Hur man fångar en vild kanin

Vilda kaniner kan vara en olägenhet för alla som försöker behålla sin gård eller odla en trädgård. Som växtätare kommer kaniner att sluka dina växter och skada trädbark i ett försök att äta. Fånga en vildkanin på ett humant sätt kan enkelt göras om du ställer in levande fällor på rätt plats, använd rätt typ av bete och släpp om kaninen långt ifrån ditt hem. Du kan också ställa in fäktning eller sprutavvisande i din gård för att hålla de vilda kaninerna borta.

Steg

Metod 1 av 3:
Baiting en kanin i en levande fälla
  1. Bild med titeln Fånga en vild kanin steg 1
1. Köp en levande fälla. Att använda en levande fälla är det mest humana sättet att fånga en vild kanin, eftersom de inte skadar djuret. Levande fällor kommer med en fälleldörr, en fällmekanism och flera remskivor. De kan hittas online eller på din lokala sportvaruhandel för 20 till 50 dollar.
  • Välj en levande fälla med en fälldörr om du planerar att ställa in den mot en vägg eller ett träd.
  • Köp en levande fälla med två fälldörrar om du planerar att placera fällan på ett spår.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin Steg 2
    2. Ställ fällan på en kaninspår. Kaniner brukar resa längs samma vägar och spår, så det är viktigt att observera ett område för kaniner innan du ställer in en fälla. Den vanligaste typen av kaninspår finns i områden som tillåter dem att dölja och fly enkelt, t.ex. höga borste eller vägar längs staket som har övervuxit. Spendera tid att observera kaninspåret och placera fällan i mitten av kaninens vanligaste väg.
  • Om du använder en dubbelsidig livefälla, lägg fällan i mitten av spåret så att kaninen kan komma in från båda sidor.
  • Om du använder en enda dörr-live-fälla, lägg fällan mot en stor stapel eller mot ett träd som är omgivet av hinder så att kaninen inte kan gå runt fällan.
  • Leta efter kanin SCAT längs prövningar och i områden där du har sett kaniner innan.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin Steg 3
    3. Manipulera spåret för att begränsa kaninens väg i fällan. Med hjälp av material som finns på kaninens spår, som grenar, långa pinnar eller borsta, begränsa kaninens väg i spåret. Denna metod ökar dina chanser att fånga en kanin och kommer att se till att kaninen inte går runt din fälla när den är inställd.
  • Om kaninens spår leder till ett kaninskydd, lägg fällan i ingången till skyddet.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin steg 4
    4. Plocka upp dörren och lås den på plats, ställa in fällan. Följ anvisningarna som följer med Live Trap för att ställa in det ordentligt, eftersom varje fälla kommer att fungera på sin egen väg. Se till att fällan aktiveras genom att probing trappmekanismen med en lång pinne. När du testar fällan, återställ dörren och placera fällan utanför.
  • Om fällan inte aktiverar, var noga med att omläsa riktningarna och sätt på fällan igen.
  • Om du misstänker att din fälla är defekt, kontakta den verksamhet du köpte den från och be om hjälp. De kan hjälpa dig via telefonen eller be dig att återvända fällan.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin Steg 5
    5. Välj ett effektivt fångstbete. De mest effektiva formerna av bete för att fånga kaniner är grönsaker, speciellt äpplen, brusselspiror, morötter eller sallad under de varmare månaderna och bröd, majs, alfalfa och klöver under vintermånaderna. Kaniner är växtätare, så alla löviga eller rotgrönsaker du väljer bör vara effektiv. Även om betet inte behöver vara fräsch, bör det inte rytas eller för gammalt för kaninen att äta grönsaken.
  • Du kan också spraya äppelcidervinäger i fällan som ett tillägg till det bete du redan har placerat, eller i sig som den primära beten.
  • Att fånga en vild kanin är lättare under vintermånaderna eftersom det är mindre mat och kaninens kommer att lockas in av bete lättare.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin steg 6
    6. Placera betet i fångstmekanismen. Var försiktig med att placera maten direkt på fällmekanismen och inte på baksidan av levande fällan. Om betet är felaktigt, finns det en chans att din kanin kunde undkomma fällan med en full mage, och du har inget att visa för dina ansträngningar. Placera inte betet någon annanstans än fångstmekanismen för de mest effektiva resultaten.
  • Om du använder en två dörr-levande fälla, kommer fångstmekanismen i mitten av live-fällan.
  • Vikten på kaninen är vad som reser fångstmekanismen, så att dörren kan falla.
  • Bild med titeln Fånga ett vildt kanin steg 7
    7. Kontrollera fällan så ofta som möjligt. För att bevara kaninens hälsa och hålla den levande fällan human, ska kaninen släppas eller flyttas så snart som möjligt. Ange påminnelser för dig själv för att kontrollera fällan var 24: e timme för att säkerställa att kaninen inte är fast i fällan för länge.
  • Metod 2 av 3:
    Frigöra kaninen
    1. Bild med titeln Fånga ett vildt kanin steg 8
    1. Ring djurkontroll och fråga om omlokaliseringslagar. Det är olagligt att flytta problemet djurliv i vissa regioner, så det är viktigt att förstå dina lokala lagar innan du flyttar kaninen. Djurkontroll ger dig de bästa alternativen för att flytta din fångade vilda kanin och kan välja djuret upp för dig.
    • Vissa områden, som tillståndet i Washington, kräver ett tillstånd för att flytta eller flytta vilda djur, inklusive Cottontail-kaniner.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin Steg 9
    2. Placera kaninen i ett lugnt område och lägg en tarpa över fällan. Du borde inte hålla kaninen i fällan längre än du måste, men att hålla det i ett lugnt utrymme, kommer det att hålla det lugnt innan du flyttar. Placera en tjock filt eller tarp över fällan för att hålla kaninen lugn och flytta inte fällan mer än nödvändigt.
  • Om du kan flytta kaninen direkt är det fortfarande viktigt att placera något över tarpen under transport.
  • Chanserna för kaninens överlevnad minskar när de utsätts för trauma eller stress, så behandla kaninen som om det var ditt husdjur.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin steg 10
    3. Släppa kaninen 10 miles (16 km) bort från var du fångade den. Vid transport av kaninen, ta hand om att inte skada eller traumatisera kaninen. Flytta kaninen genom att placera fällan på ett säkert ställe i ditt fordon så att det inte faller över eller glider runt för mycket. Hitta ett område som liknar landskapet till den plats du fångade kaninen.
  • Flyttpunkten bör vara långt ifrån några vägar eller andra människors hem, eftersom kaninen ofta börjar gå tillbaka i riktning mot sin fångst.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin Steg 11
    4. Stå bakom fällan och öppna dörren bakifrån. Möta den öppna fällan mot en plats där kaninen kan gömma och vara försiktig med att inte skada kaninen medan du öppnar fällan. Skaka lätt fällan för att uppmuntra kaninen att lämna, och om det är ovilligt, vänd fällan på sin sida och gå bort för att ge kaninen lite tid.
  • Metod 3 av 3:
    Avskräcka kaniner från din gård
    1. Bild med titeln Fånga en vild kanin steg 12
    1. Installera fäktning för att hålla kaninerna ut. Ett human och effektivt sätt att hålla kaniner ut ur din gård eller trädgård är genom att ställa upp staket runt problemområdena. Gräva 10 till 12 fot (3.0 till 3.7 m) Underground där du vill installera ett trådstängsel. Lägg kycklingtråd i hålet och skapa ett staket som är tillräckligt lång för att hålla kaninerna från att hoppa över den.
    • Hyr en professionell för att installera staketet för dig om du inte har resurser eller erfarenheter att installera ett staket på egen hand.
    • Kycklingtråd kommer att hålla kaninerna från att gräva eller gräva under staketet.
  • Bild med titeln Fånga en vild kanin steg 13
    2. Använd repellenter för att hålla kaninerna bort. Det här alternativet är dyrt och tillfälligt, men det kan vara effektivt om du är konsekvent. Köp en kaninavvisande från din lokala sportartiklar och spruta den på dina växter eller på din gård. Repellent måste återanvändas, eftersom lukten kommer att blekna och kaninerna kommer att återvända efter en tid.
  • De mest effektiva avstötningsmedlen luktar som räv urin, eller som urinen av andra rovdjur.
  • Bild med titeln Fånga ett vildt kanin steg 14
    3. Spray fungicider som innehåller kemiska thiram. Dessa fungicider är extremt giftiga och bör inte tillämpas på växter du planerar att äta eller några områden där barn kan spela. Fungicider är extremt effektiva för att avskräcka kaniner, och är ett bra alternativ för områden med prydnadsväxter eller delar av din trädgård som inte kommer att ätas av människor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande