Hur man bygger ett vattenfall

Ett vattenfall är den perfekta accenten för en bakgård. Det frodiga, lugnande ljudet av vatten som slår stenar börjar drunkna ut ljudet av bullriga bilar, transportera dig i en mer serene inställning. För den seriösa byggaren eller den nyfikna husägaren, gör vattenfallet mycket roligt. Allt som krävs är lite inblick att skapa ditt flytande vattenfall själv, och du kommer att vara redo att göra din egen.

Steg

Del 1 av 4:
Planerar vattenfallet
  1. Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 1
1. Välj en plats. Du kan installera ett vattenfall på en naturlig sluttning eller kulle, eller du kan gräva ut lutningen själv. Alternativt, om jorden eller grunden du gräver i är svår att utgräva, överväga att bygga strömmen ovanför mark med en kombination av stenar och grus som din bas.
  • Hur mycket av en sluttning behöver du? Den absoluta minsta lutningen du behöver är en 6 tum (5 cm) droppe för varje 10 meter (3 m) ström. Naturligtvis, den brantare lutningen, desto snabbare är vattnet och det högre ljudet av vattenfallet.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 2
    2. Tänk på att placera ditt vattenfall nära en elektrisk källa. Du vill ha ditt nedre bassäng, som skickar vatten tillbaka till toppen av vattenfallet, att vara beläget nära en elektrisk källa så att du inte behöver stränga en otäckt förlängningssladd över din annars orörda trädgård.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 3
    3. Planera storleken på din ström. Att veta hur mycket vatten passerar genom din ström och vattenfall hjälper dig att bestämma hur stor din övre pool och nedre bassäng måste vara. (Du vill inte att din trädgård överflödar när du stänger av pumpen.) Så här gör det till det:
  • Först, uppskatta mängden vatten som passerar genom en linjär fot av din ström.Om din ström är relativt liten - säg det är ca 2 till 3 fot (0.6 till 0.9 m) bred och 2 till 3 tum djup - uppskattning ca 5 gallon (18.9 liter) av vatten per linjär fot. Lägg till eller subtrahera från den uppskattningen beroende på storlek och djup av din föreslagna ström.
  • Därefter mäta den totala strömkapaciteten. Mät ut hur många linjära fötter hela din ström tar upp. Nu, bara se till att antingen din övre pool eller nedre bassäng håller mer än den totala strömkapaciteten.Så om din strömkapacitet är 100 liter (378.5 l), en 50 gallon (189.3 l) Basin och en 200 gallon (757.1 l) Poolen kommer lätt att rymma strömmen.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 4
    4. Få dina stenar, stenar och grus. Vanligtvis innehåller vattenfall tre olika storlekar av sten: stenblock eller större stenar, som ramar vattenfallet (er) - stenar eller medelstora sten, som fungerar som anslutande stenar och grus, som fyller i botten av strömmen och mellan sprickor och sprickor.
  • Besök a "sten," "stenbrott," eller "grus och sten" Återförsäljare i person för att få en känsla för vilka slags stenar ditt vattenfall kan njuta av. Detta är ett mycket mer pålitligt sätt att få exakt vad du vill, i motsats till att bara beställa ett kit och hoppas att stenarna är de som ser bra ut i din bakgård.
  • Här är vad du kan förvänta dig att beställa när det är dags att köpa stenar för ditt vattenfall:
  • 1.5 - 2 ton stora (12 - 24 inches) stenblock för övre pool och nedre bassäng, plus 2 - 6 ton extra för 10 fot (3.0 m) delar av strömmen som är över marken
  • .75 ton medium (6 - 24 tum) stenar per 10 fot (3.0 m) av strömmen
  • .5 ton små (.5 - 2 tum) grus per 10 fot (3.0 m) av ström, plus 1 - 2 ton för den övre poolen och nedre bassängen vardera
  • Del 2 av 4:
    Ställa in grunderna
    1. Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 5
    1. Förbered dig för vilken grävning du kan behöva göra genom att redogöra för vattenfallsplacering med sprayfärg och ringa den relevanta verktygsmyndigheten. Spray-målning skissen av din ström - och alla vattenfall - hjälper mycket när det är dags att gräva. Ringa 811 och se till att din utgrävning inte kommer att skada något vatten eller gasreglering är ett måste.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 6
    2. Börja utgrävda din grund om du behöver. Gräva ut någon del av din ström som kommer att ligga under marken. Därefter gräva ut ett tillräckligt stort område för ditt nedre sumpbassäng, se till att lämna utrymme för omgivande grus och sten. Slutligen placera medelstora stenar och större stenblock runt strömmen av strömmen för att börja höja i strömmen.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 7
    3. Mät ut och klippa både underlag och gummifodral. Från och med underlag och sedan avsluta med fodret, sträck dem över hela avståndet av vattenfallet, i det nedre bassängen och över damm (om det finns en). Placera några av klipporna på membranplasten för att hålla den på plats, eller använd poly bergpaneler i lakan för att spara tid.
  • När du lägger underlaget och fodret, var noga med att lämna slack längst ner i varje vattenfall. Att placera stenar och stenblock på dessa områden kan sträcka ut linjerna, vilket orsakar rips och piercingar om det inte är tillräckligt med slack.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 8
    4. Ställ in ditt nedre bassäng. Borra hål i ditt sumpbassäng om det inte redan kommer med dem. (Se nedan för fler instruktioner.) Placera ditt sumpbassäng i det utgrävda hålet i botten av vattenfallet, ovanför underlaget och fodret. Sätt i pumpen till sumpbassängen, anslut vattenlinjen och se till att slangen sträcker sig hela vägen upp till den övre poolen. När bassängen är upprättad, säker på plats genom att lägga till lager av små - medelstora sten (inte grus) runt bassängen. Fäst locket på sumpbassängen.
  • Vissa sumpbassänger kommer redan att perforeras, men många kommer inte. Bassänger behöver hål för att tillåta att vattnet kommer in. Om du behöver perforera bassängen själv är jobbet inte svårt. Börja från botten, borra ett hål i sidan av bassängen med en 2 tums bit. Flytta runt sidan, borra ett hål varje 4 tum. När du har borrat runt en gång, flytta upp en tum eller två och fortsätta borra en annan revolution.
  • När botten tredjedel av bassängen är perforerad, examen till en 1 tum bit för den tredje tredje delen, och slutligen en 3/8 tums bit för den tredje delen.
  • Del 3 av 4:
    Crafting individuella vattenfall
    1. Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 9
    1. Börja från botten upp, placera större stenar först. Börja alltid från nedre höjden och arbeta dig upp till högre höjd när de placeras de första klipporna. En bra satsning är att börja med dina största stenblock på plats så att de ger sammanhang och kontrast. Fyll i någon jord under stora stenblock efter behov, betala särskild uppmärksamhet åt stenblock uppflugen.
    • Att placera en större karaktärsblock bakom en den faktiska början av vattenfallet är ett bra sätt att bygga dimension i ditt vattenfall. Karaktärblock till sidorna av vattenfallet fungerar bra också.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall steg 10
    2. Använd större stenar nära varje vattenfall om möjligt. I naturens strömmar, särskilt nära vattenfall, tenderar mindre stenar och stenar att bli svept bort ström. Därför ser större stenar mer naturliga nära vattenfall. Stick med en bra kombination av medium och större stenar för ett mer naturligt utseende om du känner att ditt vattenfall ser artificiellt ut.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 11
    3. Gå regelbundet tillbaka från ditt vattenfall och titta på stycket från en annan vinkel. För närvarande ger placering av stenar dig en bra uppfattning om hur saker kommer att se upp nära. Vad det inte gör är att ge dig ett perspektiv på hur saker ser från långt. Ta regelbundet steg tillbaka från stenplacering och bestämma om du gillar arrangemanget av stenar där de är. Du kan placera en enda sten eller sten fyra eller fem gånger innan du är nöjd med var den är placerad.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall steg 12
    4. Placera spillvägarna noggrant. Skiffer gör för en utmärkt spillsten. Var inte rädd för att använda mindre stenar eller till och med små stenar för att skapa basen för din spillway. Här är några andra saker att komma ihåg när du bygger spillways:
  • Om du har problem med att hålla din spillway sten på plats, kommer ibland en större sten ovanpå att förankra den på plats medan du bygger sin bas.
  • Mäta alltid lutningen på din spillway med en nivå. Detta är viktigt för två stora skäl. Först, går fram till baksida, du vill att din spillwaysten är antingen nivå eller sluttande något nedåt - om det är sluttande uppåt, kommer vatten inte att resa ner det snyggt. För det andra, gå sida till sida, se till att din spillwaysten är nivå-Detta kommer att se till att vattnet reser över hela ytan jämnt och inte poolar på ena sidan.
  • Små kullerstenar eller stenar som sträcker sig från under spillways kan ge accent till ett annars likformigt vattenfall.
  • Del 4 av 4:
    Sätta ihop allting
    1. Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 13
    1. Använda sig av murbruk att stabilisera några större stenar. Om du har att göra med en viss stor grupp stenar på ett större vattenfall, var inte rädd för att mortera dem tillsammans på plats. Mortaring större stenar kommer att bidra till att stabilisera dem och se till att ingen av dem kommer att tippa över om landskapet skiftar något.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall steg 14
    2. Tvinga mindre stenar och grus under alla sidor och spillvägar för att hålla vatten från att sippra igenom. Detta ger också vattenfallet ett mer naturligt utseende, skyddar ögonen mot fätartaterial.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 15
    3. Skum mellan några små sprickor och sprickor med hjälp av ett speciellt tillverkat mörkt skumtätningsmedel. Skumtätningsmedel fungerar bäst på svala och fuktiga stenytor, så dimma din ström och vattenfall om det behövs på förhand. Börja spruta bara lite i taget När du börjar - Skummet kan expandera mer än du förutser, och när den är tillämpad är det svårare att ta bort en massa.
  • Även om andra skumtätningsmedel kan användas i stället för speciellt gjorda vattenfallstätningsmedel, innehåller de giftiga kemikalier som är skadliga för fisk. Så om du planerar att introducera fisk i din damm, var noga med att använda en som är speciellt utformad för användning vid sidan av fisk.
  • Ge skummet minst 30 minuter och upp till en timme, att torka helt. Om du är redo att, kan du klara skum och starta ditt vattenfall enkelt på samma dag.
  • Tänk på att sprinka neutralt färgat grus eller sediment ovanpå torkskummet. Detta kommer att dölja det svarta skummet och få det att blanda sig i omgivningen mer.
  • Vid skumning, använd handskar och var noga med att bära något som inte skulle ha något emot att kasta bort. Om du av misstag får skum på en sten, kan du lätt vänta på att den ska torka och sedan skrapa av det.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 16
    4. Installera en bakterietank för alla fiskar du kanske vill hålla i din damm (tillval). Om du bestämmer dig för att ha Koi i din damm, är det här en bra tid att installera en bakterietank för att hålla Koi Alive.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 17
    5. Skikt grus försiktigt över botten av några exponerade ytor av fodret.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 18
    6. Slå på trädgårdsslangen och spraya hela området på din ström tills vattennivån i bottenbassängen är full.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 19
    7. Slå på strömmen för pumpen och kontrollera att vattnet strömmar korrekt. När vattnet börjar klart, rör pumpen över till början av vattenfallet och stäng av vattnet från trädgården. Gör pumpen mindre iögonfallande genom att täcka den med grus eller begrava det i lövverk.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 20
    8. Kontrollera felaktigt vattenflöde. Ditt vattenfall bör nu börja strömma utan hjälp av en trädgårdsslang. Kontrollera att linjenivåerna är korrekta och att någon stänk är inrymd av stenar.
  • Bild med titeln Bygg ett vattenfall Steg 21
    9. Avsluta genom att trimma bort eventuellt överflödiga fodrar. Lägg till vattenlevande eller halvlevande växter till några mossar i din ström och överväga att strama din damm med fisk. Om du vill, lägg till drama med nedsänkbar belysning eller utomhusbelysning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande