Hur man klär sig som en konstnär

Om du är en konstnär, då har du redan lyckats dressing som en. Det finns ingen singel "se" När det gäller kläderna är konstnärer. Det finns dock vissa aspekter av din garderob som du kan skräddarsy för att du har rätt kläder att arbeta med, att dina kreativa talanger kommer att utnyttjas, och att du kommer att stå ut som en konstnär i professionella situationer. Å andra sidan, om du hellre vill emulera den populära bilden av en stereotyp konstnär är det ett trendigt utseende som inte är svårt att uppnå.

Steg

Metod 1 av 4:
Att vara praktisk
  1. Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 1
1. Bära bekväma kläder medan du arbetar. Som konstnär kommer du att spendera långa timmar som honing ditt hantverk. Oavsett om du arbetar på en easel eller på en dator, vill du se till att du är så bekväm som möjligt.
  • Om du arbetar med ett rörigt medium som färg, undvik kläder som är för baggy, speciellt om det har ärm. Även om du inte är orolig för att få dina arbetskläder smutsiga, kan för-lös kläder sluta smita ditt arbete.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 2
    2. Skydda dina kläder. Om du arbetar med allt som kan fläck, som färg eller bläck, bör du vidta försiktighetsåtgärder för att hålla media bort från dina kläder. Täcka upp med ett förkläde eller en målning smock. Se till att det är gjord av ett tjockt nog material som dina medier inte kommer att suga igenom snabbt.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 3
    3. Undvik att arbeta i kläder som du tänker förstöra. Även med att ta hand om och bära ett förkläde, kommer du sannolikt att få det udda stänk av färg här eller där. Tvätta omedelbart kan ta hand om de flesta media på olika tyger, men du är bunden att få den enstaka permanenta fläcken. Använd inte dina bästa slacks i studion.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 4
    4. Arbeta med vad du har. Som en ung konstnär har du förmodligen inte mycket pengar. I stället för att pining för designer jeans sätt ut ur ditt prisklass, lära dig att bygga en elegant garderob utan att bryta banken.
  • Håll dina kläder i gott skick. Kläder som varar längre kommer att spara pengar.
  • T-shirts och jeans kan låta som en mundan combo, men du kan använda din egen personliga stil för att sticka ut. Använd T-shirts av din egen design eller som annars är unika. Bära jeans som är andra färger förutom den typiska denimblå.
  • Ett enkelt, kreativt sätt att sträcka din garderob är att "mixa och matcha" olika bitar för att skapa unika utseende. Helt enkelt byta jackor mellan två kostymer kommer att ge dig två "ny" outfits.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 5
    5. Handla på sparsamhetsbutiker. Second hand butiker är det bästa sättet att sträcka din klädbudget. Förutom grundernas grunder, kommer du att kunna hitta unika stilar till ett överkomligt pris. Leta efter quirky, udda "signatur" bitar som passar din personlighet och kommer att få dig att sticka ut.
  • Du kan hitta retro och moderna stilar och sedan enkelt blanda och matcha dem.
  • De flesta sparsamhetsbutiker har ett eller flera glasfall på framsidan där de visar trevligare föremål, ofta smycken. Dessa objekt kan vara dyrare än typiska sparsamhetsverksamhet, men kostar fortfarande betydligt mindre än detaljhandeln. Det är ett bra ställe att leta efter intressanta bitar.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 6
    6. Sluta uppmärksamma varumärken. Medan varumärken ibland betyder kvalitet, oftare än inte, slutar du betala för namnet. Som en konstnär är det en lyx som du inte har råd med. Dessutom, hur kreativ kan du titta när du är klädd precis som alla andra?
  • Ett undantag är att komma ihåg vilka märken som faktiskt do Gör kvalitetskläder som varar. Denna typ av varumärke kan vara lite dyrare men sparar pengar över tiden. Håll ögonen avskalade för dem när du sparar eller surfar på auktionswebbplatser.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 7
    7. Gör din egen sak. Framför allt, att se ut som en konstnär som du borde klä på hur du vill. Detta kan innebära ljus, uppmärksamhet-gripande getup s det "tryck gränserna." Eller du kanske vill hålla saker avslappnad och monokrom. Du kan till och med bestämma att göra både på olika dagar i veckan. Valet är ditt.
  • Metod 2 av 4:
    Få kreativitet
    1. Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 8
    1. Sy dina egna kläder. Du behöver inte vara en modedesigner för att göra egna kläder. Att arbeta från ett mönster gör att du syr din egen garderob relativt enkelt. Kolla in din lokala tygaffär för vissa vilda, off-beat-mönster som du inte skulle hitta på butiksköpta kläder. När din färdighetsnivå ökar kan du till och med bestämma att designa bitar från början utan ett befintligt symönster.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 9
    2
    Skärmdump dina egna t-shirts. Är du trött på att se samma gamla T-shirtdesigner? Gör anpassade tröjor som ingen annan i världen kan bära.
  • Om du har ett företag eller studio, design t-shirts med sitt namn och logotyp. Om skjortorna är iögonfallande, kan de få kompletta främlingar som är intresserade av din konst.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 10
    3. Skapa unika tillbehör. Hitta original knappar eller lägg till faux juveler på dina kläder. Prova din hand på grundläggande smycken hantverk för att göra tillbehör som är båda olika och passar perfekt i din personliga stil. Upcykel någon udda knickknack som kan införlivas i dina kläder och tillbehör.
  • Metod 3 av 4:
    Dressing som en professionell konstnär
    1. Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 11
    1. Bära ovanligt men inte outlandish färger. När du deltar i halvformiga affärs- och sociala evenemang, kommer du att vilja se både kreativ och sofistikerad. Det här är främsta nätverksmiljöer, och du vet aldrig vem som kanske vill köpa en dyr bit eller ge dig ditt nästa jobb. Titta skarpt medan du står ut med en mörkgrön eller brun kostym eller klänning.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 12
    2. Lägg till ett bälte. Bälten förbättrar stilen med någon outfit som de bärs med. När du sportar ett annat vanligt ensemble kan ett dekorativt bälte och / eller en intressant spänne hjälpa dig att sticka ut från mängden. Låt andra veta mer om din personliga stil och konstnärliga intressen med den här lilla detaljerna.
  • Verktygat läder är ganska ovanligt i moderna bälten, och bär ett verktyg för läderbälte är ett enkelt sätt att se unikt ut.
  • Du kan välja en bältesspänne som har viss betydelse för dig eller din konst. Till exempel, om din konst ofta har ett havtema, är en spänne med en maneter eller haj ett bra val.
  • Om du arbetar med metall eller läder är ditt bälte ett bra ställe att visa dina talanger.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 13
    3. Leta efter unika smycken som slår på dig. Leta efter bitar som är funky, främmande, dyra eller välgjorda. Smycken med invecklade detaljer eller bitar som lyder tillbaka till 80-talet är också bra konstnärliga val. Om ett stycke är särskilt stor eller vild, kan det vara bäst att spara det för avslappnade kläder, snarare än att bära den till något dressier som en konstöppning.
  • Precis som ditt bältespänne, kan dina smycken återspegla dina intressen och konst. Till exempel, om du är intresserad av astronomi och / eller ofta inkorporera mellanrum, försök hitta smycken som har planeter eller supernovae.
  • Undvik bitar som ser ut för dyrt eller ostentatious, även om du inte betalade mycket för dem. Det kan vara svårare att sälja ditt arbete om en potentiell köpare ser dig utrustad i guld och diamanter.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 14
    4. Klä ner sig. Konstnärer är kända för att klä sig mer tillfälligt än genomsnittet. Men du vill se till att du inte kommer ut som slarvig eller ostylisk. Om du inte tar dig tid att sätta kreativitet i din outfit, kan vissa människor tvivla på den kreativitet du lägger i din konst. Istället klä ner i ett avsiktligt sätt istället för att slumpmässigt kasta på jeans och en t-shirt. Se till att kläderna är rena och passar bra.
  • Metod 4 av 4:
    Dressing som en stereotyp konstnär
    1. Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 15
    1. Ändra din frisyr. Välj ett utseende som gör att du sticker ut i en folkmassa. Tänk på dessa idéer för att skapa ett vildt utseende:
    • Få en trubbig klippa från din stylist och be honom eller henne att lägga till bangs.
    • Ordna ditt hår i dreadlocks Om det fungerar för din hårtyp.
    • Färgämne eller sträcka håret med en unik färg. Om du är försiktig med att göra en stor förändring i din hårfärg som du inte kan ångra, använd sedan ett temporärt färgämne. Om ditt hår är flätat eller dreadlocked, kommer en eller två strängar färgade en ljus färg verkligen pop. När du lägger till ett streck till ditt hår, har det närmare ditt ansikte den största effekten.
    • Bakkam eller "reta" ditt hår med en pensel och lite hårspray för att ge den volymen. Medan de flesta som retar sitt hår idag gömmer knutarna med otäckt hår, en populär "artsy" Titta är att göra din ryggkam.
    • Sluta räta eller curling ditt hår. Låt det återvända till sitt naturliga tillstånd.
    • Välj en stil som trotsar könsstereotyper. Om du är en tjej, gå med extremt kort hår. Om du är en kille, växa ditt hår långt.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 16
    2. Få piercingar. Du kan genomborra din ögonbryn, din läpp eller näsa för dramatisk effekt. Gauged Earlober är ett annat populärt piercingval. Kom bara ihåg att, till skillnad från de flesta andra typer av piercingar, kommer det troligen att vara permanent. Om du vill ha något mer subtilt, pierce ditt öronbrusk.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 17
    3. Tänk på tatueringar. Tatueringar själva är en konstform, och att ha några kan visa upp din kreativa sida. Om du anser din kropp en duk, kanske du vill tatuerade på ett sätt som du hittar meningsfull. Var inte tanklös om det, men du vill inte få en tatuering du ångrar.
  • Om du är en visuell artist, överväga att rita din egen design för din tatueringskonstnär att använda.
  • Den moderna konstnärstereotypen innehåller ofta fulla ärmar och / eller nacktatueringar.
  • Om du inte vill begå sig till konstnären leta efter liv, försök tillfälliga tatueringar istället.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 18
    4. Sluta raka. Du kanske vill växa ut ditt ansiktshår eller ändra dina andra rakningsvanor. Gör vad du vill, och överensstämmer inte med socialt tryck. Rakning är ett personligt val. Några artister raka, och det är inte. Men den populära bilden av en konstnär har vanligtvis ett skägg eller åtminstone någon stubb.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 19
    5. Bära snygga jeans. Medan skinny jeans kan vara mode, kom ihåg det som en konstnär som du vill ställa dig bort från mängden. Dina jeans kan också bli rippade och blekade. Men Artsy killar borde aldrig bära illamående eller förstörda klänningbyxor.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 20
    6. Bära mycket svart. Konstnärer dressing allt i svart är en stereotyp av god anledning. Förutom smickrande någon figur visar svart också smuts och fläckar mycket mindre jämfört med andra färger. När du är en konstnär med en begränsad budget, kommer svarta kläder att spara dig rengörings- och ersättningskostnader. Konstnärer bär också ofta svart till evenemang där de visar sin konst. Det monokromatiska utseendet drar uppmärksamhet bort från dem och på sitt arbete.
  • Bild med titeln Klänning som en konstnär Steg 21
    7. Bära en beret. En svart björn är den ultimata konstnären mode cliché. Lyckligtvis råkar det också vara snyggt. Berets ser bra ut på både killar och tjejer och kan bäras en mängd olika sätt. Få en för dig själv att verkligen sälja det konstnärliga utseendet du går för.
  • Tips

    Klä så att konsten kan hända.Använd leggings som låter dig dansa, eller välja skjortor som kan splittras med färg eller kol.
  • Förstå att världen, inklusive din kläder, är en palett för självuttryck.Hitta det som får dig att känna dig glad eller levande, inte vad andra säger att du är modernt. Om du slänger dig i ditt utseende med poise och självförtroende, kommer du att dra av vilken stil som helst. Tro att du ser cool och bär vad som verkligen vädjar till dina känslor.
  • Media-färgade händer och kläder är ofta den förenande "se" För de flesta unga konstnärer. Om du vill att världen ska veta att du är en konstnär, tvätta inte bläck och färgfläckar när de händer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande