Hur man väljer bilfärgfärger

Oavsett om du väljer färg på din nästa bil eller tänker om att ommåla ditt nuvarande fordon, finns det många faktorer som kan, och borde, påverka ditt beslut. Helst bör färgen på din bil inte bara återspegla din personlighet, utan också öka din synlighet på vägen och till och med dölja damm och smuts. I stället för att välja en färg på ögonblicket, eller baserat på vad som är tillgängligt på partiet, välj en färg som passar dina behov och smak.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt färgfärg på din nya bil
  1. Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 1
1. Gör en lista över dina favoritfärger. Var säker på att du tänker på vilka färger du gillar på bilar och inte på andra saker, som väggar. Låt också de kreativa juicerna flöda för nu. Det kommer att finnas faktorer som begränsar dina val, men en vanlig försäkring MyTh skrämmer många bilköpare. Var säker, det är inte sant att försäkringspriserna förändras alls baserat på en bils färg.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 2
    2. Välj en bil make och modell. Märke och modell av din bil kan kraftigt påverka ditt val av färg. Många skulle inte välja samma färg för en minivan som de skulle för en sportbil. Markera alla färger av din lista som du tycker skulle inte passa den bil du vill köpa.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 3
    3. Fråga din återförsäljare om färgalternativ för den make och modell du vill ha. Varje make och modell är endast tillgänglig i en viss mängd olika färger. Din återförsäljare kan berätta vilka färgalternativ de har för speciell bil. Du kan också göra denna forskning på egen hand i förväg, men kom ihåg att återförsäljare brukar hålla neutrala, säkra färger.
  • Det är möjligt att specialbeställning en bil. Om du har tålamod att vänta på din bil kan du beställa den i färger som återförsäljaren inte har tillgänglig.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 4
    4. Välj en färg som ser bra ut för din bils liv. Du vill se till att bilen du köper idag är något du fortfarande vill köra några år från nu. Vissa färger kommer i stil under en kort period, och sedan blekade de bort. Om du kör en av dessa FAD-färger efter det går ut ur stil, kan din bil visa sin ålder (och din). Välj en färg som kommer att uthärda tidstestet.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 5
    5. Välj vit eller silver för en säker färg. Inte bara påverkar din färgfärg hur din bil uppfattas av andra förare, det påverkar också hur din bil ses av andra förare. Att ha en lätt synlig bil kan eventuellt lägga till ett extra lager av säkerhet till din körupplevelse. Förare av silverbilar är lika mycket som 50% mindre benägna att skadas i en olycka. Vissa färger gömmer också smuts bättre än andra och skryter med ett högre återförsäljningsvärde än andra färger (i synnerhet silver gör båda).
  • Det är värt att notera att vita bilar också befinner sig i färre olyckor än andra färger.
  • Metod 2 av 3:
    Plockar en färg för att måla din bil
    1. Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 6
    1. Matcha anpassade färgjobb till din bil. Det är ganska dyrt att måla en hela bil, och vanligtvis inte värt det för en daglig förare. Mest hela kroppsfärg jobb är resultatet av någon form av speciell anpassning eller återställning. Med detta i åtanke vill du veta lite om bilen du tänker måla och se till att du väljer ett färgschema som passar din bil. ofta betyder det att klibbar med en vintagefärg - något som kunde ha varit på bilen när det var nytt. Andra gånger betyder det ett färgschema som ger ut de bästa funktionerna i bilen, även om det färgschema aldrig var ett original från tillverkaren.
    • Ett exempel på ett färgjobb som inte är troligt att flöda skulle återställa en "69 Chevelle, med en superladdare som sticker upp ur huven och målar den rosa med lila polka dots.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 7
    2. Använd din fantasi. Det fantastiska med att återställa eller anpassa en bil är möjligheten att verkligen ha vad du vill. Slutresultatet borde vara något du är stolt över, så det måste naturligtvis vara något som du gillar. Föreställ dig exakt vad du vill att din bil ska se ut.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 8
    3. Kontakta en professionell målare om ditt färgjobb. Oavsett om du vet vad du vill eller inte, är en öppen dialog med målaren aldrig en dålig idé. De kan hjälpa till att styra dig mot de färger som ger dig det utseende ditt hjärta önskar. En professionell konstnär / målare kan också bidra till att expandera på dina idéer om du fastnar när som helst.
  • Metod 3 av 3:
    Förstå färgfärgalternativ för dig själv
    1. Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 9
    1. Vet var du ska få den färg du vill ha. Färg faller i grunden i två mycket stora kategorier. Fabriksfärg är färg som kommer standard på en viss modell från tillverkaren. Anpassad färg är också precis vad det låter som - måla skräddarsydd specifikt till din smak som inte är tillgänglig från tillverkaren.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 10
    2. Vet vad du vill ha. Tre vanliga färgalternativ är solida färger, metallfärger och pärlfärger. Var och en har sina fördelar och nackdelar. Till exempel kan solida färger vara billigare och lättare att applicera jämnt, men ser ofta mer ut. Metallfärger kan vara lite mer spännande, eftersom de uppfyller vår lust för glänsande saker i ett samhälle som är fixerat på teknik, men lätta metallfärger kan vara ganska svåra att ansöka. Pärlor ger ett skärpedjup som fasta eller metalliska kan matcha, men dölj inte inkonsekvenser i färgen mycket bra.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 11
    3. Tänk på mindre vanliga färgalternativ. Två alternativ som ses på anpassade fordon, men sällan på fabriksbilar är godisfärg och kameleontfärg. Det här är delvis för att godisfärger är mindre hållbara än vanligare färger, och kameleonfärgerna är ganska svåra att applicera jämnt. Med detta sagt är godisfärger kända för sitt överlägsna färgdjup (jämn jämfört med peal), och kameleonfärger sticker ut i någon publik sedan färgen ändras beroende på betraktarens utsiktspunkt.
  • Bild med titeln Välj bilfärgfärger Steg 12
    4. Förstå fördelarna och nackdelarna med olika lagtekniker. Du har inte bara valet av vilken färg som målar din bil, du får också välja vilken typ av färg som ska användas. Enstaka färger kan vara billigare (du behöver mindre lager och mindre applikationstid) och kan vara en bra passform för solida färger. Tvåstegs- eller bascoat-clearcoat, färg applicerar pigmentet (färg) i den ursprungliga basen och sedan appliceras en blank klarbeläggning på toppen. Detta ger ett bra utseende och förbättrad hållbarhet. Bascoat-Clearcoat är nästan alltid det bästa valet för metalliska eller pärlfärger.
  • Vissa pärlor och metall är faktiskt applicerade som tre-stegs färger. Basecoat appliceras först, och sedan appliceras pärlan eller metalliska finishen, och slutligen fortsätter clearcoat sist.
  • Tips

    När du överväger en äldre bil kan du titta på vintage färgtrender (de som var populära när bilen byggdes) och jämför dem med moderna färgtrender. Det kan finnas lite överlappning som ger dig det bästa av båda tidsperioderna.
  • Förhandla priset före anpassning beställer en bil. När beställningen är placerad och bilen kommer, blir det svårt att förhandla.
  • Varningar

    Om du planerar att måla din egen bil, var noga med att du har alla rätt verktyg och kunskaper för att göra det. Annars kan det vara farligt för dig och färgjobb.
  • Målning en bil är ganska dyr. Om du planerar att göra detta (även på egen hand) vet vad du kommer in i förväg.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande