Hur eliminerar och förhindrar gröna alger i en swimmingpool

Grönt vatten eller flytande alger är vanliga problem i simbassänger. Behandling kan ta flera kemikalier och flera dagar att vänta om algerna har haft tid att bygga upp. Du kan förhindra att algerna återvänder med mycket mindre ansträngning genom regelbundet underhållsunderhåll.

Steg

Metod 1 av 3:
Dödande gröna alger med klor
  1. Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 1
1. Använd klor som din go-to alga mördare. När ditt poolvatten är grönt eller innehåller synliga alg-klumpar, har din pool inte tillräckligt med klor. "Upprörande" Poolen med en stor dos klor är det mest effektiva sättet att döda de befintliga algerna och ta tillbaka din pool till sanitära förhållanden. Detta fungerar vanligtvis inom 1-3 dagar, men kan ta upp till en vecka om poolförhållandena är fattiga.
  • De andra metoder som anges nedan är snabbare, men får inte fixa underliggande sanitetshänsyn. De är också dyrare och kan ha oönskade biverkningar.
  • Bild med titeln 14917 2
    2. Borsta väggarna och golvet i poolen. Borsta kraftigt för att avlägsna så mycket av algerna som möjligt. Detta kommer att minska den tid det tar att döda och rensa algblomningen. Var särskilt uppmärksam på stegen, bakom stegar och andra nooks och crannies där alger tenderar att samla.
  • Se till att borsten är kompatibel med din pool. Stålborstar fungerar bra på betong, medan nylonborstar är att föredra för vinylpooler.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 3
    3. Granska pool kemisk säkerhet. Du kommer att hantera farliga kemikalier under denna metod. Läs alltid säkerhetsinformationen på etiketterna först. Vid minimum följ dessa säkerhetsnormer för alla poolkemikalier:
  • Använd handskar, ögonskydd och kläder som täcker din hud. Efter användning, tvätta händerna och inspektera kläder för kemikalier.
  • Undvik inandning av kemikalierna. Var försiktig vid hantering i blåsigt väder.
  • Lägg alltid kemikalier till vatten, aldrig vatten till kemikalier. Placera inte våta skopor tillbaka i behållaren.
  • Förvara kemikalier i förseglade, brandbeständiga behållare, bort från barn, på separata hyllor på samma nivå (inte en ovanför den andra). Många poolkemikalier exploderar när de rör en annan poolkemikalie.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 4
    4. Justera poolen pH. Använd ett POOL pH-testkit för att mäta pH-värdet. Om pH är över 7.6 - vilket är vanligt under en algerblomning - lägg till en pH-reducerare (t.ex. natriumbisulfat) till din pool enligt etikettinstruktioner. Syfte för pH-nivåer mellan 7.2 och 7.6 För att göra ditt klor effektivare och minska tillväxten av angrepp. Vänta minst ett par timmar, testa sedan poolen igen.
  • Testkit som använder tabletter eller droppare är mycket mer exakta än papperstestremsor.
  • Om pH-nivåer är tillbaka till normal men total alkalinitet är över 120 ppm, kontrollera pH-reduktionsetiketten för instruktioner för att få total alkalinitet ner mellan 80 och 120 ppm.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 5
    5. Välj en klorchockprodukt. Kloret du använder för regelbunden poolbehandling kan inte vara det bästa valet för en chockbehandling. Helst bör du använda en flytande klorprodukt avsedd för simbassänger. Produkten bör innehålla natriumhypoklorit, kalciumhypoklorit eller litiumhypoklorit.
  • Undvik kalciumhypoklorit om du har hårt vatten.
  • Alla hypokloritprodukter är brandfarliga och explosiva. Litium är relativt säkrare, men mycket dyrare.
  • Undvik granulära eller tabletter klorprodukter (såsom diklor eller triklor), som innehåller stabilisatorer som inte bör läggas till poolen i stora mängder.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 6
    6. Lägg till en extra stor dos av chock. Kontrollera din klorprodukts etikett för "chock" instruktioner. För att bekämpa alger, använd dubbelt så stor som rekommenderas för en vanlig chock. Använd trippel mängden om vattnet är mycket dunkelt, eller till och med fyrdubbla om du inte ens kan se stegens övre rinna. Med poolfiltret, lägg till chocken direkt på poolens omkrets. (Om du har en vinylpoolfodral, häll chocken i en hink med poolvatten först för att undvika blekning.)
  • Varning - Flytande klor kommer att explodera och producera frätande gas om den berör klortabletter eller granuler. Häll aldrig det flytande kloret i din poolskimmer eller något som innehåller dessa produkter.
  • Eftersom UV-strålar i solljus bryter ner klor, är chockerande mest effektiv när den läggs på på kvällen och lämnas över natten.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 7
    7. Testa poolen igen nästa dag. Efter att poolfiltret har körts i 12-24 timmar, undersök poolen. Döda alger vänder vit eller grå, och antingen suspenderar i poolen eller bosätter sig till golvet. Oavsett om algerna är död, testa poolen igen för de nya klor- och pH-nivåerna.
  • Om dina klorhalt är högre (2-5 ppm) men algerna är fortfarande kvar, behåll dessa nivåer som vanligt för de närmaste dagarna.
  • Om klor nivåer har stigit men är fortfarande under 2ppm, chock en andra gång nästa kväll.
  • Om det inte fanns någon signifikant förändring i klorhalten, har din pool sannolikt för mycket cyanursyra (mer än 50 ppm). Detta kommer från att använda granulerat eller tablettklor och burk "låsa" din klor i oanvändbara former. Det enda sättet att bekämpa detta är att chock upprepade gånger (ibland många gånger), eller till delvis tappa din pool.
  • Stora mängder bladskräp eller andra föremål i poolen kan också äta upp din klor. Om poolen har blivit outnyttjad, kan det ta en hel vecka och flera chockbehandlingar.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 8
    8. Borsta och test dagligen. Borsta kraftigt för att bekämpa ny alg tillväxt på väggarna. Under de närmaste dagarna borde kloret döda algerna. Testa dagligen för att bekräfta att klor och pH-nivåer är acceptabla.
  • En välskött pool har ungefär följande värden: gratis klor: 2-4 ppm, pH: 7.2 - 7.6, Alkalinitet: 80 - 120 ppm och kalciumhårdhet: 200 - 400 ppm. Små skillnader i standarder är vanliga, så en liten avvikelse bör inte vara ett problem.
  • Bild med titeln 14917 9
    9. Vakuum de döda algerna. När det inte finns någon grön färg kvar i din pool, vakuum upp alla de döda algerna tills vattnet är klart. Du kan hoppa över det här steget och låt filtret hantera det, men bara om du har ett kraftfullt filter och är villiga att vänta flera dagar.
  • Om du har problem med att få alla alger, lägg till koagulant eller flockningsmedel så det klumpar ihop. Dessa är tillgängliga i poolbutiker, men kanske inte värt köpet för en hempool.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en swimmingpool steg 10
    10. Rengör filtret. Om du har en d.E. filtrera, Ställ den till backwash. Om du har ett patronfilter, ta bort det och Rengör patronen med en slang vid högt tryck, följt av utspädd murisyra eller flytande klor vid behov. Om du inte rengör filtret noggrant kan döda alger blockera filtret.
  • Metod 2 av 3:
    Andra gröna algbehandlingar
    1. Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 11
    1. Förbättra cirkulationen för att hantera små fläckar av alger. Om små klumpar av algform men inte spridas till resten av poolen, kan du ha områden av stillastående vatten. Kontrollera att dina vattenstrålar fungerar ordentligt. De bör peka in i vattnet i en vinkel, så vattnet rör sig i ett spiralmönster.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool steg 12
    2. Samla algerna med en flockningsmedel. En flockningsmedel eller koaguleringsmedel klumpar algerna tillsammans, vilket gör det möjligt att vakuum levande alger. Det kan ta en hård arbetsdag, men din pool ska vara klar vid slutet av den. Detta är det snabbaste sättet att få din pool att se bra ut, men det gör det inte gör vattnet säkert att simma i. Om alger kan multiplicera, så kan virus och bakterier. Följ detta med en klorchockbehandling för att sanera poolen och simma inte i poolen tills klor och pH-nivåer är tillbaka till normala.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en pool Steg 13
    3. Behandla poolen med algacide. Algaecide kommer säkert att döda dina alger, men biverkningarna och kostnaderna kanske inte är värda det. Här är några faktorer att väga när man överväger det här alternativet:
  • Vissa algacide-produkter är inte tillräckligt kraftfulla för att behandla en befintlig blom, speciellt om du också har svarta alger. Fråga en poolbutik med hjälp, eller hitta en produkt med 30% + aktiva ingredienser.
  • Quaternära ammoniakalgacider ("Poly Quats") är billiga, men för att ditt vatten ska skumma. Många tycker det är irriterande.
  • Kopparbaserade algacider är effektivare, men dyra. De brukar spela dina poolmurar också.
  • Efter att ha lagt till algaekiden, vänta minst 24 timmar innan du lägger till andra kemikalier.
  • Metod 3 av 3:
    Förebyggande av alger
    1. Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en simbassäng steg 14
    1
    Håll ditt poolvatten. Alger bör inte växa om du håller dig ovanpå din poolkemi. Testa poolen regelbundet för fria klornivåer, pH, alkalier och cyanursyra. Ju snabbare du får ett problem, desto lättare blir det att ta itu med det.
    • Daglig testning är idealisk, speciellt i veckan eller två efter en algblomning. Testa alltid minst två gånger i veckan under simningsperioden.
  • Bild med titeln Eliminera och förhindra gröna alger i en swimmingpool steg 15
    2. Lägg till en algaekid som förebyggande. Algacider används bäst i små, veckovisa doser när poolförhållandena är normala. Detta kommer att döda algerpopulationer innan de har en chans att växa. Kontrollera produktetiketten för instruktioner.
  • Var noga med att följa instruktionerna för regelbundna förebyggande, inte för befintliga algerblomningar. För mycket algacide kan fläcka din pool eller orsaka skumning.
  • Bild med titeln 14917 16
    3. Ta bort fosfater. Alger matar av flera näringsämnen i vattnet, särskilt fosfater. Fosfat Test Kits är ett billigt sätt att testa för dessa kemikalier i din pool. Om de är närvarande, använd en kommersiell styrka fosfatborttagare från en poolförsörjning. Låt filtret och roboten eller manuellt vakuum avlägsna fosfatborttagaren över nästa dag eller två. Chock poolen när fosfaterna är på en rimlig nivå.
  • Poolprofessorer är oense över acceptabla fosfatnivåer. 300 ppm är förmodligen tillräckligt låg om du inte har återkommande algerproblem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Värme och solljus bryter ner klor och uppmuntrar snabbare algerutveckling. Håll en närmare klocka på klorhalten under varmt, soligt väder.
  • På vintern, investera i ett nätbassäng som kommer att förhindra att skräp kommer in i din pool, men tillåta att vatten passerar igenom.
  • Övervaka ditt poolfiltersystem nära under hela denna process. Grundligt backwash eller rengör filtret varje gång trycket stiger 10 psi över det normala driftstrycket. De döda algerna som ditt poolfilter samlar kan snabbt smutsiga filtret, och måste rengöras ofta.
  • Om du har tid, tillsätt ½ den rekommenderade mängden poolkemikalie, lägg sedan resten om det fortfarande behövs några timmar senare. Detta minskar risken för att överskrida ditt mål, vilket kan göra ytterligare justeringar.
  • Varningar

    Poolen kan inte användas tills algerna är döda, och klorhalten i poolvattnet har återvänt till en säker nivå på 4 ppm eller mindre.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande