Hur man väljer en primär nyckel i en databas

En primär nyckel är en kolumn i en relationsdatabas som används för att unikt identifiera varje post i ett bord. När du väljer en primärnyckel måste du välja en kolumn som innehåller unika värden för alla rader. Varje enskild rad måste ha ett värde i den primära nyckelkolumnen, och värdena får inte förändras. Om du inte hittar en naturlig primär nyckel som passar alla regler, kan du skapa en surrogatnyckel. Thistaaches du hur du väljer en primär nyckel för din databas.

Steg

  1. Bild med titeln Välj en primär nyckel i en databas Steg 1
1. Se till att alla poster i den primära nyckeln är unika. Det betyder att du vill välja en kolumn som innehåller någon form av unik identifierare som aldrig upprepas i andra rader. Om en kolumn innehåller några värden som är identiska i mer än en rad, borde det inte Var din primära nyckel.
  • Om du till exempel bygger en databas med anställda och varje anställd har ett unikt anställningsnummer, kan du använda kolumnen som innehåller det anställnings-ID-nummer som din primära nyckel - men du bör bara göra det om det inte finns någon chans samma ID kommer att återanvändas i framtiden.
  • Du kanske vill överväga att använda en kompositnyckel, vilket är en primär nyckel som använder flera kolumner. Kombinera mer än en kolumn i din nyckel (e.g., Kombinera DateFbirth, CountryOforigin och EmployeeD) minskar chansen att dubbla poster.
  • Bild med titeln Välj en primär nyckel i en databas Steg 2
    2. Välj ett värde som inte kommer att förändras. När du har tilldelat en kolumn som den primära nyckeln kan du inte ändra något av värdena i den kolumnen. Välj något statiskt-något du vet att du vill aldrig behöver uppdatera.
  • Till exempel, i vårt anställnings-ID-exempel, vill du bara använda medarbetarens ID-kolumn som det primära ID om det inte finns någon chans att arbetstagaren någonsin kommer att tilldelas ett annat anställnings-ID.
  • Andra bitar av information som kan förändras är folks namn, adresser, telefonnummer och adresser. Undvik dessa när du väljer en primär nyckel.
  • Bild med titeln Välj en primär nyckel i en databas Steg 3
    3. Det kan inte finnas några nollvärden i den primära nyckeln. Varje rad måste ha en identifierare - det kan inte vara nollvärden den primära nyckelkolumnen för vilken rad som helst.
  • Till exempel, låt oss säga att du skapar en databas som innehåller patientinformation. Eftersom socialförsäkringsnummer är unika och inte förändras kan en sådan kolumn verka som en bra kandidat för en privat nyckel. Du skulle dock behöva ett personnummer för personnummer för Allt Patienter - om en patient inte har tillhandahållit en, kommer du inte att kunna lägga till dem i tabellen om den kolumnen är din primära nyckel.
  • Bild med titeln Välj en primär nyckel i en databas Steg 4
    4. Överväg att använda en surrogatnyckel. En naturlig nyckel är en nyckel som innehåller reella data, till exempel ett personnummer eller anställnings-ID-nummer - alla våra tidigare exempel är naturliga nycklar. Det kan vara svårt att hitta något som uppfyller alla ovannämnda kvalifikationer! Om du inte kan identifiera en kolumn som skulle fungera som en (naturlig) primär nyckel, prova en surrogatnyckel:
  • En surrogatknapp innehåller unika värden som genereras när nya poster är inmatade. För att använda en surrogatnyckel, skulle du behöva skapa en ny kolumn som inte återspeglar alla reella data-till exempel, om du har en lista över kunder, kan du skapa en ny kolumn som heter CustomerID som du använder uteslutande som En unik databasidentifierare för varje kund.
  • I det customerID-exemplet, varje gång du anger en ny kund i din databas, skulle du tilldela dem en ny customerid som skulle fungera som sin permanenta unika identifierare. Du kan använda en siffergenerator, eller bara lägga till 1 till föregående värde för att göra ett unikt nytt kund-ID.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande