Hur man bygger en konkret pool

Betong är ansvarig för några av de högsta kvalitet simbassängerna som någonsin byggts. När den är konstruerad, varar en konkret pool i flera år innan de behöver grundläggande underhåll eller reparationer. Betongpooler är gjorda med skottbetong eller gunit, blandningar av betong eller sand sprutas på en metallram. Planera försiktigt och anställa entreprenörer för att göra dig till en fantastisk pool som är kapabel att varas i årtionden.

Steg

Del 1 av 3:
Designa och dokumentera din pool
  1. Bild med titeln Bygg en betongpool steg 1
1. Välj ett ställe att bygga poolen. Hitta en plats på din egendom med tillräckligt med utrymme för poolen. Ett rymligt bakgårdsområde är vanligtvis det bästa alternativet. Observera eventuella hinder som måste tas bort, till exempel träd, stenar, staket eller till och med verktygslinjer. Att ta bort dessa hinder tar ytterligare tid och pengar.
  • Tänk noga på vad du vill ha av en pool. Lämna utrymme för funktioner som pumpsystem och dykbrädor. För att uppskatta storleken på dessa funktioner, beräkna storleken på din pool eller hur mycket vatten det kommer att hålla, leta efter lämpliga produkter.
  • Underground hinder som nytta linjer är svåra att hitta utan att gräva. Ring dina lokala verktyg för råd. Be dem att skicka en tekniker för att markera platsen för dina linjer.
  • Den plats du väljer påverkar din pool. Sätt din pool ovanför en sluttning, så skräp tvättar inte i det under regniga dagar. Håll det i solljus för att värma vattnet naturligt.
  • Bild med titeln Bygg en betongpool Steg 2
    2. Skissa en grundläggande design för din pool. Plocka upp en penna och en bit papper, sedan skapa poolen du planerar att bygga. Bosätta sig på poolens form och storlek. Sedan börja planera funktionerna, inklusive poolsteg, belysning och andra tillbehör. Faktor i begränsningar som det gårdsutrymme du har tillgång till att välja rätt pool för din situation.
  • En genomsnittlig betongpool är något som 10 ft × 20 ft (3.0 m × 6.1 m) i storlek med ett djup upp till 10 ft (3.0 m). Alla dessa dimensioner kan ändras beroende på din idealiska pool.
  • Den konkreta poolen måste vara minst 6 tum (15 cm) tjock, så bredda och fördjupa konturen som behövs för att kompensera.
  • Tänk på att varje ytterligare funktion ger upphov till kostnaden och tiden för att bygga en pool.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 3
    3. Ta din design till en professionell poolbyggare för råd. Sök ditt område för några pålitliga entreprenörer med erfarenhet av konkreta pooler. En bra entreprenör tar en titt på din plan och ger dig råd om hur du förbättrar det. Be om att se en giltig entreprenörs licens med pool special licensiering innan du anställer någon.
  • Åtminstone behöver du entreprenörer för att godkänna din design innan du kan få ett bygglov. Du måste göra det även om du planerar att bygga poolen själv.
  • Leta efter underleverantörer som specialiserat sig på områden som VVS och elektriska ledningar. De kan hjälpa till att slutföra din design.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 4
    4. Ansök om byggnadstillstånd som krävs av din lokala myndighet. Eftersom byggnaden en pool innebär att byta land och massor av säkerhetshänsyn måste du få tillstånd innan byggandet börjar. Gå till byggnadsavdelningen på din lokala stadshus för att ansöka. Ta med dig den färdiga designen för att visa vad du planerar att bygga.
  • Om det är tillämpligt, kontakta ditt grannskaps Homeowners Association Guidebook innan du slutför din ansökan. Vissa platser begränsar pooler.
  • Beroende på var du bor kan du behöva få ett separat elektriskt tillstånd innan du börjar bygga.
  • Om du anställde en poolbyggare eller underleverantör, be dem om att få de nödvändiga tillstånden. Många företag hanterar ansökningsprocessen som standard.
  • Del 2 av 3:
    Utgrävning av poolens bas
    1. Bild med titeln Bygg en betongpool Steg 5
    1. Mäta och markera poolens dimensioner på marken. Använd markeringskrita för att skapa en tillfällig skiss för poolen. Spraya krita direkt på marken. Notera poolens gränser, sedan placeringen av väggar, steg och andra tillbehör som behöver placeras under utgrävningen.
    • Kom ihåg att gräva ut tillräckligt med utrymme för att skapa de tjocka betongplattorna för poolens golv och väggar.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 6
    2. Gräva ut jorden för att skapa den grundläggande formen på poolen. Det snabbaste sättet att göra detta är med en traktorgrävare. Hitta ett hyresföretag eller hyra en underleverantör för att få jobbet gjort. Ställ den utgrävda jorden bort från kanten av poolen. Använd ett måttband eller markerade mätpinnar för att hålla reda på poolens djup.
  • Till exempel, om din pool behöver vara 6 ft (1.8 m), skär en 6 ft (1.8 m) Pole att använda som referens. Gör referenser för den djupa och grunda änden om din pool har dem. Kom ihåg att du alltid kan lägga smuts om du gräver för långt ner.
  • Gräva ut jorden för hand om du inte kan få en traktorgrävare. Använd en spade eller alternativa grävverktyg. Vissa områden är inte tillgängliga för tung utrustning och måste grävas ut det gammaldags sättet.
  • Se till att du har ditt tillstånd och vet om alla användningsrader i marken. Att slå en verktygslinje är ett stort problem. Hyr en entreprenör för att ta hand om alla användningsrader som behöver flyttas.
  • Den kvarvarande jorden kan säljas, bortskaffas av en entreprenör eller återkallas för andra projekt, till exempel för växtbäddar.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 7
    3. Nivån poolens botten och väggar med en rake. Även ut på botten av poolen så mycket som möjligt med en stålbunden rake. Då ta hand om väggarna. Placera jorden efter behov med ett manipuleringsverktyg. När du är klar, testa olika områden i poolen genom att hålla en stor snickare nivå över jorden. Korrekt utjämnad pooler är starkare och mer resistenta mot skador, så ta dig tid att få den här grunden perfekt.
  • För att hålla reda på poolens nivåhet, installera insatser i poolens hörn. Kör strängar mellan dem. Packa jorden till samma höjd som strängen för att säkerställa att den blir nivå över hela poolen.
  • Form din pool enligt din ursprungliga design. Till exempel kan din pool ha ett sluttande golv. Gör sluttningen så gradvis som möjligt, raka jorden smidig för att skydda din pool från skador senare.
  • Bild med titeln Bygg en betongpool steg 8
    4. Ram poolen med stålbock och plywoodbrädor. Välj rebarstänger om 0.625 i (1.59 cm) i diameter. Lägg dem längs poolens interiör i ett Crisscross-mönster, som sträcker ut dem av 2/2 i (6.4 cm). Håll rebaret ca 3 tum (7.6 cm) över jorden. Sedan, stå /2 i 1.3 cm) -tickplywood runt den övre kanten av poolen för att förhindra att hälld betong spillas ut.
  • Använd en rebar Bender för att passa metallen längs väggarna. Bindstänger tillsammans efter behov med metallband från en hårdvaruaffär.
  • Rebaren bildar en ram som stärker betongen efter att du häller den. Placera alltid rebarnet innan du lägger till betongen.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 9
    5. Installera VVS-linjerna under rebar och plywood. Se din ursprungliga design för att räkna ut var du ska placera VVS-linjerna. Du måste gräva grävningar för att styra PVC-rör från poolen till pumpen och filtreringssystemet. Få rören att dyka upp i poolen, under plywoodbarriären. Haka rören upp till pumpen och filtersystemet när du är klar.
  • Kontrakt en rörmokare för att ta hand om vattenledningarna. Pool VVS är komplexa och byggkoder varierar från gemenskapen till gemenskapen. En bra rörmokare kommer att se till att din pool fungerar säkert.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 10
    6. Wire poolens filtreringssystem och andra elektriska komponenter. Ring en erfaren elektriker för att ansluta pooltillbehör till ditt samhälls elektriska rutnät. Elektriker kommer att lägga tråd från poolens pump och filtreringssystem till ditt hem. De kommer också att ansluta belysningssystem och andra valfria komponenter i din design.
  • Lämna det elektriska arbetet upp till en professionell. Messing med gemenskapens kraftledningar är olagligt och farligt. Dåliga ledningar ökar risken för bränder och elektriska stötar.
  • Del 3 av 3:
    Slutför poolens interiör
    1. Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 11
    1
    Häll betong in i poolen för att skapa bottenplattan. KÖP Massor av Shotcrete Mix eller Gunite. Placera allt i en blandningsbil utrustad med en stor slang eller dumpningsskena. Doppa betongen på rebaren eller spraya den med en slang som är fäst på trucken. Använd tillräckligt med betong för att göra poolbotten åtminstone 6 i (15 cm) tjock.
    • För att göra häller betongen lättare, börja spruta väggarna när du lägger betong på golvet så att du inte behöver gå fram och tillbaka över den våta blandningen så mycket.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 12
    2. Spraya väggarna för att belägga dem med betong. Sätt på några robusta arbetsstövlar som du inte har något emot att bli våt, sedan gå in i poolen. Täcka väggarna för att göra ett lager av betong minst 6 i (15 cm) tjockt, lägg också betong till den övre läppen av poolen markerad av plywood.
  • Var försiktig så att du inte sprutar över några exponerade röröppningar. Mössa dem och spraya runt dem.
  • Bild med titeln Bygg en betongpool steg 13
    3. Släta betongen ut med en betongflotta. Gå ner i poolen för att komma åt betongplattorna. Du behöver en flottör, som är som en stor kvast för betong. Tryck flyt över golvet för att jämföra den, gör sedan samma för väggarna.
  • Du kan också använda en stor metall straightedge för att släta ut svåra fläckar längs väggar och hörn. Straightedge är också användbart för utjämning av steg i en blockform.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 14
    4. Täck betongen med ett plastplåt i minst 5 dagar. För en långvarig pool, låt betongboten innan du fortsätter att arbeta med det. Köp ett stort plastplåt från en hårdvaruaffär. Se till att den täcker hela poolen. Platta den mot betongen, ta sedan ner den med insatser, tegelstenar och andra tunga föremål.
  • Om du inte har ett bra plastlock, spraya betongen med vatten från en slang 3 eller 4 gånger om dagen. Håll det mättat för att förhindra att den torkar ut.
  • Du kan också placera fuktig duk eller burlap över betongen för att skydda den. Tillsätt vatten till locket efter behov för att hålla det fuktigt.
  • Bild med titeln Bygg en betongpool steg 15
    5. Kappa poolbassängen med kakel till vattentät det. Glas, keramik och porslinplattor är några av de mest populära sätten att avsluta en pool. Blanda mortel, Sprid sedan över betongen med en trowel. Efter att ha väntat minst 24 timmar, sprida grout över morteln. Placera plattorna på injekteringen och lämna A /8 i (0.32 cm) gap mellan var och en.
  • Lämna en 6 tum (15 cm) gap mellan poolens läpp och den övre raden av plattor.
  • Se till att mortel och grout motstår klor och andra kemikalier i vattnet. Kakel varar upp till 10 år i genomsnitt och motstå fläckar bättre än andra finish, även om det tenderar att vara lite dyrare.
  • Några andra finish för att försöka inkludera gips, sten eller en vattenbeständig epoxilfärg. Alternativa ytor varav 5 till 8 år i genomsnitt.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 16
    6. Installera coping runt poolens läpp. Coping är synlig och ger promenadrummet runt poolens kant. Kakel är ett vanligt alternativ, men du kan också få betong, marmor eller sten. Varje stil lägger till en annan estetisk till din pool, men de är alla vattentäta den exponerade betongen. Vänta minst 1 till 2 dagar för kakel och hantering för att bota innan du lägger till vatten till poolen.
  • Installera hanteringen med mortel och grout som du gjorde när du fodrade poolens interiör. Täcka 6 i (15 cm) gap du lämnade inuti poolen, ordna sedan en annan rad av hanteringsmaterial runt poolens fälg.
  • Bild med titeln Bygg en konkret pool steg 17
    7. Fyll i poolen med vatten. Du har nu en konkret pool i din gård. Allt du behöver göra för att göra det funktionellt är att lägga till vattnet. Kör trädgårdsslangar från närliggande vattenspetsar till början. Att göra det tar lång tid, så hitta alternativa sätt att ta in mer vatten. Försök hyra en vattenbil för att dumpa stora mängder vatten i poolen.
  • Om du inte kan få en lastbil till poolen, fortsätt använda en slang. Det kan ta hela dagen, men med lite tålamod, kommer du snart att ha en funktionell pool.
  • Titta på poolen för läckage och andra problem. Töm poolen innan du försöker fixa.
  • Tips

    Töm poolen innan du försöker reparera. Använd pumpen och dräneringssystemet för att tömma poolen av vatten.
  • För att reparera sprickor, rengör dem med en hammare och mejsel, fyll sedan in med ny betong. Använd en trowel för att applicera betongplåstret och släta ut det.
  • Få en entreprenör för svåra delar och frågor. Pooler är dyra och misstag kan katastrofala, så ta inga risker.
  • Varningar

    Få alltid bygglov innan du börjar bygga. Utan en riktig ritning och tillstånd kan du bli ombedd att riva ut poolen.
  • Elektriskt och VVS-arbetet är mycket känsligt. Ring en entreprenör för en professionell installation för att skapa en säker pool som överensstämmer med lokala byggkoder.
  • Saker du behöver

    • Byggnadstillstånd
    • Penna
    • Papper
    • Redigering av krita
    • Grävmaskin eller utgrävningsverktyg
    • Insats
    • Strängar eller nivåverktyg
    • Skottkret
    • Betongflotta eller straightedge
    • Inredningsmaterial
    • Kopieringsmaterial
    • Murbruk
    • Puts
    • Murslev
    • Plastplåt
    • Vattenslang
    • PVC rör
    • Pooltillbehör
    • Poolbyggande entreprenörer
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande