Hur debiterar du en elektrisk scooter

Elektriska skotrar är mycket populära i många städer över U.S. De är roliga, ekonomiska och lätta att underhålla. En av de viktigaste aspekterna av att hålla din scooter i bra form, se till att batteriet är laddat och i gott skick för varje tur. Även om du inte har tillgång till en användarhandbok, laddar batteriet enkelt så länge du har rätt laddare och tillgång till ett eluttag.

Steg

Metod 1 av 3:
Anslut en laddare direkt i scootern
  1. Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 1
1. Leta reda på laddningsterminalen på din scooter och pluggar i laddaren. Laddningsporten är typiskt belägen i scooterbasen. När du väl hittar den, anslut laddaren ordentligt tills den är ansluten. Använd alltid rätt laddare för din scooter, eftersom spänningen och även pluggarna kan variera.
  • Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 2
    2. Anslut den andra änden av laddaren till ett vanligt vägguttag. När laddaren är ordentligt ansluten till scooterns terminal, anslut den till ett standarduttag. Ljuset på laddaren ska komma igen, vilket indikerar att strömmen körs till batteriet.
  • Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 3
    3. Koppla ur laddaren från vägguttaget och scooter när batteriet är fullt. När din scooter har laddats, koppla ur laddaren från vägguttaget och sedan från scootern. Om du lämnar laddaren ansluten för länge kan den skada sin förmåga att ladda din scooter.
  • Se användarhandboken för att se hur länge scootern ska ta ut.
  • Metod 2 av 3:
    Laddning av ett flyttbart batteri
    1. Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 4
    1. Leta reda på batterifacket och använd en skruvmejsel för att ta bort panelen. Många elektriska skotrar kommer att ha batterier som måste tas bort för att ladda dem. Generellt kommer borttagbara batterier att placeras i eller under Scooter-sängen, och du kan behöva en skruvmejsel för att ta bort eventuella skruvar som säkrar skyddsplanen. Efter att panelen har tagits bort och du kan komma åt batteriet, ta bort batteriet.
    • Några avtagbara batterier har kablar som slutar i plastkontakter. Ta bort dem genom att klicka på dem och skjuta dem ut ur terminalen och hela batteriet kommer att glida ut.
  • Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 5
    2. Lossa batteribatterier som skruvas på scooterterminalen. Större skotrar kan ha batterikabler som skruvas på scooterterminalen med muttrar. Använd en skiftnyckel eller skruvmejsel för att lossa dessa kablar, börja med den röda kabeln först. När kablarna är lossnade och muttrarna tas bort kan batteriet enkelt lyftas ut.
  • Se alltid till att din scooter är avstängd innan du öppnar batterikabler!
  • Försök att undvika att röra metalländarna på kablarna med dina nakna händer.
  • Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 6
    3. Plugg plastkabelterminaler till en motsvarande plug-in-laddare. Om scooterns batterikontakter är täckta i plastkontakter, anslut bara dem i laddaren tills du hör ett klick. Du kan ha en plastterminal som rymmer både ledningar, eller två kablar med två plaständar. Om du har två kablar, anslut den röda kabeln till den positiva terminalen på din laddare och den svarta kabeln till den negativa terminalen.
  • Försök inte tvinga passformen, eftersom plastkontakterna kan bryta.
  • Bild med titeln Ladda ett elektriskt Scooter Steg 7
    4. Anslut en tvåkantig laddare till batterikablar med exponerade ledningar. En tvåkantig laddare har två kablar som slutar i metallportar, inlägg eller klämmor som är utformade för att göra en elektrisk strömanslutning med de exponerade batteritrasserna. Fäst den röda kabeln på batteriet till laddarens röda kabel och den svarta batterikabeln till den svarta laddkabeln.
  • Se till att din anslutning är säker och att ingen skräp kommer mellan anslutningspunkterna.
  • Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 8
    5. Anslut laddaren till ett standard eluttag. Laddaren för din elektriska scooter kommer att ha en plugg som passar in i ett eluttag. Anslut laddaren till ett standarduttag som inte är våt, smutsigt eller skadat. Se till att du använder rätt spänningsladdare för scooter så att du inte skadar ditt batteri.
  • Din scooter kan ha ett visst uttag som det passar in i. Se till att det uttag du planerar att använda kommer att acceptera din scooter batteriladdare.
  • Metod 3 av 3:
    Gör ditt batteri senast
    1. Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 9
    1. Se för att se om laddningslampan är på medan batteriet är inkopplat. När scooter och utlopp är båda korrekt anslutna till laddaren, kommer en indikatorlamp på att visa dig att scootern laddas. Detta ljus är vanligtvis rött och kan blinka. När scooter är fulladdat, blir ljuset grönt.
  • Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 10
    2. Låt batteriladdningen tills indikatorlampan blir grön. Det kan ta var som helst från 3 till 12 timmar för att helt ladda en elektrisk scooters batteri, beroende på vilken typ av scooter du har. Ett grönt ljus indikerar att batteriet är fulladdat. Ladda inte ditt batteri för länge eller du kan skada det.
  • Alla skotrar tar minst några timmar att fulladda.
  • Kontrollera användarhandboken för det rekommenderade antalet laddningstider.
  • Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 11
    3. Ladda batteriet innan det dör för att göra det längre. De flesta moderna elektriska skotrar har ett LED-ljus som kommer att berätta hur mycket laddning som finns i batteriet. Ett grönt ljus betyder en full laddning, ett orange eller gult ljus betyder en partiell laddning, och ett rött ljus betyder att scootern har mycket lite juice kvar och måste laddas direkt.
  • Vänta inte tills din scooter är nästan öppen för att ladda den, eftersom det kommer att minska batteriets livslängd.
  • Om indikatorn är gul, bör du planera att ladda batteriet snart.
  • Din scooter kan ha olika färgdisplayer. Kontrollera användarhandboken för information om din batterilampa.
  • Bild med titeln laddar en elektrisk scooter steg 12
    4. Anslut din scooter efter varje tur för bästa resultat. Till skillnad från några andra batterier behöver scooterbatterier inte vara helt dränerade innan du laddar dem. Faktum är att de måste debiteras varje gång du kör din scooter för att hålla batterikemikalierna bra.Om du använder din scooter varje dag, ladda den varje dag och efter varje användning. Om du använder din scooter regelbundet måste du fortfarande ladda den efter din senaste åktur och kontrollera batterinivåerna före din nästa resa.
  • Ett bra alternativ för dagliga användare är att ladda batteriet över natten.
  • Bild med titeln Ladda en elektrisk scooter Steg 13
    5. Ladda batteriet en gång i månaden om du lagrar din scooter. Det är viktigt att behålla batteriet även om du inte planerar att använda din scooter ett tag. Om du lagrar din scooter i några månader, laddar du helt ut batteriet en gång i månaden för att bevara livslängden och hålla det fungera för din nästa resa. Din bruksanvisning kommer att berätta hur länge din scooters batteri inte är sist, och hur långt kan du rida innan batteriet löper ut.
  • Bild med titeln laddar en elektrisk scooter steg 14
    6
    Använd en voltmeter Kontrollera batteriets spänning om det inte håller en avgift. Om din scooter inte kommer med en LED-indikator, eller om batteriet inte verkar acceptera en avgift, kan du kontrollera det med en voltmeter. De flesta laddare laddar inte skadade eller defekta batterier, så en voltmeter kan hjälpa dig att avgöra om din är i god hälsa. Tryck på det svarta testet ledningen till den negativa änden av batteriet, och sedan leder det röda testet till det positiva änden.
  • Se till att batteriet är inkopplat och på när du testar.
  • Scooters kan ha olika spänningsbehov, så du måste använda den rätta typen av voltmeter och vet vad maximal laddning är i volt.
  • Rör aldrig metalldelarna av voltmeterproberna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande