Hur man väljer en omslagsdesign för en ebook

De flesta potentiella läsare kommer att skanna omslaget innan de även läser titeln. Ett lock måste dra människor på bara några sekunder och ge dem en exakt tips på bokens innehåll. Om det är möjligt, investera i en professionell designer för detta viktiga steg i processen.

Steg

Del 1 av 2:
Välja en omslagsdesign
  1. Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 1
1. Överväga att anställa en konstnär. Ett dåligt utformat lock kommer att driva bort potentiella läsare snabbare än något annat misstag. Det här avsnittet kommer att lära dig grunderna för vad du ska leta efter, men de kan inte ersätta grafisk designupplevelse. Nästa avsnitt i denna artikel kommer att täcka processen att anställa och arbeta med en konstnär, vilket ger dig den bästa chansen att lyckas.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 2
    2. Kontrollera de tekniska kraven. Bekanta dig med storleken och formatbegränsningarna på din eBook Cover Image. Amazon-standarderna är överlägset viktigast på grund av den webbplatsens massiva marknadsandel. Krav på smashwords är en avlägsen andra, eftersom den webbplatsen automatiskt tar hand om formatering för andra webbplatser.
  • Om du inte är tekniskt inställd och inte planerar att anställa en professionell konstnär, använd en "Cover Creator" Tjänst som Kindle Direct Publishing. Detta bör automatiskt ta hand om tekniska krav. Om du vill ha fler alternativ, använd istället Photoshop eller en liknande bildredigerare.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 3
    3. Lär dig om genren. Varje genre har sina egna regler för omslagsframgång. Det är vanligtvis bäst att spela det säkert och sätta en pistol på omslaget av en action västerländsk eller ett par på omslaget av en romantik. Även om det finns mycket mer för det, bör dessa regler hjälpa en nybörjare att komma igång:
  • Böcker riktade mestadels på kvinnor inkluderar typiskt mänskliga figurer i omslaget.
  • Böcker som mestadels riktar sig till män bör inkludera någon åtgärd eller rörelse.
  • Läsare ska kunna identifiera genren och den allmänna stilen baserat på omslaget.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 4
    4. Titta på omslaget i miniatyrstorlek. Många bra tryckta lock kan aldrig fungera för en eBook, eftersom de flesta läsare ser bilden till en mycket mindre storlek. Om din miniatyrbild inte tar uppmärksamhet, kommer få personer någonsin att klicka på det och se hela versionen. Se till att ditt lock är vettigt i små storlekar, och lita inte på små detaljer.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 5
    5. Välj ett teckensnitt. Om du inte är bekant med typografi kan du bli förvånad över hur svårt och viktigt detta beslut är. Din första prioritet är att se till att din titel är läsbar på miniatyrstorlek. Därefter, se till att ditt teckensnitt exakt kommunicerar genren eller stämningen i din bok. Om du inte vet var du ska börja, täcker Bläddra ebook i samma genre som din bok för exempel.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 6
    6. Lägg ut titeln och författarens namn. Placera titeln så att den är tillräckligt stor för att läsa, men stör inte omslaget. Om du inte redan har fans är författarens namn mindre viktigt. Du kan i allmänhet minska storleken för att lämna mer utrymme för titeln och konsten.
  • Del 2 av 2:
    Arbeta med en konstnär
    1. Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 7
    1. Planera runt din budget. Din omslagsbild är den viktigaste faktorn för att marknadsföra en ebook. Att sätta detta i händerna på en erfaren konstnär är nästan alltid värt kostnaden. Välj mellan en rad alternativ beroende på din budget:
    • Att anställa en cover design professionell kostar vanligen US $ 500- $ 600. Om du har höga förväntningar på boken och pengar är inget föremål, kan du till och med lägga in $ 1200- $ 1300.
    • Du kan förhandla om ett mycket billigare pris om du använder en befintlig bild. Fortsätt läsa för mer råd om detta ämne.
    • En icke-professionell konstnär är mycket billigare, men lite riskabelt. Börja så tidigt som möjligt, eftersom dessa artister tenderar att arbeta på sitt eget schema.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 8
    2. Bläddra artistportföljer. Det finns många online databaser av artister som är tillgängliga för uthyrning. Titta igenom dem för konstnärer du tycker om, och fråga vänner med ett öga för grafisk design för att låna ut sina åsikter. Du letar efter konst som griper din uppmärksamhet, särskilt på "Miniatyr" storlek. Om möjligt, hitta en portfölj som innehåller omslagsdesign och / eller illustrationer i din boks genre.
  • Om du inte är säker på vad du ska leta efter, läs avsnittet ovan när du väljer en omslagsdesign.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 9
    3. Överväg att använda en befintlig bild. Om du vill spara pengar och vändningstid, hitta en bild som passar din bok redan. Kontakta artisten och be om tillstånd att använda bilden som ett bokomslag. Konstnären kan vara villig att lägga till din titel och författarnamn för ett måttligt pris, och eventuellt tweak det för att passa dina behov.
  • Om du vill ha exklusiva rättigheter över bilden måste du betala konstnären extra.
  • Upphovsrätten kan vara förvirrande och leda till stora rättsliga huvudvärk. Även om du tror att du använder en bild juridiskt, är det bäst att få tillstånd från den ursprungliga konstnären.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 10
    4. Arbeta i etapper. Ordna en plan med konstnären som delar projektet i steg. Det är vanligtvis bäst att godkänna ett grovt bevis på konceptet, då den sista bilden, sedan titeln teckensnitt, då det slutliga locket. Du betalar vanligtvis konstnären per timme, så du vill ha varje revision till "ångra" så lite som möjligt. Detta är särskilt viktigt om konstnären inte har mycket täckningsupplevelse.
  • Håll kopior av konsten och teckensnittet i varje steg. Detta gör det lättare att tweak omslaget för framtida utgåvor.
  • Om konstnären är en icke-professionell, är det bäst att bara betala efter slutförandet av varje steg, för att ge mer deadline incitament. Föreskriva också att partiell betalning ger dig rättigheter till den delvis slutförda bilden. Detta gör att du kan ta jobbet till en annan artist till slut, om amatörjobben inte hamnar på det sätt du vill.
  • Bild med titeln Välj en omslagsdesign för ett e-boksteg 11
    5. Lita på konstnärens dom. De flesta nya författare är inte bra på att utforma ett omslag. Ge det professionella artistrummet att experimentera eller uppfinna sina egna mönster. Medan du definitivt kan be om revisioner eller justeringar, leder alltför restriktiva instruktioner ofta till dåliga resultat.
  • Om möjligt, fråga konstnärliga kontakter för deras åsikt om din omslagsdesign.
  • Tips

    Smashwords är inte alltid flitigt om att skicka uppdateringar och revideringar till andra webbplatser. Det är bäst att publicera till Amazon direkt (den viktigaste försäljningskällan för nästan alla e-böcker) och förlita sig på smashwords för mindre viktiga platser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande