Hur man gör vokal körningar

Är det inte imponerande när en konstnär som Mariah Carey eller Ariana Grande träffar en snabb serie anteckningar för att visa upp sitt sortiment? Om du är en sångare och vill ha lite mer variation i din prestation, lägger du till en vokalkörning en sång mer rolig och spännande. Medan de tar lite träning för att behärska, kan du enkelt integrera dem i din musik. Fortsätt läsa för att ta reda på några av de bästa vokalövningarna och teknikerna så att du kan lägga till en körning till någon sång!

Steg

Metod 1 av 3:
Öva körningar i låtar
  1. Bild med titeln Do Vocal körs steg 7
1. Hitta fallande körningar av andra artister att sjunga med. Om du inte har sjungit vokal körs tidigare, kommer det att bli lite lättare att kopiera en annan sångare så att du kan hänga på det. Leta efter sånger som finns i ditt vokalområde så att du bekvämt kan sjunga med dem. Välj ett avsnitt som börjar på en högre anteckning och slutar på en lägre anteckning så det är lite lättare på dina vokalband. Några bra exempel på låtar med vokalkunor inkluderar:
  • "Känner sig bra" av Nina Simone
  • "Alla av mig" av John Legend
  • "Jag kommer alltid att älska dig" av Whitney Houston
  • "Någon att älska" av drottning
  • "Tänker högt" av Ed Sheeran
  • "Vacker" av Christina Aguilera
  • "Utan dig" av Mariah Carey
  • Bild med titeln Do Vocal körs steg 8
    2. Sakta ner musiken så att du kan höra anteckningarna i körningen. Medan du kan bli frestad att börja träna i full fart, lägger du mycket mer på din röst. Ladda ner en app som den fantastiska långsamma downer eller sätt sången till musikredigeringsprogram för att sakta ner tempot. Spela körningen med reducerad hastighet och lyssna på varje enskild notering de sjunger.
  • Om du har ett piano, försök spela var och en av anteckningarna som du hör dem för att hjälpa dig att hitta rätt tonhöjd.
  • Bild med titeln Do Vocal Runs Steg 9
    3. Försök att sjunga en 3-notis av sektionen. Ta de sista 3 anteckningarna av körningen så den lägsta tonhöjden är den du slutar på. Spela de saktade noterna och försök ditt bästa att sjunga med platsen. Bibehålla samma ton och volym för varje anteckning så att din röst blir konsekvent. Fortsätt att upprepa körningen om och om igen tills du kan med säkerhet slå varje anteckning.
  • Gör ditt bästa för att inte sjunga högre noter högre än lägre anteckningar. Eftersom sjungande högre sätter mer på din röst gör det det svårare att byta mellan anteckningar.
  • Bild med titeln Do Vocal Runs Steg 10
    4. Öka tempot med 3-5 slag per minut för att bygga din smidighet. Vrid upp sångens hastighet i din app eller redigeringsprogram och lyssna om körningen. Försök att sjunga tillsammans med 3-notis sektionen igen vid det snabbare tempot, bibehålla samma ton och volym som tidigare. När du börjar känna dig mer bekväm på det ökade tempot, vrid det med ytterligare 3-5 bpm och träna igen.
  • Arbeta dig upp tills du bekvämt kan utföra sektionen av körningen i full fart.
  • Som en annan övning, sjunga sektionen på ditt långsammaste tempo först. Därefter upprepa anteckningarna 5 gånger så varje gång är något snabbare.
  • Bild med titeln Körs Stick 11
    5. Lägg till de återstående anteckningarna till körningen en i taget. Börja tillbaka på det långsammaste tempot och börja springa från nästa högsta anteckning. Öva sång sektionen långsamt först så du blir van vid planen ändras. Sedan bygga upp din hastighet tills du bekvämt kan utföra den på låtens ursprungliga tempo. Fortsätt att integrera fler anteckningar i körningen tills du kan sjunga hela delen.
  • Försök att öva körningen utan sången som spelar i bakgrunden. Använd en metronom för att hålla reda på tempot om du gör det.
  • Metod 2 av 3:
    Utföra ursprungliga körningar
    1. Bild med titeln Do Vocal Runs Steg 12
    1. Arbeta med att utföra sångens ursprungliga melodi. Även om du är angelägna om att lägga till körningar till en sång, sånger det utan några vokalutsmyckningar först. Fortsätt att träna den ursprungliga sången tills du har bra ton och tonhöjd under hela prestationen. Fokuserar verkligen på att slå alla anteckningar som de är skrivna tills du känner dig bekväm med dem.
    • Detta hjälper dig att hitta baslinjen för sången så att du är mindre benägna att gå ut medan du gör en körning.
  • Bild med titeln Do Vocal körs steg 13
    2. Välj anteckningar från en pentatonisk skala i sångens tangent. En pentatonisk skala består av samma anteckningar som den vanliga skalaen, förutom utan den 4 och 7: e noterna.Hitta nyckeln till den låt du jobbar med och skriver ner alla anteckningar i pentatonisk skala. När du utvecklar din körning, försök att välja från dessa anteckningar eftersom de kommer att vara bra med melodin.
  • Till exempel, i en C-huvudskala, består den pentoniska skalan av skårorna C, D, E, G, A och Hög C.
  • På en mindre skala droppar Pentatonic den 2: a och 6: e anteckningarna istället.
  • Bild med titeln Do Vocal Runs Steg 14
    3. Hoppa mellan anteckningar på skalan för att integrera mer variation till sången. Leka med olika kombinationer av anteckningar som går upp och ner pentatoniska skalan. Du kan gå igenom anteckningarna i ordning eller mönster så din körning låter mer intressant. Öva sång varje kombination långsamt för att se vad du är nöjd med.
  • Även små variationer kan lägga mycket till körningen. Till exempel, istället för att spela noterna nerför skalan i ordning, ta med en anteckning ett steg tillbaka upp, såsom mönstret C-A-G-A-G-E-D.
  • Bild med titeln Do Vocal körs steg 15
    4. Variera längderna på anteckningarna för att lägga till mer rytm. Dina körningar börjar låta monotont om du sjunger varje anteckning för samma tid. I stället håller du några av dina anteckningar längre och snabbt byter mellan andra så det finns mer variation till rytmen. Prova olika rytmiska mönster och träning som sjunger var och en för att se hur det passar med sången.
  • Börja alltid att träna i ett långsammare tempo så att dina anteckningar inte blandar sig när du sjunger.
  • Bild med titeln Do Vocal Runs Steg 16
    5. Repetera dina körningar så att du kan spika din tonhöjd. Det kan vara roligt att försöka kasta en improviserad körning i din prestation, men du är mer benägna att gå ut ur melodi. Istället, träna det tills du kan bekvämt utföra körningen utan en andra tanke. På det sättet kan du välja när du vill integrera en i din sång medan du fortfarande låter som om du kom upp med den av manschetten.
  • Metod 3 av 3:
    Utöva din röst
    1. Bild med titeln Do Vocal körs steg 1
    1. Andas från ditt membran för bättre andningskontroll. Under vanliga aktiviteter andas du vanligtvis från bröstet, men det gör din sångröst mindre kraftfull eftersom du inte får så mycket luft. Istället stå upp rakt och ta ett djupt andetag genom din mun tills räkningen av 5. Snarare än att puffa ut bröstet eller lyfta axlarna, försök att trycka på din mage utåt. Gör ett hissing ljud när du långsamt andas ut genom din mun för ett antal av 9.
    • Kontrollera ditt andetag gör det mycket lättare att behålla din ton och slå längre körningar.
    • När du känner dig bekväm med den här övningen, försök inandning i 7 sekunder och utandas i 12 sekunder för att öka din lungkapacitet ännu mer.
  • Bild med titeln Körs Stick 2
    2. Hum skalor för att lossa upp dina vokalband. Börja med din mun stängd och spetsen på tungan bakom dina botten tänder. Välj någon större skala och hum den lägsta anteckningen så att du gör ett "mm" eller "ng" ljud. Håll din mun stängd och gå upp varje steg i skalan tills du når den högsta noten. Sedan, arbeta dig tillbaka till den anteckning du började på. Gå igenom var och en av dina skalor tills du känner dig uppvärmd.
  • Humming lägger inte så mycket belastning på dina vokalband som sjunger, så det är perfekt för att lossa upp.
  • Bild med titeln Do Vocal Runs Steg 3
    3. Öva sång dina vågar för att utveckla ditt sortiment. Stick med att använda vokal ljud, till exempel "oo", "ee" eller "ah", så du behåller den bästa tonen. Börja med den lägsta noten i stor skala och sjunga med en bekväm volym. Gör ditt bästa för att behålla tonhöjden för ett räkning innan du går upp till nästa anteckning. Arbeta upp till 5: e noten i skalan innan du går tillbaka ner.
  • Till exempel, i en C-huvudskala, skulle du sjunga c, d, e, f, g, f, e, d och slutligen c.
  • Gå igenom flera vågar, börja med en annan anteckning varje gång. På det sättet kan du arbeta upp för att sjunga i olika oktaver.
  • Försök att springa genom dina skalor vid gradvis långsammare och snabbare hastigheter så att du utvecklar bättre kontroll över din tonhöjd.
  • Bild med titeln Do Vocal Runs Steg 4
    4. Gör dina vågar i varje nyckel. Börja med en låg C och sjunga alla anteckningarna i den skala som stiger upp till den högsta tonhöjden. Gå sedan tillbaka ner i skalan tills du når den anteckningar du började på. För din nästa skala, börja med en C-skarp och sjunga hela vägen upp till en hög C-Sharp. Börja var och en av dina skalor på nästa nyckel på ett piano tills du går igenom 11 olika vågar.
  • Detta kommer att bidra till att utveckla ditt sortiment och hjälpa dig att snabbt byta mellan anteckningar när du utför en körning.
  • Bilden med titeln Körs steg 5
    5. Sjunga med att notera på ett piano för att förbättra din tonhöjd. Om du har svårt att träffa rätt anteckningar, bli inte avskräckt. Istället spelar du den första noten av skalan på ett piano. Gör ditt bästa för att sjunga noten så det är på samma ton. När du känner dig bekväm och säker på att slå den första anteckningen, spela nästa anteckning i skalan innan du sjunger den. Arbeta långsamt upp och ner i dina skalor när du försöker matcha tonhöjden och tonen.
  • När du blir mer självsäker, övergång till att bara spela den första anteckningen på pianot innan du sjunger hela skalan utan ackompanjemang. Så småningom kan du sjunga anteckningarna utan att använda piano som en guide.
  • Bild med titeln Körs Stick 6
    6. Utför skalan i 3-noterade bitar. Börja på basens sedel och utför de första 3 anteckningarna, till exempel "Do-Re-Mi."Utan att ta en paus, börja med den andra noten av skalan och sjunga ytterligare 3 anteckningar, vilket skulle vara" re-me-fa."Upprepa detta stegade mönster tills du når den högsta anteckningen av oktaven. Då, arbeta ner i skalan så att du sjunger "Do-Ti-La, Ti-La-Sol" hela vägen tillbaka till den basanteckningar du började på.
  • Denna övning hjälper dig att övergå och ner mellan anteckningar snabbt så att du kan utföra vokal löper snabbare och mer exakt.
  • Tips

    Håll dig väl hydratiserad och undvik att röka för att hålla din sång röst frisk och göra körningar lättare att slå.
  • Lyssna på många pop- och R & B-låtar så att du kan höra körningar som kan påverka din egen prestanda.
  • Varningar

    Sluta sjunga omedelbart om du känner någon smärta eller obehag så att du inte skadar dina vokalband.
  • Var försiktig med att lägga till för många vokal körningar medan du sjunger eftersom du kan förlora sångens ursprungliga melodi.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande