Så här byter du batterikabler

Om din bil har svårt att börja, eller du upptäcker att den börjar bra ibland, men intermittent inte kommer att vända dig, kan du ha ett problem med batterikablarna. Batterikablar bär elektrisk ström från bilens batteri till startaren och sedan in i bilens elektriska system. Detta gör det möjligt för din bil att köra elektriska enheter som din radio med bilen och ger din bils starter med den energi som den behöver för att få din motor att vända om. Komprometterade batterikablar kan minska strömmen som reser till startaren eller får inte tillåta el att passera genom dem alls, vilket gör det så att din bil inte startar eller kommer inte fortsätta att springa när den har. Byta ut bilens batterikablar är ett billigt första steg för att felsöka ett elproblem med din bil och kan till och med lösa dina problem.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta batterikablarna
  1. Bild med titeln Byt batterikablar Steg 1
1. Sätt på säkerhetsglasögon och handskar. Det är viktigt att bära lämplig skyddsutrustning när som helst på en bil eller lastbil. Bilbatterier innehåller en blandning av svavelsyra och vatten som kan orsaka allvarlig skada om det kommer in i dina ögon.
  • Batterier kan brista om de är inkopplade felaktigt, vilket kan resultera i att vattnet / syrablandningen från batteriet kommer in i dina ögon.
  • Att bära latexhandskar kan göra det mycket lättare att städa upp när du är klar på bilen, men kanske inte är nödvändig för det här jobbet.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 2
    2. Se till att bilen är avstängd. Det är viktigt att du ser till att bilen är i park och stängs av innan du börjar processen att byta ut batterikablarna. Du kommer att arbeta med bilens elektriska system, så att det lämnar det kan öka sannolikheten för att du får en elektrisk stöt och kan eventuellt skada fordonet.
  • Ta bort nycklarna från tändningen för att se till att ingen av misstag kan försöka starta det medan du arbetar under huven.
  • Om din bil är en standard, se till att parkeringsbromsen är inkopplad istället för att ha bilen i parken.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 3
    3. Leta reda på batteriet. Olika biltillverkare placerar batterierna i sina bilar på olika platser av ett antal skäl. De flesta bilbatterier kan placeras nära bilens framsida eller näsa till vänster eller höger. Det ser ut som en stor, vanligtvis svart låda med två metallterminaler som sticker ut ur toppen, var och en med kablar bifogade. Se till att Hood Struts kan stödja huvens vikt innan du släpper den, annars kan det falla och skada dig. Om du inte kan hitta batteriet under bilens huva kan det vara i stammen.
  • Vissa automakers placerar batteriet i bagageutrymmet för att förbättra viktfördelning eller spara utrymme.
  • Om du inte kan hitta ditt batteri, se din bruksanvisning. Det visar dig hur du hittar och åtkomst till batteriet.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 4
    4. Bestämma vilket är det positiva och som är den negativa terminalen. När du har hittat batteriet måste du skilja mellan de positiva och negativa terminalerna. Bilbatterikablar är vanligtvis färgade för att matcha deras användning: Röda kablar är positiva, svarta kablar är negativa. I vissa fall kan ledningarna båda vara svarta, men de kommer att ha röda och svarta lådor eller accenter i kabelns ändar.
  • Om det inte finns några märkbara färger, kan du enkelt bestämma vilken är den negativa kabeln genom att följa dem från batteriet till den andra änden. Negativa kablar bult direkt till bilens eller motorblockets kropp, positiva kablar fästa på starteren.
  • Batteriet har etiketter markerat med A + och A - tecken.Plus är den positiva kabelanslutningen, den - är den negativa.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort gamla batterikablar
    1. Bild med titeln Byt batterikablar Steg 5
    1. Ta bort lådor eller tejp som täcker kabelns ände. Du hittar ofta andra ledningar som är anslutna till en batterikabel med hjälp av elektrisk tejp (särskilt på den positiva sidan). Ibland hålls dessa ledningar på plats säkrare med metall eller plasthållare. Ta inte bort dessa ledningar, men skära av något band som hindrar dig från att nå bulten som håller kabeln säkrad till terminalen.
    • Om kabelns ände är inrymd i en plastlåda som indikerar om den är positiv eller negativ, kan du öppna lådan genom att klämma på de två klippen på vardera sidan av den.
    • Var försiktig så att du inte skär några ledningar när du försöker komma åt bultarna.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 7
    2. Koppla bort den negativa kabeln. Den negativa kabeln, som också kallas markkabeln, ska vara den första du kopplar ur. När du kopplar bort den här kabeln, har bilen inte längre en färdig elektrisk krets, och du kan märka någon instrumentbräda, inredning eller motorbåtsljus som var på kommer omedelbart att stängas av. Detta indikerar att batteriet inte längre är anslutet till bilen på ett sätt som kan driva det.
  • Du måste lossa bulten som håller kabeln på plats, men du behöver inte ta bort den.
  • Om bulten ges eller inte kommer att vända, försök spruta lite WD-40 på den. Det kommer att äta bort några av rost och oxidering och låta bulten bli mer fritt.
  • Låt inte den negativa kabeln komma i kontakt med den positiva terminalen när som helst.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 6
    3. Koppla bort den positiva kabeln. Eftersom den negativa kabeln är den som oftast är frånkopplad när den arbetar under huven på en bil, kan den positiva en något svårare att ta bort. När den positiva kabeln är kopplad från batteriet, kommer batteriet att kopplas ur och kan tas bort.
  • Ställ in kabelns ände, så att den inte kan falla tillbaka på plats och ta kontakt med antingen batteriterminal.
  • Om batteriet är i stammen, kommer den positiva kabeln att fästa på en annan kontakt nära bilens kropp. Koppla bara ur den därifrån.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 8
    4. Ta bort batteriet. Vissa bilar kommer inte att kräva borttagning av batteriet medan du byter batterikabler, men även om det inte är nödvändigt kan det göra processen enklare. Ta bort batteriet kan frigöra rum för att fungera och ta bort eventuella möjligheter för kablarna som kommer tillbaka i kontakt med sina terminaler och chockar dig.
  • Många bilar har en konsol som håller batteriet på plats. Att ta bort denna konsol kräver vanligtvis att skruva på två bultar.
  • Se till att batteriet ställs in efter att du har tagit bort det från bilen.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 9
    5. Ta bort den negativa kabeln, då den positiva. Börja med att följa den negativa kabeln från den nu lossna änden tillbaka till var den är bultad till bilens motorblock eller kropp. Notera hur det är dirigerat så att du kan följa samma väg med den nya kabeln. När du hittar den andra änden, använd en skiftnyckel för att ta bort bulten som håller den negativa kabeln på plats. Upprepa sedan processen för den positiva kabeln, som kommer att fästas på startaren i den andra änden.
  • Var noga med att bilen inte är varm medan du gör det eller du kan bränna dig själv.
  • Det är viktigt att du kommer ihåg hur kablarna dirigeras genom motorfacket för att säkerställa att de inte stör några rörliga delar när du byter dem.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 10
    6. Jämför de nya och gamla kablarna. Med både de positiva och negativa kablarna borttagna, jämför dem med dina ersättningskablar. Om du köpte kablar som är specifika för din bil, bör de matcha i längd och ha samma terminalkontakter i varje ände. Om de inte behöver du returnera dem för rätt kablar. Om du använder universella kablar som du skär i längd, använd de gamla kablarna som din guide.
  • Om de nya kablarna är lite längre än den gamla, så kommer det inte att vara ett problem, men kortare kablar fungerar inte.
  • Se till att anslutningsändarna på vardera sidan av de nya kablarna matchar de gamla för enkel installation.
  • Del 3 av 3:
    Installera nya batterikabler
    1. Bild med titeln Byt batterikablar Steg 11
    1. Förbered de nya kablarna för installation. Om det fanns plastskyddslådor på den gamla kabelns ändar, ta bort dem från de gamla kablarna och placera dem på de nya. Du måste också se till att det inte finns någon färg eller smuts som fastnar på den nya kabeländarna innan du installerar dem.
    • Anslutningarna på vardera änden av kabeln ska vara nakna metall för att tillåta el att passera genom dem.
    • Du kan använda en ståltandad borste för att städa av anslutningsändarna på kablarna för att säkerställa en bra elektrisk anslutning.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 12
    2. Fäst den positiva kabeln till startaren. Använd samma bult du tog bort för att koppla bort den gamla kabeln för att bifoga den nya på plats. Om bulten är rostad, kanske du vill använda en ståltrådborste för att ta bort rosten från bulten och säkerställa en ordentlig anslutning. Om det är för rustat, kan du behöva byta ut det.
  • Se till att bulten är bra och tight så det kan inte vibrera löst som bilen körs.
  • Kör den nya positiva kabeln tillbaka genom motorfacket på samma sätt som den gamla var.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 13
    3. Fäst den negativa kabeln till kroppen eller blocket. Leta reda på hålet Den gamla negativa kabeln fästes och använd samma bult för att ansluta den nya kabeln. Återigen, se till att bulten är i gott skick för att hålla kabeln på plats och låta el passera genom kabeln.
  • Kör den nya negativa kabeln tillbaka genom motorfacket i samma väg den gamla tog.
  • Använd en ficklampa för att säkerställa att varken kabel kommer i kontakt med eventuella bälten. Bälten snurrar med höga hastigheter under motorfacket och kan skada batterikablarna.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 14
    4. Placera batteriet i bilen. Med båda nya kablarna på plats är det dags att placera batteriet tillbaka i bilen. Se till att du inte ska låta de nya kablarna komma i kontakt med batterianslutningarna när du returnerar det, som det kan leda till att du får en chock. Om terminalerna på batteriet verkar oxideras eller rostas, använd en stålborste för att städa av anslutningsområdet innan du lägger batteriet i bilen.
  • BOLT fästet som håller batteriet på plats för att säkra batteriet.
  • Var noga med att du placerade batteriet på samma sätt som det var innan du tog det ut, så den positiva terminalen är närmare den positiva kabeln, och den negativa terminalen är närmare den negativa kabeln.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 15
    5. Anslut den positiva batterikabeln till batteriet. Du kanske vill köpa en korrosionshämmare som du kan lägga på batteriet innan du ansluter den nya kabeln. Detta kan hjälpa till att säkerställa att anslutningen från batteriet är starkt och blir inte begränsat när korrosion bygger upp i din motorbåt. Krama inhibitorn på terminalen, skjut sedan den nya positiva kabelanslutningen över den.
  • Dra åt kabeln genom att vrida den bult du lossade för att ta bort den gamla.
  • Se till att kabeln är ordentligt ansluten. Det om jostlar löser medan du kör bilen stängs av.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 16
    6. Anslut den negativa kabeln. Kom ihåg att anslutning av den negativa batterikabeln kommer att slutföra bilens krets och återupprätta ström till fordonet. Var noga med att alla andra anslutningar är täta innan du fyller i det här steget. Du kanske också vill använda korrosionshämmaren på den negativa terminalen. När den negativa kabeln är ansluten kan bilen startas igen.
  • Var försiktig när du rör den negativa kabeln till terminalen och det kan ge några gnistor.
  • Dra åt kabeln så att du kan vara säker på att det inte kommer att jiggla lös.
  • Bild med titeln Byt batterikablar Steg 17
    7. Starta bilen. Se till att du bifogar kabeln ordentligt genom att starta bilen. Om bilen inte vänder om, kan en av kablarna inte vara ordentligt fastsatta och elen når inte startaren. Om bilen försöker vända men inte helt starta, kan ditt batteri inte ha tillräckligt med laddning. Om bilen inte startar, kontrollera om kablarna är anslutna i båda ändarna.
  • Om kablarna är installerade ordentligt och säkrade, ta bort batteriet igen och ta det till din lokala Auto Parts Store. De kan testa och ladda batteriet för att säkerställa att det fortfarande är bra.
  • Om kablarna var förlorade alls, dra åt dem och försök igen.
  • Om bilen börjar bra, är du klar!
  • Saker du behöver

    • Hylsnyckel
    • Batterikablar
    • Stålbräckt borste (tillval)
    • Korrosionshämmare (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande