Hur man undviker rullmärken när man målar väggar

Om du kliar för att göra lite diy makeover i ditt hem, är en ny färgfärg den perfekta platsen att börja. Att använda en färgrulle är det bästa sättet att belägga en vägg lätt, men rullmärken kan lämna ditt färgjobb ser streaky. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att undvika rullmärken för en slät, ren finish på dina väggar.

Steg

Metod 1 av 7:
Torka av någon ludd från färgrullen.
  1. Bild med titeln Gör en tvärgående flöjt från hushållens leveranser Steg 4
1. Undvik splatters och fläckar i din färg från damm och ludd. Använd ett vakuum eller en bit av målarens tejp för att rengöra valsen innan du använder den. Även om valsen är ny kan det fortfarande ha lite damm eller smuts på det, så ge det en snabb torkad innan du börjar.
  • Om du använder en gammal rulle, se till att den inte har någon torkad färg på den som kan orsaka klumpar eller stötar i ditt färgjobb.
Metod 2 av 7:
Använd inte för mycket färg.
1. För mycket färg kan splatter och orsaka hårda linjer. Häll din färg i en färgbricka och doppa din rulle i färgen. Rulla rullen tillbaka på färgfackets spår för att klämma ut ett överskott innan du lägger det på väggen.
  • På flipsidan kan för lite färg lämna ditt färgjobb streaky och tunn. Försök att hitta balansen mellan för mycket och för lite.
Metod 3 av 7:
Rulla i ett "w" eller "n" mönster.
  1. Bild med titeln Paint Fräsch Gips Steg 5
1. Kappa stora delar av väggen lätt utan massor av streck. Flytta din Roller upp och ner på en diagonal för att gå över hela din vägg. Var noga med att följa upp med ny färg innan din sista kappa torkar för att förhindra streaking.
  • Professionella målare kan måla upp och ner i raka linjer, men det är lite tuffare att göra. Om du är nybörjare, prova ett W eller N mönster för att börja.
Metod 4 av 7:
Använd måttligt tryck på rullen.
  1. Bild med titeln Paint Fräsch Gips Steg 9
1. Genom att trycka på Super Hard kan du trycka på färgen i väggen. I stället trycker du på rullen mot väggen med måttligt tryck - om färgen börjar strimma eller skapa linjer, trycka förmodligen för hårt.
  • Detta är ett litet mål, och det kan ta lite träning innan du hittar rätt tryckpunkt för ditt färgjobb.
Metod 5 av 7:
Håll en våt kant.
1. Varje gång du rullar färg på väggen, överlappa den på den våta färgen. Detta kommer att bidra till att dina kanter inte ser ut så definierade. Det behöver inte vara en stor överlappning-ca 1 i (2.5 cm) kommer bara bra.
  • Detta är det enklaste och bästa sättet att se till att du inte får några streck i din torkade färg.
Metod 6 av 7:
Måla så nära golvet och taket som möjligt.
1. Undvik hårda färglinjer på toppen och botten av din vägg. Försök att dra din rulle så nära taket och golvet som möjligt utan att sprida färg överallt. Det kommer att hjälpa till att blanda linjerna mellan dina 2 färgjobb och få dina väggar att se sömlösa ut.
  • Du kan måla runt golvet och taket först för att göra ditt färgjobb enklare, eller du kan spara det till slutet.
Metod 7 av 7:
Gå tillbaka över rullmärken medan färgen är våt.
  1. Bild med titeln Paint Clouds på väggar Steg 11
1. Du kan fixa rullmärken om du upptäcker dem tidigt. Lägg mer färg på din rulle och tryck mot väggen lätt ovanpå rullmärkena. Gå rakt upp och ner i väggen från golv till tak för att fixa rullmärkena och sprida målningen.
  • Detta kallas också "Back Rolling", och det är en super viktig del av utjämning av dina färglinjer.

Tips

För att undvika att använda en vals tillsammans, försök spruta dina väggar med en sprutpistol istället.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande