Hur man rengör ett trä staket

Ett trästaket kan samla alla slags uppbyggnad utanför. Mögel, mögel, lera och alger kan alla bli problem över tiden. Du kanske undrar hur man rengör ett trästaket utan att skada dina växter eller ytan. Lyckligtvis, genom att vidta åtgärder för att förbereda det omgivande området, och med rätt utrustning och verktyg, kan du ha ett spic-n-span Wood Fence på nolltid.

Steg

Del 1 av 3:
Organisera ditt arbetsområdeGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 1
1. Täcka marken runt staketet med plast. Om du har växter du bryr dig om eller du bestämmer dig för att använda en kemisk renare, vill du täcka området runt staketet med plast. Gå till din lokala hårdvaruaffär och köp tillräckligt med plastplåt för att täcka växterna och gräs upp till minst 3 meter (0.91 m) från ditt trä staket.
  • Köp bara tillräckligt med plast i ett avsnitt och flytta den med dig när du flyttar till nästa för att spara pengar.
  • Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 2
    2. Ta bort tunga skräp med en trådborste. En rostfritt ståltrådborste förbereder ett trä staket för målning, men det är också praktiskt att bli av med fastnat på smuts och smuts. Kör en trådborste över alla kakade eller stora bitar av skräp. Var försiktig så att du inte skrubbar en trådborste i ett målat staket för djupt.
  • Om du inte redan har en, köp en trådborste på en maskinvara eller hem förbättring butik.
  • Ersätta en plastborste skrubbborste för en trådborste och använd lite mer tryck.
  • Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 3
    3. Spruta staketet ner med en trädgårdsslang. Se till att du har en trädgårdsslang, oavsett om du använder hjälp av en powerwasher. Våta ditt trä staket ner och ta bort yta smuts genom att spruta överallt med en trädgårdsslang på medium till högt tryck.
  • Del 2 av 3:
    Med hjälp av en kraftbrickaGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 4
    1. Använd en nedre driven tvättmaskin. Det finns inget behov av att spruta ditt trä staket med den mest kraftfulla brickan eftersom trycket kan varpa och dra in träet. Leta efter ett tryckbricka med en styrka mellan 1500 och 2000 psi och rensa bort modeller med en motor över det här.
  • Bild med titeln Clean A Wood Fence Steg 5
    2. Snap på en 25-graders spets. En 25-graders tips på en tryckbricka kommer att fläta ut vattnet för en mildare tvätt. Fäst ett grönt 25-graders spets på änden av tryckvätskesprayen. Oavsett om du hyr eller äger en tryckbricka, bör du ha en mängd färgkodade tips och en 25 grader är typiskt grön.
  • Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 6
    3. Stå två meter bort från ditt staket. Oavsett det tips du bifogar eller styrkan på din tryckbricka är det ett kraftfullt verktyg. Se till att du står minst 2 meter (0.61 m) bort från ditt trä staket för att förhindra eventuella skador.
  • Bild med titeln Clean A Wood Fence Steg 7
    4. Spraya vattnet i långa, även slag. Stående 2 meter (0.61 m) bort, använd långa, även slag för att spraya av skräp och ta med ditt trä staket tillbaka till livet. Långsamt flytta sprayspetsen 1 fot (0.30 m) närmare ytan och spruta längden på staketet med jämn slag tills träet ser ljusare ut.
  • Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 8
    5. Variera de områden du koncentrerar dig på. Skada inte ditt trä staket genom att spruta för länge på en plats. Ändra det område du sprutar ofta. När du har lysit flera staketstolpar med långa, även stroke och du ser inte mer färgförändring på träet, gå vidare till nästa uppsättning staketstolpar.
  • Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 9
    6. Använd ett 18-graders tips för tillsatt rengöring. Om ditt staket inte kommer som rent som du vill ha det, ändra trycket med en 18-graders tips. Snap av 25-graders spets och snäpp på en 18-graders spets. Det tillsatta trycket bör räcka för att rengöra ditt staket obefläckade utan att skada det.
  • Del 3 av 3:
    TvättmanGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 10
    1. Använd oxygenerad blekmedel på ett trä staket. Blanda ett syreblekmedel, som Oxiclean, enligt tillverkarens anvisningar. Applicera blandningen till ett vattendämpat staket med en stor målarborste, lämna den i 15 minuter och skrubba sedan ytan med en plast, borstskruvar. Skölj blandningen och eventuell återstående rester med en trädgårdsslang.
  • Bild med titeln Clean a Wood Fence Steg 11
    2. Ta bort mögel och alger med klorblekmedel. Bli av med grön återstod från alger eller mögel genom att blanda två delar vatten till en del klorblekmedel.Lägg till en tesked disk tvål för extra städning och skrubba smuts bort med en borstborste. Koncentrera och använda ett litet armbågsfett på färgade områden. Skölj ditt trä staket av grundligt efter att du skrubbar alla områden nere.
  • Bild med titeln Clean A Wood Fence Steg 12
    3. Använd en kommersiell träkrengörare. Du kan också köpa en förblandad rengöringslösning för att rengöra ditt trästaket för hand. Gå till din lokala hårdvara eller hem förbättring butik och leta efter en renare specifikt för trä. De kommer ofta att vara inriktade på trästaket och däck. Följ specifika instruktioner från produktens tillverkare.
  • Bild med titeln Clean A Wood Fence Steg 13
    4. Använd vit vinäger för att ta bort mögel. Blanda /2 kopp (120 ml) vit vinäger till en gallon varmt vatten för att avlägsna otäckt mögel eller mossa. Applicera blandningen med en svamp, låt den sitta i 15 minuter och skrubba ditt staket med en borstborste. Skölj med vatten från en trädgårdsslang noggrant efteråt.
  • Tips

    Köp en långhanterad skrubbborste för rengöring som är lättare på ryggen.

    Varningar

    Blanda aldrig olika rengöringsmedel.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande