Hur man blir en bättre konstnär

Att vara en konstnär innefattar kontinuerligt att utveckla dina färdigheter, förbättra din teknik och driva dig bortom nästa gräns. Det är en del av din tillväxt som konstnär och kan även se att du ändrar dina konstnärliga tekniker helt flera gånger under en livstid. Att bli en bättre konstnär är en resa och kommer att ge större tillfredsställelse till dig som du fortsätter att bygga på vad du redan vet.

Steg

Del 1 av 4:
Stryka upp
  1. Bild med titeln Håll ett penna steg 8
1. Köp alla nödvändiga leveranser. Ritning pennor, raderare, skissbok, pasteller, färg, en easel... Vad du än tror du behöver för ditt kompetensområde. Nya leveranser och medier kan vara uppmuntrande. Prova nybörjare uppsättningar av konstnärskvalitet, eftersom de ofta är lättare att använda än de billigare, studentkvalitativa leveranserna.
  • Börja med en billig skissbok med massor av sidor och en skissuppsättning som inkluderar knådade kitt-suddgummi och olika grader av grafitpennor. Det kan också inkludera träkolpennor, kolstavar, grafitpinnar och bruna, grå eller rödaktiga skisspinnar. Alla dessa verktyg är användbara, och leveranserna är billigare i buntade uppsättningar än köpta individuellt.
  • "H" och 2H, 4H, etc är "hård" pennor som skärmar till en bra punkt och ger ett mycket lättmärke, lätt täckt av färg eller bläckning. De är för design. "F" är en "bra" penna, lite hårdare än en HB, vilket är ett normalt nej. 2 penna och mellanhårdhet. "B" betyder svart, och varje successiv grad av B-penna är mjukare, svartare och smudgier. 2b är en bra skisspenna, 4B är en bra som ger god skuggning, och 6b eller högre är nästan som att använda kol, för att lätta smetning och skuggning.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 11
    2. Köp några hur man använder böcker. Detta inkluderar böcker på specifika ämnen, som hur man dra djur, hur dra hästar, Hur man ritar havslandskap, etc. Vad du än gillar mest eller bli intresserad av. Försök att åstadkomma minst en ritning om dagen. Du kan till och med rama dem och lägga upp dem på dina väggar, för att inspirera dig att fortsätta gå igenom nästa dag. Du kan också kolla in ritningsböcker från ditt lokala bibliotek och ta reda på vilken som inspirerar dig mest innan du köper den. Arbeta genom var och en av övningarna i sin tur, snarare än att försöka göra allt i boken på en gång.
  • Del 2 av 4:
    Utvecklas med dina konstkunskaper
    1. Bild med titeln Övervinna Boredom Steg 1
    1. Datum dina dagliga skisser. De behöver inte vara komplexa eller svåra - en fem minut "gestskissa" är lika användbart för att lära sig att rita som en halvtimme som gör en detaljerad ritning. Om du har en halvtimme, spenderar det på ett halvt dussin kortare skisser faktiskt bättre övning. Försök att få det rätt, men oroa dig inte för perfektion. Du kommer att uppnå bra, igenkännliga ritningar med konstant övning mer än någonting annat.
  • Bild med titeln Övervinna Boredom Steg 2
    2. Välj ett favoritämne. Detta kan vara ditt favoritdjur, en favoritblomma, en sten, en flaska med ljus som kommer genom det, allt du verkligen vill rita väl och bryr dig om personligen. Rita samma sak om och under många gånger, på många olika sätt. Upprepad teckning av samma ämne eller typ av ämne (var och en av dina katter, din katt från flera olika bilder, din katt paw en dag, din katt näsa nästa) kommer att ge dig en mycket rikare grepp om anatomi och proportioner av det ämnet. När du har dragit din husdjurskatt tillräckligt, blir det lätt att skissa en tiger på första försöket. Rita tillräckligt med stenar, och ett berg blir enkelt och förståeligt.
  • Bild med titeln Övervinna Boredom Steg 14
    3. Skissera och rita allt du ser! Det kan vara den hemlösa killen som tigger om förändring, eller den lilla tjejen hoppar runt med en ballong i handen. Vad du än ser som ser intressant ut, rita eller skissa det!
  • Fortfarande är livet ett av de enklaste ämnena för nybörjare att rita. Bokstavligen flyttar objekten inte. Välj enkla i början, en vas utan för många curlicues, några stenar, en blomma utan för många kronblad, en klar flaska med en intressant form mm. Rita var och en av föremålen separat som en studie, börja sedan ordna dem på olika sätt för att se hur de går ihop. Den stora fördelen med stilleben är att dina modeller inte rör sig, och om du gör det inomhus, ändras ljuset från dina lampor inte med tiden på dagen, antingen.
  • Djurritning kan vara din passion. Börja med dina husdjur. Börja när de sover, även om det inte verkar som en spännande pose - det är när djuret är mer benägna att hålla sig tillräckligt länge för att dras. Använd bilder på dina husdjur. Besök Zoos med en kamera och snäppa bilder av varje djur du ser och gillar, sedan jobba med dina egna bilder.
  • Leta efter Open Source-bilder som Wikipedia Commons och andra bilder där fotografen ger tillstånd att dra från dem. Du kan också kontakta fotografer som tar bra djurbilder och skickar dem på Flickr eller Facebook, frågar tillstånd att dra från sina foton. Många kommer gärna att ge tillstånd, och de flesta vill se dina ritningar. När du är van vid att dra djur snabbt från livet, försök att rita på djurparken eller vilda djur som fåglarna på din matare. Liveteckning av djur är ett bra sätt att lära sig att göra snabba gester och detaljer dem senare!
  • Byggnader och arkitektur. Studieperspektiv, som det är viktigt i byggnader mer än någonting annat för att få dem att se verkliga. Hitta en bra bok om perspektiv, och gör alla övningar. Var försiktig med att arbeta från bilder, eftersom de ibland snedvrider vertikala linjer och förändrar perspektivet. Du kan behöva korrigera fotot när du förstår vad du gör. Detta är ett annat populärt konstämne som aldrig förlorar sin överklagande. Liksom stilleben kan du gå ut och rita byggnader i person, utan att din modell kommer upp för att gå bort.
  • Landskap är ett traditionellt konstämne. Skissa din egen gård från livet Ofta, ibland ett litet vackert område, ibland försöker för den stora panoramautsikten. Gå ut på campingresor, eller besök lokala parker med din skissbok i handen. Gör flera snabba, fem minuter eller mindre gestskisser, för att få de viktigaste elementen i ditt landskapsdesign nere, bara grova konturer och välj sedan den bästa lilla miniatyren och dra den sikten större. Detta sparar en mängd problem med att börja med detaljerna i ett blad, och bara avsluta en gren av det trädet på en timme. Detaljer är faktiskt enklare än att göra de stora formerna av saker. Landskapsdrag handlar om texturer, former och ljus som förändras snabbt, så lär dig att dra snabbt! Få formerna av skuggor ner första, eftersom ljusets vinkel kommer att förändras på en halvtimme, och så kommer skuggans form.
  • Människor är ett populärt ämne för teckning. Börja med de vänner och familjemedlemmar du kan övertyga om att sitta kvar i en halvtimme eller mer för att låta dig dra dem. Måla de du älskar. Skissa någon som intresserar dig. Igen, träna snabb liten "gest" ritningar i allmänhet, så att du kan få en figur eller ett ansikte inom några minuter innan personen vandrar av eller gör något annat. Sketching offentligt är också en bra isbrytare, ett bra sätt att träffa människor, för att någon ofta vandrar upp för att se vad du ritar. Du har ett ämne att prata om rätt - konst - en som de flesta människor gillar och en som inte är kontroversiell.
  • Del 3 av 4:
    Få lektioner och expertråd
    1. Bild med titeln Marknad En produkt Steg 1
    1. Titta på konstlektioner av något slag. De flesta platser erbjuder community-klasser, där du kan registrera dig för att ta några konstlektioner. Vet bara att du måste investera lite pengar, men det kommer säkert att hjälpa.
    • Leta efter konstlektioner online, och konstvideor eller DVD-skivor. Många professionella konstnärer skapar instruktions DVD-skivor i olika medier, eller på att dra i allmänhet. Webbplatser med forum som http: // wetcanvas.com kommer ofta att ha fria konstlektioner, med frivilliga lärare som ger uppdrag, kritik ditt arbete och hjälper till att uppmuntra sätt. Platser som http: // hur-till-drag-och-färg.com kan ha mycket gratis instruktion, och nedladdningsbara e-böcker, liksom ytterligare instruktioner till salu. "Försök innan du köper" Med online konstlektioner är vissa lika bra eller bättre än personliga konstinstruktioner. Du borde tycka om lärarens konst, och även njuta av lärarens presentationsstil, för att få ut det mesta av en online-klass.
  • Bild med titeln Pampera själv Steg 9
    2. Prenumerera på konstinstruktionstidningar. Konstnärens tidning, pastelljournal, akvarell konstnär, amerikansk konstnär Och andra har alla utmärkta artiklar om hur man ritar och målar. Ju mer du läser desto mer förstår du de många tekniska termerna och olika tekniker som finns att dra och måla. Lärande konst är kumulativ. Det kan tyckas lätt, för att människor som gör något bra under lång tid, gör det enkelt, men det är ett komplext studieområde som tar tid och ansträngning att behärska. Tålamod, övning och studie är det som verkligen utgör "talang" - talang älskar processen så mycket, att du är villig att lägga upp med dina misstag för att lära dig hur man gör det så bra, andra kallar dig begåvad. Detta kommer vanligtvis vid den punkt de kan känna igen vad du drog för vad det är.
  • Bilden med titeln har datorns roliga steg 14
    3. Lär dig komposition och design. Leta efter böcker om design och komposition, ta klasser i design, studera det så mycket som du gör hur du ritar saker exakt. Det gör skillnaden mellan om du skapar bra konst eller bara kopior av bilder. Lär dig hur man gröda referensbilder, välj vilka ämnen som ska skjuta eller skissa i ett landskap, vägleda en tittarens uppmärksamhet i målningen till det viktigaste i det - ett stående ögon, den solbelatta patchen i ett landskap som du valde som en kontaktpunkt , djurböjningen att dricka, folket på stranden. Några ämnen är uppmärksamhet-getters av sig själva, som en söt kattunge, men du kan förbättra den söta kattungebilden till den punkt som det är oemotståndligt, om du lär dig bra designprinciper och ger bara rätt balans mellan bakgrunden runt det.
  • Del 4 av 4:
    Arbeta i ett konstrelaterat fält
    1. Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 15
    1. Få ett jobb (om du är gammal nog). Det kan vara på en hantverk som Joanne eller Michael, eller du kan vara en praktikant på någon form av designstudio. Lär känna ett galleriägare och volontär för att hjälpa till med att installera utställningar, och du kan så småningom bli anställd för att arbeta på galleriet. Växelvis, Sälj din konst online På eBay eller Etsy, sälja porträtt eller djurporträtt eller landskap i person utanför easel, ta med din portfölj till gallerier, sälja på konstmässor eller science fiction eller mediekonventioner.
    • Vilken typ av konst du gör kommer att påverka var den säljer bäst, och om du är redo att leva på konst än. Den punkt där god konstförsörjning betalar för sig själva kommer mycket snabbt, när du befinner dig minst ett populärt ämne som icke-artister gillar ditt arbete. Detta kan vara tecknade katter, drakar, söta manga djur eller söta manga barn lika lätt som ett konstämne ämne. Någon kommer att erbjuda att köpa något. Sälja det, ge dem den glädjen, även om du vet att du kunde ha gjort det bättre. Anslutningen de har med din ritning är verklig och känslomässig. Din tekniska kritik har mer att göra med din tillväxt som en konstnär och mindre att göra med det externa värdet av din konst. Du är ofta dess fattigaste domare, undersälj inte dig själv.
    • För att bo i konst, lära dig att bli egenföretagare. Det finns många aspekter för egen sysselsättning som inte har något att göra med hur bra du ritar och målar, allt att göra med hur bra du hanterar dina pengar och tid. Om du föredrar att ställa in ditt eget schema, göra alla egna affärs- och finansiella beslut, fungera bra utan övervakning, plan, schema och fullständiga stora projekt utan någon utomstående myndighet, kan livet för en heltid självständig konstnär vara rätt för dig. Om det inte är, njut av att ha en sidoinkomst och leta efter ett relaterat jobb där du har en arbetsgivare, en stadig kontroll, fördelar och någon annan ansvarig för alla affärsmän. Hur mycket du behöver tjäna för att vara lycklig i livet är ett livsstilsval. Om du har din hälsa behöver du inte ha en hög inkomst att vara glad som en heltidskonstnär. Om du har anhöriga eller hälsoproblem kan det inte vara praktiskt att gå heltid tills du kan tjäna en professionell nivå inkomst, fortsätt din karriär deltid tills det matchar din arbetsinkomst.

    Tips

    Om du befinner dig frustrerad eftersom du inte kan rita något precis som det är, andas, räkna till 10, och bara ta en liten paus. Försök sedan något enkelt att du redan har behärskat. Om du är en total nybörjare, försök att dra en mycket snabb, tidsbestämd, två minuters teckning av ett enkelt icke-rörligt objekt som din suddgummi, eller en burk med etiketten avstängd. Bara få det ner på två minuter och försök igen. Realistisk ritning tar mycket övning, och också många specifika färdigheter som perspektiv, konturritning, skuggning, proportionsmätning och så vidare.
  • Övning ger färdighet. Faktum är att bli av med den tanken på "perfekt." Ersätta det med "skön" eller "spännande." Misstag kan vara serendipity. Även de mest skickliga professionella konstnärerna gör misstag hela tiden, och nöjer i dem, för att de alltid lär sig från dem. Olyckor kan bli något bättre än du planerat, och serendipity är vanligt. Perfektionism kan krossa din konst, så släpp av några perfektionistiska attityder. Lär dig att njuta av processen och lär dig att se som en konstnär. Du kommer att upptäcka att när du kan rita något realistiskt, ser du världen annorlunda, även när du inte ritar. Lära sig porträtt, och varje mänskligt ansikte blir vackert, medan alla "vackra människor" har uppenbara ansiktsbehandlingar och oegentligheter. Det är det som ger dem karaktär.
  • Sakta ner. Det tar tid att bli en proffs.
  • Landskap är mycket förlåtande. Om du gör ett misstag, som att göra kullen för hög eller flytta ett träd över för långt, oroa dig inte om det. Om bilden ser bra ut, var det din intuition som rekommenderade landskapet. Din ritning är inte ett foto! Det behöver inte vara så exakt om det inte är ett landmärke, och även då kan saker som moln eller buskar förändras. Eller, du kanske har fått det rätt om du satte sig eller steg närmare det. Oroa dig inte så mycket om noggrannhet i landskap som får en vacker bild.
  • Gå till en rabattbutik eller dollaraffär och köpa barnleksaker som är enkla geometriska former - block, bollar, pyramider och cylindrar i fasta färger utan mönster. Dessa objekt är bra för träningsteckningar, eftersom du kan lära dig att se mer komplexa former som människor eller djur som anslutna cylindrar, block, sfärer och så vidare. Ställ upp dem på ett bord med ljus som skiner på dem ovanifrån till ena sidan, för att göra goda skuggor och dra dem ofta för att träna skuggning och förstå hur ljus påverkar fasta föremål. Denna övning är i de flesta teckningsböcker, men faktiskt gör det med riktiga block och bollar kan vara en otroligt boost till färdigheter. Gör det i färg, med färgpennor eller akvarell igen, för att studera reflekterad färg och interaktion av ljus och färg. Senare när du gör fancy stilleben med silver och spets och glas, kan du alltid lägga några av dessa färgade, nyckfulla föremål i kompositionen för att ljusna den. Eller, sätt en bara offstage för att sätta en snygg blå eller orange reflektion på silverskålen när den inte skulle passa in i målningen.
  • Försök att rita ett rutnät på ditt papper och sedan dra ett rutnät på en utskrift av ditt referensfoto med samma antal kvadrater. Dra exakt vad som finns på varje torg, utan att uppmärksamma något annat på bilden, var noga med att göra några plötsliga förändringar av ljus och mörk matchning med kvadraterna runt den. Detta ger dig en mycket realistisk bild på första gången. Gör rutnätets ljus, så du kan radera dem ur ljusa områden. Renaissance Master Painters använde denna teknik, genom att sätta ett glasfönster med ett gallermålat på det mellan dem och deras porträttämne. Gridmetoden är ännu bättre än att spåra för att få exakta konturer.
  • Tick ​​Marks är en annan metod för noggrannhet. Mäta från sidan och toppen av ditt referensfoto till en viktig punkt på ditt ämne, som det inre hörnet av ögat, eller platsen längst upp i huvudet eller botten av hakan. Gör ett mycket litet märke på papperet på exakt den punkten. Du kan skala upp eller ner, antingen multiplicera enheterna på din linjal. Eller med hjälp av en arkitektonisk linjal med olika vågar på den - välj större enheter för ritningen och mindre enheter för fotot om det är liten eller vice versa. Karta ut de stora områdena i ansiktet så att ögonen är placerade rätt i förhållande till näsan, hakan, sidorna av ansikte, utanför håret, toppen av huvudet och axlarna. Använd så många fästmärken som du behöver för att placera ämnet. Försök sedan skissa konturlinjerna mellan prickarna så exakt som du kan. Ju mer prickar du använder först, desto mer exakt kommer ritningen att vara. Ju mer övning du får, desto lättare är det att komma undan med bara några för topp och botten av ansikte, sidor, ögonhörn, näspets, hörn av mun. Detta fungerar på något ämne, men porträttet var ett exempel som används för att visa vilka är de viktiga punkterna att markera på ett porträtt.
  • Försök spåra en av dina egna referensbilder för att träna skuggning. Just matcha tonen i varje område på bilden så exakt som möjligt, utan att oroa dig om huruvida konturerna är rätt. Om du övar var och en av dessa färdigheter separat är det lättare att dra dem alla tillsammans och dra realistiskt från livet.
  • Varningar

    Rita inte från fotografier som du inte tog utan tillstånd från fotografen. Leta efter bilder Fotografen har redan gett tillstånd genom att använda en Creative Commons-licens, eller fråga fotografen direkt om du kan använda den. Respektera villkoren för licensen, ange alltid din källbild om de frågar (och det är artigt om de inte), och om de berättar att du inte sälja ritningen, så gör det inte. Du är bättre att använda dina egna bilder och lär dig att ta bra referensfoton. Det är en annan typ av fotografi än att ta bilder för att vara bra bilder i sig själv. Det är en avancerad färdighet att kunna byta och kombinera bilder, så mycket att du inte bryter mot upphovsrätt, eftersom det inte är igenkännligt. Använd inte tidningsfoton som National Geographic tills du har behärskat med referenser utan att bryta med upphovsrätt.

    Saker du behöver

    • Konsttillbehör
    • Konstlektioner (valfritt)
    • Böcker
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande