Hur man fixar en motorfel

En motorfel inträffar när en av cylindrarna i din motor inte fungerar ordentligt. När du har ett felfritt, kommer motorn att sluta balansera, vilket skapar en kraftfull vibration genom bilens kropp, och mängden ström motorn kan producera kommer att falla signifikant. Det kan vara svårt att bestämma vad som orsakar ett felfritt, men när du identifierar problemet kan lösningarna ofta vara ganska enkla. I vissa fall kan emellertid att fixa ett felfritt kräva djupgående reparationer.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera en motorfel
  1. Bild med titeln Fix en motor felfire steg 1
1. Leta efter en blinkande kontrollmotorlampa. Kontrollmotorns ljus på bilens instrumentbräda kommer att meddela när datorn identifierar ett problem med motorns funktion. Medan du brukar behöva en OBDII-skanner för att läsa felkoderna som uppmanar ett kontrollmotorljus, är en missfire det enda som kommer att göra ljusets flash på och av.
  • Kontrollmotorns ljus blinkar när motorn misslyckas, men det kan sluta om missfyrningen stannar också.
  • Om ditt kontrollmotorljus inte blinkar, men du ser andra tecken på ett felfritt, kan motorn fortfarande vara felaktig.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire Steg 2
    2. Skanna motorns felkoder. När du är säker på att ditt fordon har ett felaktigt, försöker ansluta en OBDII-kodskanner i porten för den under instrumentpanelen på förarsidan. Det kommer att se ut som en öppen trapezoid formad plugg med rundade kanter. Vrid nyckeln till tillbehörsinställningen på tändningen och sätt på skannern För att läsa motorns felkoder.
  • Skannern ger dig en kod som består av siffror och bokstäver. Om det inte ger en engelsk beskrivning kan du hitta dem i en fordonsspecifik reparatör eller på tillverkarens hemsida.
  • Skannern kommer antingen att ge dig ett fel som är specifikt för en cylinder som felaktigt, eller ett generiskt felfrittfel över alla cylindrar.
  • Bild med titeln fixa en motor felfire steg 3
    3. Känna för en stark vibration från motorbåten. Motorer är utformade för att balanseras när de kör, så dess balans kommer att kastas av om en cylinder slutar skjuta. Under en misfire börjar motorn skaka våldsamt, och ofta kommer den skakningen att översätta till vibrationer under resten av bilen.
  • Misfires händer inte alltid konsekvent, så vibrationen kan komma och gå under olika körförhållanden.
  • Om det känns som att motorn är felaktig, var noga med att notera vilken typ av körning du gjorde vid den tiden (sitter vid ett stoppljus, kör på motorvägen, etc.).
  • Bild med titeln fixa en motor felfire steg 4
    4. Lyssna på sputtering. Ett dåligt felfire kan låta mycket som ditt fordon kommer att stalla, och i vissa fall kan det. Sputteringsljud som kommer från motorn eller avgasröret på ditt fordon är en solid indikator på att en av cylindrarna är felaktig.
  • Sputtering ensam kan innebära andra problem förutom ett felfritt, inklusive en förlust av bränsle eller luftflöde i motorn, så leta efter andra tecken på ett felfritt.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire steg 5
    5. Kontrollera om din bränslemiljö blir värre. Om en cylinder i din motor inte fungerar kan den köra oslängande bränsle genom avgasen. Det betyder inte bara en förlust av makt, men också minskad bränsleekonomi. Om ditt fordonets gasmiljö plötsligt blir mycket värre, är det troligt ett tecken på ett felaktigt.
  • Återställ resvägsmätaren på din instrumentbräda när du fyller på din bensintank för att se hur många mil du gör det innan du behöver en annan fyllning. Dela det numret med antalet gallon du lägger in för att få din körsträcka.
  • Jämför den körsträckan till ditt fordonets körsträcka i bruksanvisningen om du är osäker på vad det normalt är.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire Steg 6
    6. Kontrollera cylindertemperaturer med en infraröd temperaturmätare. Om du skannar felkoderna inte identifierar dig vilken cylinder som är felaktig, kan du också kontrollera med en infraröd termometer för att se cylindertemperaturer. Avgasröret (erna) i din motor kommer att få en port som kommer från varje cylinder. Peka temperaturmätaren på var och en individuellt med motorn och skriv ner temperaturavläsningarna. Om en cylinder inte skjuter, blir det mycket kallare än de andra.
  • Det finns ett brett utbud av acceptabla temperaturavläsningar för detta test, så det som är mest identifierar cylindern som sticker ut som inte så het som de andra. Till exempel, om tre cylindrar läser 190 ° F (88 ° C) och en visar som 80 ° F (27 ° C) är den låga frågan.
  • Detta kommer bara att fungera medan motorn är felaktig. Om din felfire kommer och går, var noga med att göra det här testet medan det händer.
  • Metod 2 av 3:
    Fixering av luft och bränsle misfires
    1. Bild med titeln Fix en motor felfire Steg 7
    1. Använd orelaterade felkoder för att begränsa orsaken. När du använder en kodskanner för att se om det finns några cylinderspecifika felkoder kan du se några andra popup. Dessa kanske inte är relaterade till felfire, men vissa kan verkligen vara. Om en felkod dyker upp avseende bränsleavgivning (injektorer, pump), kan massluftsensorn eller syresensorn vara från problem som orsakar misfire.
    • Om misfire inte är specifik för en cylinder, är det troligt att motorn inte får tillräckligt med luft eller bränsle som ska köras ordentligt. Det kan vara på grund av en bristande del av bränslesystemet.
    • Om massflödesgivaren eller syresensorn misslyckas, kan de ge felaktiga data till motorns dator, vilket orsakar en felaktighet.
    • Notera eventuella felkoder för att hjälpa dig när du går framåt för att diagnostisera problemet.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire Steg 8
    2. Hitta och försegla eventuella vakuumläckor. En trasig vakuumlinje kan orsaka bränsleinsprutade motorer att misfire, så titta runt motorns vik för någon avskuren eller skadad Gummi linjer som kommer från motorns inloppsrör (vanligtvis nära toppen av motorn med intaget som leder till det).
  • Byta ut en dålig vakuumlinje kan lösa felfire, eller det kan bara göra motorn bättre.
  • Bild med titeln Fixa en Motor Misfire Steg 9
    3
    Koppla bort bränsleinsprutarna en i taget och leta efter en förändring. Om du fortfarande har problem med att hitta den felaktiga cylindern kan du koppla bort strömmen till bränsleinsprutarna en i taget för att se vilken effekt den har på motorn. Leta reda på kontakten där den fäster på baksidan av bränsleinsprutaren. Om du har problem med att hitta bränsleinjektorerna, kontakta en applikationsspecifik reparationshandbok för att hjälpa dig att hitta dem.
  • Om motorn börjar bli sämre med en injektion frånkopplad, anslut den och fortsätt till nästa.
  • Om du kopplar bort en bränsleinjektor och motorns beteende inte alls ändras, betyder det att cylindern inte skjuter och är källan till ditt problem.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire steg 10
    4
    Testa ditt bränslesystem Om injektorerna verkar bra. Fäst ett bränsletrycksmätare till bränslepumpens testmontering i slutet av bränsleskenan på motorn. Hitta lämpliga tryckspecifikationer för ditt fordon i reparationshandboken och sedan jämföra det med de avläsningar du får när motorn går i tomgång, och sedan på RPMS som anges i reparationshandboken.
  • Om bränsletrycket är lågt eller inkonsekvent, orsakar bränslesystemet före bränsletågen felaktigt.
  • Du måste antingen Byt ut bränslefiltret eller bränslepumpen om så är fallet.
  • Byte av bränslepumpen kan kräva att den kan ta bort den från bränsletanken, så du kanske vill söka hjälp från en professionell mekaniker.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire Steg 11
    5. Byt ut bränsleinsprutaren Om det inte fungerar. Anslut ett testljus till den negativa terminalen på fordonets batteri och tryck sedan på sonden i ledningen som leder till varje bränsleinjektor. Om testlampan tänds, strömmar strömmen till varje injektion. Om inte, finns det en elektrisk fråga någonstans som behöver en professionell teknisk att adressera. Om du har en felkod som är specifik för din bränsleinjektor, bör det lösa problemet.
  • Du kanske kan Rengör dina bränsleinjektorer I stället för att ersätta dem genom att hälla bränslesystemet rengörare med en full tank av gas.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire steg 12
    6. Byt massuftflöde eller syrgasgivare om de har fel. Om din kodskanner indikerar att det fanns problem med massflödesensorn eller syresensorn, kan de vara orsaken till din felaktighet. Massluftflödesgivaren är belägen på inloppsröret, vanligtvis precis förbi luftfiltret. Syresensorer, å andra sidan, finns på fordonets avgas, vanligtvis före katalysatorn.
  • Ta bort massflödesensorn genom att ta bort de två skruvarna som håller den på plats på fordonets intag och kopplar bort ledningspigtailen som leder in i den.
  • Du kan ta bort syresensorn genom att koppla bort ledningarna och skruva loss den med en syresensorns uttag.
  • Var noga med att ansluta de nya sensorerna med de ledningar du kopplade från de gamla, så säkra dem på plats med samma monteringshårdvara.
  • Metod 3 av 3:
    Adressera elektriska eller mekaniska felaktigheter
    1. Bild med titeln Fix en motor felfire steg 13
    1. Kontrollera tändstiften för tecken på skador. När du har bestämt vilken cylinder som är felaktig, koppla bort pluggtråden som går in i den cylinderns tändstift. Använd ett tändstiftsuttag för att ta bort kontakten så att du kan få en bra titt på det. Den skada du ser hjälper dig att bestämma orsaken till felfirsten. Om tändstiftet är bara gammal, ersätter den kan lösa problemet. Var noga med att ersätta och Korrekt gap Nya tändstift.
    • En tändstift som ser svart eller kolfold i slutet betyder att motorn körs rik (för mycket bränsle).
    • En plugg som är våt med bensin eller olja betyder bränsleregulatorn kan ha misslyckats, eller att det finns allvarliga interna problem i motorblocket.
    • Om pluggen ser bra ut, kontrollera gapet mellan metallen som sticker ut ur kontaktens ände och basen. Jämför det gapet till det angivna gapet i fordonets reparationshandbok. Om gapet är för stort kan det förhindra att luft / bränsleblandningen avfyras.
    • Du kan också behöva byta ut den tråd som levererar gnistan från tändspolen till tändstiftet.
  • Bild med titeln Fixa en Motor Misfire Steg 14
    2. Använd en multimeter för att testa din spiralpaket. Tändstift antänder luft- och bränsleblandningen med hjälp av strömmen som sänds från spolepaketet, så en felaktig kan resultera i en misshandel. Många fordon kommer att ge en specifik felkod om en spole går illa, men du kan testa en spole genom att koppla bort tändstiftets ledningar och ansluta en ohmmeter till de två bästa stiften. Jämför det motstånd du ser på Ohmmeter läses ut till motståndet för ditt specifika fordon. Om det inte matchar, måste spolpaketet bytas ut.
  • Du kan hitta rätt motståndsklassificering i bilens reparationshandbok.
  • Hitta spolpaketen genom att köra händerna längs tändstiftets ledningar som rör sig bort från tändstiftet.
  • Om spolen behöver bytas ut, koppla bara bort resten av ledningarna och unbolt det från konsolen. Sätt in en ny spole och anslut den på samma sätt som den gamla var.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire steg 15
    3. Gör ett kompressionstest om luft, bränsle och gnista verkar vara i ordning. Dra ut säkringen som driver bränslepumpen (använd bruksanvisningen för att hitta den om du är osäker). Ta sedan bort en av tändstiften och skruva en kompressionsmätare till sin plats. Vrid nyckeln och låt motorn vända om fyra gånger och kontrollera sedan läsningen på mätaren, den kommer att stanna högst upp.
  • Upprepa denna process för varje cylinder. Se till att du tar tillbaka tändstiften efter att du tar bort mätaren varje gång.
  • Liksom temperaturtestet bör alla cylindrar ha liknande siffror utom en, om felfirandet orsakas av brist på kompression.
  • Om siffrorna är desamma över hela brädet är problemet inte komprimerat.
  • Om siffror är låga över två cylindrar nära varandra, betyder det troligt att huvudpackningen är dåligt i det området. Du måste ha det cylinderhuvud som tagits bort från motorn för att ersätta huvudpackningen.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire steg 16
    4
    Byt ut huvudpackningen Om närliggande cylindrar inte har komprimering. Om felet händer i två cylindrar nära varandra, är det förmodligen orsakat av en blåst huvudpackning. Andra tecken på en blåst huvudpackning inkluderar att hitta kylvätska i din olja (ljusgrön eller rosa genomskinlig vätska), blåaktig avgasrökfärg och en oljeläckage där cylinderhuvudet (övre halvan) av motorn uppfyller blocket (bottenänden).
  • Byte av en huvudpackning är ett ganska inblandat jobb som kräver specialiserade verktyg i många applikationer.
  • Om du tror att din cylinderhuvudpackning har misslyckats, kanske du vill ta fordonet till en certifierad reparationstekniker.
  • Bild med titeln Fix en motor felfire Steg 17
    5. Har den nedre änden av motorn ombyggd om det finns en allvarlig brist på kompression. I de mest extrema fallen kan en motorfel orsakas av misslyckade kolvringar eller till och med skadade cylindrar eller anslutningsstänger. Om din tändstift var täckt i olja kan det ha varit för att kolvringarna har misslyckats, så att oljan kan röra sig fritt förbi cylindern och eliminering av kompression i den cylindern. Om så är fallet, måste vevaxeln, anslutningsstängerna och cylindrarna avlägsnas från motorn för att ersätta de skadade komponenterna.
  • Ombyggnad av den nedre änden av en motor är en komplicerad och svår process som bäst lämnas till proffs.
  • Tips

    Även om du inte har verktygen för att reparera orsaken till misfire, kan du fortfarande spara pengar genom att identifiera problemet innan du tar fordonet till en mekaniker.
  • Eftersom det finns så många saker som kan orsaka felfire, kan du kanske försöka multipla metoder för att identifiera den felaktiga cylindern och bestämma orsaken.
  • Om du inte har tillgång till en kodskanner, kommer de flesta Auto Parts-butikerna att skanna ditt fordon gratis.
  • Varningar

    Koppla ur batteriet när du arbetar på fordonet (ta bort ledningen som leder till den negativa terminalen) för säkerhet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande