Hur man hittar ditt vokalområde

Att hitta ditt vokalområde är viktigt att sjunga ordentligt. Även om du kanske hör om sångare med stora intervall - Michael Jackson hade nästan fyra oktaver!--Majoriteten av sångarna har inte den typen av förmåga. De flesta har mellan 1.5 och 2 oktav i sin naturliga eller modala röst och om en oktav i sina andra register. Med en liten musikalisk bakgrund och övning kan du enkelt räkna ut ditt vokalområde och identifiera till vilken av de sju huvudsakliga rösttyperna - sopran, mezzo-sopran, alto, contentor, tenor, bariton eller bas - du tillhör.

Steg

Del 1 av 4:
Hitta dina lägsta anteckningar
  1. Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 5
1. Leta reda på ett piano eller tangentbord om möjligt. Det enklaste sättet att identifiera ditt sortiment är med hjälp av ett inställd instrument som du kan spela medan du sjunger, som ett piano eller tangentbord. Om du inte har tillgång till det fysiska instrumentet, ladda ner en pianoapp, som virtuellt piano, på din smartphone, tablett eller annan enhet som en ersättare.
  • Att använda ett online-piano på din bärbara dator eller enhet ger dig tillgång till ett fullständigt simulerat tangentbord. Det kommer också att göra det mycket lättare att ta reda på vilka anteckningar är din högsta och lägsta eftersom appen faktiskt kommer att ange rätt vetenskaplig tonmärke för en nyckel som du spelar den.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 6
    2. Hitta den lägsta noten du kan sjunga i din normala (modal) röst i 3 sekunder. Börja med att räkna ut vad den nedre änden av ditt naturliga sortiment är genom att lokalisera den lägsta noten som du kan sjunga bekvämt utan din röstkroak eller sprickbildning. Du bör inte heller "andas" Noten - det vill säga dess tonkvalitet ska matcha den av resten av bröstkorgen och inte ha ett andigt eller skrapigt ljud.
  • I stället för att försöka dra din lägsta anteckning ut ur tunn luft, börja med att sjunga en högre anteckning på ett konsekvent vokaljud (som "ah" eller "ee" eller "oo") och arbeta dig ner i skalan till dina lägsta register.
  • Om du är en kvinna, börja med en enkel C4 (mitten C på piano) och arbeta dig nerför nycklarna, matchar varje anteckning tills du slår din lägsta. Om du är en man, spela en C3 på piano och gå ner en tangent i taget därifrån.
  • Målet är att hitta den lägsta noten du fortfarande kan sjunga bekvämt, så räkna inte noterar att du inte kan bibehålla.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 7
    3. Sjung den lägsta noten du kan, inklusive andning. När du väl vet hur långt ner din röst kan nå bekvämt, försök att gå lite lägre, nyckel med nyckel och notera med anteckning. Andas anteckningar som du kan bibehålla i 3 sekunder räknas här, men croaky noterar att du inte kan hålla inte.
  • För vissa sångare kan deras normala och andas lägsta anteckningar sammanfalla. För andra kanske de inte.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 8
    4. Spela in dina lägsta anteckningar. När du har hittat din lägsta normala röst och den lägsta du kan nå, skriv dem ner. Gör så genom att identifiera pianoknappen som motsvarar anteckningen och sedan räkna ut sin korrekta vetenskapliga tonmärke.
  • Till exempel, om den lägsta anteckningen du kan slå när du kommer ner skalan är den näst sista e på tangentbordet, då skulle du skriva ner e2.
  • Del 2 av 4:
    Hitta dina högsta anteckningar
    1. Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 9
    1. Hitta den högsta noten du kan sjunga i din normala (modal) röst i 3 sekunder. Du vill göra samma sak som du gjorde för låga anteckningar men för den höga delen av skalan. Börja med en högre anteckning som du inte har något problem att nå och stiga upp skalanyckeln med nyckeln, men låt dig inte gå in i Falsetto för denna övning.
    • Om du är en kvinna, börja med att spela en C5 och arbeta dig upp därifrån, nyckeln med nyckeln. Om du är en man, börja med att spela och matcha en G3.
    • Du vill hitta den högsta noten du kan slå utan att förändra din tonkvalitet eller den naturliga verkan av dina vokalband. Om du hör en paus eller ny andning i din röst eller känna en skillnad i hur dina vokalband arbetar för att producera en anteckning, har du passerat ditt modalregister.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 10
    2. Sjung den högsta anteckningen du kan i Falsetto. De flesta kan använda Faljetto, ett läge där dina vokalband är öppna och slappna av och vibrerar mycket mindre, för att gå lättare och högre än de kan i sitt modala register. Nu när du har hittat den högsta noten kan du sjunga bekvämt, slappna av dina vokalband och se om du kan trycka dig lite högre bortom din normala röst. Använd din andningsmedel, flöjtliknande falsetto-röst för att hitta de högsta anteckningarna du kan nå utan spänning eller sprickbildning.
  • Om du upptäcker att du kan gå längre bortom din falsetto till höga anteckningar som låter som visselpipor eller squeals, kan du också ha en visselmässig röst också. Din högsta anteckning kommer att falla i det registeret.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 11
    3. Spela in dina högsta anteckningar. Nu när du har hittat dina högsta anteckningar, skriv dem ner i vetenskaplig tonmärke. Återigen vill du spåra de högsta anteckningarna du kan nå utan ansträngning. Några av dessa anteckningar kanske inte är underbart innan du har gett dem mer övning, men inkluderar dem så länge du kan nå dem bekvämt.
  • Till exempel, om din högsta anteckning i din normala röst är den fjärde stigande F på tangentbordet, skulle du skriva ner f4 och så vidare.
  • Del 3 av 4:
    Identifiera och klassificera ditt sortiment
    1. Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 12
    1. Identifiera ditt sortiment och Tessitura. Du borde nu ha fyra anteckningar, två låga och två höga, skrivna ner i vetenskaplig tonmärke. Ordna dem från lägst till högsta. Sätta parentes runt de lägsta och högsta platserna och ett streck mellan de två två. Denna notering uttrycker ditt fulla vokalområde.
    • Till exempel, om din samling av siffror läser d2, G2, F4, och b4, Den korrekta notationen för ditt sortiment skulle läsa: (d2) G2-F4(B4).
    • De yttre två noterna i parentes representerar ditt fulla sortiment, det vill säga alla anteckningar som din kropp kan producera.
    • De två mitten ställen (som "g2-F4"I ovanstående exempel) representerar din" Tessitura ", det vill säga det område där du kan mest bekvämt sång med din normala röst. Detta är till hjälp att veta när du väljer lämplig rösttyp för att sjunga musik.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 13
    2. Räkna anteckningarna mellan dina lägsta och högsta anteckningar. Med ett tangentbord, räkna anteckningarna mellan den lägsta noten du kan sjunga och det högsta.
  • Inkludera inte inkludera Sharps och lägenheter (svarta nycklar) i ditt räkning.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 14
    3. Beräkna oktaverna i ditt sortiment. Varje åtta anteckningar är en oktav. A till A, till exempel, är en oktav. Men den sista A kommer också att räknas som början av nästa oktav. Du kan därför bestämma antalet oktaver i ditt vokalområde genom att räkna det totala antalet anteckningar mellan dina högsta och lägsta platser som uppsättningar av sju.
  • Till exempel, om din lägsta anteckning var E2 och din högsta anteckning var e4, Då har du en rad två oktaver.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 15
    4. Inkludera de partiella oktaverna också. Det är normalt, till exempel, för att någon ska ha en rad 1.5 oktav i full röst. Anledningen till hälften beror på att personen bara kunde bekvämt sjunga tre eller fyra anteckningar i nästa oktav.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 16
    5. Översätt ditt vokalområde till en rösttyp. Nu när du har ditt vokalområde skrivs ner med hjälp av vetenskaplig tonmärke, kan du använda den för att bestämma din vokalklassificering. Varje rösttyp har ett tillhörande område - hitta vilken typ som justerar ditt hela sortiment.
  • De typiska intervallet för varje rösttyp är följande: Sopran B3-G6, mezzosopran G3-A5, Alto E3-F5, motparty G3-C6, Tenor C3-B4, Bariton G2-G4, Bass D2-E4.
  • Ditt sortiment kanske inte passar perfekt i dessa standardområden. Välj den som passar närmaste.
  • Om ditt fulla sortiment inte verkar passa uppenbarligen i en enda rösttyp, använd din Tessitura istället för att se vilken typ det är mest nära anpassat till. Du vill välja den rösttyp där du kommer att vara bekvämare.
  • Så, om du till exempel har en rad (d2) G2-F4(A4), du skulle troligen vara en bariton, den vanligaste rösttypen för män.
  • Expertips
    Amy Chapman, MA

    Amy Chapman, MA

    Vocal Coachamy Chapman Ma, CCC-SLP är en vokalterapeut och sjunger röstspecialist. Amy är en licensierad och styrelsecertifierad tal- och språkpatolog som har dedikerat sin karriär för att hjälpa professionella att förbättra och optimera sin röst. Amy har föreläst på röstoptimering, tal, vokal hälsa och röstrehabilitering vid universitet över Kalifornien, inklusive UCLA, USC, Chapman University, Cal Poly Pomona, CSUF, CSULA.Amy är utbildad i Lee Silverman röstterapi, Estill, LMRVT, och är en del av det amerikanska tal- och hörapparaten.
    Amy Chapman, MA
    Amy Chapman, MA
    Röstcoach

    Visste du? På vilken dag som helst kan din röst vara ett par steg högre eller lägre,. Det kan särskilt variera på grund av sjukdom, trötthet eller laryngit.

    Del 4 av 4:
    Vocal Range Grundläggande
    1. Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 1
    1. Lär dig om klassificeringar av rösttyp. Många har hört termen sopran, tenor eller bas, men kanske inte vet exakt vad de menar. I Opera är röster ett annat instrument som måste nå särskilda anteckningar om efterfrågan, precis som en violin eller flöjt. Följaktligen utvecklades intervallklassificeringar för att identifiera rösttyper, vilket gjorde det lättare att kasta opera sångare för specifika delar.
    • Medan de flesta inte provar för Opera dessa dagar, är medveten om din rösttyp hjälper dig att bli mer medveten om de anteckningar du kan nå när du utför andra typer av musik, antingen solo eller i kor. Informationsfullt kan det även hjälpa dig att räkna ut vilka låtar du effektivt kan täcka när du sjunger karaoke.
    • De olika rösttyperna som faller från högsta till lägsta är: sopran, mezzo-sopran, alto, contentor, tenor, bariton och bas. Varje typ har ett typiskt associerat vokalområde.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 2
    2. Ta reda på hur man skiljer mellan vokalregister. Du kan dela upp klassificeringar i kategorier baserat på deras respektive vokalregister. Varje register har en distinkt timbre och produceras av en annan åtgärd av dina vokalband. Noggrant bedöma ditt vokalområde kräver att man undersöker bredden på mer än en typ av vokalregister, främst de som är av dina "modala" och "huvud" röster, och i speciella fall är de av din "fry" och "visselpipa" röster.
  • Din modala (eller bröst) röst är i huvudsak ditt bekväma sångsintervall när vokalveckarna är på sitt naturliga sätt att agera. Det här är de anteckningar du kan nå utan att lägga till en låg, andlig eller hög, falsetto kvalitet till din röst. Det sortiment av anteckningar som du kan slå bekvämt i din modala röst består av din "Tessitura."
  • Din huvudröst innehåller den höga delen av ditt sortiment, producerat med långsträckta vokalvikter. Det kallas "huvudröst" eftersom det hänvisar till de anteckningar som känner sig mest resonant i ett huvud och har en distinkt ringkvalitet. Falsetto - Rösten De flesta använder när de impersonerar kvinnliga opera sångare - ingår i huvudröstregistret.
  • För några mycket låga människa män, är det lägsta vokalregistret, kallat "Vocal Fry" också, men många människor kan inte ens nå den här låga änden. Dessa anteckningar produceras av floppy, vibrerande vokalveck som skapar låga, creaking eller croaking notes.
  • Precis som "Vocal Fry" -registret sträcker sig till superlåga anteckningar för vissa män, sträcker sig "Whistle Register" till superhöga anteckningar för vissa kvinnor. Whistle-registret är en förlängning av huvudrösten, men dess timbre är tydligt annorlunda, som inte är till skillnad från, ja, en visselpipa. Tänk: de ökända högsta anteckningarna i en sång som "Lovin" You "av Minnie Riperton eller" känslor "av Mariah Carey.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 3
    3. Göra känsla av oktaver. En oktav är intervallet mellan två liknande anteckningar (till exempel b till b), varav det är dubbelt så mycket som den lägre frekvensen. På ett piano kommer oktav att spänna på åtta nycklar (med undantag av de svarta). Ett sätt att karakterisera ditt vokalområde är genom att uttrycka antalet oktaver som sträcker sig spänner.
  • Octave motsvarar också standard musikaliska vågar, som typiskt består av åtta beställda anteckningar i stigande eller fallande ordning (till exempel C d e f g a b c). Intervallet mellan den första och sista noten av en skala är en oktav.
  • Bild med titeln Hitta ditt vokalområde Steg 4
    4. Känna igen vetenskaplig tonmärke. Vetenskaplig tonmärke är ett standardiserat sätt att skriva och förstå musikaliska anteckningar med hjälp av bokstäver (som identifierar anteckningarna, ett genom g) och ordinala tal (som identifierar rätt oktav, från låg till hög, börjar med noll på upp).
  • Till exempel är den lägsta tonhöjden på de flesta pianon en0, gör nästa oktav ovanför den1 och så vidare. Vad vi anser "mitt C" på ett piano är faktiskt c4 I vetenskaplig tonmärke.
  • Eftersom nyckeln till C är den enda stora nyckeln utan att några skarpar eller lägenheter (och sålunda använder endast de vita tangenterna på ett piano), räknar vetenskaplig tonmärke oktaver som börjar med "C" anteckningar istället för "A" anteckningar. Det betyder att även om den lägsta tonhöjden på den bortre vänstra sidan av ett tangentbord är en0, Den första "C" som uppstår två vita nycklar till höger är C1 och så vidare. Därför, den första en anteckning som visas högre än mitten c (c4) kommer att vara a4, inte en5.
  • Det fullständiga uttrycket av ditt vokalområde kommer att innehålla tre av fyra olika vetenskapliga tonmärkningsnummer, inklusive din lägsta anteckning, högsta notering i modal röst och högsta anteckning i huvudröst. De som kan nå vokalfry och visselpistister kan ha höjdmärkningsnummer för dem också, allting från den lägsta noteringsnoten till högst.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tänk på att ditt vokalområde eller rösttyp inte bestämmer hur bra en sångare du är. Några av världens största och mest kända sångare, som Pavarotti, är tenors, som har det mest begränsade vokalområdet av någon av rösttyperna.
  • Om du har problem med att identifiera din vokal typ, finns det några saker att notera. Först använd Tessitura snarare än fullt vokalområde, eftersom de är anteckningarna du kan förmodligen "lätt" träffa. För det andra, om din röst faller mellan typer, eller innehåller flera typer, hitta det som är mest bekvämt att sjunga. Om det inte fungerar är området din röst starkast kan vara svaret. Sist, även om det inte nämns här - medan vokalområdet förmodligen är det viktigaste stycket av vokalstyper, andra aspekter av din röst (timbre, noterar dina röstövergångar från en typ till en annan - e.g. modal till huvud mm.) beaktas allmänt och vara den slutliga faktorn vid bestämning av typen.
  • Varningar

    Dessa metoder och resurser använder vetenskaplig tonmärke, med mitten c som c4. Men vissa musik och musiker använder olika system av tonhöjd (som att ringa mellan C C0 eller c5). Ditt vokalområde kan noteras annorlunda i dessa system, så var noga med att kontrollera vilken som används.
  • Du bör alltid värma upp din röst med vokalövningar som tar din röst från hög till låga register innan du sjunger, särskilt när du kommer att använda kanterna på ditt vokalområde.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande