Hur man bygger ett cederträv

Om du njuter av lugn och ro i din bakgård som du känner dig utsatt, kan ett privatlivet vara precis vad du behöver. Och när det gäller att bygga framträdande strukturer som staket är Cedar ett av de bästa materialen där ute. Det är starkt, långvarigt och naturligt vattenbeständig, och gör ett attraktivt tillägg till någon egendom. För att komma igång med att bygga ditt eget staket, måste du först identifiera dina fastighetsgränser och gräva hål för supportposterna. När de är ordentligt åtskilda och set kan du installera de horisontella skenorna och börja processen med att fästa de enskilda plockarna för att skydda din idylliska utomhusreservat från nyfödda ögon.

Steg

Del 1 av 4:
Att placera ditt staket
  1. Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 01
1. Hitta din fastighetslinje. Innan du börjar planera ditt projekt, gå på din gårds omkrets och identifiera fastigheterna som visar var ditt land slutar och din granne börjar. En metalldetektor piper när du kommer över begravda markörstift. Ibland drivs egendoms insatser över marken. I det här fallet kommer en färgad flagga att göra dem tydligt synliga.
  • Ofta kan det finnas en nytta eller kommun som lättare på dina fastighetslinjer, så var noga med att kolla på dem när du frågar med lokala myndigheter för koder och tillåter.
  • Om det finns någon förvirring om hur dina fastighetslinjer dras, ring en landmätare ut för att ta en titt.
  • Att bygga ditt staket på fel ställe kan få konsekvenser - om du är till och med lite över din fastighetslinje, kan du bli föremål för böter eller till och med ombedd att ta ner den. I vissa fall kan det vara säkrare att bygga ditt staket något inuti fastighetslinjerna så att du är den enda byggnaden och upprätthåller staketet. Detta kan hjälpa till att skydda dig mot framtida påståenden över ditt staket.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 02
    2
    Bestämma hur lång ditt staket ska vara. För att få en uppfattning om hur högt ditt staket måste vara, överväga dess främsta syfte. Är det meningen att skärpa hela bakgården från sikte, eller är det helt enkelt att lägga till lite rustik karaktär i din omgivning? Att lägga lite tanke på dina specifika behov kommer att låta dig köpa rätt mängd material och undvika slöseri med överskridande.
  • I allmänhet bör ett integritetsstängsel vara minst 6 fot (1.8 m) lång för att hålla andra från att kunna se in i din egendom.
  • Lokala ordinanser eller husägare är föreningsbestämmelser kan begränsa hur lång ditt staket kan vara. Granska byggkoderna för din stad, län, provins eller township för att ta reda på hur lång ditt staket kan lagligt vara.
  • 3. Rensa det område där ditt staket kommer att byggas. Du bör rensa ett arbetsområde som innehåller 2 meter (0.61 m) på båda sidor av staketet. Ta bort alla vegetation, hinder och skräp från området, sedan nivån marken så gott som möjligt.
  • 4. Ring din rikstäckande "Rife" Utility lokalisera nummer. Innan du kör, trycker eller gräver mer än bara några inches eller centimeter - inte mer än 6 tum (15 centimeter) - i marken måste du ringa "Rife" Antal och begära platserna för användarnamnsföretag i ditt område. Detta hjälper dig att undvika slående eller störande verktygslinjer i området. Ring åtminstone en hel två dagar innan du stör någon jord. Följ alla anvisningar för att undvika eventuella böter, reparationsansvar, personlig eller egendomsskada, och till och med dödsfall.
  • Det är ett gratis samtal i U.S.A. Numret är 811.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 03
    5. Driva insatser där ditt stakets supportstolpar kommer att gå. Ställ in dina hörnstolar först innan du lägger ut resten av dina supportposter. Kör två tillfälliga stålstolpar för att hjälpa dig att städa staketet. Slå en sträng mellan inläggen längst upp och ner för att fungera som riktlinjer. En bra tumregel är att hålla stolparna mindre än 8 meter (2.4 m) från varandra. Korrekt avstånd kommer att förhindra att de horisontella skenorna sagging över tiden. När du har räknat ut det bästa stället för varje inlägg, kommer insatserna att markera sin position tills du börjar bygga.
  • Du kan också använda märkfärg istället för insatser, vilket skulle undvika att skapa en reseisk.
  • För att bestämma det perfekta antalet inlägg och avstånd mellan dem, prova följande: Mät den planerade staketlängden (e.g., 75 fot (23 m)) - Dela den med det maximala rekommenderade postavståndet (8 fot (2.4 m)), och, om det behövs, minska denna divisor med jämna mellanrum (E.g., 7.5 ft, 7 ft, 6.5 ft) tills ditt resultat är ett heltal (utan decimaler) eller mycket nära en (e.g., 7.5 meter (2.3 m) för en 75 fot (23 m) staket). Lägg till ett till resultatet (e.g., 75/7.5 = 10-10 + 1 = 11) för att bestämma antalet inlägg.
  • Ta hänsyn till några grindstolpar, bracingstolpar för grindar och hörnstolpar också.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 04
    6. Sikt dina postlinjer med sträng. Kör strängen från en postmarkörsandel till nästa, looping den runt toppen av insatserna när du går. Dra strängen spänd så att den bildar en rak linje. Du har nu en lättare tid att visualisera vägen ditt staket kommer att följa.
  • Använd ljust färgad sträng eller garn som är lätt att se så att du kan undersöka den prospektiva staketet från alla delar av din egendom.
  • Strängen kommer att skapa en trippfara, så rör försiktigt runt din arbetsplats för att undvika att trippla.
  • Del 2 av 4:
    Ställa in stolparna
    1. Bild med titeln Bygg ett Cedar Fence Steg 05
    1. Gräva hål för inläggen. Använd en manuell posthålgrävare för att skopa ut en öppning över var och en av de fläckar där dina markörstake är belägna, drar upp insatserna när du går. För en standard 6 fot (1.8 m) (1.8m) Privacy Fence, var och en av dina inläggshål ska vara ca 2.5-3 fot (0.76-0.91 m) djupt. För någon stakethöjd, se alltid till att dina inlägg är minst 20 tum i marken. Alternativt bör minst 1/3 av postens längd vara i marken och 2/3 av postens längd ska vara över marken.
    • Var noga med att mäta de inlägg du jobbar med så du vet exakt hur djupt du behöver gräva.
    • Eftersom grind- och hörnstolpar ofta är större i diameter, bör de placeras tillräckligt långt i marken för att stödja vikten av porten och brickning.
    • En gasdriven skruv kan skära ner på din grävningstid, om du har tillgång till en.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 06
    2. Häll grus i botten av posthålen. Lägg till ungefär 4-6 tum (10-15 cm) tum per hål. Gruset kommer att ge en mer stabil bas för inläggen och främja dränering i jorden. Med tiden kan detta bidra till att skydda dina staketposter från ruttning, splittring och andra fuktrelaterade komplikationer.
  • Du kan också använda en blandning av aggregat, grus och sand för mer fast packat substrat.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 07
    3
    Sätt in inläggen i hålen. Skjut in stolparnas ändar i öppningarna, sedan långsamt sänka dem när du står upp dem. Ta en stund att dubbelkontrollera att inläggen är perfekt Genom VVS dem på båda sidor med en nivå är placerad jämnt mellan stolpar och ligger inom din fastighetslinje innan du häller i betong sikt varje post med den bredvid den och använd din nivå för att säkerställa att de inte slantar.
  • Mät det första inlägget du ställer in för att bekräfta att det är rätt höjd. Du kan använda det här inlägget som en visuell referens när du installerar de återstående inläggen. Som ett alternativ kan du installera en mycket snäv stränglinje vid önskad stakethöjd mellan hörnstolparna eller hörnet till Gate-inlägg.
  • Dubbelkontrollera dina mätningar ofta och före dina betonguppsättningar.
  • Cedar inlägg kan vara ganska tunga, så du kan behöva ett par extra uppsättningar händer för detta steg.
  • Se till att ditt bracingmaterial är klart att använda på två sidor av posten, inklusive 2 insatser, 1x4-tum (2.5x10 cm) eller 2x4-tum (2.54x5 cm) Timmer, hammare, naglar eller skruvar eller en elektrisk borr. Detta håller fast de inlägg på plats medan cementuppsättningarna.
  • 4. Fyll det återstående utrymmet med snabb uppsättning betong. Ha en hjälpare hålla inläggen upprätt, se till att ansikten och hörnen är kvadratiska. Skovla den våta betongen i det tomma utrymmet runt varje inlägg. Det tar minst 15 till 20 minuter för betongen att ställa in. Det tar ytterligare 24 timmar för betongen att bota.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 08
    1. 1
    2. Blanda din betong i en skottkärra så att du kan transportera den från post till post utan svårighet.
    3. Du kommer sannolikt att behöva minst 2-3 påsar med färdig betong för ditt projekt.
    Del 3 av 4:
    Installera skenorna
    1. Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 09
    1. Markera läget för de horisontella skenorna. För en 6 fot (1.8m) Staket, de övre skenorna ska sitta någonstans runt 8 tum (20 cm) under stödpostens huvud, medan bottenskenorna ska avsluta ca 9 tum (23 cm) över marknivå. Notch en mörk linje för att indikera ytterkanten mot vilken skenorna kommer att vara centrerade.
    • Rita dina linjer på nedre kanten av toppskenorna och den övre kanten på bottenskenorna. Detta gör att du kan hålla koll på dem medan du placerar skenorna.
    • För att hålla höjden på skenorna konsekvent, var noga med att mäta och markera varje inlägg separat.
  • Bild med titeln Bygg ett cederträpt steg 10
    2. Skruva fast skenorna till supportposterna. Placera skenorna i lämplig höjd och använd en nivå för att se till att de inte är lopsided. Krona skenorna genom att observera båda sidor av dem för att kontrollera efter krökning till skenan och placera sedan den höga sidan innan de installeras. Fäst sedan skenorna med kraftig 3 tum (7.6 cm) Rostbeständiga träskruvar. För maximal stabilitet, placera skruvarna ett par tum ifrån varandra på toppen och botten av skenorna.
  • Det kan vara till hjälp för Pre-Drill-pilothålen för att förhindra att järnvägsens ände splittras när du installerar skruvankarna.
  • Tänk på att dina skenor kommer att gå på baksidan av staketet (den sida som är synlig från din egendom).
  • Om du arbetar ensam kan du behöva klämma eller knyta skenorna på plats tills du kan fästa dem.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 11
    3. Trimma ändarna på skenorna. Släcka upp din cirkelsåg och skära bort det överflödiga träet så att skenorna är även med supportposterna. Om ditt privatlivsstängsel sträcker sig från ditt hem, lämna skenorna något längre i det närmaste slutet så att de löper ut mot sidan av huset.
  • Se till att skenan bara täcker en del av staketet, lämnar plats för järnvägen på andra sidan. Varje staketstolpe kommer att hålla upp två järnvägsinlägg, en på varje sida.
  • Det kan vara lättast att få ditt timmer precut om du redan har ritat ut dimensionerna i ditt staket i detalj. På det sättet kan du helt enkelt montera de separata bitarna när de har blivit ordentligt uppmätta och placerade.
  • Del 4 av 4:
    Fästa picketerna
    1. Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 12
    1. Ställ in plockarna i lämplig höjd. Botten av plockarna, eller de vertikala lamellerna som kommer att skapa det mesta av staketets täckning, borde komma inom ca 1.5 tum (3.8 cm) av marken eller bara lite högre för att förhindra ruttande - inte för hög eller för låg. Ett enkelt sätt att säkerställa korrekt placering är att placera en 2x4 på marken och stå på plockarna på toppen medan du linjer upp dem. På så sätt kan du garantera att var och en av plockarna är samma höjd.
    • Alternativt kan du installera två pickets i båda änden, kör en sträng mellan dem och ställa upp de återstående plockarna med strängen.
    • Den exakta höjden på plockarna är i stor utsträckning en fråga om preferens. Du kan välja att göra toppen av ditt stakets pickets även med supportposterna, eller sänka dem några inches för ett graderat utseende om ditt staket är byggt på en sluttning.
    • Var noga med att kontrollera plockarna för att se till att de är plumb, med en nivå för vertikal rakhet.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 13
    2. Utrymme pickets jämnt. Det är en bra idé att använda en tunn spacer, som en /4 tum (0.64 cm) Stycke av skrotplywood, för att hålla picketerna med jämna mellanrum. Du lägger den första picketen, håll sedan spaceret vinkelrätt medan du placerar nästa och så vidare. Denna metod är mycket effektivare än att stoppa för att mäta varje utrymme separat och mycket mer tillförlitligt än att försöka ögonboll det.
  • Eftersom privatlivet är målet, rekommenderas det inte att du rymmer picketsna mer än /4 tum (0.64 cm) från varandra.
  • Bild med titeln Bygg ett cederträ steg 14
    3
    Fäst plockarna på plats. Kontrollera placeringen av plockarna, spik eller skruva dem till de horisontella skenorna en i taget. Använd 2 naglar eller skruvar för varje skena för att förstärka bilagan och se till att staketet håller sig på en bra lång tid. Upprepa tills du har fyllt i varje öppen sektion av fäktning.
  • Som du gjorde med skenorna kan det vara till hjälp att utforma ett sätt att hålla picketsna stadiga medan du säkrar dem.
  • Bild med titeln Bygg ett cedertaket Steg 15
    4. Spraya det färdiga staketet med en skyddande finish. Ett tunt lager av halvtransparenta träfläck eller oljebaserad lack kommer att hjälpa till att försegla porerna i cedern, vilket förbättrar oddsen mot elementen. Applicera finish med en pumpspray eller en luftlös färgspray och arbeta en sektion i taget, som syftar till full täckning. Gå över båda sidor av staketet, och glöm inte att röra upp det exponerade ändkornet, också.
  • Medan Cedars egenskaper gör det naturligt vattenbeständigt, kan en kvalitetsfinish vara ovärderlig för att öka ditt stakets livslängd.
  • När fläcken eller lacken har haft tid att torka, kan du fortsätta måla ditt staket Om så önskas.
  • Tips

    Använd spikar och skruvar i rostfritt stål för att förhindra att staketet rostar.
  • Använd alltid tryckbehandlat trä för dina staketstrukturer.
  • Läs upp på byggkoderna i ditt område för att se till att ditt staket överensstämmer med lokala förordningar och andra föreskrifter, till exempel Homeowner`s Association riktlinjer.
  • Att bygga ett staket själv är både tid och arbetsintensiv. Var beredd att ägna åtminstone en hel helg till projektet, beroende på mängden mark du måste täcka.
  • Rekrytera en hjälpare eller två för att ge dig en hand med uppgifter som kartongplacering och fästning som kan vara för obehaglig att hantera på egen hand.
  • Det rekommenderas att en 24-timmars betonghärdningstid tillåts på inlägg innan du hänger några skenor, plockar, bracing eller grindar som det kan orsaka att inlägg kan röra sig.
  • Jämför olika stiftsstilar för att hitta en du tror skulle vara en bra passform för ditt utomhusutrymme.
  • Saker du behöver

    • Tryckbehandlat cederträs (4x4 inlägg, 2x4 brädor)
    • 2 tum (5.1 cm) och 3 tum (7.6 cm) träskruvar
    • Naglar
    • Elektrisk borr
    • Nail pistol (valfritt)
    • Posthålgrävare
    • Måttband
    • Rak kant
    • Nivå
    • Trä insatser
    • Sträng
    • Hjulkärra
    • Skyffel
    • Hoe för att blanda betong
    • Vatten
    • Metalldetektor (tillval)
    • Lokala byggkoder
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande