Hur man beter sig i en zoo

Många människor, särskilt föräldrar med sina barn, besöker djurparker för nöje. Det är intressant att se inhemska djur upp nära eller exotiska varelser från andra delar av världen. Moderna djurparker är, för större delen, inte enbart avsedd att underhålla, inte bara lekplatser och inte en plats bara för picknick eller fester. Zoo bör utbilda och informera såväl som att bidra till att skydda utrotningshotade arter. Många djurparker är vetenskapliga institutioner, så besökare bör lyda reglerna. Denna artikel kommer att förklara hur man beter sig i en djurpark.

Steg

  1. Bildbeteckningen uppför sig i en zoo steg 1
1. Foder inte djur eller fåglar. Djur kan bli sjuk efter att de äter olämplig mat. Kom ihåg att varje djur har sin egen ration, matas till det av zoo-arbetarna. Foder inte djuren även om djuren verkar hungriga.
  • Ibland kan mat för några av djuren köpas så att besökare kan interagera med djuren. Detta händer till exempel på petting zoos. Det här är det en gång det är okej att mata zoo djur.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en zoo steg 2
    2. Låt djuren vara lugna. Gör inte höga ljud, klappa dina händer eller försök att skrämma dem för att få en reaktion. Många djur är rädda för buller, blyg och blyg trots att de är fångna. Du vet inte hur länge vissa djur har varit i en viss zoo eller i ett hölje eller de kan återhämta sig från en skada eller ha ett nytt djur i deras mitt. Varje zoo fågel eller djur kan känna sig obekväma på displayen på en viss dag så var rimlig och förvänta dig inte att djur ska utföra för din underhållning. De gör alla bara vad de skulle göra i naturen så långt som möjligt. Vissa besökare tror att om de betalade pengar för biljetter, får de göra någonting och se varje utställning på topp prestanda. Det är inte fallet. En biljett tillåter dig bara att komma in i zoo och titta på djuren. Inget djur är skyldigt att utföra tricks för dig.
  • Bildbeteckningen beter sig i en zoo steg 3
    3. Var försiktig, lyda alla skyltar och anvisningar från personal. Zoo kan vara riskabelt om du inte följer reglerna. Klättra inte över staket. Försök inte krama djur om inte en målvakt säger att det är okej och försök inte ta bilder av dig själv eller dina barn med djuren från var som helst än bakom hindren och staketet.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en zoo steg 4
    4. Fråga inte djurparkens anställda onödiga, dumma eller olämpliga frågor. De är upptagna med sitt arbete - de är inte guider. Information om djur tillhandahålls vanligtvis av deras hölje. READOBOUT ZOO OCH VILKA Djur Du är speciellt intresserad av innan du besöker zoo. Om en djurhållare eller annan expert ger ett samtal eller demonstration på någon av höljen, lyssna tyst och ställa frågor när de är inbjudna att göra det. Något skämt du tänker på de kommer att höras minst 100 gånger så gör det inte! Allt som sagt de flesta behållare älskar att svara på frågor, särskilt från barn. Om de är upptagna kommer det att berätta för dig att de måste fortsätta med sitt arbete. Keepers älskar vanligtvis att prata om sina djur och välkomna frågor.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en zoo steg 5
    5. Använd en karta eller en guidebok för att planera din rutt runt zoo. Om det finns utställningar du inte vill missa, besök dem först. Planera din rutt runt zoo så att du inte behöver rusa runt och så du inte hittar dig själv i motsatt riktning som alla andra på en topptid.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en zoo steg 6
    6. Tryck inte på framsidan av en folkmassa för att se vad som händer! Vänta din tur, andra kommer att gå tillbaka när de har sett vad de vill. Alla har betalat samma inträdesavgift så att alla har rätt att titta på allt så länge de tycker om. Om du inte kommer till lejonets hål vid matningstid, kan du inte förvänta dig att alla de som gjorde att gå tillbaka och göra plats för dig, eller dina barn.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en zoo steg 7
    7. Var medveten om andra som tar bilder. Många zoo besökare gillar att spela in sin resa med bilder av djuren och fåglarna. De kan vänta många minuter för det perfekta skottet bara för någon annan oblivious besökare att gå direkt genom deras skott eller sämre, låta sitt barn springa skrika upp till djurets hölje för att det aldrig ses igen den dagen.
  • Bildbeteckningen uppför sig i en zoo steg 8
    8. Respektera djuren och arbetarna - de kommer då respektera dig i gengäld. Njut av ditt besök i djurparken!
  • Tips

    Läs dessa steg två gånger för att komma ihåg dem av hjärtat.

    Varningar

    Gå aldrig ut ur din bil i ett safari parkområde med lösa, farliga djur. Safari Park besökare har blivit mauled av tigrar eftersom de inte stannade i sin bil.
  • Var vaksam besökande djurparker med små barn. Barn faller in i eller avsiktligt går in i höljen som kan leda till allvarlig skada eller död för dem eller djuret.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande