välkända band för detta, eftersom de är välkända som goda musiker, kommer de i allmänhet att ha kunskap om denna process. Analysera bara noggrant varje aspekt av låten.
  • Bild med titeln Convert Song Lyrics till en sång Steg 4
    4. En sak att komma ihåg innan du går till nästa steg, är att även om det mesta av musiken har lyssnat på är förmodligen invecklat och tänkte av lysande musikaliska sinnen (speciellt om du har lyssnat på band som LED Zeppelin eller de rullande stenarna), några av de bästa musikerna består av enkla segment som är ordnade på rätt sätt (tänk mer av Ramones eller Nirvana). Kyssen (håll den enkel, dumma) metod är ibland den bästa metoden, och den kan appliceras direkt på att ordna musik. Försök inte gå över toppen strax utanför fladdermusen, se till att du har alla dina baser täckta och att allt du gör är meningsfullt.
  • Bild med titeln Convert Song Lyrics till en sång Steg 5
    5. Börja tänka på musiken du kan lägga till dina egna texter. Har du nödvändiga instrumentella förmågor? Kommer du att behöva andra människor för att hjälpa dig? Vissa låtar låter bara bra när basen och gitarren spelas ihop, och vissa låtar låter bra med ingen bas. Du måste överväga alla blandningar av instrument och hur du vill att din sång ska komma till andra.
  • Bild med titeln Convert Song Lyrics till en sång Steg 6
    6. I det här skedet bör du börja tänka på att testa den musik som du valde. Ta ut din gitarr, bas, trummor, vad du än spelar och lägg det med dina texter. Ha någon som du vet hjälper dig med det här, för att berätta om det låter bra tillsammans från ett annat perspektiv, nu att du äntligen kan prova dina idéer i realtid.
  • Bild titled Convert Song Lyrics till en låt Steg 7
    7. Så nu har du dina texter, och du borde nu ha musik, eller åtminstone en uppfattning om den musik som du vill att texterna ska backas till. Fortsätt alltid att förbättra din idé, och gissa aldrig vad du gör. Om du tror att låten flyter ordentligt och att du vet att din idé kommer att hålla fast, håll den.
  • Bild med titeln Convert Song Lyrics till en sång Steg 8
    8. Du borde ha en majoritet av låten som sammanställts nu, och du måste ta med allt. Få dina sista ändringar i de små detaljerna som förblir, och se till att sången strömmar ordentligt, och inte har några pauser där de inte borde vara. I grund och botten avsluta alla de mindre beröringarna. Se till att du har andra att höra det eftersom de blir bättre för att kritisera ditt arbete än vad du vill. De kommer att kunna påpeka några mindre brister eller berätta vad som behöver betonas mer med de goda delarna.
  • Bild med titeln Convert Song Lyrics till en sång Steg 9
    9. Efter stämpling av de sista mindre kritikerna från andra människor har du nu framgångsrikt konverterat din sångtext till en full sång.
  • Tips

    Den enda sak du ska göra är att skriva när du går: varje kombination du försöker av stilar, hastigheter och slår som du kommer med ska skrivas ner så att du gör - inte glömma dem. Det kommer också att göra det enkelt att jämföra med dina andra försök och skapelser för att upptäcka vilka kombinationer som fungerar bäst och få den bästa feedbacken.
  • Du kommer förmodligen att ha andra personer som vet om att sätta låtar tillsammans för att hjälpa dig, för att du behöver mer än en itsidkälla. De kan se något så snart du visar dem texterna, och de kan hjälpa dig att inse vad du behöver ändra eller korrigera.
  • Kom ihåg att för att passa med den musik du väljer, kan vissa delar av texterna behöva klippas, och vissa kan behöva läggas till. Några mindre förändringar kan behöva göras om ordvalet.
  • Varningar

    Inte varje låt låter bra. Det är bara hur livet går. Men lär sig hur man blir en framgångsrik låtskrivare är en inlärningsprocess. Vissa människor har nybörjare lycka, och några gör det inte. Du måste gradvis förbättra dig själv, eller du kommer aldrig att lyckas.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande