Hur man är bra på gitarr

Har du någonsin undrat vad som krävs för att bli bra på gitarr? Gitarrspel är en färdighet som inte är för komplicerad att börja, men svårt att behärska. Det börjar med att lära sig grunderna - då är det bara en fråga om flitig övning och utökar din kunskap. Sätta i ansträngningen, och du får se resultaten. Börja idag, och du kan vara på väg till att bli en skicklig gitarrist.

Steg

Del 1 av 3:
Lärande ackord och skalorStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln vara bra på gitarrsteg 1
1. Känna igen strängbeställningen på en gitarr. För att bli bättre på att spela gitarr kan det hjälpa till att vara medveten om varje sträng på din gitarr och deras motsvarande anteckning. Detta gör det möjligt för dig att lära dig ackord och skalor i framtiden och bli bättre att lära sig hur man spelar sånger. Vi kommer att diskutera strängbeställningen på en standard sex stränggitarr. Sju sträng och åtta stränggitarrer kommer att ha en annan strängbeställning.
  • Den övre strängen är den tjockaste strängen och den är E. Ordern går sedan från den tjockaste strängen E, till den tunnaste strängen, låg E. Ordern är: E, A, D, G, B, E.
  • Det kan vara knepigt att komma ihåg strängbeställningen så att du kan använda anagrammet, äta hela dagen, gå till sängs tidigt.
  • 2. Öva grundläggande ackord. Att lära sig hur man spelar ackord kommer att göra två saker: det kommer att få fingrarna som används för gitarr, och det gör att du kan spela åtminstone en förenklad version av ganska mycket någon sång. Du bör leta upp ackord för högerhänt spelare om du spelar med din högra hand och ackord för vänsterhänt spelare om du spelar med din vänstra hand.
  • Börja med att spela gitarrkord mycket långsamt. Ta din tid och försök att spela varje anteckning tydligt. Öva som håller strängarna ner och gör ackordformerna. Försök hålla ackorden med din icke-dominerande, eller icke-spelande hand och strumming strängarna med din dominerande, spela hand.
  • Du kan börja med att följa ackorddiagrammen, online eller skrivas ut på papper, för att hjälpa dig att visualisera de grundläggande ackorden. Korddiagrammen kommer att märka varje sträng med motsvarande anteckning (E, A, D, G, B, E) och den ordning du spelar anteckningarna för att göra en gitarrkord.
  • Du kan leta upp grundläggande ackorddiagram online eller via en gitarrkord-app på din telefon. Använd din kunskap om strängbeställningen på din gitarr för att lära sig grundläggande ackord. Du kan sedan gå vidare till mer komplexa ackord när du har behärskat grunderna.
  • Bild med titeln vara bra på gitarrsteget 3
    3. Förstå vikten av inlärningsskalor. Grundläggande vågar hjälper dig att bli bekant med de anteckningar du kan spela på gitarr. De bistår i processen att veta var dina fingrar ska landa om du läser en musik för första gången. För att spela blygitarr är det viktigt att veta vågar.
  • Du kan börja med att lära dig de stora skalorna på gitarr och sedan gå vidare till mer komplexa eller dunka vågar. Att lära sig nya låtar kommer också att driva dig för att prova olika vågar och mönster på gitarr så att du är en mer välutrustad spelare.
  • 4. Öva att spela stora vågar på gitarr. Börja med att bryta upp din gitarrhals i block av fyra fretsar. Varje sektion av gitarrhalsen innehåller fyra frets som du kan använda för att spela stora vågar. Du kommer då att använda ett mönster eller en serie av anteckningar, för att spela stora vågar i varje sektion av gitarrhalsen.
  • För att spela skalor måste du först lokalisera nyckeln till skalan. Nyckeln bestäms av den första och sista anteckningarna av skalan. Så om du spelar en skala i C major, skulle du starta skalan på C huvudnoten, som ligger på den åttonde fret. Då skulle du spela mönstret om och om igen, springa genom varje anteckning.
  • Det finns ett antal resurser online för inlärningsskalor, inklusive den här och den här.
  • 5. Försök spela vågor i olika nycklar. När du har övat några skalor i samma nyckel, byt upp och träna i samma skala i olika nycklar. Utmana dig själv för att lära vågar i varje nyckel av gitarr så att du har ökat utbud och får mer bekväm att spela på olika nycklar.
  • Du bör också fokusera på att få tillgång till alla frets på gitarr, flytta upp och ner gitarrhalsen. Försök att spela skalor som börjar på gitarrens nedre frets och undvik att spela i bara de nycklar du är bekväm med att spela. Många gitarrspelare gör misstaget att öva vågorna i samma område av gitarr, vilket kan leda till tristess och underutvecklade spelkunskaper.
  • Del 2 av 3:
    Öva låtar på gitarrStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln vara bra på gitarrsteget 6
    1. Lär dig hur du läser tabellen. Gitarrmusik är oftast inte skrivet i Noterformulär - det är skrivet i tabulatur. Detta är ett sätt att skriva musik ner för att läsa det är unikt för gitarr. Det är också ganska lätt att läsa. Flikar är formaterade för att efterlikna fretortet av en gitarr visuellt. Du kommer att se sex linjer när du tittar på en flik, och varje rad representerar en av de sex strängarna, som börjar med det tjockaste i botten.
    • Du läser fliken från vänster till höger. Du får se lite siffror på de linjer som representerar strängarna. Varje nummer berättar hur långt den strängen som noten är. Så om du ser ett nummer 2 på E-strängen, ska du spela den andra fret på E-strängen. Då spelar du bara anteckningarna i den ordning som de är skrivna. Den enda svagheten i tabellen är att den inte ger dig den exakta rytmen som anteckningarna spelas in. Du måste lyssna på sången för att få det ner.
  • Bild med titeln vara bra på gitarrsteg 7
    2. Gör fem minuters uppvärmning. Innan du börjar träna en sång, kanske du vill värma upp dina händer genom att spela några övningar på gitarr. Du kan lyssna på ljudet av uppvärmningen online och försök sedan spela upp till ljudet eller spela det från minnet. Uppvärmning kan få händerna och hjärnan tanken för att träna flikar.
  • Du kan hitta enkla uppvärmda ackord och skalor online. Du bör försöka göra olika uppvärmningar för att förbättra fingret fingerfärdighet och hastighet. Detta kan vara till nytta när du försöker lära dig hur man spelar sånger.
  • Bild med titeln vara bra på gitarr steg 8
    3. Öva flikarna i din favoritgitarrsång. För att bli bättre på att läsa flikar, bör du titta upp flikarna för din favoritgitarrsång eller låtar. Börja med mindre komplexa flikar först och fortsätt sedan till mer svåra flikar. Studera flikarna och notera där ackord ändras såväl som de stora skalorna som används i sången. Du kan sedan bryta ner låten och träna varje del av låten med flikarna.
  • Flikar kommer att noteras av sträng, till exempel E eller A, och siffror, som noterar fret. Till exempel, om den första raden säger "E", det är den låga "E" -strängen, som är den sjätte strängen av gitarr. Då kan den första raden säga "3-3-3-3-3", det betyder att du spelar "E" -strängen i den tredje freten.
  • Du kan hitta flikarna i många större rock, pop och jazzsånger online på webbplatser som Ultimate Guitar Tabs. Många flikar kommer med ljud av låten så att du kan spela upp till ljudet.
  • Bild med titeln vara bra på gitarr steg 9
    4. Försök att lära dig en ny sång i veckan. Utmana dig själv för att lära dig en ny sång i veckan för att förbättra din spelning. Du kan börja med en viss genre av musik, som Rock, och utmana dig själv för att prova en ny sång i en annan genre, som jazz eller pop. Leta efter låtar som har unika eller intressanta ackordändringar eftersom dessa låter dig lära dig att spela nya melodier och ljud.
  • Du kanske vill överväga att leka med någon annan som också lär sig att spela gitarr och utmanar varandra på att lära sig olika låtar en gång i veckan. Du kan sedan hjälpa varandra att förbättra tekniken och spela.
  • Bild med titeln vara bra på gitarrsteget 10
    5. Lär dig gitarr solos du älskar. Om du har en favoritgitarrdriven sång som har en ond gitarr-solo, kolla upp flikarna för den solo och träna den på gitarr. Att göra detta gör det möjligt för dig att lyssna noga på hur några av din favoritgitarrist använder ackord och skalor till stor effekt. En stor del av att vara en bra gitarrspelare är att lära sig att leka med känsla och stil. Lyssna och efterlikna din favoritgitarr Solos kan hjälpa dig att arbeta med dessa element.
  • Ett alternativ är att lyssna på en gitarr solo du älskar och skriver in det med örat. Försök sedan spela solo på egen hand med din transkription och ditt minne av solo. Detta kan hjälpa dig att bli bättre att lyssna nära gitarr Solos och de enskilda spelstilarna i gitarristerna du älskar.
  • Bild med titeln vara bra på gitarrsteget 11
    6. Titta på videor av gitarrspel. Det finns flera YouTube-kanaler online som är gjorda för att hjälpa människor att börja med gitarr. De kommer att gå igenom allt från ackord, till skalor, till Arpeggios och mer. Hitta en eller två som du gillar och använder dem som en resurs i din övning.
  • Några av dessa YouTube-kanaler inkluderar https: // Youtube.com / user / martyzsongs och https: // Youtube.com / user / tomas6750.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra din spelhastighet och fingerfärdighetStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Använd en metronom för att träna med olika hastigheter. En metronom är en enhet som ger regelbundna, metriska slag eller klick på en viss hastighet, känd som slag per minut. Använda en metronom när du övar din spelning kan du få bättre att spela hårt och på beat. Det kan också låta dig testa din hastighet och fingerfärdighet när du spelar.
    • Du kan ladda ner en app på din telefon som kan fungera som en metronom och ställa in metronomen med olika hastigheter eller slag per minut. Försök sedan spela en original sång eller en befintlig sång i den hastigheten.
    • Tanken är att när du spelar, bör Metronomen klicka försvinna eller gå in i bakgrunden mot musikens starka slag. Om din spel är i perfekt tid, kommer dina anteckningar att ställa upp precis ovanpå Metronomen klick, och du kommer inte längre att kunna höra ljudet av metronomen.
  • Bild med titeln vara bra på gitarrsteget 13
    2. Gör tidsbestämda gitarrborrningar. Ett annat sätt kan du förbättra din spelhastighet och fingerinnehavskap är att utmana dig själv att göra flera tidsbestämda gitarrborrningar om dagen. Du kan försöka springa igenom alla vågar och ackord på gitarren inom en viss tidsram eller utmana dig själv för att lära och planera flikarna i en sång inom en viss tid. Ställ in en timer och tvinga dig att begå sig till en tidsram så att dina praxis känner sig mer som korta borrar som låter dig bli bättre på din spelning.
  • Du kan hitta gitarrövningar som frettingskombinationer, stigande och nedåtgående quads, och ackordändringar på Gitarr Lesson World Website.
  • 3. Prova mer komplexa speltekniker. När du känner att du har nått en viss nivå av spel kan du försöka expandera dina spelförmåga genom att försöka mer komplexa tekniker som fingerplockning eller hybridplockning. Dessa tekniker kan lägga till personlighet och sort för dig att spela såväl som utmana dig för att prova olika stilar.
  • För att göra fingerplockningen behöver du positionera din hand så att du använder tummen, index, mitten och ringfingrarna för att plocka. Du kommer då att använda dessa fingrar för att plocka vissa strängar, vilket skapar en cool teknik som du kan integrera i en original sång eller som ett original blomstrar på en befintlig sång.
  • För att göra hybridplockning, kommer du att använda ett val för att spela strängar som vanligtvis spelas av tummfingeren. Du kommer då att använda din mitten, ring och pinkiefingrar för att plocka de högre strängarna på gitarr. Hybridplockning är populär i landmusik och för att spela riffs i Rock N Roll.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Att spela bra tar tid, tålamod och övning. Om du inte övar, blir du aldrig bättre.
  • Prata med folket i din lokala musikbutik om det. Fråga dem om råd om allt du kanske har problem med - de kan göra bra rekommendationer för lösningar och förebyggande underhåll.
  • Varningar

    De första veckorna som övar, dina fingrar kan skada lite. Strarna kommer att lämna små linjer på fingrarna på fingrarna tills du utvecklar callouses där dina fingrar trycker mot strängarna. Om du har högerhänt, kommer det att gälla för din vänstra hand (och vice versa).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande