Hur man är en landsångare

Landmusik är en genre om erfarenheterna och berättelserna om människors liv. Det använder kända ämnen och enkla melodier. Med hårt arbete kan du bli en landsångare. Om du är perfekt din sång och låtskrivning kan du bara bli märkt och bli nästa Carrie Underwood.

Steg

Del 1 av 3:
Få ett landsljud
  1. Bild med titeln vara ett landsångare Steg 1
1. Lär dig att sjunga. Du kan inte vara en landsångare utan att vara bra på sång. Även om du anser dig själv eller har fått höra att du är en bra sångare är det viktigt att du har de basiska sångkunskaper som krävs för att vara en sångare. Hitta ditt sångintervall och träna regelbundet.
  • Om du har mycket förbättring som behöver göras eller du bara vill få din röst det bästa kan det vara, kanske du vill överväga att ta sånglektioner. Du kan också använda webbplatser och telefonapp för att lära dig att sjunga.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 2
    2. Sjunga till landsångare. För att efterlikna ljudet och lära sig landstilen, träna genom att sjunga till landskonstnärer som du gillar som är i ditt vokalområde.
  • Kvinnor kanske vill lyssna på Tammy Wynette, Dolly Parton, Miranda Lambert, Martina McBride, Carrie Underwood, Allison Krauss, Kelsea Ballerini och Kellie Pickler.
  • Män kanske vill lyssna på Hank Williams, Tim McGraw, George Strait, Welylon Jennings, Kenny Chesney, Keith Urban, George Jones, Rodney Atkins och Toby Keith.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 3
    3. Lära sig landet twang. Landsångare har ett specifikt ljud till deras röst. Oavsett om du har landet Twang naturligt eller inte är det möjligt att lära sig att sjunga med en landstil till din röst.
  • Först försök att sätta landet Twang i din talande röst. Efterlikna landet Twang av sångare, skådespelare och tecken i ditt tal.
  • Börja sjunga med Twang genom att överdriva ljudet av det. Detta kommer att få det ljud som är bekant på din röst. När du har känslan av det, tona den ner.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 4
    4. Lär dig att spela gitarr. Detta hjälper till att skapa ditt lands ljud och göra sångskrivning enklare. Om du verkligen inte kan lära dig kan du få någon att spela medan du sjunger och är en duo, men att veta hur man spelar gitarr är en stor del av landsången.
  • De viktigaste ackorden att lära sig för landmusik är G, C, D och A. Landsmusik är vanligtvis en kombination av dessa ackord.
  • Del 2 av 3:
    Skriva låtar
    1. Bild med titeln vara ett landsångare Steg 5
    1. Bestäm om du vill skriva låtar eller vara en omslagsartist. Det finns gott om landsångare som täcker andra konstnärs låtar. Börja med att lära dig hur du sjunger andra landsångare sånger innan du bestämmer om du vill skriva din egen musik.
    • Sätt din egen spin på en sång för att göra det själv. Till exempel kan du bryta en fras i en början, mitt och sluta, bestäm sedan vilken av de du kan lägga till din egen riff eller melodi till. På det sättet är låten fortfarande igenkännbar, men det kommer också att vara unikt.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 6
    2. Bestäm din typ av land. Det finns olika typer av landmusik. Det finns traditionell country western musik som är enkelt och om verkliga problem. Bluegrass liknar Country Western, förutom att det är helt akustiskt. Det använder akustiska instrument som upprätt bassfiol, akustiska gitarrer, banjos och fiddles. Det finns också en nyare genre av landmusik som heter Pop-Country. Vilket är popmusik med ett landskänsla.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 7
    3. Tänk på ett ämne att skriva om. Du kan skriva om vad du vill, men Country Music tenderar att följa några av samma grundläggande ämnen. Country Music är berättelser som är inställd på musik. Det finns vanligtvis en tomt och tecken precis som en historia utom det rimar och har en melodi.
  • Vanliga ämnen för landsångar är brutna hjärtan, förräderi, Jesus, djävulen, Mamma, känns blå, söder (Alabama, Tennessee, Louisiana, etc.), död, kärlek, cowboys och visdomsord.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 8
    4. Skriv texterna. När du har bestämt ämnet att skriva om kan du skriva texterna till din landsång. Det finns gott om ledsna landsångar, men de goda sångerna är vanligtvis hits. Country Music är väldigt bokstavlig så håll texterna enkla. De borde berätta en historia om vad som händer runt dig eller om vad du vet.
  • Till skillnad från pop är kören den viktigaste delen av landmusik. Använd mycket adjektiv i dina texter för att beskriva något. Använd inte svära ord. Vissa genrer använder eller till och med uppmuntrar att använda svära ord, men inte landsmusik.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 9
    5. Skriv melodin. Folk kommer att komma ihåg melodin av din sång innan de kommer ihåg texterna. Du kan bygga din sång runt melodin men låt inte melodin kontrollera dina texter.Melodin är en mycket viktig del av en landsång. Utan en melodi kan du inte känna låten och ingen kommer att bry sig om din sång.
  • Landsångar har mycket enkla melodier, harmonier och ackordprogressioner. De grundläggande ackordprogressionerna för att skriva din melodi till är typiskt G, C, D eller G, D, A eller en kombination av dessa ackord. Det finns vanligtvis inget behov av några snygga ackordprogressioner.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 10
    6. Spela in din sång. Det finns många sätt att spela in din sång beroende på dina resurser och budget.Du kan arbeta med en teknisk kunnig vän, boka tid med en professionell studio ingenjör, eller bara spela in din sång hemma med en mikrofon och datorprogramvara. Oavsett hur du väljer att spela in din sång, har en kopia av en ljudinspelning att öppna många dörrar.
  • Om du planerar att släppa din musik kommersiellt, är det bäst att spela in i en professionell studio. Professionell inspelning kan vara lite dyrt, men du kan få ut det mesta genom att repetera din sång på egen hand. På det sättet slösar du inte värdefull studiotid som försöker få rätt anteckningar.
  • Du kan också spela in många av delarna av låten på egen hand, som bakgrundssång, gitarr och bas. Då kan du bara arbeta med ledningsvokalen och trummorna i studion - det är de delar som behöver spelas in med en riktigt bra mikrofon.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 11
    7. Upphovsrätt din musik. Du musik är upphovsrättsskyddat från det ögonblick som det skapas, men om någon stjäl din musik är det inte skyddat i en rättegång om du inte registrerar det.Så fort du har en slutversion skriven och inspelad kan du registrera den online på U.S. Copyright Office för en liten avgift. När du gör det här är låten din. Ingen kan använda det ursprungliga materialet utan ditt tillstånd. Om du inte gör det kan någon stjäla texterna eller melodin och göra en ny inspelning av den. De behöver inte ditt tillstånd eller måste betala dig några royalties.
  • Del 3 av 3:
    Bli upptäckt
    1. Bild med titeln vara ett landsångare Steg 12
    1. Gå med i en utövande rättighetsorganisation. Exempel på proffs är ASCAP, SESAC och BMI. De kommer att samla in några royalties och distribuera dem till dig på ett organiserat sätt. Om din sång någonsin spelas på TV, iTunes, YouTube eller Spotify har du rätt till royalty. Vissa proffs är fria och andra har en avgift.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 13
    2. Kasta din musik. Detta tar ett tag men dagens teknik gör det snabbare än någonsin. Du kan skicka dina demos och mixtapes ut för att försöka bli märkt.
  • Skicka dina demo till journalister, promotorer eller ledning. Inkludera ditt namn, telefonnummer, e-postadress och webbplats på varje cd som du skickar ut. På det här sättet kommer den som lyssnar på din cd att kunna kontakta dig om de gillar det, oavsett om de har din förpackning eller inte. Håll din förpackning enkel. En enkel anteckning om vem du är och alla spelningar du har kommer att vara tillräckligt bra.
  • Titta igenom albumets ärmar av landartister som du gillar att hitta etiketter och chefer för att skicka dina demos till. Det finns tillgängliga webbplatser som Showcase, den unsigned guide och CMU-katalogen för att hitta namn och adress för personer för att skicka dina demos till.
  • Bildbeteckningen är ett landsångare Steg 14
    3. Utför din musik. Många sångare blir upptäckta när de utför sin musik live. Börja med dina vänner, familj, och de du känner dig mest bekväma med. Gör sedan din musik i de små arenorna: öppna mics, talangshow och café.
  • Använd vem du vet för att få spelningar. Även frågar dina vänner att utföra på födelsedagsfester är ett steg i rätt riktning.
  • Använd de spelningar du får hitta mer. Om du gör ett bra intryck, kan promotorer eller någon i publiken be dig att utföra någon annanstans.
  • Fråga små lokala arenor eller evenemangs arrangör om du kan utföra på deras arenor eller händelse. Försök att gå till dem personligen eller ring över telefonen istället för att skicka ett e-postmeddelande.
  • Bild med titeln vara ett landsångare Steg 15
    4. Skapa en fanbase. För att kunna sticka ut behöver du en fanbase. Du måste jobba hårt för att få fans att märka ditt arbete men att ha fans kommer att öppna många dörrar.
  • Publicera dina låtar online. När du har en tydlig inspelning av din sång och du har upphovsrättsskyddat det, publicera det. Det är lätt för någon att publicera sin sång online. Sätt din musik på YouTube eller SoundCloud så att andra människor kan se ditt arbete.
  • Använd sociala medier för att skapa fans. Använd Twitter, Instagram, Facebook och andra sociala medier för att få folk att hitta dig. Vara aktiv på sociala medier och nå ut till fans. Främja din musik på dina sociala medier.
  • Ha en bild. Var dig själv men har något om dig som gör att du är känd. Detta kan ha på sig en viss outfit, som har en viss frisyr, eller agerar ett visst sätt. Taylor Swift blev känd för sina blonda lockar och Lady Gaga för hennes ostentatiska outfits. Dessa bilder hjälpte dem att bli välkända.
  • Tips

    Se till att du har grunden för bra sång innan du försöker bli en landsångare.
  • Var dig själv och låt din musik komma från ditt hjärta.
  • Öva din sång och låtskrivning tills du blir perfekt.
  • Överväga att lära sig ett annat instrument som gitarren att följa med din sång.
  • Var original och kopiera inte andra människor.
  • Lyssna på landmusik och sjunga med.
  • Gå till Nashville om du kan försöka marknadsföra dig själv och se hur landsmusikscenen är.
  • Varningar

    Försök att inte spänna din röst.
  • Att bli en sångare är mycket konkurrenskraftig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande