Så här blockerar du emf från en elektrisk panel

Den energi som kommer in i ditt hem för att driva din elektronik är känd som ett elektromagnetiskt fält eller EMF. Allt elektroniskt i ditt hem, inklusive din elektriska panel, ger en liten EMF-läsning, tack och lov, det räcker inte för att skada dig eller din familj. Vi har svarat på dina frågor om EMF-nivåerna i ditt hem så att du kan känna dig trygg runt din elektriska panel.

Steg

Fråga 1 av 4:
Kan jag täcka min elektriska panel för att blockera EMF?
  1. Bild med titeln Köp en sexleksak under åldern 18 steg 2
1. Nej, det finns inga vetenskapligt stödda material att blockera EMF. Många webbplatser föreslår att du använder aluminium, koppar eller mattor för att blockera EMF-strålning, men de är vanligtvis inte legitima. Experter rekommenderar att du begränsar din tid som spenderas nära den elektriska panelen för att sänka din EMF-exponering i ditt hem.
Fråga 2 av 4:
Är det säkert att sitta nära en elektrisk panel?
1. Ja, så länge du är en armlängd bort. De flesta elektriska paneler (så länge de arbetar korrekt) ger en liten mängd EMF. Så länge du inte sitter direkt bredvid den elektriska panelen varje dag, är det bra att sitta nära det eller i samma rum som det.
  • Om du är orolig för EMF, skapa ditt vardagsrum så långt från den elektriska panelen som du kan.
Fråga 3 av 4:
Är det farligt att sova nära en elektrisk panel?
1. Nej, men du bör försöka sova minst 1 m (3.3 ft) bort från det. Eftersom elektriska paneler avger strålning, rekommenderas inte att sova bredvid dem. Med tiden kan strålningen bygga upp i ditt system, vilket leder till symtom som trötthet, huvudvärk och humörsvängningar.
  • Forskare är inte säkra ännu om EMF-exponering kan leda till cancer. Även om vissa studier inte visar någon korrelation visar andra studier att EMF-exponeringen leder till ökad risk över tiden.
Fråga 4 av 4:
Hur kan jag testa EMF-läsningarna i mitt hem?
  1. Bild med titeln Kontrollera om du är registrerad för att rösta Steg 4
1. Använd en EMF-mätare. Slå på mätaren och håll den bredvid den elektriska panelen i ditt hem. En normal läsning kommer att vara var som helst från 0 till 10 volt per meter. När du är tillbaka från den elektriska panelen kommer läsningen lägre och lägre.
  • Om du är orolig kan du ringa ditt maktföretag och planera en läsning på plats. De kommer att kunna hjälpa dig om din EMF-läsning är för hög.

Tips

Se till att du alltid har tillgång till din elektriska panel om du behöver vända en brytare eller stänga av el.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande